Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag en Man United houden stand en winnen FA Cup ten koste van Man City

Laatste update:

Manchester United heeft voor de dertiende keer in de historie de FA Cup-gewonnen. Manager Erik ten Hag zag zijn ploeg verdedigend goed staan en dankzij treffers van Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo met 1-2 winnen van Manchester City, dat pas laat via Jérémy Doku iets terug kon doen. Het is voor Ten Hag, die volgens Engelse media op de schopstoel zit, na de EFL Cup de tweede prijs die hij met Manchester United wint. Dankzij de FA Cup-winst komen the Red Devils komend seizoen uit in de Europa League.

Aan de kant van Man City keerde John Stones terug in de basis na wekenlang blessureleed. De Engelsman vormde het centrum met Nathan Aké. Rodri en Mateo Kovacic waren de controleurs. Voor hen stond het aanvallende viertal: Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Phil Foden en Erling Braut Haaland.

Bij Man United opteerde Ten Hag voor het centrum Raphaël Varane - Lisandro Martínez. Het was voor Varane zijn laatste wedstrijd voor de club. Casemiro was niet geheel fit, wat een basisplaats opleverde voor Sofyan Amrabat. De Marokkaan vormde het middenveld met Mainoo en Scott McTominay. Bruno Fernandes, Garnacho en Marcus Rashford stonden in de aanval.

De wedstrijd begon direct met de nodige energie aan beide kanten. Zo leek Rashford even op weg naar Ortega en creëerde ook Man City aan de andere kant al snel gevaar, zonder resultaat. De veelbelovende start kende geen passend gevolg. Man City genoot het balbezit, maar wist weinig te creëren. Het enige echte gevaar in lange tijd kwam van Garnacho, die Ortega vanuit een lastige hoek niet wist te passeren.

Na een half uur spelen viel de openingstreffer uit het niets. Garnacho stond door Aké net geen buitenspel bij een dieptepass van Diogo Dalot en sprintte richting doel. Josko Gvardiol lette aanvankelijk goed op en kopte de bal terug richting Ortega, die echter al een stuk verder uit zijn doel was dan de Kroaat dacht. De bal wipte over Ortega heen, waarna Garnacho de bal in een leeg doel tikte: 0-1.

Man City noteerde pas in minuut 37 zijn eerste schot op doel, al had André Onana geen enkele moeite met de poging van afstand van Bernardo. Man United loerde op de counter, en met succes.

Nadat een treffer van Rashford uit een razendsnelle counteraanval nog werd afgekeurd wegens buitenspel, was het bij de volgende tegenstoot wel raak. Garnacho legde terug op Fernandes, die op zijn beurt een subtiel balletje in huis had op Mainoo. De jongeling bleef koel en schoof de bal in de verre hoek: 0-2.

In de tweede helft veranderde er ondanks de entree van Doku en Manuel Akanji (voor Kovacic en Aké) in eerste instantie niet veel. United bleef gevaarlijk op de counter en verscheen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Ortega. City kwam langzaam maar zeker een stuk beter in de wedstrijd en dat leverde de ploeg van Pep Guardiola de nodige grote kansen op.

Allereerst schoot Foden in de zestien van United totaal langs de bal, waarmee een enorme kans verloren ging. City bleef zoeken naar de aansluitingstreffer, die er bijna alsnog kwam via Haaland. De Noor schoot echter keihard tegen de lat en ook Kyle Walker kwam dichtbij, maar zag Onana uitstekend redden. Julián Álvarez, die De Bruyne na een klein uur afloste, schoot vlak na zijn entree over vanaf randje zestien.

De City-machine begon eindelijk wat op stoom te raken en na een fraai steekpassje van Foden had Álvarez voor de 1-2 moeten tekenen. De invaller plaatste de bal echter een meter naast de paal, wat tot enorme blijdschap leidde bij Onana. United probeerde onder de druk van Man City uit te voetballen, maar bleef met de rug tegen de muur staan. Een afstandsschot van Dalot, die zijn poging naast zag gaan, was één van de weinige speldenprikjes van United in die fase.

De wedstrijd leek niet meer spannend te worden, maar in minuut 86 veranderde alles toen een houdbaar ogend schot van Doku achter Onana in de korte hoek plofte. De Kameroener verkeek zich op dat schot en ging te laat naar de grond, met een tegentreffer tot gevolg: 1-2. Man City had nog zeven minuten aan blessuretijd om een verlenging af te dwingen, maar werd niet gevaarlijk genoeg meer en slaagde er dus niet om om voor het tweede seizoen op rij de nationale dubbel te pakken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke overwinning en fantastisch werk van Ten Hag. Verdedigend stond United sterk en met de snelle buitenspelers voor de counter speelden ze perfect in op de zwakheden van City's systeem. Dit seizoen heeft United met meer dan 30 verschillende verdedigingen moeten spelen. Bij deze wedstrijd kon Ten Hag eindelijk gebruik maken van het centrumduo Varane en Martinez, waarmee hij vorig seizoen het meeste aantal clean sheets van de competitie behaalde.

Ten Hag verdient het om te blijven; sterker nog, ik zou zijn contract verlengen als blijk van vertrouwen. United is begonnen met de heropbouw en zo’n proces gaat nooit in een rechte lijn omhoog. Klopp had vier jaar nodig om kampioen te worden en in zeven jaar tijd is het hem maar één keer gelukt met Liverpool. Arteta werd in zijn eerste drie jaar twee keer achtste en vervolgens vijfde voordat hij een team bouwde dat serieus mee kon doen om de prijzen.

25 mei 2024 om 17:59

Hou toch op, heeft een wanprestatie geleverd. Zeer verkeerde keuzes betreft transfers.Ook dit mag zijn hachje niet redden gezien het feit dat city in feest modus was , hebben het kampioenschap uitbundig gevierd , helft van de selectie is nog brak.

25 mei 2024 om 18:01

Martinez en Varane zijn de belangrijkste schakels in dit elftal, dat is vandaag weer eens bevestigd. En dan kan Ten Hag ook wat met dit elftal want voor de rest is er geen coach die het beter zal doen dus hij verdient meer credits en zeker een verlenging! City feest modus alsof ze de CL hebben gewonnen lol, hou op met excuses maken en geef toe dat Ten Hag een tactisch masterclass heeft neergezet en Pep overklast heeft!

25 mei 2024 om 18:02

Ik vind 8e worden met een centrum Evans/lindelof geen wanprestatie.

25 mei 2024 om 18:03

Eens over de wanprestatie, maar dat het United gewonnen heeft door City is natuurlijk gelul. Die gasten ook ook graag de dubbel gepakt, dus daar ga ik niet in mee. Prima prestatie van eth

25 mei 2024 om 18:06

Inderdaad een totale wanprestatie.
Maar Murad heeft wel zeker gelijk want ik kijk vaak utd dat Martinez - Varane echt een wereld van verschil is!

25 mei 2024 om 18:08

Dat had ETH zelf gecreëerd.
Hij wilde perse Antony en Mount die beiden niks geleverd hebben

25 mei 2024 om 18:09

Juist Maximus, ik had gedacht dat City nog zou winnen. Maar ik ben heel blij voor Ten Hag, hoop dat hij nog de kans krijgt volgend seizoen. Maar ik vrees het ergste. En natuurlijk werd klasbak Martinez vreselijk gemist.

25 mei 2024 om 18:11

Hou zelf toch op. Niemand gaf een stuiver voor deze FA cup winst. Toch ten koste van prime city gepakt. En nu dus EL gehaald. Met bijna 70 blessuregevallen. Wereldprestatie.

25 mei 2024 om 18:12

Veel pech gehad met blessurres dit jaar Laat deze wedstrijd toch weer zien dat hij tactisch zeer sterk is. Heeft ook niet een absoluut top elftal. Contract verlengen!

25 mei 2024 om 18:28

Wat nog knapper is BuD83, is dat hij tactisch begon met Scott en Bruno als 10. Rashford en Carnacho aan de zijkanten.
Heerlijke pot!

25 mei 2024 om 18:34

Wat een slecht excuus. Helft van de selectie nog brak...Elke topsporter wil prijzen pakken en City had graag de dubbel gewild vooral tegen Utd.

25 mei 2024 om 18:38

Haha jij denkt dat City dit even liet lopen? Je staat in een finale. Tuurlijk wouden zij die winnen. En ze konden ook de dubbel pakken. Dat ze op feestmodus waren is echt pure onzin. Zeker bij een professional als Guardiola.

25 mei 2024 om 19:02

Anthony wou die zeker, maar niet voor die 100 miljoen. Dat United zo gek is en maa door blijft bieden... Kan eth ook niks an doen

25 mei 2024 om 19:36

In tot hoever is het een wanprestatie als je een prijs wint en Europees voetbal haalt. Dan doe je het imo ogen beter dan Newcastle (trainer blijft) Chelsea (meer uitgegeven) en Spurs (waarschijnlijk een top seizoen gedraaid voor velen)

25 mei 2024 om 19:38

@JayJack. Vooral Martinez is zo belangrijk voor dit team. Dat is de enige die goed kan opbouwen vanuit achter en het gif heeft om duels te winnen. Varane is ook echt groots, maar heeft imo minder impact op het team dan Martinez. Deze aankoop miste je enorm dit seizoen. En vorog seizoen viel het aan het einde ook beetke in elkaar toen Martinez weg viel

25 mei 2024 om 20:42

Mentalist Nou ik heb de winst van ManUTD voorspelt. En daarmee een mooie winst gepakt bij toto 😜

25 mei 2024 om 18:01

Hoop dat het voldoende is voor Ten Hag maar ik vrees van niet

25 mei 2024 om 18:44

Het stond vooraf al vast toch? Als je die kop van Ratcliffe zag. Zag er heel ongemakkelijk uit. 2 seizoenen 2 prijzen is gewoon heel knap. Natuurlijk hoort United elk jaar mee te doen om het kampioenschap, maar het zat Erik ook echt niet mee met de blessures.

25 mei 2024 om 19:58

Hij heeft 500 miljoen uitgegeven, dan vind ik een 8e plek in de competitie beschamend. De FA cup is mooi, maar voor United telt alleen deelname CL.

25 mei 2024 om 20:19

In Engeland is de de fa cup bijna net zo belangrijk als de champions league...

25 mei 2024 om 21:48

Veel geld uitgeven is in Engeland heel normaal. Met 500 miljoen in twee jaar koop je geen titel in Engeland.

25 mei 2024 om 23:52

Daarom werd van Gaal ook ontslagen na zijn gewonnen FA cup.

25 mei 2024 om 18:01

Wat een geweldige pot gezien en zeker voor de neutrale toeschouwers. Heel spannend, en had niet gedacht dat het we dit over de eindstreep zouden trekken!

Wereld van verschil als Martinez in de verdediging staat! Erik verdiende naar mijn mening ongeacht het resultaat van deze wedstrijd nog een seizoen, maar nu zie je zeker, waarom dat zo moet zijn!

25 mei 2024 om 18:10

Waarom verdient hij dat? Miljoenen uitgegeven maar het voetbal lijkt totaal nergens op.
Prima prijs dit en Knappe overwinning, maar er is geen reden om met Ten Hag door te gaan.

Komen overigens zeer goed weg dat de scheids geen penalty geeft

25 mei 2024 om 18:13

Ik vond het vandaag erg goed bij Utd. Eerste helft maar één ploeg die kansen kreeg en tweede helft goed stand gehouden tegen de beste ploeg in Engeland. Er was een heel duidelijk plan en dat werd prima uitgevoerd.

25 mei 2024 om 18:16

Fr010frdam

Dit wordt er elke keer weer bijgehaald. Maar op Antony en misschien Mount na, vind ik dat er enorm wordt overdreven over hoe slecht al die aankopen waren.

25 mei 2024 om 18:16

Zit het je dwars dat hij een beetje negatiefe over fijenoord was? Het klopt wel wat hij zei

25 mei 2024 om 18:19

Sankento, Malacia? Weghorst? Amrabat vandaag goed, maar toch ook zeker geen geweldenaar.

25 mei 2024 om 18:20

Blessures (voornamelijk in de belangrijkste linie; verdediging, waardoor Erik niet zijn speelstijl kan hanteren). Ondermaats presteren van spelers (door aanpassen van speelstijl). Incossistentie van Scheidsrechters.

Je kan hem enkel de aankoop van Antony aanrekenen (overigens niet het bedrag dat er voor betaald is; dat is de schuld van paar clowns).

25 mei 2024 om 18:23

Dat is volgens mij meer het probleem van man u al jaren. Mooie boel dat je als coach ook volledig wordt gehouden voor alle aankopen. Bizar hoeveel aankopen hopeloos mislukken bij man u.

25 mei 2024 om 18:24

@BuD83,
Nee, deze mening had ik vorige week ook al, want het voetbal ziet er gewoon niet uit, maar het zegt genoeg over jouw volwassenheid als je dergelijke uitspraken mee zou wegen in je mening over zijn prestaties. En het is ook kinderachtig dat je probeert me op de kast te krijgen door te benoemen dat je het met hem eens bent. Opgeteld heb je een behoorlijk sneu niveau te pakken.

25 mei 2024 om 18:24

@samcro heb jij genoeg gezien van Malacia om dat te bepalen? Hij deed het in het begin goed en toen paar wedstrijden ondermaats en toen verdween hij zoals de Avatar dat deed. Is hij op dit moment United materiaal? Nog niet, maar hij is nog jong en kan groeien.

Weghorst? Er was niet veel op de markt op dat moment, een spits moest gehuurd worden, omdat meneertje diva zichzelf te goed vond voor een supersub.

Amrabat is terecht gehuurd als je kijkt naar zijn prestaties op de WK. Helaas vaak uit positie gebruikt. Nog steeds niet voldoende van gezien, maar ik zou koopoptie niet lichten als United zijnde.

25 mei 2024 om 18:26

@Sankento,
Misschien zijn de aankopen niet zo slecht, maar ik kan geen lijn ontdekken in het spel van United. Ja vandaag, dichthouden en lange bal, maar in andere wedstrijden lijkt het helemaal nergens op.

25 mei 2024 om 18:32

Je kan als United zijnde vandaag niet even het veld op gaan en het spel bepalen. Je speelt tegen een machine van City. Erik heeft de juiste speelstijl gehanteerd en gespeeld op counters.

25 mei 2024 om 18:32

Dus je praat alle aankopen behalve Antony goed? Of heb je daar ook nog een creatief excuus voor net zoals de scheidsrechters die letterlijk voor elke club abominabel zijn..

25 mei 2024 om 18:34

@GroenHout,
Ja hij heeft vandaag een keer de juiste speelstijl gehanteerd, maar welke lijn heb je de rest van het seizoen kunnen ontdekken?

25 mei 2024 om 18:50

@samcro noem is nog wat miskopen dan..

Ondermaats presteren is vaak een collectief van verschillende factoren, met enkele uitzonderingen na.

Mount? Heb jij genoeg van hem gezien? Was het een Erik aankoop? Doordat hij in de media aangeeft dat hij uitkijkt om samen te werken met Mount is het zijn aankoop? Moet hij openlijk aangeven dat hij niet met Mount wilt samenwerken als Mount niet zijn aankoop was?

Rasmus? Heb jij genoeg gezien van Rasmus? Die man krijgt weinig aanvoer van ons vleugelspelers. Te veel voor betaald? Jazeker. Is dat de schuld van Erik? Nee tuurlijk niet.

Onana? Zou je indd wel een slechte aankoop kunnen noemen, maar hij presteerde goed bij Ajax en Inter en kan van achter voetballen. Heeft helaas wel wat blunders (knikkert je eigenhandig uit CL overigens), maar heeft meeste tegenschoten gehad dit seizoen, is dat zijn schuld?

25 mei 2024 om 18:54

@FR010
Maar je zietntochbwaar Unired in staat is als ze een filtreren selectie hebben?
United heeft 2 goede wedstrijden gespeeld dit seizoen. Dat was uit tegen Wolves en vandaag. Dat waren wel de 2 wedstrijden dat bepalende spelers fit waren.

Als je de laatste wedstrijden met Caemiro en Evans moet spelen zegt toch genoeg??

Als je bepalende spelers het gehele seizoen geblesseerd zijn, is het lastiger om het voetbal te spelen wat je wilt. Dat klinkt toch logisch?

En wie heeft die aankopen dan allemaal goed gekeurd en er zoveel voor uitgegeven? Die mensen zijn niet voor niets ontslagen.

25 mei 2024 om 18:55

@fr010frdam welke speelstijl wil je hanteren als je spelers ondermaats presteren en je verdediging overhoop ligt? Wil je tegen clubs als Burnley de lange bal spelen?

Erik heeft best een duidelijk speelstijl, maar daarvoor heeft hij de spelers nodig die dat kunnen. Met een maguire, Evans, Casemiro (in de verdediging), Amrabat (op linksachter), Lindelof (op linksachter), kan hij dat niet spelen. Conclusie, Erik moest constant zijn speelstijl wijzigen, doordat zijn spelers constant geblesseerd raakten.

25 mei 2024 om 18:57

Je praat dus alle aankopen goed, een ja was ook genoeg geweest 👍🏼

25 mei 2024 om 18:58

En al die goede aankopen dan?Elke coach heeft verkeerde aankopen gehad.Zelfs Pep heeft aankopen gedaan die niet zo goed uitvielen.Maar het verbaast me gewoon weer dat je keer op keer op die 3 spelers terug komt. Terwijl hij aantal jeugd door heeft laten komen en aankopen als Martinez en Hojlund niet over gesproken wordt.

25 mei 2024 om 19:03

Samcro toch.. een club niet goed volgen en toch je oordeel vellen.. Blijven op de een of andere manier toch de arsenal supporters..

Goed ik heb het wel met jullie te doen. Wie weet? Volgend seizoen?

25 mei 2024 om 19:17

Of is de conclusie dan dat Ten Hag zijn spelers niet fit kan houden? Volgens mij is het ook aan de manager om het fysiek van de spelers te verbeteren of in ieder geval niet te forceren. Sommige blessures zijn pech, maar zeker niet allemaal

25 mei 2024 om 19:20

Laten we eerlijk zijn als Antony voor 40m miljoen was gekomen zoals hij in het begin van de zomer had gekost was er niks aan de hand.

25 mei 2024 om 19:28

Ja is dat de schuld van Ten Hag @fr010frdam? Volgens mij heeft United een medische delegatie, die Ten Hag van het juiste advies moet voorzien of is Ten Hag nu ook daarvoor verantwoordelijk?

25 mei 2024 om 19:49

Uhm ja, het is heel simpel. Hij is daar ook verantwoordelijk voor.

25 mei 2024 om 21:22

Gut, en het zijn telkens weer de utd supporters die over een andermans club beginnen als ze niet meer weten wat te zeggen. De andere standaard dooddoener is dat je de club niet goed volgt. Blijf volhouden.

25 mei 2024 om 22:28

"als ze niet meer weten wat te zeggen", zegt diegene die niet eens de miskopen kan opnoemen, noch normaal kan reageren op mijn berichten.

"zijn telkens weer de utd supporters" aldus de 1000ste arsenal supporter op een United topic hahaha

25 mei 2024 om 18:17

Helemaal mee eens, EtH heeft meer dan 65 blessures gehad dit jaar en veel defensieve problemen gehad. Ik gun het hem zo erg, dit is echt wat hij heeft verdient, ook nog europa in. Al met al zou ik EtH behouden voor Manu, en vooral in deze tijd is er geen betere trainer voor Manu, puur omdat EtH met een gezonde selectie het veel verder had geschoten dan die 8ste plaats.

Het seizoen toch nog een soort van gered voor United, een grote prijs met als kers op de taart Europees voetbal. Wat een verschil maakt het dat Martinez erbij was. United stond goed verdedigend. Hoop dat dit genoeg was voor Ten Hag om te blijven, als ze wat meer geluk hebben kwa blessures zie ik ze een goede kans maken voor de top 4.

Als Ten Hag wordt ontslagen dan heeft hij alsnog een mooie afsluiting met een FA Cup! Toch heel knap van ze door dit City te verslaan in de finale. Vooral Martinez en Varane hebben echt laten zien dat ze enorm werden gemist dit seizoen.

25 mei 2024 om 17:59

Net als louis van gaal

25 mei 2024 om 17:59

Wordt enorm woedend als Ten Hag wordt ontslagen. Dan heeft Ineos namelijk niks geleerd.

25 mei 2024 om 18:04

GroenHout waarvan geleerd? En vind je dat ten hag het tot nu toe goed doet?

25 mei 2024 om 18:05

Je hoopt echt dat Ten Hag volgend seizoen weer zo mag aanmodderen?

25 mei 2024 om 18:06

Het was bar slecht dit seizoen. Niemand ontkent dat. Maar je ziet wel gelijk een enorm verschil als die mag spelen met Varane en Martinez. Het hele seizoen met Casemiro, Evans en Lindelof is toch een heel ander verhaal. Maar goed we zullen zien met wat ze gaan aankomen. Want het als Southgate ofzo gaat worden kan je beter Ten Hag behouden. Daarnaast kan je toch niet om de tijd je manager ontslaan. United heeft behoefte aan vastigheid. En daar kunnen tegenslagen bij zitten...



25 mei 2024 om 18:08

Veel United fans hebben inderdaad liever ten Hag dan een andere manager volgend seizoen. Ik neig ook naar ten Hag nog een jaar geven maar het is geen verrassing als ze anders beslissen

25 mei 2024 om 18:10

Ironmanutd van het constant wisselen van managers en maar het zelfde riedeltje te herhalen. Als United fan moet je begrijpen dat de resultaten de afgelopen jaren niet volledig te verwijten is aan de manager. Vooral dit seizoen, heeft Erik het echt enorm zwaar gehad met veel blessures, veel spelers die ondermaats presteren, scheidsrechters die niet consistent presteren.

Ik vind Erik enkel schuldig aan de aanmoediging om Antony te kopen. Dat hij voor 100 miljoen is gehaald is overigens niet zijn schuld. Als United op tijd had gehandeld, was hij voor 60 miljoen gehaald (wat overigens ook te veel is).

25 mei 2024 om 18:12

Redisthecolour, jij mag het aanmodderen noemen, maar ja zoals vele andere United fans, wil ik dat hij blijft en dat is verdiend.

25 mei 2024 om 18:42

Zegt ook veel over de club United, verre van een topclub op dit moment. Zo matig presteren in de PL en regelmatig domme dingen roepen in de media. Je zou denken dat de spelers hem ook niet meer even serieus nemen. Sterkte met nog een seizoen Ten Hag.

25 mei 2024 om 18:59

Oh ja, op sportief vlak is het geen topclub die mee kon doen om de titels de afgelopen seizoenen. Als je fans hebt gehoord die dat wel dachten, dan waren die van het padje. United is een club die moeite heeft om weer aan te haken aan de top. Hopelijk met Ineos komt daar een verschil in.

Ik hoop dat jij bepaalde periodes gedurende de 30 jaar droogte van LFC ook dat idee had over je club.

Erik ten Hag, prijzenpakker!

Ten Hag prijzenpakker.

25 mei 2024 om 18:02

Mocht Ten hag alsnog vertrekken dan vertrekt hij met opgeheven hoofd. Het is gewoon een moeilijke klus om trainer te zijn van Man United.

Begrijp echt niet waarom city het kampioenschap zo uitbundig is gaan vieren. Dan heb je nu in de finale geen concentratie meer.

Dit mag het seizoen van ETH ook niet verbloemen vind ik , want City is in feest-modus

25 mei 2024 om 18:04

Het maakt niet uit in welke modus City zich bevindt. United is de verdiende winnaar.

25 mei 2024 om 18:08

Jij hebt topsport niet helemaal begrepen denk ik. Guardiala doet er alles aan om finales te winnen. Makkelijk scoren je reactie.

25 mei 2024 om 18:11

Ebegumeci weer achterstevoren zitten kijken? Manchester United heeft verdiend gewonnen, en was veel beter vandaag.

25 mei 2024 om 18:54

Wat een onzin. Je mag je verlies ook gewoon als een kerel pakken hoor, niks mis mee. Gewoon zwaar verdiende overwinning. Bijna geen kans weggegeven. United stond gewoon heel goed. Zelfs Amrabat speelde fantastisch.

Yyyyyeeeeeesssss!! Heeeerlijk!!

25 mei 2024 om 18:03

Gefeliciteerd met de beker. Vandaag was ik een united fan. Lekker dat gejank van guardiola. Ten hag heeft guardiola tactisch overklast. De bruyne haaland foden allemaal onzichtbaar.

25 mei 2024 om 18:03

Thanks broeder! Waardeer de felicitaties man, had ook zo gehoopt dat Arsenal met de titel zou eindigen, dan had City niks!

25 mei 2024 om 18:06

Gefeliciteerd amigo.

25 mei 2024 om 18:51

Arigato Nakama 🙏🏽

Ongeslagen reeks van Rodri is voorbij❌

Wat een geweldige wedstrijd, 1e helft was voor United maar de 2e helft voor City met Doku die niet te stoppen was bijna. Jammer van die ketser van Onana maar City verdiende de goal ook wel. 2 seizoenen 2 prijzen voor Ten Hag wat wil je nog meer.

Gefeliciteerd 10Hag! Het is je gegund, door mij althans!

Geweldig! Van harte, Erik! Onze man uit Haaksbergen

Een verschrikkelijk seizoen met een.prijs afgesloten. Bedankt ten Hag. Bedankt Varane.

25 mei 2024 om 18:08

Gefeliciteerd met deze mooie prijs en Europees voetbal volgend seizoen.

25 mei 2024 om 18:15

Bedankt samcro

25 mei 2024 om 18:10

Niet alleen varane maar denk ook Die martinez Die was goed

25 mei 2024 om 18:12

Klopt maar voor Varane was het zijn laatste wedstrijd

25 mei 2024 om 18:14

Dan is dit zeker een mooie afsluiting

25 mei 2024 om 18:26

Gefeliciteerd man en geniet ervan!

Wat een assist van Fernándes. Zo veel souplesse en inzicht om hem zo te kunnen geven. Mooi voor united dat ze alsnog een prijs hebben na dit slechte seizoen.

Ik denk dat het einde van De Bruyne en Walker bij City niet zo lang meer gaat duren.

25 mei 2024 om 18:02

Walker was anders de reden dat het niet erger werd voor City in de eerste helft. En de Bruyne, wat mij betreft blijft dat een klasbak, hoewel dat vandaag minder te zien was.

25 mei 2024 om 18:05

Dan zou ik de 0-2 even terugkijken. Walker laat Mainoo gewoon lopen en dat is echt de zoveelste keer dit seizoen. De Bruyne is sowieso een klasbak, alleen z’n benen kunnen het niet meer bekopen zoals voorgaande jaren. Zal vast met de blessures te maken hebben.

25 mei 2024 om 18:06

De Bruyne is technisch nog altijd wereldtop, maar je merkt dat de combinatie leeftijd + de vele blessures die hij gehad heeft de afgelopen seizoenen hem fysiek wel flink hebben aangetast.

Met Varane en Martinez achterin is United gewoon een topteam. Het probleem bij United dit seizoen ligt overduidelijk aan het gebrek aan centrale verdedigers van niveau. In de zomer twee erbij kopen.

David verslaat Goliath! Heel erg knappe wedstrijd van United, het moet enorm frustrerend zijn voor de fans om te zien dat de spelers het dus wel kunnen als ze genoeg gemotiveerd worden. Mooie afsluiter voor Ten Hag.

25 mei 2024 om 18:05

De motivatie in deze wedstrijd was verfrissend maar Martinez-Varane scheelt ook slok op de borrel

25 mei 2024 om 18:09

Amrabat, Casemiro of Evans achterin is natuurlijk ook om te janken voor een club als United.. Zoals ze terecht zeiden bij de BBC is het natuurlijk ook veel "makkelijker" voor United om tegen City te spelen dan tegen teams die zich ingraven.

25 mei 2024 om 18:56

Dat laatste ben ik geheel met je eens, maar ik vind dat je Evans echt enorm te kort doet. Die behoort gewoon nog tot de beste cv’s van de PL. Proof me wrong…

25 mei 2024 om 18:59

Daar valt niets tegenin te brengen Pan 🤣

26 mei 2024 om 13:32

@Samcro, vind je het erg als ik het ook niet eens ga proberen?

Ik snap dat je van City zo kan winnen maar dit is toch niet om aan te zien voor de neutrale supporter. 90 min voor niets gekeken. Eentje tikt eindeloos rond de ander staat met 11 man achter de bal

25 mei 2024 om 19:13

Heb me als neutrale kijker toch prima vermaakt 🤷‍♂️

Ten Hag nu al meer bekers gepakt dan Arteta, de een kan er niks van en de ander blijkt een wondercoach te zijn. Goed he.

25 mei 2024 om 18:03

Aldus 3 prijzen voor Arteta. De 1 verbreekt negatief op negatief record en word achtste en de ander speelt voor de titel. Verschil moet er wezen, goed hè

25 mei 2024 om 18:09

En de eerste FA Cup in bijna 10 jaar. Dan vergeet je dan even. En supercupjes mag je van mij mee tellen, maar dat kan je toch geen prijs noemen. Ah die kan Ten Hag ook nog pakken dus😉

25 mei 2024 om 18:13

Leuk die FA cup, die won van gaal ook. 2 dagen later was hij ontslagen. Die gaat ten Hag niet winnen.

25 mei 2024 om 18:16

Tja als ik Ten Hag was zal ik daar niet eens rouwig om zijn. Kan bij genoeg Bundesliga clubs zo aan de bak, misschien past zon Leipzig ook wek beter bij hem, mindere druk en verrassen vanaf een underdog rol.

25 mei 2024 om 18:18

League cup gewonnen, FA cup gewonnen. Ten Hag pakt gewoon serieuze prijzen in Engeland.

Arsenal wint niks. Laatse FA cup die ze wonnen is alweer bijna 20 jaar geleden. Hun laatste League cup was vorige eeuw.

25 mei 2024 om 18:20

Arteta won de FA Cup nog recentelijk.

25 mei 2024 om 18:22

Even je geheugen schoonpoetsen Speedy, FA Cup 20 jaar geleden? League cup is natuurlijk ook geen serieuze prijs, alleen als de club (of blijkbaar ook manager) die je support hem wint. Je voorkeur komt iets te duidelijk naar boven nu. Altijd jammer dat mensen dan ook direct een ander daarmee naar beneden moeten willen halen.

25 mei 2024 om 18:25

League cup een serieuze prijs haha. Jij bent wel heel grappig. Jij volgt de PL ook echt niet.


Arteta won een FA cup en speelde titelraces tegen een city met 115 charges

25 mei 2024 om 18:27

Uhh Arsenal won de cup nog enkele jaren geleden, maar ik snap je 20 jaar klinkt leuker.

25 mei 2024 om 18:40

Speedyafc

Is zo moeilijk om 1 minuut te googelen voordat je onzin verspreidt? Laatste FA cup winst was in 2020.

25 mei 2024 om 18:04

Arteta en Arsenal rentfree in Kaiser z’n hoofd, wat een leven. Wel netjes dat je toegeeft dat Arteta heel erg goed is 🫶🏼

25 mei 2024 om 18:12

Vind ik niet. Zit er al jaren en wint niks. Tegen het zwakste Bayern in jaren ook met poep in de broek gespeeld. Ze hebben de laatste 5 jaren ook nog een hogere netto spending dan City. Dus inmiddels mag je wel een keer een grote prijs verwachten.

25 mei 2024 om 18:47

Zo makkelijk zonder context. Arteta won de FA cup van datzelfde City, was dan ook een wereldprestatie toen City hogere net spend had. Utd ook hogere net spend, dus vandaag was ook niet zo bijzonder. Man3

25 mei 2024 om 19:20

Vind Arteta ook geen slechte trainer, maar hij zit er inmiddels al ruime lange tijd op gegeven moment wordt je toch afgerekend op prijzen. Aankomend jaar hoort er een grote prijs gepakt te worden. Hij heeft lange tijd de tijd gekregen eerste 2 jaar eindigde die bijv ook op plek 8, daarom snap ik ook niet waarom veel Arsenal fans Ten Hag de tijd niet gunnen.

25 mei 2024 om 21:24

Omdat de situaties niet 1op1 te vergelijken zijn, daarom moet ik bij jou elke keer zeggen dat je de context mist.

25 mei 2024 om 18:07

Derkaiser123

Dit is echt buitengewoon triest. Altijd maar weer ander clubs erbij halen

Daar sta je dan met je treble repeat. Als Arsenal het niet had weggegeven stond je met lege handen Pep Gardiola

Wat een einde zeg. Die Onana moet die bal van Doku natuurlijk hebben in de korte hoek maar voor de rest is United redelijk foutloos gebleven. Wat een verschil als je Martinez en Varane achterin hebt. Gerechtigheid voor Ten Hag.

25 mei 2024 om 18:12

In welke zin gerechtigheid?

Geweldige eerste helft van Utd en gedisciplineerde tweede helft. Gefeliciteerd Utd fans. Haaland vrijwel niet gezien. Foden zwak, maar die schopt er wel weer een hattrick in tegen Bournemouth en iedereen staat weer op de banken.

25 mei 2024 om 18:03

Haaland faalt altijd in grote wedstrijden. Zelden zon overschatte speler gezien.

25 mei 2024 om 18:09

Was volgens jou de second coming vanuit de Buli anderhalf jaar terug. Tijden en meningen veranderen snel bij jou blijkbaar.

25 mei 2024 om 18:10

Second coming? Citeer anders eens in welk topic ik dat ooit gezegd heb.

25 mei 2024 om 18:14

Proest, nu ontken je het? Raap me op hoor, hoe vaak jij wel niet hebt willen aantonen dat de PL niet veel voorstelde vm Buli omdat Haaland hem aan flarden schoot is niet op 1 hand te tellen.

25 mei 2024 om 18:19

Haaland is een geweldige goalgetter, maar voor de rest gewoon een matige voetballer. Ik vind hem vooral overschat omdat ik het geen gouden bal winnaar vind. Iets wat vorig jaar toch vaak geroepen werd over hem.

25 mei 2024 om 18:26

Gouden bal is niet meer serieus te nemen, Messi won hem omdat ie t WK won. Haaland won de treble en werd topscorer, op zo’n basis wonnen Ronaldo en Messi hem elk jaar. Niet zo gek dat hij dus hoog eindigde. Maar nogmaals, Gouden bal is commercieel en niets meer.

25 mei 2024 om 18:41

Nee eens hoor. Word ook teveel gekeken naar prijzen, vroeger kon een speler met Uefa cup voetbal nog de gouden bal winnen (R9, Owen).

25 mei 2024 om 19:09

Ik kan je anders ook een speler opnoemen met een matig individueel seizoen, maar puur op basis van een Afrika Cup (!) met het beste team op papier... nr.3 Ballon D'or, zat doodleuk op het podium naast de twee best presterende aanvallers ter wereld. In dat opzicht toch niet zo gek veel veranderd als je het mij vraagt.

25 mei 2024 om 18:12

Haaland wel gezien, verloor fysieke duels van Mainoo, Dalot en Martinez. Echt hoe krijg je dat voor elkaar.

25 mei 2024 om 18:15

Haaland is vaker onzichtbaar in de grote wedstrijden natuurlijk, maar vandaag wel erg pover tegen die 3 idd. Mainoo heerlijke voetballer, naast Rice op het EK?

25 mei 2024 om 18:20

Als Southgate het durft absoluut.

25 mei 2024 om 18:21

Rice, Foden en Bellingham.

26 mei 2024 om 09:03

Trent moet natuurlijk altijd basis staan naast Rice.

Man United geweldig gespeeld.

Die Anthony is toch altijd weer lachen he... staat weer als eerste met zn shirt uit, geen minuut gespeelt vandaag hahah

Wat doet Pep bij die scheids? Hij had natuurlijk liever Michael Oliver gehad.

Guardiola huilen bij de scheidsrechter haha. Wat een verschrikkelijke loser is dit ook wanneer die verliest. Geen zorgen kerel. De sjeiks hebben straks 300 miljoen klaarliggen om aan spelers te spenderen als troostprijs.

Het is Erik Ten Hag gegund. Geweldige eerste helft, tweede helft was het overleven geblazen. Mister Wembley! 2 uit 3.

Totale waanzin zou het zijn als United Ten Hag ontslaat overigens.

25 mei 2024 om 18:20

Doen de meeste trainers ..en ja ik vind dat ook vreselijk maar ik zie Klopp en ETH ook rare dingen doen als het niet goed gaat.

25 mei 2024 om 18:30

Dat doen wij ook allemaal op de amateurvelden. Maar gezien de profielfoto snap ik waar het vandaan komt haha

Het is EtH gegund.

Vorig seizoen zat op de valse start na, veel mee voor Man Utd. Dit seizoen zat veel tegen.
Als hij nu ontslagen wordt, kan hij met opgeheven hoofd weggaan.

onverwachts natuurlijk, maar united stond goed 1e helft.
2e helft veranderd pep het een beetje met doku op de zijkant waardoor het iets breder getrokken werd. spelers als foden kreeg daardoor meer ruimte.
uiteindelijk een leuke wedstrijd en ik denk een verdiende winnaar.

ik denk dat die eigenaren al een beslissing hebben gemaakt wat betreft ten hag, deze finale lieten ze daar niet van af hangen lijkt me.

Gefeliciteerd United. United verdiende het meer omdat ze er echt voor hebben gestreden. Ik ben wel teleurgesteld in de eerste helft van City. City speelde zo zwak in de eerste helft. In voetbal wordt dat bijna altijd afgestraft

ik heb genoten, het is Erik gegund!

Geweldige wedstrijd gezien. Ik gun het Erik van harte want hij heeft een hoop moeten incasseren de afgelopen periode. Bruno Fernandes, Maino, Alejandro en zelfs Amrabat speelde een fantastische wedstrijd. Gefeliciteerd Manchester united fans! Geniet er van.

25 mei 2024 om 18:16

Amrabat heel sterk vandaag idd, veel discipline en geen gekke dingen gedaan.

Niets gepresteerd, maar een mooie prijs ter afsluiting.
Nu eruit gooien want een schande voor de laatste seizoenen!

25 mei 2024 om 18:21

Niks gepresteerd? Hij won een League Cup en een FA cup in twee jaar tijd bij Manchester United.

Dat zijn gewoon twee serieuze prijzen.

25 mei 2024 om 18:34

Nee speedy, de league cup is geen serieuze prijs hoe graag je dat vandaag ook zou willen.

25 mei 2024 om 19:24

Het is de derde prijs van Engeland, na de titel en de FA cup.

De derde en tweede prijs gewonnen door ten Hag, in twee jaar tijd.

25 mei 2024 om 21:26

Dat zijn feiten, maar de League cup neemt vrijwel niemand serieus behalve als ze in de halve finale of finale staan. Is niet voor niets al ruim voor het einde vh seizoen afgelopen.

Wat heb ik genoten ( als United fan ) :
- De manier waarop Amrabat maar bleef gaan en Foden een beetje uit de wedstrijd speelde
- Bruno als een echte leider en had een dag waar alles goed ging wat lang niet altijd zo is
- Het geweldige werk van Wan Bissaka vooral tegen Doku waarvan je niet snapt dat hij niet start
- Martinez die achterin zo´n rust aan de bal heeft wat de hele ploeg adem geeft

Toch een paar minpunten voor United:
- weer een foutje van Onana waar hij er gewoon teveel van heeft
- Mctominay die echt hard werkt maar soms niet snel genoeg de bal speelt en niet echt een speler voor dit niveau is wat mij betreft
- En je schrikt telkens van de bankspelers die United dan inbrengt als je het niveau vergelijkt met andere top teams

Mooi voor Ten Hag. Ik heb de wedstrijd niet bekeken. Ik ben benieuwd of Ten Hag daar blijft of dat hij wordt ontslagen. Zij moeten wel hun selectie goed verversen. Het is geen PL kandidaat waardige selectie.

Ik vraag me af hoe de Man City fans zich voelen. Zij hebben onlangs de PL 4x oprij gewonnen dus er valt genoeg te vieren. Maar zo een FA Cup finale verliezen tegen je stadsgenoot lijkt me niet leuk.

Geweldig, gewoon geweldig

Heerlijk. Ik zou een ontslag van Ten Hag nu echt heel raar vinden. Man Utd is ver gevallen na het vertrek van Ferguson, en heeft talloze trainers versleten die allemaal niet in staat waren om Ferguson te evenaren of zelfs maar te benaderen. Dat geldt natuurlijk ook voor Ten Hag, maar de beleidsbepalers van Man Utd mogen onderhand ook wel de conclusie trekken dat de club al lang niet meer de onbetwiste nummer 1 is, en dus moeten ze ook eens stoppen hun trainers af te rekenen op het feit dat ze de ploeg niet als zodanig laten spelen. Ten Hag heeft tot dusver elk seizoen een prijs gewonnen. Wie moet hem vervangen? Een coach met visie, met bezetenheid, met inventiviteit? Dat is Ten Hag ook allemaal. Hij heeft nog een contract voor een jaar, dus laat hem gewoon zijn contract afmaken. Na de League Cup en de FA Cup is er nog maar één prijs om te winnen. De kans is sowieso redelijk klein dat Man Utd kampioen wordt, maar met een nieuwe trainer wordt die kans nog kleiner. En bij Ten Hag weet je: hij kan het team boven zichzelf uit laten stijgen. Geen kampioen volgend jaar? Dan laat je hem lekker gaan.

25 mei 2024 om 19:04

Eens met alles wat je schrijft en toch zou ik als Ten Hag fan ontslag wel begrijpen omdat er niet echt een (aantrekkelijke) visie achter het spel zit en omdat hij te veel spelers heeft gehaald die niet renderen. Daarop mag je hem afrekenen: het spel en de transfers. Maar goed, een ding wat jij nog niet noemt: wel veel blessures gehad dit seizoen.

25 mei 2024 om 20:44

Los van de terechte kritiek op Ten Hag, je hebt voor hem gekozen vanwege het feit dat hij echt iets kan opbouwen en dat hij voor aantrekkelijk voetbal staat. Komend seizoen staat er een fatsoenlijke (technische) directie die zich gaat buigen over de transferzaken. Samen met Ten Hag kun je dan echt gaan bouwen aan het nieuwe United. Als je hem nu ontslaat, wie ga je dan halen? Een Tuchel wordt veel genoemd, met hem haal je weer een totaal ander soort trainer en voetbal in huis. Die beste man heeft met Bayern niks gepresteerd en bij Chelsea dankzij één epileptische aanval net als Roberto di Mateo een grote prijs gepakt. Verder bakt hij er weinig van. Dan kun je wederom opnieuw beginnen. Die fout hebben ze al eens gemaakt met Mourinho, lijkt me echt ontzettend onnozel als ze dezelfde fout nog eens gaan maken. Houd vertrouwen, bouw langzaam verder op deze filosofie en het succes zal komen.

Zeer netjes hoor van ten Hag. City verslaan is één van de moeilijkste dingen binnen het voetbal. Helemaal mooi als dat gebeurt met een prijs op het spel. Deze gun ik hem wel bij een club waar het ontzettend lastig werken is onder huidige omstandigheden.

Dit is dan toch wel weer mooi. Ook meer dan verdiend obv de wedstrijd.

United heeft gelukkig nog een prijs te pakken. Helaas voor EtH heeft de clubleiding al over zijn toekomst besloten en zo blijft het nog lang onrustig op Old Trafford. Er zullen weinig coaches zijn die het significant beter hadden gedaan als je ziet met welke selectie er gewerkt moest worden.

ManU fan en tevens Feyenoord fan als manu super mooi maar het interview vandaag, maakt dat ik hoop dat ze hem er alsnog uitgooien. Te mooie club om gerund te worden door iemand met wat rancune tegen mijn andere club.

Kan iemand mij vertellen hoe Amrabat het heeft gedaan?

Sow... even alles laten bezinken.

Jad dit vooraf totaal niet verwacht. Begreep de opstelling met Rashford eigenlijk ook niet.
Maar met deze opstelling en valse spits pakte het gewoon erg goed uit. 1e helft erg goed georganiseerd sunited gezien en maakte de kansen die ze kregen goed af. Vooral de 2-0 was top.
2e helft kwam City meer en meer, maar hadden blunder van Onana ervoor nodig.

Toch tactisch goed weg gezet door ten Hag en de spelers zo te motiveren nog alles te geven ondanks je minder zal zijn.

Na een dramatisch seizoen toch een mooie "grote" prijs te winnen en gewoon Europees voetbal te halen. Maakt het seizoen toch enigzins goed.

Met een filteren selectie is deze ploeg veel meer in staat. Waar Martinez imo de belangrijkste schakel is. Agressie grinta en opbouwend van achteruit. Dat heb je gehele seizoen gemist. Op 1 wedstrijd na, tegen Wolves uit. En dat was, de andere wedstrijd, die ze top speelde.

#TenHagin

25 mei 2024 om 20:55

Jij hebt al een paar sappies achter de knopen of niet? Gefeliciteerd met deze overwinning. Ten Hag heeft uitstekend ingespeeld op de zwakheden van City en uiteindelijk met het nodige kunst en vlieg werk de storm fase van City overleeft. De enige bal die relatief eenvoudig te pakken leek ging er in. Maar daarvoor pakte Onana een aantal uitstekende ballen. Het blijft een grillige keeper met zo ontiegelijk veel talent. Desondanks hoop ik, tegen alle geluiden in, dat ze met Ten Hag verder gaan bouwen aan de toekomst. De positie in de competitie is zeker te laag, maar de excuses die eventueel gelden zijn ook talloos.

25 mei 2024 om 21:30

Gewoon een grote prijs imo, hoef je geen “” bij te plaatsen. Gefeliciteerd

Volgens mij vergeten er een hoop dat Untied maar 1 echte FA prestatie heeft geleverd om de finale te halen en dat is Liverpool verslaan. Zelfs de halve finale tegen amateurs was drama. Deze finale winnen is meer geluk dan klasse. Als dat de basis wordt voor komende.competitie en EL de campagne ... succes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren