Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen: ‘Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt’

Laatste update:

De exclusieve uitzendrechten van de Champions League zijn met ingang van komend seizoen in handen van Ziggo Sport. In dat kader werd dinsdag wereldkundig gemaakt dat Hélène Hendriks en Noa Vahle als verslaggevers voor de betaalzender gaan werken en dat Theo Janssen en Wesley Sneijder analyses gaan verzorgen rondom de wedstrijden. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters was aanwezig bij het Ziggo Event rondom de nieuwe opzet van de Champions League en sprak daar onder meer met Janssen.

Janssen geeft antwoord op de vraag of het gunstig is dat niet nummer vijf Ajax, maar normaal gesproken FC Twente als nummer drie zich mag opmaken voor de voorronde van de Champions League. "Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal goed is dat Ajax met dit team geen Champions League gaat spelen", aldus de voormalig middenvelder van de Amsterdamse club.

"Omdat Ajax op dit moment geen wonderteam heeft", verwijst Janssen naar het zeer moeizame seizoen dat het elftal van trainer John van 't Schip doormaakt. "Alleen voor de naam van het Nederlandse voetbal is het te hopen dat Ajax daar heel snel weer bij hoort. Omdat Ajax qua bekendheid de grootste club in Nederland is."

"Voor het Nederlandse voetbal zou het goed zijn als Ajax het allemaal weer snel op de rit heeft. En dat ze weer in de Champions League komen", aldus Janssen, die als speler een seizoen voor Ajax speelde en toen direct de landstitel veroverde.

Ben jij het eens met Theo Janssen over Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin! Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat Ajax volgend seizoen Europees beter zou presteren dan Twente. Twente levert namelijk Europees geen grootse prestaties.

1 mei 2024 om 17:43

Daarom zegt hij ook: "met dit team". En ja, ook Twente haalt de cl niet.

1 mei 2024 om 17:45

Dat is dus iets wat we nooit te weten zullen komen.

Obv het huidige seizoen heeft Twente (mss AZ) het gewoon verdiend. Daar doen dit soort speculaties niets aan af.

1 mei 2024 om 17:53

Helemaal gelijk mijn club verdiend het totaal niet om zelfs maar voorronde CL te spelen Twente heeft het zelf helemaal verdiend en ik wens ze alle succes en hoop dat ze het halen dat is ook goed voor de Nederlandse voetbal mijn club moet blij zijn met de 5 de plek meer verdienen ze ook niet .

1 mei 2024 om 18:26

Klopt ze hebben het ook gewoon verdiend. Anders hadden ze niet die posities op de ranglijst. Of het echt beter is betwijfel ik. De kans is groot dat Twente en Az er volgend jaar minder sterk voorstaan. Ik denk namelijk dat spelers makkelijker weggekocht worden bij deze clubs. Dit had Ajax ook kunnen gebeuren uiteraard echter trekken die gemakkelijker hoogwaardige spelers aan. (Dit seizoen niet dat is duidelijk)

1 mei 2024 om 18:41

@Ali B: afgelopen zomer verloor Twente ook haar beste spelers (Cerny, Misidjan en Zerrouki) en toch presteren ze dit jaar nog beter dan afgelopen jaar. Als komende zomer Hilgers, Smal en Sadilek (en Brenet is al weg) vertrekken is het niet een vaststaand gegeven dat ze minder zullen presteren. Wel zal de selectie nog breder moeten zijn dan dit jaar (daar us overigens afgelopen jaar al een mooie slag in geslagen) gezien er minimaal 8 Europese wedstrijden bijkomen.

1 mei 2024 om 19:15

Wie zegt dat Ajax volgend jaar sterker is dan? Ik hoor steeds verhalen dat het financieel helemaal niet meer zo goed gaat. Dan is het echt de vraag of Ajax zo snel weer top 3 kan zijn, gaat meestal paar jaren over heen. Twente en AZ lijken wel de stootkracht te hebben om in ieder geval een gelijkwaardige selectie weer neer te zetten.

Als ik de optimise hier soms lees dat het wel goed komt, dan is de Conference League toch geweldig? Helemaal nu er niemand meer afstroomt vanuit de Europa League. Als je beetje fatsoenlijke selectie kan samenstellen, ben je gewoon top favoriet voor een Europese prijs

1 mei 2024 om 19:27

Top 3 gaat zeker wel lukken. Een paar aankopen zijn niet zo slecht als hoe ze er nu uitzien. Als ze gewoon een goede as neer kunnen zetten dan gaat top 3 wel lukken. Maar meedoen om het kampioenschap is idd een ander verhaal. Maar goed, op 1 september kan je pas wat meer zeggen over hoe het allemaal gaat lopen.

1 mei 2024 om 21:53

@strandje larse; financieel zullen ze de teugels wel wat gaan aantrekken ja. Maar dat betekent dat ze qua transferuitgaven van factor 5 (AZ) en factor 10 (twente) naar een factor 3 tot 5 zullen gaan.
Bij Ajax hebben ze grondig huis gehouden, en hebben ook wel een aantal spelers die beter zijn dan die van Twente en Az; maar ook veel onbalans in de selectie en ook veel dure troep waardoor Twente en AZ er nu beter voor staan.

Met de nieuwe koers van Ajax moet je nog even afwachten uiteraard, en het is zeker geen vanzelfsprekendheid dat het allemaal voltreffers gaan worden. En voor ze PSV en Feyenoord achterhaalt hebben, zal inderdaad wel even duren. Maar Twente en AZ voorbij gaan zal echt geen jaren duren. Ik denk dat ze volgend jaar tussen Twente/az en Psv/feyenoord in zullen zwemmen.

Denk voor Ajax dat Europa League beter is dan Conference league, ze hebben veel jonge spelers, icm 2 a 3 goede dragende spelers is dat denk ik wel het niveau waar ze het meest uitgedaagd kunnen worden.

1 mei 2024 om 18:02

De laatste twee jaar is Twente uitgeschakeld door Fiorentina en Fenerbache. Geen schande toch? Het is ook niet dat Ajax de laatste 2 jaar Europees de pannen van het dak speelde

1 mei 2024 om 18:21

@Andres13. Dat is precies het probleem, vanwege de lage ranking loot Twente altijd zwaar. Voor Ajax zouden er waarschijnlijk makkelijkere lozingen uitkomen.

1 mei 2024 om 19:17

de opzet is veranderd. De CL halen zal lastig zijn, maar als het ze lukt moeten ze bij de top 24 eindigen om door te komen. Dat is 2x winnen van pot 4, 1x winnen van pot 3 en 1x gelijkspelen. En als ze toch afstromen naar de EL, zullen ze daar pot 2-3 zijn, zullen ze sowieso wel overwinteren.

1 mei 2024 om 18:05

Er moet een hoop gaan veranderen want met dit elftal worden we zelfs in de kkd geen kampioen. Op dit moment hebben ze het bij Twente beter voor elkaar als bij Ajax.

1 mei 2024 om 19:05

Heb je ajax zien voetballen dit jaar? Die hebben zelfs in de conference niks te zoeken. Ik vraag mij zoiezo af hoe ajax er zo een potje van heeft gemaakt na dat ze honderden miljoenen hadden binnen geharkt in die goede jaren met CL halve finale en hoop goede spelers voor de hoofdprijs verkocht. Denk dat ajax echt eriksen en misschien blind ofzo moeten terug halen en dan daaruit weer wat proberen op te bouwen. Maar volgend jaar zie ik ajax dit slechte jaar nog niet direct goed maken.

1 mei 2024 om 19:13

Titel is puur voor de kliks, wanneer je de halve zin weglaat in de titel is de context geheel verdwenen. Als journalist zou je wat meer kwaliteit van jezelf verwachten.

Denkt Theo Jansen nu echt dat Ajax volgend jaar met hetzelfde elftal gaat spelen?

1 mei 2024 om 18:01

Waarschijnlijk niet maar weet hij wel dat de puinhoop organisatorisch als aantrekkingskracht hebben voor kwaliteit spelers niet binnen een jaar gefixt is. Deze uitspraak is toch niet zo gek? Ik zie piepende reacties die meteen op de man en Vitesse zijn gericht maar zelfreflectie is in deze passend. Ajax is komend seizoen nog niet CL ready. Ze moeten bezuinigen op salaris, geen CL inkomsten en qua verkoop wordt het ook geen jackpot. Daarnaast kun je niet weer 10 spelers verkopen en weer 10 binnenhalen, die ruimte is er operationeel gewoon niet. De pijn zal helaas uitgesmeerd moeten worden over minimaal twee seizoenen.

1 mei 2024 om 18:28

Mwah er zullen spelers weggaan maar als Ajax iedere aankoop verkoopt en wat nieuws terug haalt is het maar de vraag of je beter bent.

1 mei 2024 om 20:19

Jij denkt dat er volgend seizoen zo maar een heel ander elftal staat? Er zullen vast wat weg gaan en wat bijkomen, maar je zult er ook zeker nog genoeg terugzien.

1 mei 2024 om 21:41

PSV heeft dit jaar toch ook een kampioenselftal gekocht. Paar goede gerichte aankopen en het kan zomaar anders zijn.

1 mei 2024 om 22:06

Psvchamps. Ik denk dat er volgend jaar wel een ander Ajax zal staan . Denk je dat ze dat in Amsterdam niet zullen inzien?. Er gaan wel spelers weg en er zullen echt wel ( betere) spelers komen.

Ik gok dat t een reactie op een domme vraag is. Volgend jaar ziet t er allemaal anders uit. Subtoppers worden leeggeroofd en soms topclubs ook (zie Ajax laatste jaren), elk jaar opnieuw beginnen. Ajax kan dat al is t paar jaar gigantisch mislukt, subtoppers nauwelijks muv AZ misschien.
De rest krijgt nieuw elftal mn beroofd van de pareltjes en onbekende buitenlanders ervoor terug..

Als je hooguit 5de wordt dan verdien je hey toch niet om CL te spelen. Zo zou je ook kunnen zeggen dat het voor het Nederlands voetbal goed is dat NEC of Utrecht geen CL spelen.

Probleem is alleen wel dat Ajax nog een behoorlijk goede ranking heeft en Twente volgens mij een stuk minder. Dus Twente zal veel zwaarder kunnen loten dus ik denk niet dat dit het Nederlands voetbal veel meer zal opleveren.

Theo Janssen vind ik een prima analist om aan tafel te hebben bij wedstrijden van het miljardenbal, maar die Sneijder...kunnen ze hem bij Ziggo niet vervangen met een oud-voetballer met klasse? Ik mis de tijden dat Cruijff en Koeman de analyse bij de NOS deden.

Twente moet toch voorronde spelen? Gezien de coëfficiënt status van Twente verwacht ik dat ze de cl niet halen want dan loopt je een sterke tegenstander. Hoop het wel overigens altijd een zwak gehad voor Twente. Leuke club net als de eagles trouwens.

Ja want twente gaat potten breken, en feyenoord was ook niet veel soeps dit jaar. K mag toch hopen dat ajax volgend jaar in ieder geval weer beter is dan twente

Hopelijk gaat PSV het redelijk doen in de CL. Feyenoord verwacht ik weinig van, wellicht 3e worden en nog een rondje EL. Twente wordt een kort verhaal. AZ zou een paar punten kunnen pakken. De overige punten voor Nederland worden hopelijk door een verbeterd Ajax behaald in de Conference League. Dus is het voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt want daar valt voor ons allen weinig te halen.

1 mei 2024 om 20:08

Vanaf volgend seizoen kun je vanuit de CL niet meer doorstromen naar de EL. Het hele Europees voetbal gaat op de schop en de groepsfase die we nu kennen bestaat straks niet meer

Janssen heeft volkomen gelijk dat Ajax met het huidige team geen potten zal gaan breken in de CL. Om een voorbeeld te geven: dit team werd door Bodo Glimt toch helemaal op een hoop gespeeld? En het was in beide wedstrijden een mirakel dat Ajax thuis gelijkspeelde en uit won. Ook tegen Brighton en Aston Villa op 75, twee Engelse middenmoters - ondanks het prima seizoen van AV - werd Ajax achteloos opzij gezet. Dus stel je voor dat ze tegen echte topteams hadden moeten spelen? Feijenoord uit nog niet vergeten? En de Rotterdammers hebben dit seizoen Europees eigenlijk een beetje teleurgesteld. Dus er is weinig op het verhaal van Janssen af te dingen. En daarbij, je moet het ook zelf verdienen. En bij Ajax is volgend seizoen in welke Europese competitie nog maar de vraag.

1 mei 2024 om 19:58

Twente verdient het duidelijk meer dan Ajax, denk dat daar iedereen het wel over eens is. Maar de kans dat Twente Europees veel meer punten gaat halen dan Ajax zou doen is klein. Denk vooral maar aan de coefficientenlijst/loting.

3 mei 2024 om 10:32

Mocht Ajax zich komende zomer positief transformeren, ben ik het wel met je eens dat die club waarschijnlijk meer punten zal scoren. Maar FC Twente heeft het zelf afgedwongen. Nou weet ik niet wat het voortraject zal zijn, maar ik denk niet dat FC Twente in de voorronde CL makkelijke tegenstanders zal loten. Want hebben de afgelopen seizoenen zelf zeer weinig gepresteerd in Europa. Dus wordt de club automatisch minder gewaardeerd bij de loting. En wat is het vervolg bij niet deelname CL? Dat is me onbekend, met die nieuwe opzet.

Heeft wel een punt maar zie Twente het hoofdtoernooi ook niet halen. Alleen al omdat ze op papier veel zwaardere tegenstanders zullen treffen dan Ajax had gedaan.

Bedoelt hij dit qua aanzien of qua coeff.pnt?
Alshij dit qua aanzien bedoelt: boeiend!
Alle europese games zijn mooi meegenomen in ervaring van voetballers, of je ze nou wint of verliest. Maakt je alleen maar ervaring rijker.

Qua coeff.pnt.
Denk dat Ajax qua pnt zeker niet onder zou doen voor FC Twente. Dus de kans dat je meer pnt pakt is met Ajax toch iets groter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren