Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag stuurt scouts van United op pad voor veelbelovend tienertalent

Laatste update:

Scouts van Manchester United zijn afgelopen zondag aanwezig geweest bij de Portugese kraker tussen Benfica en Sporting Portugal (2-1), zo meldt Fabrizio Romano. Belangrijkste target was João Neves. De pas negentienjarige middenvelder van Benfica maakt een sterke ontwikkeling door en ziet dat nu beloond worden met interesse van de Europese elite.

Voor Neves kwam de komst van de scouts op een uitgelezen moment. De middenvelder won met zijn ploeg met 2-1 na een krankzinnige slotfase, waarin hij zelf verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Enkele minuten na zijn treffer voltrok Casper Tengstedt het vonnis voor de bezoekers.

De interesse van United in Neves komt niet helemaal uit de lucht vallen. De Portugese tiener beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak onder trainer Roger Schmidt en verscheen in acht van de elf competitiewedstrijden aan de aftrap. Daarin was hij eenmaal trefzeker.

Neves begon zijn nog prille carrière bij CB Tavira, alvorens hij in 2016 werd opgenomen in de jeugdopleiding van Benfica. In Lissabon tekende de middenvelder in december 2020 zijn eerste profcontract. In het seizoen 2021/22 maakte hij onderdeel uit van het jeugdteam dat beslag wist te leggen op de Youth League.

Vorig jaar december gunde Schmidt Neves zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij bij de A-selectie betrokken bleef en dat seizoen tot twintig officiële wedstrijden zou komen. Daarin was hij eenmaal trefzeker en fungeerde hij eenmaal als aangever.

Als onderdeel van het kampioensteam - Neves legde met Benfica tevens beslag op de Portugese Supercup - heeft de jeugdinternational nu dus de aandacht getrokken van United. Afgelopen zomer zette hij zijn handtekening nog onder een nieuw verbeterd contract tot medio 2028.

De kans is klein dat United op korte termijn zaken gaat doen met Benfica. De club is nog altijd in afwachting van een nieuwe eigenaar en kan niet eerder belangrijke beslissingen nemen met het oog op de toekomst, zo benadrukt Romano.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benfica, een broeihaard van talenten. Het is en blijft een speciale club, net zoals Ajax hebben ze Europees nog steeds veel aanzien en hun talenten blijven ook maar doorstromen. Hoewel ze vroeger structureel meededen met de top, zijn ze nu eigenlijk een subtopper maar wel een hele goede.

16 november 2023 om 05:44

Ach Ajax doet al lang niet meer mee met hun talenten in Europa. Rare is dat spelers die ajax brengt ook eigenlijk alleen maar verdedigers zijn. Zouden eens aanvallers moeten gaan opleiden

17 november 2023 om 10:02

@elfaraondcamas

Had het niet per sé over de talenten die doorstromen wat Ajax betreft, meer over het feit dat Ajax Europees nog steeds veel aanzien heeft.

Lastig in te schatten. Is zeker een tallent, maar heeft hij de kwaliteiten om de cvm positie in de Engelse PL op zich te nemen. Daarbij zullen er meerdere clubs geïnteresseerd zijn zijn zal zijn prijskaartje erg hoog zijn.Trouwens VZ, nog geen bericht over het naderende ontslag van Richard Arnold?? Die gaat eind dit jaar weg.

15 november 2023 om 13:38

Inderdaad groot nieuws over Richard Arnold. Gelukkig al uitgebreid gelezen op BBC.

15 november 2023 om 14:44

Neves is geen CVM maar namelijk een box-to-box speler. João is een speler die overal aanwezig is en kan je lichtelijk vergelijken met Gavi van Barcelona. Een bijtertje met allrounde kwaliteiten.

15 november 2023 om 15:50

Volgens mij is deze Joao wel een heel groot talent hoor en wat Nonameboy zegt: het is meer een 8 dan een 6 en op die plek naast Casemiro hebben we wel keihard een speler nodig. Ik heb redelijk een zwak voor Eriksen omdat het een sierlijke voetballer is met een mooie trap, maar hij is inmiddels echt te traag voor die positie en Mount is gewoon geen 8 (en geen goede voetballer, snap nog steeds geen hout van zijn komst voor dat geld). SMT is een stormram en soms echt belangrijk opeens voor de ploeg, maar natuurlijk geen basismateriaal. Hannibal is eigenlijk een 10 en sowieso te druistig. Dan houd je een achttienjarige Kobbie Mainoo over die daar kan spelen; dat is ondanks de kwantitatieve aanwezigheid van achten in de selectie toch belachelijk weinig?

Dat geld hoef ik toch niet te betalen; United genereert het geld toch wel en die ene overpricede speler die slecht is voor het imago extra zal ook wel. Als deze jongen nu 60 miljoen moet kosten, maar je haalt wel weer eens een daadwerkelijk toptalent binnen in plaats van keuze nummer drie zou ik daar heel blij mee zijn.

Aankopen waar ik voor de rest heel blij mee zou zijn voor aankomende winter of zomer zijn wat mij betreft Frimpong (al ben ik bang dat dat al te laat is gezien de flinke kans dat Xabi Alonso volgend seizoen trainer is van Real Madrid die toevallig ook nog wel een extra rechtsback kunnen gebruiken), Ivan Toney (ollie Watkins ben ik eigenlijk nog meer fan van als PL-proven spits zodat Hojlund rustig gebracht kan worden, maar die is onhaalbaar voor United denk ik), Vanderson (in het geval Frimpong onhaalbaar is), een extra linksback (raum van RB Leipzig?) en nog een goede buitenspeler, bij voorkeur één die op beide vleugels kan (kvaratskhelia nu hij het dit seizoen toch niet zo goed meer doet bij Napoli?).

Zal allemaal wel weer kloteveel geld kosten en het hoeft ook niet direct, maar dit zijn tenminste wel versterkingen met groeipotentieel en de nodige ervaring. Achteraf trouwens ook eeuwig zonde dat bijvoorbeeld zo'n Leverkusen er vandoor gaat met Grimaldo en Villa met zo'n Diaby, twee spelers die haalbaar waren voor United en we heel erg goed hadden kunnen gebruiken

Wat een heerlijke club is dat Benfica toch. Het ene naar het andere talent brengen ze voort. Ik ben toevallig vorig jaar Mei in het Estadio Da Luz geweest en was gelijk verkocht wat een prachtig stadion. De club ademt voetbal zoals het hoort te zijn met veel oog voor jong talent. Ik moest destijds een beetje lachen dat ze telkens aan mij vroegen hoe ik dacht dat Schmidt het zou doen. Ik wees vooral op het feit dat Schmidt nogal vaak op de fitheid van zijn spelers mopperde en de scheidsrechter. Ik dacht ook dat hij snel ontslagen zou worden. Voorlopig heb ik het volledig verkeerd gezien. Het zal mij niks verbazen als Neves de volgende is die voor 60m+ wordt verkocht.

Zo'n speler heeft United wel broodnodig. Een perfecte en moderne nummer 8. Eriksen en Mount voldoen daar niet en dan zou die naast Casemiro toch een prima keuze zijn. Een middenveld met Casemiro, Neves en Bruno Fernandes heeft toch veel meer balans maar ook voetbal. Hele talentvolle jongen ook bij Benfica. Die jeugdopleiding daar is echt een goudmijn.

Eth luistert goed naar Pieter Zwart. Hij gaf precies deze tip afgelopen maandag.

Wat NoName zegt. Neves is inderdaad een groot talent. Als hij zijn koppie er goed bijhoudt, dan kan hij een mooi toekomst tegemoet zien. Wat mij vooral positief stemt, is dat ook SLB enorm veel geld/tijd heeft geinvesteerd in de jeugd. Dat was vroeger in mijn jongere jaren wel eens anders geweest...toen was het voornamelijk alleen SCP die een hele goede jeugd had (en nog steeds). Nu ook nog FCP & Braga...dan kunnen wij tijdens de WK's en EK's weer volop genieten van al dat Portugese talent (wellicht rolt er wel een nieuwe topspits of topkeeper uit, want dat blijft wel nog steeds een dingetje)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren