Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen looft ‘groots gebaar’ van AZ: ‘Het kan veel geld schelen’

Laatste update:

De KNVB heeft het besluit over het wel of niet voortijdig beëindigen van de competitie minimaal een week voor zich uitgeschoven. Veel clubs willen vanwege de coronacrisis per direct een streep onder het lopende seizoen zetten, terwijl andere clubs dat juist vooralsnog te voorbarig vinden. De nationale voetbalbond en de Eredivisie CV, de organisatie van de clubs uit de Eredivisie, verwijzen naar het overleg van dinsdag met alle clubs. “Het is klaar, lijkt me", zegt oud-voetballer Theo Janssen vrijdag in gesprek met de NOS.

Janssen benadrukt dat vrijwel iedereen naar duidelijkheid snakt en kan zich niet voorstellen dat de KNVB de signalen van clubs als Ajax, PSV en AZ gaat negeren. De vaste gast bij Studio Voetbal deelt complimenten uit aan AZ: de club uit Alkmaar is immers samen met Ajax gedeeld koploper van de Eredivisie, maar op basis van doelsaldo stroomt AZ in de tweede voorronde van de Champions League in, terwijl Ajax zich als nummer één direct voor de groepsfase plaatst.

Eredivisie-aanvoerders: 'Nu klappen wij voor jullie'

“Als voetbaldier zou ik het begrijpen als AZ zou zeggen: we willen door en strijden om de titel. Gelijk in punten met Ajax en de finish in zicht... Dan wil je er toch vol voor gaan? Daarom vind ik het een groots gebaar dat ze in Alkmaar een punt achter dit seizoen willen zetten”, benadukt Janssen. “Daarmee geven ze aan dat er belangrijkere zaken in de wereld zijn dan voetbal. En natuurlijk is dat ook zo. Maar het kan AZ veel geld schelen.”

Janssen vindt het aanwijzen van een kampioen niet noodzakelijk, maar neemt wel een standpunt in over de verdeling van de financiën. “Ik vind dat het prijzengeld, met onder meer de televisiegelden, op een hoop moet worden gegooid en eerlijker moet worden verdeeld. Het is logisch dat Ajax recht heeft op meer dan bijvoorbeeld FC Emmen, maar laten we de marges wat kleiner maken”, benadrukt de oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax.

Janssen vindt het niet helemaal terecht dat alle pijlen op de KNVB worden gericht. “Het ligt niet alleen aan de bond. Dit is zo'n lastige situatie en zo moeilijk te voorspellen. De KNVB volgt de adviezen van de overheid en het RIVM. Maar ja, op een bepaald moment wil iedereen duidelijkheid. Het is klaar, lijkt me.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga de UEFA maar boycotten. Dan begint in Alkmaar opnieuw de victorie.

Laat Janssen zich a.u.b. uitlaten over het voetbaltechnische en niet over het beleidsmatige.wat hij zegt klopt wel enigszins maar veel te kort door de bocht. AZ had ook derde kunnen worden en dan waren ze de EL in gegaan. Het op een hoop gooien van de TV-gelden en eerlijk verdelen is niet nodig. Er is al een verdeling. Niemand in Nederland, zelfs bij Ajax niet, heeft het over het aanwijzen van een kampioen. Gewoon seizoen annuleren, Europese plekken aanwijzen op de huidige ranglijst en klaar is kees.

3 april 2020 om 07:22

Toch heeft hij wel een punt mijns inziens. Als je dit namelijk breder trekt, dan is het te belachelijk voor woorden dat je bij het alleen al bereiken van de groepsfase voor de CL minimaal 40 miljoen opstrijkt. Terwijl de teller in de Europa League zelfs ná de groepsfase nog maar rond de 8 miljoen staat. Die verhouding is echt belachelijk scheef.

3 april 2020 om 07:45

Dat is juist weer helemaal normaal. Dat is het verschil tussen een top en subtop competitie. In Engeland krijgen ze ook een flink meer centen dan in Nederland. CL verkoopt nu eenmaal, levert dus veel meer op, dan zal je moeten betalen ook. Ga je verlagen, dan stijgt de kans van een Europese competitie georganiseerd door de topclubs enorm. Ipv 8 miljoen heb je dan met wat geluk 5 miljoen na de groepsfase EL. Zelfde met die eerlijkere verdeling van televisiegelden in Nederland. Ajax, Feyenoord en PSV brengen zeker 50 a 60% van die gelden op en pakken met z'n drieën 30 a 35%. Daarnaast gaat met die eerlijke verdeling er niet een betere competitie komen maar een slechtere. De subtop wordt ipv breeder, smaller. Het is juist vervelend voor clubs als Utrecht, Vitesse, misschien zelfs AZ.

3 april 2020 om 08:29

Waarom zou een club als Heerenveen of Heracles dan aanspraak moeten maken op een deel van die 40 miljoen die Ajax en (eventueel) AZ zouden opstrijken? De enige die nog een beetje recht van spreken heeft is Feyenoord, die zouden theoretisch nog de CL in kunnen gaan.

3 april 2020 om 14:56

Ik zie deze fout heel vaak gemaakt worden, maar het is helemaal niet waar dat je minimaal 40 miljoen opstrijkt bij het bereiken van de groepsfase. Startpremie is 15,25 en dan komt er nog een coefficientenpremie bij op. In het geval van AZ zal die (ver) beneden de 10 miljoen uit gaan vallen. TV inkomsten zijn zo'n 6,5 miljoen als je het niet moet delen en met een stadion van 17.000 ga je natuurlijk nooit de recettes halen die Ajax en PSV hadden de afgelopen seizoenen. Ter vergelijking PSV hield 37 miljoen over aan hun laatste Champions League campagne. 12,25 miljoen startpremie + 12,2 miljoen coëfficiëntenpremie PSV stond toen 41e, AZ staat op dit moment 80e + 1,8 miljoen voor 2 gelijke spelen + 3,25 miljoen uit de market pool en + 4,5 miljoen uit recettes.

3 april 2020 om 07:55

En dan vindt jij dat Janssen kort door de bocht denkt? Jouw idee is dan wel een minuscule bocht, met resolute en onomkeerbare gevolgen, waarvan mensen de meeste nu nog niet kunnen inzien.

3 april 2020 om 08:08

Zelden een opmerking op voetbalzone gelezen die een nog groter eigenbelang liet zien. Tuurlijk zou Ajax het startgeld voor een deel aan AZ moeten geven en zelfs een gedeelte aan Feyenoord en Psv. Daarnaast, Ajax had namelijk volgens davy redenering ook nog 6e kunnen worden en helemaal geen Europees kunnen spelen...

3 april 2020 om 08:37

Is goed man. Doen we toch gewoon niet mee met alle Europese competities? Als je objectief gaat kijken wie er het meeste recht op heeft, dan kun je toch gewoon niet anders redeneren dan dat de huidige ranglijst gehandhaafd moet worden? Er kan immers (waarschijnlijk) niet verder gevoetbald worden. Vertel mij eens @majestic wat is jouw oplossing? Heracles laten meeprofiteren van het geld dat Ajax terecht verdiend uit de CL?

3 april 2020 om 09:36

AZ heeft zelden een kans op een kampioenschap. Dus als die kans er is moet je doe pakken. Of je dan 2 of 3e wordt maakt niet veel uit. Zowel AZ als Feyenoord hebben niets in de CL te zoeken. Financieel is een ander verhaal. Maar dat is juist nu niet belangrijk. Ik ben AZ supporter ik heb er vrede mee als de huidige stand de eindstand is. En dat is zeker niet omdat ik bang ben dat Fnrd
Misschien 2e kan worden. Welzijn van voetballers, supporters en alle mensen is echt veel meer waard.

EL en CL zijn dit jaar echter ook nog niet ten einde. Wellicht bij een jaar zonder officiële kampioenen en bekerwinnaars geen EL en CL 2020/2021 maar het uitspelen van editie 2019/2020 vanaf september? Geeft veel ruimte in de voetbalagenda, ook niet onhandig in aanloop van EK 2021 (al kom je waarschijnlijk niet weg bij de tv aanbieders)

3 april 2020 om 07:22

Als ik de acties van de Uefa bekijk en hun teksten lees heb ik niet het idee dat het ook maar een overweging voor ze is om eventueel een toernooi dat zij organiseren te schrappen. Verplaatsen wel, zoals het EK voor mannen en vrouwen. Maar echt annuleren, dat zeker niet. Dat zullen vast ook niet met de Cl/el 2020/2021 doen. Daar zullen de Europese topclubs die structureel CL-inkomsten in hun begroting opnemen ook vast niet mee instemmen

3 april 2020 om 07:31

Dan moeten ze het format van de Champions League en Europa League maar aanpassen voor komend seizoen. Geen lange voorrondes en groepsfase, maar al die ploegen plaatsen zich voor de Champions League of Europa League. Financiën worden daarmee gelijkmatiger verdeeld en we beginnen direct met knock-outfase, desnoods met één wedstrijd. Scheelt enorm veel wedstrijden.

3 april 2020 om 07:52

Dan mis je miljoenen aan TV-gelden. Ook daar zullen de clubs en de hebzuchtige UEFA niet mee akkoord gaan.

Een groot gebaar noemt Jansen het. Maar het is toch ook mogelijk dat AZ geen tweede zou worden als de competitie hervat wordt. Stel dat de huidige stand beslissend zou zijn dan moeten ze instromen in de 2e voorronde. Als ze doorgaan levert dat miljoenen op. Lukt dat niet dan stromen ze alsnog de EL in. Als ze nu derde worden dan gaan ze ook de EL in.

3 april 2020 om 08:12

Ajax zou met de vorm van de laatste 10 wedstrijden ook nog gemakkelijk 4/5e kunnen worden... Als ze een stuk nu inleveren hebben ze in ieder geval al 50% van de miljoenen... Kortom als je zo’n argument noemt, noem dan aub beide kanten als je serieus genomen wilt worden.

3 april 2020 om 09:29

Lijkt mij vreemd. Dan zou b.v. Ajax nog veel moeten verliezen en aangezien er nog onderlinge wedstrijden komen zoals AZ tegen Feyenoord en AZ tegen PSV waarin ook punten te verdelen zijn.. Ik zie echt niet dat Ajax 9 wedstrijden gaat verliezen.

3 april 2020 om 10:18

Mijn punt is dat het makkelijk praten is door ajaxieden. Als AZ 1e op doelsaldo had gestaan, had jij het dan ook normaal en eerlijk gevonden dat de CL miljoenen volledig naar AZ zouden gaan en dat Ajax het maar in de voorronde moest uitvechten om te kijken of ze die miljoenen konden verdienen? Ik niet in ieder geval.

Overigens als AZ op de manier speelt als tegen Ajax, toen 0-4 een beter beeld van de verhoudingen zou zijn geweest, dan zie ik ze helemaal geen wedstrijd meer verliezen.

4 april 2020 om 17:05

4e of 5e kunnen worden?! Waar heb jij het in godsnaam over joh, wat een fantasiewereld leef jij in joh? Ajax had best nog 2e kunnen worden, in een heel extreem maar zeer onwaarschijnlijk geval zelfs 3e, maar 4e of 5e? Die kans is gewoon 0, geen idee waarom je dit ook als argument aandraagt.

Het is een aardige bijkomstigheid dat dit door sommige gezien word als groots gebaar, maar ook mijn Az denkt aan zijn eigen straatje in deze moeilijke tijd.
Vooraf had niemand durven denken aan vCL en dan word het allicht nu gezien als hoogst haalbare al ben ik vóór het uitspelen van het seizoen op welke mogelijkheid dan ook en word ik bij wijze van spreken liever 4e dan op deze manier 2e.....liever 1e natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren