Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Ik heb hem er vaak op aangesproken dat hij meer moet geven’

Laatste update:

Zakaria Labyad ruilde FC Utrecht afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag in voor Ajax, maar heeft nog geen basisplaats kunnen veroveren in Amsterdam. De 25-jarige aanvallende middenvelder mocht woensdag in de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles opdraven en was goed voor het tweede doelpunt.

Erik ten Hag werkte bij FC Utrecht samen met Labyad en verklaart waarom hij vooralsnog voor anderen kiest. “Bij Ajax liggen de eisen hoger dan bij FC Utrecht. Dat had ik hem van tevoren al wel gezegd”, zo wordt de trainer geciteerd door De Telegraaf.

“Ik heb hem er bij FC Utrecht al vaak op aangesproken dat hij meer moest geven in de training. Maar daar was hij automatisch toch de beste. Maar hier zal je elke dag maximaal moeten gaan, anders kun je niet het niveau halen dat wij eisen.” Volgens Ten Hag is ‘het kwartje’ bij Labyad nu gevallen.

“Hij steekt er meer en meer energie in en daarom kan hij dit ook brengen”, besluit de oefenmeester. Labyad maakte de negentig minuten vol tegen Go Ahead (3-0) en speelde zo zijn achtste wedstrijd voor Ajax. Daarin staat de teller op drie treffers en één assist. Met Ajax neemt de Marokkaans international het zaterdag op tegen Willem II.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat kan die dan nu precies brengen? Bij Utrecht speelde die toch ook gewoon 90 minuten? Hij komt een beetje over op mij als een luie speler die denkt dat alles wel komt aanwaaien. Ben benieuwd of die ooit echt van waarde wordt bij Ajax. Ik gok van niet, maar wie weet.

1 november 2018 om 08:20

Labyad is gewoon niet het niveau wat Ajax nastreeft. Leuke voetballer voor in de breedte maar men moet uitkijken dat hij geen muiter wordt zoals bij Psv. Volgens mij kun je hem beter weer verkopen al krijg je nooit de som die je betaald hebt.

Deze wedstrijd hemelt Ten Hag hem op maar zo goed was hij nu ook weer niet. Neres, Schuurs, Blind waren veel beter deze wedstrijd

1 november 2018 om 08:36

Voor de breedte is hij een prima toevoeging. Kan een wedstrijd natuurlijk ook beslissen met zijn vrije trap. Wat zijn rol wordt wanneer Bande terug is zie ik ook nog niet direct. Dringen in de selectie van Ajax 😊

1 november 2018 om 11:31

Ooit van waarde? Voorlopig staat hij na 8 wedstrijden op 3 treffers en een assist dus van waarde lijkt hij me wel. Daarbij heeft hij in die 8 wedstrijden slechts 289 minuten gespeeld. Ja, er zat ook Te Werve bij, maar alsnog scoort ie bijna 1 goal per 90 minuten. Of ie ooit zo van waarde als Tadic en Ziyech gaat worden, we gaan het zien, maar ik denk het niet. Ik vermoed dat hij komende zomer wil vertrekken want zijn grootste manko is dat zijn ego te groot is voor de reservebank, ook voor die van Ajax.

Wie zijn zijn voornaamste concurrenten eigenlijk?

1 november 2018 om 07:48

De vleugelspelers (tadic, ziyech en netjes)

1 november 2018 om 07:54

Maar hij kan ook op de 10 positie zoals hij gister in de eerste helft speelde. Dus daar kun je Van de Beek en De Wit aan toevoegen.

1 november 2018 om 08:38

Bande en Cerny hebben we ook nog rondlopen die redelijk bij het eerste horen normaal gesproken.

Goede vraag Warabe. Ik denk dat Labyad bij zijn overgang naar Ajax is verteld dat het middenveld zijn positie zou worden. Speelde bij Utrecht de laatste periode in de spits of in ieder geval in de as.
Hij en Ajax zijn er vanuit gegaan dat Ziyech zou vertrekken. Nu is het middenveld overvol. Op die ene aanvallende positie gaat hij dit seizoen in ieder geval geen basisspeler worden.

Zal nu back-up zijn voor een van de vleugels. Al met al erg zonde want het is een mooie speler om te zien, of hij het niveau nu wel heeft of niet.

1 november 2018 om 07:59

Concurrentie is dit gewoon moordend op zijn positie. Ik verwacht (helaas) een leegloop in de zomer, daarna zal Labyad waarschijnlijk wel meer kansen hebben op meer minuten.

1 november 2018 om 10:13

Finidothulani

Labyad meer kansen na een leegloop? Dat betwijfel ik ten zeerste.

Als er werkelijk een leegloop gaat plaatsvinden, wat ik me nauwelijks kan voorstellen, dan is het dircecte gevolg daarvan toch gewoon dat Ajax voor de vertrokken spelers vervangers van niveau haalt? Als Neres en Ziyech weg zouden gaan, dan gaat Overmars toch weer twee spelers halen voor die posities?
Daarnaast zijn Cerny en Bandé er ook nog.

Het is gewoon wat je zelf in je eerste zin stelt. De concurrentie is momenteel moordend en ik zie niet dat die concurrentie heel snel heel veel minder gaat worden als wat spelers weg zouden gaan. Die wordt eerder erger in mijn beleving.

1 november 2018 om 08:22

Vinyl..... een mooie speler of hij nu wel of niet he niveau heeft? eh.. bij de amateurs lopen ook mooie spelers die het niveau niet hebben wat bedoel je hier nu exact mee?

Hij komt gewoon te kort in absoluten- en ook handelingssnelheid

1 november 2018 om 08:45

Labyad is eigenlijk over en sluiten, het was al een miskoop toen hij kwam. Bij Ajax wilde de hele scouting die jongen niet hebben, maar ten Hag wilde wel en kreeg zijn aankoop. Die krijgt namelijk iedere trainer bij Ajax. Frank kreeg van de Hoorn en Gudelj, Peter kreeg Traore en Ten Hag heeft nu Labyad gekregen.

Labyad is niet voor niets door de achterdeur vertrokken bij en PSV en Sporting. Het middenveld wordt zeer zeker niet zijn positie bij Ajax, wij spelen namelijk niet voortdurend op de counter. Labyad is gevaarlijk en goed in de omschakeling, maar als je een muur moet slechten heb je er bar weinig aan. Is geen schande, daar liggen zijn kwaliteiten gewoon niet, maar dan ben je al vrij snel niet geschikt voor Ajax op een van de aanvallende posities.

1 november 2018 om 12:38

Een miskoop is wel overdreven hoor. Hij kan zich vooralsnog niet in de basis spelen en of dat hem in de nabije toekomst gaat lukken betwijfel ik ook ten zeerste. Alleen om hem dan als een miskoop te bestempelen gaat te ver. In de minuten dat hij speelde heeft hij zich toch in sommige momenten laten zien en is hij belangrijk geweest voor de ploeg.

Ik denk dat Ten Hag ook wel weet dat als hij hem direct had opgesteld hij een hoop mensen tegen zich zou krijgen. Als er volgend jaar een aantal vertrekken kun je hem er rustig bij halen en dan zien we wel hoe ver hij is. Ik vond hem gister prima. Gek dat ik trouwens niemand heb gehoord over die geniale assist van Huntelaar ( ik verwachte hem niet van hem ) ik heb weer genoten van Neresje. Wat een heerlijke speler is dat toch en moet altijd basis. Waarom kan dit eigenlijk niet ziyech dolberg neres en dan tadic erachter op 10?

Zo geweldig vond ik Labyad niet spelen. Hij had in deze wedstrijd meer moeten laten zien dan wat hij gedaan heeft. Scoort een voldoende maar ook niet meer dan dat. Schuurs is zich wel prima aan het ontwikkelen. Hij is de beoogd opvolger van de Ligt, maar dan moet hij zich nog beter gaan zien te positioneren en daarnaast moet hij werken aan zijn start snelheid want anders lopen ze hem op snelheid eruit. Hij komt wel naar de bal, durft in te schuiven en zoekt de oplossing naar voren. Fijne wedstrijd voor ten Hag om eens wat zaken uit te proberen. Daarnaast ben ik ook van mening dat Neres in de basis hoort.

1 november 2018 om 08:23

Prima analyse Petterson. Ook vond ik Blind bijvoorbeeld erg goed spelen

Pfff, ik vind t persoonlijk toch wel enigszins zorgwekkend dat t 'kwartje' m.b.t. hard werken nu pas gevallen is bij Labyad... De beste man is 25, heeft al een kleine 10 jaar in t profvoetbal gezeten en dan gaat t nu pas vallen dat je ook op de trainingen hard moet werken?
Verder speelde hij een prima pot overigens, maar dit vind ik toch wel iets waar ik niet blij van word.

Tja Labyad moet gewoon beseffen dat hij op dit moment echt een bankspeler is. En nu keihard moet werken wil die kans maken om te spelen bij dit Ajax. Er zijn op dit moment gewoon betere spelers dan hem.

Echt een overbodige aankoop geweest van Ajax. Er zijn genoeg reserves die minimaal even goed zijn als hem. Mag weer vertrekken na dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren