Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ten Hag krijgt flinke boost in de zoektocht naar nieuwe eerste doelman’

Laatste update:

De lijst met doelmannen die worden gelinkt aan Manchester United wordt langer en langer. Ook Jan Oblak zou op het wensenlijstje staan van Erik ten Hag. De goalie van Atlético Madrid moet als opvolger dienen van David de Gea, van wie de clubleiding niet volledig overtuigd is. De interesse van Atlético in Aston Villa-doelman Emiliano Martínez zou duiden op een flinke boost voor United.

United heeft de optie om het contract van De Gea met nog een jaar te verlengen, maar de clubleiding twijfelt hevig. De hoge salariskosten - vorig seizoen in totaal naar verluidt een slordige 430 miljoen euro - zou de belangrijkste reden zijn. De Spaanse doelman strijkt zo’n 392.000 euro per week op, waarmee hij tot de grootverdieners van United behoort. De Engelse topclub maakte onlangs nog bekend dat er over het afgelopen seizoen een nettoverlies van bijna 130 miljoen euro is geleden, ondanks dat de inkomsten met achttien procent zijn gestegen tot 653 miljoen euro.

Bij een eventueel vertrek van De Gea is Oblak in beeld om de vacante vacature in te vullen. Volgens The Mirror heeft Atlético Martínez geïdentificeerd als diens vervanger. United zou echter flink in de buidel moeten tasten voor Oblak, daar de Sloveen afgelopen zomer zijn contract nog verlengde tot medio 2028. De doelman werd in 2014 overgenomen van Benfica na vier keer verhuurd te zijn geweest aan Portugese clubs. Sindsdien speelde hij 360 wedstrijden voor Atlético, waarin hij 177 keer de nul hield.

Een andere doelman die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overstap naar United is Jordan Pickford. De doelman van Everton is eerste keus bij de Engelse nationale ploeg onder bondscoach Gareth Southgate, al kampt de sluitpost momenteel met een bovenbeenblessure. Meerdere clubs zouden de situatie van de 28-jarige Pickford echter in de gaten houden, aangezien hij bij the Toffees nog maar beschikt over een contract tot medio 2024. De gehuurde Martin Dúbravka keert in principe na dit seizoen terug bij Newcastle United.

Is Jan Oblak de geschikte kandidaat om David de Gea op te volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom een vervanger voor De Gea? Was samen met Ronaldo vorig seizoen de puntenpakker. Uitstekende keeper.

25 september 2022 om 12:53

Omdat hij een keeper wil die beter kan voetballen.

25 september 2022 om 12:56

Maar dan kan Oblak ook niet, en heeft een dramatische seizoen achter de rug.

25 september 2022 om 13:00

Waarom dan Oblak willen?

25 september 2022 om 13:11

@ramos_4 en arsenal890: Waar zegt ronvdmaten precies dat Oblak wel goed mee kan voetballen? Hij zegt alleen dat Ten Hag De Gea wil vervangen voor een beter meevoetballende keeper.

25 september 2022 om 13:22

Nja, indien men oblak wil lijkt met me niet dat ze een nieuwe keeper willen omdat ze een keeper willen die goed me kan voetballen aangezien hij dat ook niet kan? Dus dan zou er een andere reden aan gegrond zijn dan het beter meevoetballen .

25 september 2022 om 15:56

Ronvdmaten, ik snap de vraag van rafaello ook niet.
Als je United en Ten Hag een beetje hebt gevolgd had iedereen wel kunnen voncluderen dat hij absoluut niet tevreden is me De Gew

25 september 2022 om 13:26

Er moet bezuinigd worden en met de salariskosten van de Gea gaat dat lastig. Staat trouwens letterlijk in de tekst '-)

25 september 2022 om 14:22

Oblak zal toch niet goedkoper zijn? Wat mij betreft beste keeper van de wereld

25 september 2022 om 15:34

Oblak de beste? weet niet of je hem de laatste 15 maanden hebt zien keepen maar hij staat niet eens in de top 10

25 september 2022 om 15:35

Beste? Een Courtois, Alisson of Ederson staan daar echt wel boven momenteel.

25 september 2022 om 17:31

Courtois misschien. Een ederson echt niet hoor. Dat is geen topkeeper

25 september 2022 om 14:47

Vanwege zijn salaris o.a. zoals wordt aangeven in dit stuk

25 september 2022 om 23:22

Meest overschatte keeper allertijden zo een typetje als Higuata mensen dachten door die circustrucje dat hij een geweldige keeper was. De Gea is niet te vertrouwen met zijn showduikjes.

Ik weet niet zozeer waarom nu ineens de Gea echt per sé weg moet. Je kunt die salariskosten noemen, maar het lijkt me sterk dat je dan denkt: kom we schrijven een salaris van ruwweg 20 miljoen per jaar af om vervolgens voor een slordige 100 miljoen Oblak te halen en hem een gelijksoortig salaris te geven. Financieel gezien zou het op weinig slaan. Schuif dan gewoon Henderson door.

De Gea heeft altijd mindere fases gehad maar hij is langere tijden de belangrijkste speler geweest voor United. Hij moet gewoon vertrouwen blijven krijgen.

25 september 2022 om 13:30

De Gea heeft altijd een beetje de schijn tegen gehad, heeft inderdaad mindere fases. Elke zomer is het de vraag of hij mag blijven, het is een heel andere keeper dan ze gewend zijn bij United met Schmeichel en Sar (tussendoor Barthez)

25 september 2022 om 13:38

Zeker niet elke zomer, maar hij is ondertussen al 11 jaar eerste keeper. Op dit punt moet men wel gewend zijn eerlijk gezegd.

25 september 2022 om 16:56

Ik ben het met je eens hoor.

De Gea mag wat mij betreft alleen weg als ik bij een transfer echt het gevoel heb dat we er op de lange termijn stevig op vooruit gaan. De namen die nu genoemd worden overtuigen me absoluut niet om eerlijk te zijn. Emiliano Martinez is echt lang niet meer zo goed als hij dat was in zijn eerste seizoen Aston Villa; blijkt uiteindelijk toch wel weer een wisselvallige keeper. Nou, gelukkig hebben we die al, maar dan één met een nog veel hogere piek dan Emi Martinez en Martinez zal niet goedkoop zijn gezien de transfersommen die Villa vraagt en het feit dat ze daar volgens mij geld als water hebben.

Oblak is natuurlijk een grote naam en tot een paar jaar geleden misschien wel de beste doelman ter wereld, maar als er een topclub is waar je niet hoeft mee te voetballen is het wel Atletico Madrid, vraag me af hoe hij het gaat doen als Ten Hag op termijn met een hoge lijn wil gaan voetballen. Daarnaast lijkt bij hem het verval al in te treden en zal hij ook een enorme smak geld moeten kosten.

Ik snap ergens dat United aan een nieuwe doelman denkt, want De Gea keept soms echt wedstrijden die je bij een (sub)topclub niet kan maken eigenlijk, maar hij pakt ook net zo makkelijk de punten voor je als hij wel in een vorm is, dan is het soms echt een muur. Wat ik dan vreemd is, is dat de punten waarop je wil verbeteren met je keepersensemble dan weer totaal niet terug te vinden zijn bij deze twee suggesties. Ten Hag wil een betrouwbare doelman die eventueel mee kan voetballen en ook voor de toekomst een goede investering is. Nou, dan moet je niet met dit aankomen.

25 september 2022 om 17:11

Jonge en getalenteerde doelmannen die mee kunnen voetballen zijn schaars momenteel. Mijns inziens redt Oblak het niet bij United, hij is echt verknocht aan Atletico en die voetballen inderdaad al helemaal zo min mogelijk. In principe trek je al snel honderd miljoen euro door de plee en Oblak zal ook gewoon zeker 15 miljoen per jaar willen. Dan ben je straks, met alle clausulen, bonussen, tekensommen, commissies, al gewoon 200 miljoen euro kwijt. Dat is echt onbegrijpelijk. Als ze niet willen verlengen met de Gea moet Henderson gewoon onder de lat gaan staan, daar zit nog rek in ook. Dan haal je weer een figuur als Romero als backup.

25 september 2022 om 17:18

Romero was ook wel echt een hele goede backup in zijn hoogtijdagen hoor, vond hem soms helemaal niet zoveel onder doen voor De Gea als het met De Gea minder ging; dat vind je niet zomaar weer terug. Vond hem oprecht één van de betere tweede doelmannen in de top, wat vreemd was aangezien de hele selectie brandhout was en we twee best goede doelmannen hadden.

Met je eerste zin heb je wel gelijk. Sowieso is meevoetballen schaars, maar ik vond de keuze voor Trapp helemaal niet zo'n gekke, jammer dat hij niet wilde. Is bij Frankfurt toch uitgegroeid tot een hele betrouwbare keeper, kostte niet teveel geld en kon qua status als tweede keeper achter De Gea beginnen. De ideale vervanger voor De Gea zou wmb Maignan zijn, maar die acht ik niet haalbaar. Voor de rest houdt het inderdaad niet over qua doelmannen. Staan we volgend seizoen waarschijnlijk toch nog met Pasveer onder de lat

Oblak zou me een rare keuze lijken. Je wilt De Gea lozen omdat je een betere keeper met de bal in de voeten wilt en dan haal je Oblak… Die dat totaal niet kan lijkt me niet logisch ook een uiterst matig seizoen gedraaid.

Misschien komt Ter Stegen volgend jaar zomer beschikbaar, wel uitstekend aan de bal maar wederom zoals Oblak een matig seizoen gedraaid vorig seizoen al lijkt hij zich dit seizoen een beetje te herpakken.

25 september 2022 om 12:57

Misschien zouden ze neuer op zn oude dag voor een paar seizoenen kunnen wegplukken bij bayern munchen? Ik kan me best voorstellen dat hij misschien nog wel ff een keertje buiten Duitsland wil spelen.

25 september 2022 om 13:04

Ik zou Remko halen. Goed met de voeten.

25 september 2022 om 14:19

Voor minimaal zestig miljoen mogen ze hem hebben.

25 september 2022 om 14:14

Een matig seizoen van Oblak is nog altijd beter dan een goed seizoen van De Gea. Als Oblak goed is, is hij de beste keeper ter wereld. Heeft hij een "minder" jaar. Is hij nog top drie - top vijf.

25 september 2022 om 19:33

Haha.

Misschien kunnen ze van Maguire of Jones een keeper maken. Lijkt mij de meest goedkope oplossing!



Misschien dat ik het verkeerd heb, maar ik zie op verschillende sites dat het contract van Oblak op 30 juni 2023 afloopt bij Atlã©tico Madrid en dat hij voor het laatst zijn contract heeft verlengd in april 2019. Maar hier lees ik dat hij zijn contract heeft verlengd tot medio 2028?

Overigens is Oblak uiteraard een geweldige keeper, maar natuurlijk voetballend wat minder. Ergens is dat natuurlijk een beetje dubbel, want ten Hag speelt natuurlijk het liefst met een keeper die voetballend goed is en kan opbouwen. En dat is nou net een van de zwakke punten van Oblak, maar aan de andere kant zie je de afgelopen wedstrijden bij United ook wel vaak dat de Gea er vaak voor kiest om de bal gewoon naar voren te trappen en in dat opzicht maakt het weinig uit als je Oblak dan hebt.

Martinez vind ik zelf ook een geweldige keeper. Vond het altijd jammer dat hij weinig kansen bij Arsenal kreeg, maar Arsenal heeft nu met Ramsdale een goede doelman. Bij Aston Villa vind ik Martinez ook heel sterk keepen en persoonlijk zou ik voor Martinez kiezen als je voor een voetballende keeper gaat. Want misschien dat ten Hag nu gewoon de kwaliteiten van de selectie probeert te benutten met de spelers die hij heeft, zodat hij met de tijd alles naar zijn hand en speelstijl kan zetten.

Zowel Oblak (als hij daadwerkelijk een contract tot medio 2028 heeft) als Martinez zullen veel geld moeten kosten, maar qua salaris waarschijnlijk wel een stuk goedkoper dan de Gea zijn. Het contract van Ronaldo loopt na dit seizoen ook af, dus dan creã«er je al heel wat ruimte doordat er twee megasalarissen vrijkomen door het vertrek van Ronaldo en de Gea.

Edit:

Weet niet hoe de opstelling erbij zit, maar had 'm verwijderd.. Blijkbaar werkt de verwijder knop niet als je dat doet..

Martinez
Dalot
Varane
Martinez
Malacia
Casemiro
Eriksen
Antony
Fernandes
Sancho
Rashford
25 september 2022 om 13:13

Oblak heeft inderdaad bijgetekend tot 2028.

25 september 2022 om 14:24

Hoezo denk je dat Oblak minder salaris wil dan De Gea? Is een veel betere keeper dus die zal toch iets vergelijkbaars vragen?

Je wilt van de Gea af omdat hij geen voetballende keeper is en dan wil je Oblak halen? Dat je van de Gea af wilt snap ik opzich wel want die verdient echt onwijs veel. Is dit seizoen ook wisselvallig en past niet bij ten Hag zijn voetbal. Dan Henderson de kans geven lijkt mij.

Ik snap dat ten Hag een voetballende keeper wil en dat de Gea dat niet is, maar ik vind Oblak dan een vreemde. Die staat ook niet bekend als de ultieme meevoetballende keeper, zeker niet in de orde Alisson, Ederson en ter Stegen.

Na een jaartje bankzitten bij Internazionale gewoon goedkoop Onana binnenhalen.

Als dit waar is, is het ook een beetje stank voor dank. De Gea heeft ons 8 jaar lang gered, was meerdere seizoenen speler van het jaar. Heeft inderdaad wel eens een blunder gemaakt, maar als je verdediging prutst, ga je vaak mee in de malaise.

25 september 2022 om 16:01

Twee keer flirten met Real Madrid waardoor hij twee keer een contractopwaardering kreeg. Dat helpt hem niet op dit moment. Harkt na Ronaldo het meest binnen bij United. Sterke jaren gekend bij United en mindere jaren met veel blunders.

Oblak vind ik geen alternatief. Die gaat ook hoog in de boom zitten qua salaris en voetballen kan die niet.

Is Henderson helemaal geen optie? Dat was toch altijd een prima keeper?

Ik vermoed mocht cillesen een goed wk keepen. Die naar united zal gaan.

Zou dan toch voor Pickford gaan. Kan wat langer mee en doet niet onder voor Oblak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren