Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: 'Wanneer krijgt zo'n jongen rust? Het is crazy, idioterie'

Laatste update:

Erik ten Hag baalt van de alsmaar voller wordende voetbalkalender. Omdat de Afrika Cup, de Copa América en het EK Onder-21 allemaal in volle gang zijn, én er direct na het reguliere seizoen nog interlands werden gespeeld, heeft de trainer van Ajax bij de start van de voorbereiding niet de beschikking over al zijn spelers. Ten Hag wil juist met al zijn spelers toeleven naar de voorrondes van de Champions League.

Internationals Daley Blind, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en Lasse Schöne sluiten op 8 juli aan bij de spelersgroep. Wanneer de deelnemers aan de Afrika Cup, Copa América en het EK Onder-21 zich melden, is nog niet bekend. Het gaat om Nicolás Tagliafico, David Neres, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana en Rasmus Kristensen. In gesprek met Voetbal International noemt Ten Hag de kalender 'idioterie'.

De oefenmeester weet dat er volgend jaar opnieuw een Copa América gespeeld wordt in de zomer. "De consequentie is dat iemand zoals Nicolás Tagliafico drie zomers op rij doorvoetbalt, het WK van vorig jaar meegerekend. Waar houdt dat dan op? Wanneer krijgt zo'n jongen rust?", vraagt Ten Hag zich openlijk af. "Het is crazy, die kalender. Volgens mij was het Juventus dat tegen ons zei dat er voor Ajax op deze manier geen beleid te maken is. Ze hebben gelijk. Idioterie."

Ajax trainde zaterdag voor het eerst en vertrok maandag naar De Lutte. Daar verblijven de spelers tot en met zaterdag. Dinsdag werd de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 2-11 gewonnen van Quick'20; zaterdag wacht een treffen met Aalborg. Op zaterdag 13 juli reist Ajax naar Oostenrijk voor een trainingskamp in Bramberg. Op 6 of 7 augustus wacht de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Ben je het eens met Erik ten Hag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten Hag heeft gelijk en er zijn meer top trainers die zich zorgen maken over de overvolle calenders en het gebrek aan herstel en rust is, vroeg of laat, gewoon funest voor een speler en daarmee ook voor de club die zijn salaris betaald.

Hoe kan het dat er twee jaar op rij een Copa America is?

On: Tagliafico speelt dan 2 (en straks 3) zomers door, maar door de breedte van de selectie zou Ajax dit prima moeten kunnen opvangen door middel van het rouleren van spelers.

26 juni 2019 om 08:52

Precies. Ajax is breed genoeg om Nico (En andere spelers) rust te geven als het hem echt iets boeit. Heel leuk en aardig, en hij heeft zeker ergens een punt, maar je draagt zelf mee aan de belasting van zo'n speler.

26 juni 2019 om 09:32

Ajax begint het seizoen met hele belangrijke CL kwalificatie wedstrijden. Beetje makkelijk gezegd dat Ajax hem en andere spelers dan maar rust moet geven.

26 juni 2019 om 09:35

Maar Argentinië betaald die speler niet dus die kunnen ook een andere speler opstellen zodat Tagliafico wel rust krijgt. Ajax betaald de speler en die moet vervolgens maar een alternatief bedenken wat misschien wel ten koste gaat van CL kwalificatie, beetje raar vindt je niet?

Kan die Copa america en Afrika cup niet gewoon gelijk lopen met het Ek? Dan weet je dat die elke 4 jaar is gelijk met de Europese spelers en heeft iedereen gelijk een Wk.

Zit je alleen met de jeugd WK’s en/of de Olympishe spelen maar daar moet je wat anders voor gaan verzinnen.

26 juni 2019 om 13:06

De marktwaarde van de spelers wordt wel aanzienlijk hoger wanneer ze international zijn. En nog hoger wanneer ze een copa america of wk spelen. Daar profiteren de clubs dan weer van

26 juni 2019 om 14:10

Er zijn meer Argentijnse voetballers dan Ajax spelers, dus laat hun dan lekker rouleren

26 juni 2019 om 08:52

Omdat het niet zo is. Laatste copa was in 2016, en dat was een speciale editie. Normaal is het om de 4 jaar. Net als een EK dus

26 juni 2019 om 08:57

De Copa wordt met onregelmatige tussenpozen georganiseerd. Als je kijkt naar de laatste 10 Copa's (95, 97, 99, 01, 04, 07, 11, 15, 16, 19 en volgend jaar weer een) zit daar ook niet echt een patroon in.

26 juni 2019 om 08:58

Jawel. Volgend jaar wordt de Copa 2020 in Argentinië gehouden. Dit, om hierna weer om de 4 jaar te spelen en parallel te lopen aan het EK.

26 juni 2019 om 09:00

Dan is dat sinds kort besloten?

26 juni 2019 om 08:53

Er zijn 12 spelers bij Ajax die voor het laatst 9 juni of nu nog steeds aan het spelen zijn, terwijl 28 juli alweer de wedstrijd om een prijs op de kalender staat. Dit houdt in dat bijna de halve selectie 3 weken of nog minder vakantie heeft gehad voordat de training weer hervat wordt. Dit is gewoon idioot en heeft niks met een brede selectie te maken.

26 juni 2019 om 09:05

Dat heb je nou eenmaal als je goed presteert. Volgens mij sluiten de internationals zoals Blind en van de Beek 8 juli weer aan. Dit betekent dat ze rond de vier weken vakantie hebben gehad. Dat lijkt me wel genoeg. Mocht dit niet genoeg zijn, kun je ze altijd tussentijds nog rust geven waar dat mogelijk is. En dat heeft zeker wel met een brede selectie te maken.

26 juni 2019 om 09:40

Aan de andere kant in het bedrijfsleven heb je ook 3 weken zomervakantie om vervolgens weer het hele jaar te werken....
3 weken rust is toch ook lekker om even weg te gaan.

26 juni 2019 om 10:29

@Gerardv nee dat is niet waar. Dat heb je nl alleen als je goed presteerde in Europa en in een kleine competitie speelt. Dat zijn dus de uitzonderingen....
Feit is dat Ajax in Nederland een grote club is maar Europees moeten zij elk jaar weer onderaan beginnen...daar zit hem het probleem. Tegelijkertijd zitten zij nl. in Nederland in een spagaat. Want daar moeten de topspelers tussendoor ff rust pakken....maar tegelijkertijd moet elke wedstrijd gewonnen worden... En moeten de reservespelers scherp zijn zonder dat ze wedstrijd ritme kunnen opdoen. Dat is waar een topclub in Nederland mee te maken heeft. Nah, simpel op te lossen toch!

26 juni 2019 om 12:33

Nou wat een schande zeg, 3 of 4 weken vakantie. Ik heb zelf maar 2 weken vakantie deze zomer en werk dan gewoon weer door? Mij hoor je toch ook niet klagen en ik verdien ook nog eens veel minder.

26 juni 2019 om 14:22

Bedrijf jij ook topsport dan ? Je vergelijkt appels met peren en vanuit je luie stoel is het makkelijk oordelen maar je weet niet wat een profbestaan inhoud , ik zelf ook niet maar ik oordeel er ook niet zo makkelijk over ,

26 juni 2019 om 09:05

@gerardv tegen RKC zou Ajax idd in staat moeten zijn om te rouleren, maar aangezien je ook 2 voorrondes CL moet spelen om je te plaatsen, is het wel handig als je dan de hele selectie hebt.
En niet alleen iedereen aanwezig...ook dat je al een flink aantal weken met elkaar hebt kunnen trainen en dat iedereen de vakantie dan ook al gehad heeft.

Tagliafico in oktober of november 2 weken op vakantie sturen is ook geen optie als je je plaatst voor de cl (en ook met de competitie eigenlijk niet).
Dus een brede selectie heeft hier verder niks mee te maken, je wilt je met je hele selectie goed kunnen voorbereiden op die vreselijk belangrijke potjes in de voorronde van de Cl.
T is nu zo extreem belangrijk dat Ajax weer de poulefase haalt.
Dat ze weer zo ver komen als vorig jaar is natuurlijk niet realistisch, maar in ieder geval weer in de poule mee doen, zodat Ajax weer een structurele CL deelnemer wordt is voor je uitstraling, het aantrekken van spelers, het beter worden van je spelers en de transferwaarde van je spelers zo extreem belangrijk.

26 juni 2019 om 09:11

Het enige probleem is inderdaad de Champions League voorronde. Het is nu ook wel uitzonderlijk dat Ajax tot het einde van het Champions League seizoen heeft meegedaan, en daarna ook nog voorronde moet spelen. Dit maakt het wel krap qua planning, zeker met de verschillende landentoernooien in de zomer. Laten we hopen dat de Nederlandse clubs weer goed gaan presteren en dat in ieder geval de kampioen direct geplaatst is voor de Champions League, zodat in de toekomst dit soort situaties voorkomen kunnen worden.

En jouw voorbeeld over Tagliafico. Je hoeft hem niet per se twee weken op vakantie te sturen. Maar bij een iets makkelijkere wedstrijd zou je hem paar dagen vrij kunnen geven, zodat hij zich fysiek en vooral mentaal weer kan opladen. Als je dit om en om doet met spelers die een lang seizoen hebben gehad, denk ik dat dat wel goed moet komen.

26 juni 2019 om 09:46

dat laatste weet ik niet.
Ik denk dat 3 weken vakantie toch echt heel wat anders is dan ff een paar dagen vrij.

Een lang weekendje weg is wel leuk, maar je hebt toch altijd in je achterhoofd dat je maandag of dinsdag weer aan t werk moet.
Als je 3 weken op vakantie gaat, denk ik de eerste 2 weken in ieder geval helemaal niet aan kantoor. Ergens in de laatste week begint het aftellen ergens al weer.
Dus of hij zich mentaal zo snel kan opladen.
Aan de andere kant is voetbal natuurlijk ook een hobby en doe je het voor je plezier. Voor grote wedstrijden hoef je je sowieso niet mentaal op te laden, of je kunt beter wat anders gaan doen.

26 juni 2019 om 10:35

@nederland79 ik doe mijn werk ook met heel veel plezier...toch heb ik ook vakantie nodig. Een weekeindje is niet voldoende om mentaal volledig op te laden. En vergeet niet...profvoetbal is echt meer dan een hobby.
Kortom, Topclubs hebben een uitdaging om hun topspelers scherp te houden. Tel daarbij ook nog eens, de uitdaging om de reserve spelers scherp te houden en het elke wedstrijd moeten winnen, op en je hebt een flinke uitdaging!

26 juni 2019 om 10:52

die uitdaging zouden de clubs eigenlijk al voor een groot deel overwonnen moeten hebben door t enorme salaris.
Ze geven de spelers de kans om zich met hun hobby in 10 jaar tijd volledig financieel onafhankelijk te voetballen, zodat ze daarna 50 jaar kunnen doen en laten wat ze maar willen.
Dan moet een speler wel zelf het maximale eruit halen, anders komt er iemand anders voor hen in de plek.

Maar dat zo'n 3 a 4 weken vakantie achter elkaar in de zomer toch wel erg prettig is en eigenlijk gewoon hard nodig, lijkt me wel duidelijk ja.

26 juni 2019 om 12:41

Dat is naar mijn mening een hele verkeerde beredenering. Enig idee hoeveel jongens er profvoetballer willen worden? Een speler moet al alles er aan doen om profvoetballer te kunnen worden en wil vervolgens naar de top. Hij haalt dus al het maximale er uit. Of je hem 5,10 of 5000 keer zo veel betaald of niet, hij heeft een max en that’s it. Sterker nog, omdat zij niet, zoals de willekeurige werknemer wel kan, een periode op 90 of 95% kunnen presteren hebben zij veel meer mentale en fysieke druk. Een rustperiode is dus nog veel meer noodzakelijk als bij een ander.

26 juni 2019 om 13:33

@tipptopp dat zou je denken ja. Ik zou ook een moord doen voor zo'n kans, maar jij weet net zo goed als ik dat er heel veel spelers niet doorbreken omdat ze er niet alles aan doen en heel veel goede spelers halen niet de absolute top omdat ze er niet alles aan doen, en veel topspelers halen er niet het maximale uit omdat ze er niet alles aan doen.

Lijkt mij ook het goede moment dat voetballers maar eens moeten gaan leven voor de sport: niet meer doordeweeks de kroeg in, uberhaupt geen alcohol etc etc. Ze krijgen er een goede compensatie voor iig.

26 juni 2019 om 08:53

Wat is dit voor onzin? Het grootste gedeelte van de voetballers zijn echte profs. Zeker niet het soort vrolijke feestneuzen wat je vroeger in Engeland nog wel eens zag.
Anders bereik je de top ook niet.

Mogen ze dan ook een paar weken rust krijgen tussen de lange seizoenen door? Niet alleen het lichaam heeft dat nodig, ook het koppie moet leeg. Je kunt namelijk niet alle dagen van het jaar supergefocused zijn, compensatie of niet.

26 juni 2019 om 08:55

Lijkt me niet dat de spelers van Ajax doordeweeks in de kroeg te vinden zijn met hun overvolle schema.

26 juni 2019 om 08:57

Inderdaad gewoon werken voor uwe centen. Stelletje lampzwansen, bietje miljoenen betaald krijgen maar mij een miezerige driemaal per week een potje voetbal voorschotelen, is teveel gevraagd.

26 juni 2019 om 10:25

Reageer een beetje normaal dan wordt je serieus genomen want ik weet niet of je het weet mensen zijn geen machines waar je op een knop drukt , plus dat het fysiek nog al wat vraagt dus hou maar op met je popl Jopie uitspraken want waarschijnlijk weet je niet eens wat het inhoud om prof te zijn en wat het fysiek van iemand vraagt .

26 juni 2019 om 15:03

Sarcasme blijft lastig...

26 juni 2019 om 10:09

Gelukkig is dat jouw idee en meer ook niet. Zullen we ook niet vergeten dat het mensen zijn? Mensen die goed betaald worden voor iets wat ze graag doen, maar wat miljoenen anderen ook willen, maar uiteindelijk mensen. Als De Ligt besluit een avondje te gaan stappen of naar de Mac te gaan kunnen we er allemaal wat van vinden, maar het is gewoon prima. Als hij 3 avonden per week op de dansvloer staat is het prima, zolang hij maar presteert en genoeg rust pakt. Die jongens weten beter dan ons hoe rond het voetbal te leven.

Als je de selectie 2 x bezet hebt op iedere positie moet je meer rouleren en dan kun je dit wel opvangen. Of geen Copa America voetballers aankopen.

26 juni 2019 om 09:07

tegen RKC wel...maar met een voltallige selectie een fatsoenlijke voorbereiding draaien richting de CL voorrondes is wel heel erg prettig en belangrijk.
K mag hopen dat je dat zelf ook kunt begrijpen, want de CL poulefase halen is echt belangrijk dit jaar om door te kunnen groeien.

Wat is het probleem ? Dan moeten ze gewoon anders schouten,er zijn genoeg spelers die voor deze toernooien nooit worden uitgenodigd.

26 juni 2019 om 09:07

wat een goed idee...laten we alle spelers van Top Oss overnemen...probleem opgelost!

26 juni 2019 om 13:23

Nja je kan wel handig scouten in landen waar je gewoon lastig aan de bak komt. neres zou bij de meeste andere landen allang international zijn geweest. In Frankrijk kan je ook echte toppers halen die niet in de buurt komen van het Nationaal elftal

Niet zeuren, iedereen die het goed voor elkaar heeft kent deze problemen. Dan moet je misschien geen Afrikaanse or Zuid-Amerikaanse spelers scouten. Ze zijn vaak best goed maar je bent ze ook vaak kwijt aan deze dingen.

Er zijn miljoenen mensen die een zwaar (fysiek en/of geestelijk) beroep hebben. Denk aan mensen die werken in mijnen, in fabrieken , stratenmakers, zorgpersoneel, hulpverleners etc. etc. Die mogen al blij zijn wanneer ze 3 weken achter elkaar vakantie kunnen nemen. En ik zie af en toe vakantiekiekjes voorbijkomen van al die overbetaalde spelers vanaf de Bahama's en andere exotische oorden. Het gros van bovengenoemde beroepsgroepen kunnen zich dat niet veroorloven. Wat een onzin !

26 juni 2019 om 09:11

je hoeft ook zeker geen medelijden te hebben met die voetballers, maar om op 100% te kunnen presteren moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Bij de meeste normale banen kom je met 80% een heel eind. Sterker nog...er zijn er genoeg die regelmatig een feestje vieren met een lading alcohol door de week of zelfs drugs.
Helemaal niks mis mee (al ben ik geen fan van drugs), als jij je werk op 80% doet heeft niemand wat te klagen. Of als je de ene dag wat minder hard werkt en de andere dag wat extra doet, kom je ook een heel eind. Maar als je je voor de CL wilt plaatsen zul je toch een stuk dichter bij die 100% moeten zitten.

26 juni 2019 om 09:54

Een speler kan ook op de training best een keer 80% zijn. Dan klaagt ook niemand. Als hij met de wedstrijden maar 100% presteert. Datzelfde geldt ook bij bedrijven waar op het juiste moment gepresteerd moet worden.

26 juni 2019 om 10:07

Maar om in de wedstrijden 100% te kunnen zijn, moet je juist weer keihard trainen.

Ze hebben een nieuwe back geef je tagliafico eerste paar weken wat meer rust. Maar terechte opmerking.

De voetbalkalender is inderdaad behoorlijk vol. Voor voetballiefhebbers natuurlijk top, je kan nagenoeg de hele zomer door voetbal kijken.

Voor spelers en clubs een doorn in het ook.
Na een lang en slopend seizoen heb je als speler ook simpelweg even rust nodig om je lichaam te laten herstellen. Oftewel even 3 weken helemaal niets. Spieren kunnen zich herstellen, het hoofd kan even goed leeg...

Daarna werk je als speler weer toe naar je topconditie om dit vervolgens de rest van het seizoen vast te blijven houden.

Spelers als Tagliafico krijgen simpelweg te weinig rust en daarna te weinig tijd om hun conditie weer op peil te brengen. Dit gaat opbreken in scherpte, maar ook blessuregevoeligheid.

Ben het met de trainers eens. Maarja, al die bonden, toernooitjes en claims op spelers... Breng het maar eens met elkaar in lijn.

Ajax heeft dus op dit moment nog geen spelers van de basiself. Blind, De Ligt, Schone, vd Beek en Tadic zullen pas 8 juli aansluiten terwijl Onana, Ziyech en Mazraoui pas net aan de africa cup begonnen zijn en Tagliafico en Neres ook nog interlands spelen.

Op die manier kan je je eigenlijk niet fatsoenlijk voorbereiden als je ook zo vroeg in het seizoen alweer cruciale wedstrijden speelt.

Waarom wordt de copa america niet gewoon om de 2 of 4 jaar gespeeld dan? Elk jaar lijkt me wel heel overdreven.

26 juni 2019 om 14:27

Hij wordt ook niet elk jaar gespeeld. Google het toernooi anders even, en kijk naar de jaartallen. Zit geen touw aan vast te knopen. Nu dan toevallig 1 jaar ertussen, maar vaak ook 2, of zelfs 3. Wat de logica er achter is, weet ik echter ook niet. Maar er zit geen regelmaat in.

26 juni 2019 om 16:30

Antwoord is hierboven al gegeven: Jawel. Volgend jaar wordt de Copa 2020 in Argentinië gehouden. Dit, om hierna weer om de 4 jaar te spelen en parallel te lopen aan het EK.

Nu is het zomer in Afrika en natuurlijk bloedheet, ook niet al te bevoordelijk al komen de spelers daar vandaan.
Lijkt me toch handiger om het daar in de winter te houden, zoals altijd het geval was, maar dan gewoon een keer in de 4 jaar zoals bij de WK's en de EK's.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren