Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘Het is natuurlijk een vervelende kwestie, maar hij had vertrekwens’

Laatste update:

Hakim Ziyech liet eerder deze zomer weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en Ajax lijkt ook niet afwijzend tegenover een vertrek van de spelmaker te staan. De Marokkaans international is echter nog altijd actief in de Johan Cruijff ArenA en kreeg onlangs te horen dat hij zijn rugnummer 10 af moet staan aan nieuwkomer Dusan Tadic. De Amsterdammers hadden dat getal namelijk beloofd aan de van Southampton overgenomen Serviër, die een duidelijke voorkeur voor dat nummer uitsprak.

Trainer Erik ten Hag denkt dat Ziyech, die doorgaat met nummer 22, zich hier echter wel overheen kan zetten: “Het is natuurlijk een vervelende kwestie, maar Hakim had een vertrekwens. Ajax is daarom op zoek gegaan naar een vervanger voor hem. Hakim heeft daarbij wel aangegeven dat hij het ideale plaatje moet vinden, anders blijft hij gewoon”, meldde hij maandag via de officiële kanalen van zijn werkgever.

Dat ideale plaatje heeft zich voorlopig nog niet bij Ziyech gemeld en Ten Hag is blij dat hij nog over de middenvelder kan beschikken: “Uiteindelijk gaat het erom dat je een goed team bent samen. Ik denk dat Hakim ook blij is dat hij met een goede speler als Tadic kan samenspelen, andersom is dat ook zo. Dat versterkt elkaar alleen maar en geeft plezier. Dan kun je resultaten boeken en dat is in het belang van allebei en de rest van het team.”

Door de komst van onder meer Tadic en Daley Blind heeft Ten Hag genoeg opties om uit te kiezen. Wat de trainer betreft is er echter geen sprake van een ‘luxeprobleem’, aangezien er volgens hem altijd concurrentie hoort te zijn bij een topclub: “Als je iets wil bereiken, kun je dat nooit met elf man. Over een heel seizoen is de bank bepalend. Zeker ook door de situatie waar Ajax op dit moment zit, met het afgelopen WK en de korte voorbereiding. Je hebt gewoon een grote groep nodig, ook om in het geval van blessures dingen op te kunnen vangen.”

Denk jij dat Hakim Ziyech op 1 september nog bij Ajax onder contract staat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me af hoe Ten Hag het gaat doen.. niet veel goodwill vanuit het publiek door zijn slechte voorkomen in de media en voetbalvisie, maar bij de spelers schijnt ie over algemeen goed te liggen. De verwachtingen zijn extreem hoog door alle transfers. Ben benieuwd hoe Ajax en hij hier mee om gaan. Bij wat slechte resultaten staat zijn positie en een paar andere binnen Ajax meteen weer op de tocht. Het begin van het seizoen zal dus cruciaal blijken.

6 augustus 2018 om 20:39

Moet je straks eens zien hoe snel hij goodwill opbouwt wanneer hij de CL haalt. Meningen veranderen heel erg snel. Ik vind dat hij in de aanloop van dit seizoen ook een stuk rustiger overkomt in de interviews dan vorig seizoen. En een beter verhaal heeft en weet wat hij zegt. Ja vorig seizoen was in alle opzichten een drama en dat hij met dit elftal nu kampioen moet worden is logisch.

6 augustus 2018 om 21:04

Ik heb het volste vertrouwen in Ten Hag. Dat gedoe om het media gebeuren snap ik echt niet. Het enige waar je hem op moet afrekenen is zijn capaciteit als trainer. En als je door zijn carrière gaat zie je toch altijd goed voetballende ploegen met een idee erachter. Ook bij Ajax gaat hem het lukken. Dus zijn media optreden kan me gestolen worden. Hij zit er nu een half seizoen en is met zijn eerste voorbereiding bezig. Laten we hem daar op beoordelen lijkt me veel zinvoller.

6 augustus 2018 om 21:36

@ unhip dat kun je niet zeggen aangezien ik binnen de supporters juist positieve verhalen hoor en zie vanuit veel supporters. Het is maar net wat je wilt lezen en horen en geloven. Vooral de supporters die veel bij trainingen kijken zijn erg positief. Het zal mij echt een zorg zijn hie hii overkomt of klinkt. Hij is een perfectionist die goed weet wat ie wilt en erg goed met zijn spelers omgaat. De media hoorde ik nooit iver zijn stem en overkomen toen ie nog bij Utrecht zat.

6 augustus 2018 om 22:58

Ik snap niet dat zijn media optreden als slecht wordt gezien. De beste man is gewoon zeer realistisch, iets wat Ajax echt nodig had. Probeer er maar is een speld tussen te krijgen

7 augustus 2018 om 07:02

@fcu1989

vorig jaar juist niet realistisch. dan had heel Nederland een flutwedstrijd van Ajax gezien en dan ging Ten Hag zitten beweren dat Ajax een goede wedstrijd had gespeeld

verder werkten al dat zweverige gepraat over "we zitten in een proces' ook niet mee bij zijn voorkomen in de media

7 augustus 2018 om 15:28

Het zijn juist de verwachtingen die onrealistisch zijn. Mensen denken dat je binnen een week geweldig voetbal op de mat legt. Vandaar dat ten Hag over een proces spreekt, spelers moeten ingepast worden, automatisme erin geslepen en nieuwe formaties en looplijneb moeten worden toegepast enz. Ik zie echt niet in, waarom dit als zweverig wordt gezien. Mensen kunnen nou eenmaal niet meekijken in de keuken. Waarschijnlijk had Ten Hag dingen terug gezien van zijn werk op de trainingen in de wedstrijden waar jij op doelt. In Nederland denken wij al snel dat we ook zo maar coach kunnen zijn, maar er komt nou eenmaal veel meer bij kijken dan 11 poppetjes op de juiste plaats zetten. Het zou mij niks verbazen als Ajax vanavond met 0-2 de rust in gaat.

7 augustus 2018 om 20:37

Called it

Nog nooit zoveel artikelen over rugnummers voorbij zien komen.
De media blaast het behoorlijk op.
Natuurlijk, Ziyech is een trots mannetje en hij zal hier even niet blij mee zijn geweest maar na een uurtje is dat ook voorbij. Ziyech is professioneel genoeg om hier niet bij stil te blijven staan. En hij weet dondersgoed dat hij, Ajax en iedereen ervan uitging dat hij deze zomer zou vertrekken en zijn rugnummer zou worden weggegeven.

6 augustus 2018 om 21:06

precies, vanuit kamp Ziyech hoor je helemaal niks en iedere dag komt het wel voorbij in een artikel.

Bovendien, je kan het ook gewoon als compliment zien. Ajax was zo overtuigd van Ziyech' kunnen dat ze ervanuit gingen dat hij sowieso vertrokken zou zijn.

Ze denken allemaal al dat ze op hun 16e volwassen zijn. Dan moet je aal helemaal met een ander rugnummer om kunnen gaan.

Ik vind dat we van een bug een olifant wordt gemaakt. Zo'n rugnummers je maakt toch niet zo heel veel uit? Ik verwacht dat het allemaal niet zo groot is als de berichtgeving ons wil laten geloven.

6 augustus 2018 om 23:34

Ik denk dat het juist groter is dan de media doet geloven. Ziyech is een heel trots mannetje en nr. 10 is vaak het rugnummer van de beste speler, de spelbepaler. Dat hij het nummer moet afstaan aan Tadic betekent dat hij niet meer de beste is, dat is Tadic. Voor een trots mannetje vreet dat aan zijn ego.

Ajax komt met de verklaring dat Ziyech zou vertrekken en dat hij bij een goede aanbieding mag vertrekken. Misschien had Ajax ook verwacht hem te kunnen verkopen voor ruim 30 miljoen. Aan de andere kant wist Ajax ook dat Ziyech alleen wilde vertrekken indien het plaatje klopte en daardoor is de markt kleiner. Maar als je Tadic kan aantrekken, dan haal je daarvoor alles uit de kast. Dus ook het rugnummer van je beste speler op dat moment en dan maar hopen dat het met een sisser afloopt.

Mocht Ziyech niet vertrekken (en mijn inziens is die kans groot, zie niet snel een club ruim 30 miljoen voor hem op tafel leggen) dan kan dit nog wel eens een heikele kwestie worden. Zeker als er in het begin punten worden gemorst of de CL niet gehaald wordt. Dan zie ik Ziyech komend seizoen puur in eigen belang voetballen, dan zie ik de Ziyech bij Twente voor me die voornamelijk voor eigen succes ging en meeverdedigen ho maar.

Ik snap dat gedoe over rugnummers nooit. Wat maakt het nou uit met welk nummer je speelt, je ziet je eigen rug toch niet op het veld. Belachelijk dat je perse het nummer moet wat iemand anders al heeft, een beetje kinderachtig.

'Als-ie op de bank zit, zie je er niets van', zei Ronald Waterreus eens toen niet hij maar Ivica Kralj, die hij ook uit de basis keepte, nummer 1 kreeg. Had Ziyech 'en zijn management' maar zoiets gezegd - met een sympathieke knipoog - en had Ten Hag met vragen over de kwestie maar gezegd: 'zullen we het lekker bij het voetbal houden?' Dit soort gepijpzeik en gespeculeer van spelers en clubs moet je geen aandacht geven, erboven staan als club. Prima hoe Ten Hag het nu oplost hoor, maar clubs voelen zich tegenwoordig wel erg geroepen om beeldvorming bij te sturen door alles te moeten verantwoorden.

6 augustus 2018 om 21:02

Daarbij had Ronald in zijn PSV altijd standaard al rugnummer 23. Geen idee of dat destijds met Michael Jordan te maken had.

6 augustus 2018 om 21:08

Dat had alles met Jordan te maken
OT: van een nummer ga je toch niet echt beter ballen?

6 augustus 2018 om 21:20

Wat was daar exact de reden van, was dat zijn voorbeeld? Vanwege zijn sprongkracht zeker.

6 augustus 2018 om 21:23

morata dacht van wel, maar daar viel gisteren niks van te zien

6 augustus 2018 om 22:13

Waterreus is gek op de USA, en dus ook de NBA. En de jaren 90 waren van Michael Jordan

Ziyech kan niet zeggen dat hij weg wil maar toch nummer 10 wil houden

Nummer 10 is de belangrijkste speler in een team, volkomen terecht dat die aan Tadic wordt gegeven

Geen speld tussen te krijgen

Let wel: ik hoop dat Ziyech blijft, en laat zien dat hij nog steeds de beste voetballer van Ajax is, maar het moet geen wedstrijd tussen hem en Tadic worden

Laten ze elkaar aanvullen, zoals in de afgelopen weken heel goed is gegaan. Goede voetballers vullen elkaar aan, en hoeven niet te strijden om wie het verst kan pissen

Het is maar een rugnummer het is niet zo dat je er beter door gaat voetballen. En het zijn volwassen kerels kom op we moeten het niet groter maken dan het is

Laten we vooropstellen dat ten Hag gewoon een vakman is; dit wordt door bijna iedereen bevestigd. Ik kan me echter niet voorstellen dat spelers zijn gemankeerde voorkomen in de pers imiteren als hij even de kleedkamer verlaat.

Weet niet of het Overmars is geweest of dat hij het zelf heeft geiniteerd maar de assistenten Winter, Witschge en Schreuder zijn denk ik heel goed uitgezocht. Schreuder heeft veel respect afgedwongen bij bijvoorbeeld Tadic en Ziyech, Witschge is een lekkere ouwehoer en Winter heeft heel veel met de jeugd gewerkt in de afgelopen jaren.

Er ligt de potentie dat ze zonder enige concurrentie kampioen worden maar er schuilt gevaar in spelers die genoeg kwaliteit beschikken maar erg gemakzuchtig zijn en fouten maken op cruciale momenten. Tevens vind ik Schone geen basisspeler, hij voetbalt wel lekker maar ik zie bij geen enkele Top 25-club in Europa een soortgelijke speler op zijn positie. Dan bedoel ik een speler die structureel al zijn kopduels verliest, te weinig ballen verovert en niet over duelkracht/loopvermogen beschikt om aanvallen te neutraliseren.

7 augustus 2018 om 01:16

Eens met het grootste gedeelte van je verhaal, Schone waarschijnlijk geen basis meer, er zijn te veel goede middenvelders

Maar juist dan weet hij zijn waarde en plaats weer te bewijzen.. ik heb veel respect voor hem, weet zich altijd te handhaven op een of andere manier, of plek

Als je blessure krijgt op 6 of 8 of 10, je kunt hem altijd moeiteloos inzetten

En vrije trappen of afstandsschoten: een wapen!

Nummer 10 kwijtraken en denken dat je gaat vertrekken, maar er blijkt niet veel interesse te zijn. Dat geeft een duik in het grote ego van Ziyech! Dan kan dit rugnummer zomaar een dingetje zijn of worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren