Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag kiest bij afwezigheid van De Ligt voor twee nieuwe captains

Laatste update:

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt is in verband met een aanstaande transfer naar Juventus niet met de selectie afgereisd op trainingskamp naar Oostenrijk. Zondagavond speelt de regerend landskampioen een oefenwedstrijd tegen Medipol Basaksehir en bij afwezigheid van de negentienjarige mandekker heeft trainer Erik ten Hag een nieuwe captain aangewezen.

Dusan Tadic draagt de aanvoerdersband in de eerste helft tegen de Turkse topclub. Klaas-Jan Huntelaar is na rust de captain, zo meldt journalist Freek Jansen van het Algemeen Dagblad op Twitter. Of de keuze voor Tadic er een is voor de langere termijn is onzeker, maar valt niet uit te sluiten. De Servische aanvaller verlengde onlangs nog zijn contract bij Ajax tot medio 2026. Beide partijen gaan ervan uit dat Tadic tot aan het einde van 2022/23 nog speelt, om vervolgens daarna zijn trainersloopbaan op de starten in Amsterdam.


Ten Hag kiest in zijn basisopstelling verder voor Quincy Promes en Razvan Marin, die allebei hun officieuze debuut maken in het eerste elftal van Ajax. Daley Blind, Donny van de Beek, Kasper Dolberg en Tadic maken hun rentree. Zij sloten later aan bij de Ajax-selectie omdat zij door interlandverplichtingen later vakantie kregen. David Neres, Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en André Onana kwamen nog in actie op de Copa América en Afrika Cup, en sluiten later in juli aan. De wedstrijd tussen Ajax en Medipol Basaksehir begint om 18.00 uur.

Opstelling eerste helft: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Eiting, Marin, Van de Beek; Dolberg, Tadic, Promes.

Dusan Tadic is de juiste persoon om de nieuwe aanvoerder van Ajax te worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk zou ik voor Blind kiezen. Tadic lijkt mij soms te opgefokt en Huntelaar zal niet alles spelen om aanvoerder te zijn.

14 juli 2019 om 17:41

Blind lijkt mij ook een prima keuze, al lijkt me dat niet echt een leider.

14 juli 2019 om 17:49

Als je het over de Blind heb van 2 a 3 jaar geleden zou ik het volledig met je eens zijn. Maar ik een heb een heel ander Blind gezien afgelopen seizoen, ik weet niet of dit door De Ligt kwam of niet maar Blind was samen met De Ligt juist een van de aanjagers en ook wel een leider die continu aan het communiceren, kijken en aan het praten was in het veld.

Ik ben totaal geen fan van jongens als Blind, Veltman etc. Maar ze verbazen me elk seizoen weer.

14 juli 2019 om 17:42

Hij lijkt me juist een aanjager van de ploeg en schijnt een leider en voorbeeld in de kleedkamer te zijn. Ik vind het niet zo'n gekke gedachte.

14 juli 2019 om 17:47

Ik denk dat Tadic gewoon het respect in de kleedkamer heeft en ook een van de betere spelers is. Ook een goede band met Ten Hag. T zal Tadic wel worden. Ook een echte aanjager en hij staat op op velangrijke momenten. Vind zelf De Ligt wel cooler als aanvoerder. Straalt iets meer Ajax uit. Alles is in ieder geval beter dan Boilesen zullen we maar zeggen.

14 juli 2019 om 17:48

Blind heeft al vaker aangegeven in zichzelf geen leider te zien, omdat hij daar het type niet voor is volgens hemzelf.

14 juli 2019 om 17:54

Kolbeinn.. iemand die De Ligt 'cooler' vindt kan je niet serieus nemen. Daarnaast moet je geen genoegen nemen met spelers die beter dan Boilesen 😂

14 juli 2019 om 17:54

Kolbeinn.. iemand die De Ligt 'cooler' vindt kan je niet serieus nemen. Daarnaast moet je geen genoegen nemen met spelers die beter dan Boilesen 😂

14 juli 2019 om 17:47

Blind heeft volgensmij al vaker aangegeven dat hij zichzelf niet geschikt vindt als aanvoerder

14 juli 2019 om 17:48

Blind is een schoonzoon.

Ik zie liever Ziyech (als hij blijft) de captain worden.

Geeft altijd alles voor het team en is een echte aanjager.

Waarschijnlijk zal het wel Veltman worden ofso.

14 juli 2019 om 17:52

Veltman zal het dus echt niet worden... Criteria 1 moet zijn voor een aanvoerder dat hij alles speelt naar mijn mening, dan heb je gewoon 1 vaste aanvoerder. Veltman is echt niet zeker van een basisplaats. Het zal tussen Tadic en Blind gaan, waarbij ik persoonlijk voor Tadic zou gaan maar Blind valt ook zeker wat voor te zeggen.

14 juli 2019 om 18:01

@onlogisch

Ziyech vind ik ook de meest logische captain. hij heeft persoonlijkheid, neemt vaak het voortouw in het veld en hij zit al langer bij Ajax als Tadic

14 juli 2019 om 18:26

Vd Beek mag ook wel genoemd worden, zeker als je hem daarmee langer aan je zou kunnen binden. Ook voor hem zou het goed zijn om die ervaring mee te pakken als aanvoerder. Hij is het type ervoor, speelt vaak en is voor Ajax een mooi uithangbord.

14 juli 2019 om 19:12

@joe

Bedoel je de speler die ging dreigen met vertrek omdat hij niet speelde? Totaal geen aanvoerder. Hij vindt zichzelf belangrijker dan de club. Dat hij daarvoor ervaring opdoet hoort Ajax niks te boeien. Geen idee waarom hij het type speler is. Ik zie 0,0 leider in hem. Waarom is hij een uithangbord?

Heeft niet mijn voorkeur maar zal die wel hebben afgedwongen bij z’n contract verlenging. Ben erg benieuwd naar vanavond!

Dusan lijkt me een goeie keuze, al heb ik normaal liever een keeper of verdediger als aanvoerder

Na mijn mening een verkeerde keuze. Ik vind dat een aanvoerder altijd een verdediger of middenvelder moet zijn. Die hebben namelijk altijd een beter overzicht in het veld. Daarnaast is Huntelaar niet altijd basisspeler. 1e aanvoerder kan na mijn mening alleen Daley BLind zijn.

14 juli 2019 om 17:45

Vind Schöne zelf een echte aanvoerder en rolmodel, maar zal niet alles spelen dus geen goede keuze. Is een moeilijke keuze. Van de Beek net te jong denk ik en denk dat Blind het niet wordt. Tadic zal wel captain worden.

14 juli 2019 om 17:58

Van de Beek te jong? Maar de Ligt vond je wel "cool"?

14 juli 2019 om 19:06

Het is maar een band, echte leiders staan ook zonder dat lapje stof op.

14 juli 2019 om 17:45

Dit gaat toch helemaal niet specifiek over de ligt? Ben het met je eens dat de berichtgeving over de jong en de ligt teveel is maar dit gewoon een nieuwswaardig artikel hoor.

14 juli 2019 om 18:28

Hoe kun je het met hem eens zijn als hij enkel 2 puntjes typt? Ik heb geen flauw idee wat hij bedoelt.

14 juli 2019 om 18:42

Haha hij heeft zijn reactie aangepast zo te zien

Mag die eerst wel is een x de Nederlandse taal gaan leren.

14 juli 2019 om 17:59

Hij kan Nederlands.

14 juli 2019 om 21:04

het hebben over iemand zijn Nederlandse talenkennis, maar ondertussen "is" i.p.v. "eens" gebruiken. Ja tuurlijk... Daarnaast kan Tadic prima (dus niet perfect) Nederlands spreken en verstaan, en hij kan gewoon goed Engels, waar hij in deze internationale selectie prima mee uit de voeten zal kunnen

Op het niveau waarop Ajax speelt maakt het m.i. geen bal uit wie er aanvoerder is. Het is meer een erefunctie die wordt toebedeeld aan een speler die leidinggevend is in de groep, wellicht gecombineerd met de wens van de club om hem het gevoel te geven dat hij ook daadwerkelijk belangrijk is waardoor hij minder snel de neiging zal krijgen zijn geluk elders te zoeken.
Tadic was heel belangrijk voor Ajax als leider in het veld, topscorer, en aanjager van het prachtige spel van Ajax na de winterpauze.
Ik snap heel goed dat Ajax, dat met Tadic een mooi nieuw contract afsloot, besloten heeft Tadic aanvoerder te maken.

Lijkt me dat Tadic ook absoluut aanvoerder wordt. Zelden geblesseerd, leider in het veld en een voorbeeld voor zijn medespelers. Zowel qua prestaties als in training en voeding etc.

Ik begrijp het volkomen. Dusan is een echte leider geweest voor dit team, erg vocaal in de kleedkamer. Ik hoop dat Donny de vice-aanvoeder word, denk dat hij daardoor erg zal groeien en nog beter zal worden, maar ergens heb ik het idee dat dat nog te ver voor hem is. Alleen moet ik zeggen dat hij altijd de media heel goed te woord staat imo en het is een ras Ajacied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren