Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tegenslag voor Project Restart: zes positieve testen in Premier League

Laatste update:

In totaal zes spelers en medewerkers van drie verschillende Premier League-clubs zijn deze week positief getest op het coronavirus, zo heeft de Premier League dinsdagmiddag naar buiten gebracht in een officiële verklaring. Een behoorlijke tegenslag, daar maandag in het kader van ‘Project Restart’ nog een akkoord werd bereikt door alle clubs op het hoogste niveau wat betreft het trainen in groepjes van vijf.

"De Premier League kan bevestigen dat er op zondag 17 mei en maandag 18 mei in totaal 748 testen zijn uitgevoerd bij spelers en stafleden. In totaal zijn er zes besmettingsgevallen geconstateerd, bij drie clubs uit de Premier League. Degenen die besmet zijn geraakt met het coronavirus moeten nu verplicht voor zeven dagen in zelfisolatie." De competitie-organisator is niet van plan om met details over de betreffende clubs en spelers naar buiten te treden, zo wordt benadrukt in het statement.

De spelers die negatief zijn getest mogen later deze week gewoon op het trainingsveld verschijnen, al dienen de strikte regels omtrent de coronacrisis wel gewoon in acht te worden genomen. Volgens onder meer de Daily Mail moeten na elke oefensessie alle ballen, vlaggen, pionnen en doelpalen worden gedesinfecteerd. Daarnaast wordt tijdens trainingen extra gelet op het naleven van de regels rondom social distancing.

Het is nog niet duidelijk of de besmettingsgevallen invloed hebben op de hervatting in de Premier League. De Engelse voetbalbond zet in op het spelen van wedstrijden vanaf 12 juni, maar de ontwikkelingen rondom de coronacrisis kunnen daar in de komende weken alsnog verandering in brengen. Watford-aanvoerder Troy Deeney liet in de podcast Talk the Talk al weten dat hij niet wenst te trainen zolang er nog risico’s zijn voor zijn gezondheid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Lag juist in de lijn de verwachting, dus niet per se een tegenslag, maar het zal zeker nog een flinke klus worden om weer te gaan voetballen.

19 mei 2020 om 17:51

In de Bundesliga waren er twee weken terug liefst 15 positief geteste corona gevallen. Vorige week ook nog twee positieve geteste gevallen bij Dynamo Dresden. Daar is de competitie ook gewoon doorgegaan dit weekend. Ik zou niet weten waarom het bij de BPL anders zou zijn. Ook in Serie A en La Liga zijn ze bezig met hervatten van competitie en waren er spelers positief getest. Geen verassing en verschil met de BPL dus.

19 mei 2020 om 17:56

Het probleem is niet dat de competitie dan niet door kan gaan, maar dat er een team is dat dan 2 weken dus niet kan voetballen. Dat kan een paar keer voorkomen, maar wanneer zoiets teveel voorkomt, dan kom je in de knel met het programma.

19 mei 2020 om 18:31

Zing eens een ander liedje man, de gezondheid van de mens staat ALTIJD boven de sport. Voor u mss niet maar dat zegt meer over u als mens.

19 mei 2020 om 19:00

ik zou je zeggen dat zolang ik niemand in het mijn niet uitmaakt nee. die mensen en niks cor mij als ze niet ziek zijn dus waarom wel voor hun als ze wel ziek zijn. beetje eigenbelang kan geen kwast. aangezien iedereen tijdens deze crisis met eigenbelang bezig is :-)

19 mei 2020 om 19:21

@lizoke: Als gezondheid op nummer 1 staat, waarom wordt er in Duitsland dan door gevoetbald? Keur je dat dan wel goed? Het risico van voetballen met covid-19 in Engeland is gewoon hetzelfde als het risico van voetballen met covid-19 in Duitsland. Als het in Duitsland dus kan, kan het in Engeland ook.

19 mei 2020 om 19:22

@lizoke Wat een kolder zeg, per definitie is top sport ongezond voor mensen, elk jaar overlijden er topsporters veel te vroeg. Het simpele feit dat we wel topsport hebben, zegt al genoeg. Alles heeft een prijs, in Nederland zijn we bereid 40K per jaar uit te geven om iemand's leven te redden. Wordt het duurder, dan is de kans groot dat de behandeling niet vergoed wordt en dus niet gegeven wordt. Miljarden euro's schade t.o.v. een of twee doden, lhet ijkt me duidelijk welke keuze dan gemaakt wordt.

19 mei 2020 om 19:33

Duitsland is 1 speelronde ver, daar kun je dus nog echt geen conclusies voor trekken...

19 mei 2020 om 19:55

Neen keur het niet goed, ik persoonlijk zou liever hebben overal gedaan met voetbal. Gewoon geen risico nemen en klaar proberen te stomen voor september. Proberen he

19 mei 2020 om 19:58

Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat het allemaal niet zo erg is? Medische behandelingen zijn ook duur, ik weet het zelf ik heb een kindje verloren dat 5 maand oud was aan een bacteriele hersenvlies ontsteking. Het is gestorven in onze armen. Ik weet hoeveel ziekenhuis kost. En dat is allemaal relatief de kost. Ik heb dat betaald zonder boe of ba. Je doet dat gewoon het is je alles. En als de mensen van de bond en de uefa en fifa het niet snappen tja zegt meer over hun.

19 mei 2020 om 22:23

Zing jij eens anders liedje dan steeds dit te moeten zeggen. En al die andere mensen die wel gewoon moeten werken? Die ook (in jou ogen) hun gezondheid in gevaar brengen?Die nu positief getest zijn. Zijn er mogelijk over 2 a 3 weken vanaf. Iedereen in die weken dat ze de competitie spelen, in trainingskamp gaan. Kan er niks gebeuren. Maak het allemaal niet zo dramatisch

19 mei 2020 om 19:31

Inderdaad, gewoon weer een sensatietitel. Zou wat zijn geweest als er 0 besmettingen waren, dan zou je toch gaan twijfelen aan hoe goed die tests zijn.

Sluit gewoon dit seizoen af en zorg dat alles op de rail is voor het nieuwe seizoen. Zie ook geen reden buiten de centjes om het weer op te starten.

19 mei 2020 om 17:49

Alleen jammer dat die centjes in een spaarvarken ter grootte van 641 zeecontainers zitten.

19 mei 2020 om 17:56

Ik snap heel goed dat het veel geld is maar zo rooskleurig is het in UK niet volgens mij. Heb niet alle ins en outs natuurlijk. Me collega had het en ons kantoor is ook al 5 of 6 weken dicht op last van de overheid. Maar is al dat geld het waard om mogelijk een nieuwe golf te creëren? Zijn al bijna 35000 doden in de UK. Ik vraag me af of de motieven om op te starten de juiste is en of je het moet doen. Als je nu stopt kan je wel alles goed klaar maken om straks weer op te starten voor een nieuw seizoen. Stel je creert een nieuwe golf en je kan weer alles sluiten dan zijn dr gevolgen veel erger dan nu omdat alle reserves bijna op zijn. Maar ieder zijn mening/zienswijze.

19 mei 2020 om 22:11

Een tweede golf is funest voor de Britse economie (die door de brexit al flink wat klappen heeft gehad). Die moet je kostte wat het kostte zien te voorkomen. Wat betreft het aantal doden. Dat is een getal waar we niet zoveel mee kunnen. Teveel nuances om het als sterk argument te gebruiken. Welke doden worden geteld? Wanneer wordt er geteld? Wanneer wordt dit aantal verwerkt? Worden mensen die overlijden aan iets anders dan corona meegenomen in de telling? Want weten we met dat cijfer wat er nu écht aan de hand is?

19 mei 2020 om 17:52

Zo makkelijk is het in Engeland en andere landen niet. Daar gaat het gewoon om keiharde knaken. Zelfs meer dan wat jij en ik ons kunnen voorstellen. Dat soort landen zullen echt tot het uiterste gaan en veel verder dan wij ons kunnen voorstellen. Verwacht maar nog rigoreuze maatregelen, alles om de wedstrijden door te laten gaan.

19 mei 2020 om 17:56

In Frankrijk hebben ze ook een tv-deal ter waarde van meer dan 1,1 miljard en daar kunnen ze wel gewoon stoppen...

19 mei 2020 om 17:57

Dat us nog steeds geen reden om het maar geforceerd op te starten zie me comment boven staand.

19 mei 2020 om 18:08

@lierse In Frankrijk heeft de regering besloten dat het niet mag dan kan de competitie niet anders. Dat maakt Frankrijk een compleet andere situatie.

19 mei 2020 om 18:11

Dan gaat dat geld-argument nergens op toch? Als het toch alleen maar de overheid is die invloed heeft.

19 mei 2020 om 18:27

Jah een tv-deal van 1.1 miljard voor 4 jaar. Je zit hier appelen met peren te vergelijken. Het gaat hier natuurlijk niet over de volledige tv-deal voor x jaren die op het spel staat maar enkel om de laatste schijf tv gelden van dit seizoen die ze dreigen te verliezen bij een stopzetting. Dat is in de Ligue 1 zo'n 110 miljoen, in de Premier League maar liefst 840. Toch een verschilletje...

19 mei 2020 om 18:32

@Bon Jovi, geen idee waar je vandaan haalt dat dat op 4 jaar is. Volgens de tijd (best betrouwbaar) krijgen de Franse clubs gewoon 1,15 miljard per jaar.

19 mei 2020 om 18:40

Ah mijn excuses, je hebt gelijk wat dat totaalbedrag betreft. Maar goed, het verschil tussen 110 en 840 blijft staan, en om die bedragen gaat het uiteindelijk. Het zijn deze die op het spel staan. Dan begrijp ik wel dat het voor de Franse regering iets makkelijker is om er een streep onder te trekken.

19 mei 2020 om 18:49

Daar heb je zeker gelijk. Maar anderzijds is dat op 20 clubs “maar” 42 miljoen per club. Dat is minder dan de gemiddelde transgeruitgaven van de PL-clubs. Dat is dus ook echt niet onoverkomelijk voor hen.

19 mei 2020 om 19:12

Dat klopt. Voor mij is zelfs 840 miljoen dan ook geen argument om te herbeginnen in een land dat daar niet echt klaar voor lijkt, ik wou gewoon die 1.1 miljard even nuanceren daar het eigenlijk om 'slechts' 110 miljoen gaat, wat de beslissing toch al veel makkelijker maakt. Goed ja, je vraagt je inderdaad af of 42 miljoen daadwerkelijk zo'n verschil maakt. Zeker bij de clubs die spelers lieten inleveren wat toch ook gauw al ettelijke miljoenen bespaart. Natuurlijk is het enorm veel geld, maar als je jaarlijks het aantal mislukte transfers ziet... dit zijn gewoon 2 transfers van 20 miljoen minder. Blijkbaar nemen veel van die clubs toch vrij grote financiele risicos en staat het water hen aan de lippen.

19 mei 2020 om 22:25

Waarom nieuwe seizoen wel laten spelen. En deze niet afmaken. Als je dezelfde regels aanhoudt. Kan je net zo goed deze eerst afmaken.

Alles draait om geld en macht. Straks ook.met dat zogenaamde vaccin

Ik ben niet zo'n voorstander van een herstart in Engeland zolang de situatie nog is zoals het nu is (is nog echt niet fijn daar), maar deze kop is wel heel dramatisch. Van de 748 testen 6 positief getest. Dat is nog geen 1 procent van iedereen. Dat lijkt mij niet echt een tegenslag.

19 mei 2020 om 17:52

bijna 1% is wel degelijk hoog. Als in NL 1% van de bevolking Covid-19 zou hebben zou het om 170.000 personen gaan. In heel NL zijn er totnutoe ongeveer 44.000 positief getest, maar de meeste zijn intussen al genezen.je zou bij topsporters die een gezonde leefstijl op na houden en die weten dat ze binnenkort weer aan de slag moeten en dat ze extra voorzichtig moeten zijn een lager percentage verwachten

19 mei 2020 om 18:02

Je weet toch dat Nederland bijna alleen de gevallen test bij de echt zieken en zorgpersoneel. Uit het onderzoek van Sanquin een maand geleden bleek 3% positief en dat was waarschijnlijk een onderschatting. Maar zelfs als je die 3% gaat extrapoleren naar de gehele samenleving zit je op ongeveer 500.000 besmettingen.

19 mei 2020 om 18:28

@achmedn, meer dan een maand geleden kwam uit onderzoek naar voren dat 3 procent van de bloeddonoren van Sanquin het had gehad. Als je daarbij bedenkt dat je bij het donoren niet ziek mag zijn en 2 weken van tevoren ook niet ligt dat aantal nog een stuk hoger. En het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat je gaat doneren als je 3 weken daarvoor doodziek was. Inmiddels zijn we 1.5 maand verder

19 mei 2020 om 18:35

Poeh, daar heb je toch wel een essentieel punt gemist. Die 44.000 betekenen niets, zelfs de gezinsleden van besmette personen die ziek zijn, worden niet getest en zitten dus niet in die 44.000 positieven.

Tijden geleden testte inderdaad Sanquin al 3% positief, inmiddels zal dat al (veel) hoger liggen.

19 mei 2020 om 19:41

@achmedn: Als je iedereen in NL zou testen, komen we op een veel hoger percentage uit dan die 1% hoor.

19 mei 2020 om 20:00

Idd klopt wat je zegt, maar vrees als ze in elk land iedereen zouden kunnen testen dat de % overal hoger ligt. Er aijn mensen die het hebben maar niks gewaar worden. En het dus gewoon uitzweten

19 mei 2020 om 20:28

@lizoke, dat is niks om te vrezen maar juist om te hopen. Hoe hoger het percentage mensen dat besmet is geweest, hoe minder dodelijk het virus dus is.

19 mei 2020 om 17:54

In Bundesliga waren er twee weken geleden geloof ik van de 1500 geteste mensen die betrokken zijn, 15 mensen positief getest. Daar zijn ze afgelopen weekend ook gewoon begonnen met voetballen. Niet echt een verschil dus met Bpl inderdaad.

19 mei 2020 om 19:03

De percentages zijn überhaupt niet hoog. Het is zeer besmettelijk dus er is voorzichtigheid geboden maar fitte, gezonde mensen ondervinden er weinig tot geen problemen van. De zwakkeren isoleren en de rest van de bevolking gewoon hun leven laten leven, eventueel met wat kleine aanpassingen zoals social distancing en voorlopig geen grote evenementen zou veel beter zijn. Nu gaat het ten koste van iedereen zijn of haar weerstand want dat breken we massaal af door continue te desinfecteren en dergelijke. Is echt contraproductief. Zeker die handgel waarmee ze nu dus schijnbaar ballen enzo gaan desinfecteren. Dat helpt tegen bacteriën maar niet tegen een virus. De kuur is erger dan de kwaal. Over de geestelijke en sociale uitwassen en negatieve gevolgen niet te spreken. Een noodwet die verregaande gevolgen heeft en die de overheid in kan zetten wanneer ze willen. Zijn feiten dit en ik ben geen complottheorist (al zie ik het liever als vrije denker) dus bespaar je de moeite als iemand dit wilt roepen.

20 mei 2020 om 01:10

@DRL, als je het nieuws gevolgd hebt, weet je dat er ook genoeg gezonde mensen zijn overleden aan het virus. Daarnaast is het zo dat degenen die het virus overleven, nog heel lang klachten houden. Dus het is echt onzin wat je zegt.

Als spelers en de selectie leden zich een beetje aan de regels houden kan er gerust gespeeld worden. Uiteraard wel zonder publiek. In Nederland waren het ook vooral ouderen die niet goed genoeg beschermd werden en besmet werden dus vooral jongeren die zich een beetje aan de regels houden kunnen gerust voetballen.

Ik heb het gevoel dat het geld belangrijker is dan mensenlevens. Ik vind voetbal heel leuk, maar op deze manier?

Zeven dagen zelfisolatie maar wel mogen meetrainen later deze week. Daar ontgaat mij echt de logica van.

19 mei 2020 om 22:30

Heel de maatregel tegen corona is niet loisch. Alleen maar bangmakerij. En wie moet uiteindelijk voor de kosten opdraaien en wie wordt daar rijker van...???

Nou dan kan Troy Deeney beter een ander beroep zoeken. Want risico,s zijn er altijd al geweest en zullen er ook altijd blijven. En 6 besmettingen in totaal is niet extra schokkend. Vervelend voor degene die nu ziek zijn, maar we moeten nu niet net doen alsof er een enorme uitbraak extra gaande is. Duitsland had dit ook en die voetballen inmiddels weer.

19 mei 2020 om 19:30

Troy Deeney heeft een kind van 5 maanden oud met ademhalingsproblemen.risico's die er altijd zijn als voetballer is iets anders als een pandemische ziekte die voornamelijk 'zwakkeren' als slachtoffer maakt.

Zou het niet mogelijk zijn om de PL binnen 8-10 weken volledig geisoleerd ergens in Qatar of zo af te werken? De stadions blijven toch sowieso leeg.

19 mei 2020 om 22:31

Waarom daar? Als je dat in eigen land ook gewoon kan doen

19 mei 2020 om 22:35

Gary Williams had het nog over om de Premier League af te maken in Australie. Maar dat verbood de Australische overheid. Qatar is geen handige locatie, omdat het daar 50 graden is in de zomer. Of ze moeten dichte stadions hebben met airco. CL zou dan ook daar afgemaakt kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren