Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Hij is een introverte jongen en die raakt al snel geïsoleerd’

Laatste update:

Mohammed Kudus maakte dinsdagavond in de uitwedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard (0-5 zege) zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers in dit seizoen en luisterde zijn rentree op met een doelpunt. De 21-jarige Ghanese middenvelder liep in de voorbereiding een enkelblessure op en was daardoor maanden uit de roulatie. Erik ten Hag is blij voor Kudus, want hij heeft volgens zijn trainer een ‘ontzettend vervelend proces’ achter de rug.

“Het is voor die jongen een nachtmerrie, ik kan het niet anders beschrijven”, vertelde Ten Hag op de persconferentie. Kudus moest al een groot deel van het vorige seizoen aan zich voorbij laten gaan wegens een knieblessure. “Als je bij een nieuwe club komt en je raakt in je eerste minuten in de Champions League geblesseerd… Dat duurt eigenlijk het hele seizoen, je loopt achter de feiten aan. Hij startte heel goed aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar toen overkwam hem weer een vervelende blessure. Dan loop je wéér achter de feiten aan.”

“Zeker een jongen als hij. Hij is een introverte jongen en die raakt al snel geïsoleerd”, ging de trainer van Ajax verder. Kudus maakte afgelopen week al speelminuten bij Jong Ajax in de wedstrijd tegen Almere City (2-4 zege) en nam ook daarin een doelpunt voor zijn rekening. “Wij doen er alles aan hem er bij te houden en dat is tot op zekere hoogte gelukt. Hij heeft daar zelf ook veel voor gedaan en ik ben ontzettend blij dat het gelukt is, dat hij weer minuten heeft kunnen maken. Je ziet zijn ongelooflijke potentie, ondanks dat hij niet nog wedstrijdfit is. Die goals zullen hem zelfvertrouwen geven.”

"Het voelt goed om weer terug te zijn. Het is lekker om je team te helpen om drie punten te pakken. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen en ik doe wedstrijdritme op", zei Kudus zelf in gesprek met de NOS. "Ik probeer alles zelf in de hand te houden. De rest laat ik over aan God. Ik doe mijn best om fit te blijven. Niemand wil geblesseerd raken, maar als dat gebeurt, is het belangrijk om te herstellen en terug bij het team te komen."

Ten Hag wilde voor de camera van ESPN na de 0-5 overwinning op Fortuna niet spreken van een makkelijke avond. “Zo zou je het kunnen stellen, maar dat is natuurlijk niet zo. We hebben vanaf het begin geïnvesteerd, een hoog tempo aan de dag gelegd, de tegenstander het daarmee moeilijk gemaakt en de goals afgedwongen. De instelling was goed en dat gold ook voor de samenwerking. Daar ben ik tevreden over.”

“Waar ik minder tevreden over ben, is het benutten van de kansen”, zo plaatste Ten Hag direct een kritische noot. “Het duurt te lang voordat de 0-1 valt. We moeten onszelf hogere eisen opleggen. Het ligt aan ons. De tegenstander doet alles wat binnen hun mogelijkheden ligt. Wij leggen ze een hoog tempo op en dan gaan ze fouten maken. We moeten blijven jagen. Ik wil een hongerig team zien, we moeten de lat steeds hoger leggen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien ben ik de enige, maar ik zou graag zijn dat Kudus zich focust op de positie van Gravenberch. Ik denk dat die 2 namelijk erg aan elkaar gewaagd zijn en elkaar op die manier scherp kunnen houden. Het zijn beide ook de enige spelers die imo perfect op ‘8’ kunnen spelen. Misschien Klaassen ook wel. Op de 10 is het al ontzettend druk, zeker met Berghuis er nu bij. Al moet Kudus eerst maar eens langere tijd fit blijven natuurlijk. Mooie, technische speler.

21 september 2021 om 22:19

Helemaal mee eens. Een Kudus fit en in vorm vind ik echt beter dan een Gravenberch. Meer power, sterker in de duels, dominanter in het veld, verdedigend beter, aanvallend bepalender qua goals, assists en bijdrage. Echter zal het nog wel even duren voor hij dat weer kan brengen.

21 september 2021 om 22:45

Kan me niet in alles vinden. Meer power en sterker in de duels vind ik overdreven, Gravenberch is toch echt de speler met het sterkere lichaam en meer lengte, hij mist wel wat pit. Zijn allergrootste verbeterpunt vind ik dat ook en als hij dat aan zijn spel toe weet te voegen kan hij ver komen, want hij kan echt uitstekend voetballen.

Kudus is natuurlijk aanvallend wel wat sterker, omdat hij sneller is en ook een betere dribbelaar is. Toch denk ik dat Gravenberch overall wel de meer completere speler is. Ook moet je niet vergeten dat Ajax Klaassen ook nog heeft.

21 september 2021 om 22:58

Graven sterker? Het is een lange slungel, iele armpjes. Dat wint Kudus met gemak. Hij is misschien wel iets langer, maar sterker zeker niet.

21 september 2021 om 23:14

Ik denk toch echt dat je makkelijker een duel wint van Kudus dan van Gravenberch, vooral kopduels. Ik vind dat je toch meer een centrale middenvelder met een aanvallende middenvelder vergelijkt, want Gravenberch lijkt mij verdedigend gewoon een sterkere speler. Ik zou Kudus wel is op de positie van Berghuis willen zien.

22 september 2021 om 00:25

Ik vind Kudus technischer dan Gravenberch, en veel dreigender. Zijn versnelling is niet normaal.
Ik vind hem.dominanter aanwezig dan Gravenberch. En dat terwijl Gravenberch ook heel goed is.

22 september 2021 om 02:01

Ook kopduels gaan niet alleen om lengte. Ik heb Basacikoglu bij Feyenoord zo bizar veel kopduels zien winnen, die gast is 1,70. Voor Linssen geldt hetzelfde. Ik zou ook liever een duel aangaan met een slungelige Gravenberch dan met Kudus

22 september 2021 om 04:15

En zeker ook niet snellee

21 september 2021 om 22:27

Klassen juist niet, daar haal je juist een deel van zijn kwaliteiten weg. Wel werkt dat beter met een terugvallende spits ipv haller

21 september 2021 om 22:35

Helemaal mee eens, denk dat wat meer concurrentie voor Ryan hem juist scherper maakt. Soms mist hij nog wel eens het juiste moment te kiezen om bijvoorbeeld wel open te draaien. Wat betreft Kudus is hij meer een balafpaker en loper met een actie ala Frenkie de jong.

22 september 2021 om 09:24

Gravenberch heeft veel meer overzicht in zijn spel. Kudus is veel te druistig.

22 september 2021 om 10:34

Kudus is veel doelgerichter en multifunctioneler. Uiteindelijk kunnen ze veel van elkaar leren. Die rust aan de bal zou Kudus goed doen en het doelgerichte zou Gravenberch goed doen.

Ik ben ook wel blij met de doelpuntenmakers vandaag. Mazraoui (contractverlenging), Tagliafico (rode kaart, reserverol), Kudus (blessure) en toch ook nog steeds Berghuis (alle heisa over zijn rol, gedrag bij Ajax) hebben zich weer even laten zien en kunnen hiermee verder. Toch ook spelers die buiten het veld veelal vragen moeten beantwoorden die minder met voetbal te maken hebben dan ze waarschijnlijk zouden willen. Juist zo'n doelpuntje is dan wel even lekker als bevestiging of om een moeilijkere periode (meer) van je af te spoelen.

22 september 2021 om 08:59

Met een fitte Kudus erbij heb je erg veel keus. En zo'n doelpunt is altijd goed voor jezelf vertrouwen en dat je beter in je vel komt. En over Berghuis ik vind het een verademing hem zo te zien voetballen. Ik denk dat het voetbal van Ajax hem beter ligt dan bij Feyenoord.

22 september 2021 om 15:32

Domme opmerking! berghuis had een zeer indrukwekkende moyenne bij Feyenoord.

22 september 2021 om 15:38

Hoezo dom? Onderbouw het is. Ik heb het toch niet over z'n moyenne, want die was erg goed. Ik zeg alleen dat ik denk dat het spelletje wat Ajax speelt hem beter ligt dan dat het spelletje van Feyenoord.

En gewoon met je sterkste spelers beginnen 👍🏻. Daarna rust pakken.

22 september 2021 om 10:40

Hahaha hoe harder dat geroepen wordt, des te langer Schmidt blijft vast houden aan zijn rare gewissel. Wat mij heel erg opvalt is dat Ten Hag enorm verbeterd is in zijn media optredens. Iets meer ontspannen, niet van de enorm ingewikkelde uitleg en af en toe een grapje op zijn manier. Ook is hij veel meer open over wat er speelt. Heeft Overmars hem toch goed in gecoached.

Niet dat om de hete brei heen draaien, maar gewoon antwoord geven. Vragen over Nous gaat hij netjes op in . Vragen over sterkste opstelling, netjes beantwoorden zonder Schmidt te schofferen. Dit verhaal over Kudus gewoon heel open aangeven dat de blessure voor die jongen moeilijk was omdat hij in een isolement terecht dreigde te komen. Echt een enorme verbetering. Ook bij dikke verliespartijen (JC Schaal bv) is het echt stukken beter en niet meer zo wantrouwend.

22 september 2021 om 20:07

Daarom roep ik het ook 😝

Dit is wat ik voorgaande jaren ook altijd zei: " geef" de tegenstander de kans om fouten te maken.
Dit zal niet gebeuren als je geen druk zet en zelf in een zeer langzaam tempo speelt.

Als ik hem zo zie lopen na de goal krijg ik altijd een beetje een triest gevoel. Hij ziet er nooit blij uit. Alsof ie een enorme last op z'n schouders heeft. Uiteraard ben ik heel blij voor hem dat ie terug is gekomen. Hopelijk is het gewoon een kwestie van 'uitstraling' en ziet ie wel gewoon weer wat beter in z'n vel.

22 september 2021 om 10:34

Als je zo lang geblesseerd bent en je maakt de 4de? goal dan valt er weinig uitzinnig te juichen.
Laat hem dat maar bewaren voor de Cl

Tagliafico scoorde veel in het begin totdat hij zei dat hij dan ook maar iets moest gaan verzinnen om te juichen. Nooit meer gescoord behalve afgelopen weekend

Ik ben enorm fan van Kudus. Hij heeft iets bijzonders, dat snelle wegdraaien liet hij gisteren ook een paar keer zien. Hij heeft wel een bijzondere pass... dat ziet er raar uit vindt ik.

Roep het al langer, in potentie is Kudus de beste speler van Ajax. Hopelijk blijft die nu fit!

ik vind Kudus echt een uitstekende aankoop van Overmars. Hopelijk kan hij die blessures nu een beetje achter zich laten.

Hoop echt dat Kudus langere tijd fit zal blijven, al zal het niet makkelijk zijn om zich in de basis te spelen aangezien de concurrentie op het middenveld toch vrij fors is.

Ik zie in Kudus echt een hele goede nummer 10, maar ook een nummer 8. Hij doet mij op de een of andere manier altijd denken aan Moussa Dembélé, die bij o.a. AZ en Tottenham Hotspur heeft gespeeld: Kudus is net als hem fysiek ook sterk, snel, behendig, lichtvoetig, een dribbelaar en kan tegenstanders passeren alsof ze er niet staan alleen vind ik wel dat Kudus ten opzichte van Dembélé destijds, wel iets meer scorend vermogen in zich heeft.

In potentie vind ik Kudus ook de beste middenvelder van Ajax en zonder blessures zou Kudus nu ongetwijfeld onbetwiste basisspeler zijn bij Ajax. Maar zoals ik al schreef, wordt het voor Kudus wel lastig om zich in de basis te spelen want Álvarez moet er sowieso niet uitgehaald worden, Gravenberch doet het prima en heeft ook heel veel potentie, Berghuis doet het de afgelopen 3 à 4 wedstrijden uitstekend als 10 en Klaassen is als hij fit is en speelt, over het algemeen ook gewoon zeer belangrijk en vaste basisspeler bij Ajax.

Maar denk wel dat ten Hag Kudus genoeg minuten zal geven door te rouleren, aangezien de selectie erg breed is.

22 september 2021 om 20:14

Het is voor die jongen een nachtmerrie.met alle respect maar revalideren met zo’n salaris is geen nachtmerrie. Da’s luxe. Heel hard lichamelijk werken en dat tientallen jaren is een nachtmerrie. Dat doen wij trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren