Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tannane spreekt zich uit: ‘Ik vind het bizar, ben het wel een beetje zat’

Laatste update:

Oussama Tannane beleefde een ongelukkige zaterdagavond. De aanvallende middenvelder kwam met NEC op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen SC Cambuur en liep tevens een nieuwe schorsing op. Tannane ging op de voet staan bij Alex Bangura, wat hem op een gele kaart kwam te staan van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Door die prent mist de linkspoot het belangrijke duel van volgende week zondag met Excelsior.

NEC en Cambuur wisten het publiek slechts mondjesmaat te vermaken in het Goffertstadion. De Nijmegenaren konden daarmee niet voorkomen dat voor de elfde keer dit seizoen een gelijkspel op het scorebord stond na negentig minuten. "Uiteindelijk wil je altijd winnen, maar het was een open wedstrijd in de tweede helft", blikt Tannane na afloop terug bij ESPN. "Het had beide kanten op kunnen gaan. Alleen is het balen dat we punten verspelen. Het is niet fijn als je zo vaak gelijkspeelt. Uiteindelijk wil je meedoen om de play-offs. We staan nu even weer met beide benen op de grond."

Verslaggever Leo Oldenburger stelt dat hij het gevoel had dat er helemaal niet meer gescoord zou worden in de tweede helft, ook niet als er nog een uur gevoetbald zou worden. "Je geeft de tegenstander hoop", is Tannane van mening. "Als je de kansen afmaakt, ga je lekker rustig voetballen. Maar zij kregen hoop en zetten hoog druk. In de tweede helft dacht ik dat we het zouden afmaken. Zij wisten het niet, schoten de ballen over de zijlijn. Maar daarna zakten we weer in. Dan denk ik: waarom? Dan is het heel moeilijk om verder te voetballen."

Voor Tannane bleef het niet bij dat teleurstellende gelijkspel. Doordat de middenvelder op de voet ging staan bij Bangura, mist hij volgende week de wedstrijd tegen Excelsior. De Marokkaanse technicus voelt zich genaaid. "Ik kom net uit een schorsing (Tannane kreeg rood in de derby tegen Vitesse, red.), dit is balen. Ik denk niet dat het een bewuste gele kaart is. Ik probeer te jagen en raak zijn teen. Het is verschrikkelijk als zo'n persoon begint te huilen op de grond. Dat is kaarten aannaaien, dat vind ik echt bizar. Ik maak dat zo vaak mee. Ik ben het wel een beetje zat."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd het slachtoffer, wat is Tannane toch zielig

12 februari 2023 om 08:26

Ja, het wordt hem altijd maar aangedaan. Het meest trieste vind ik dat hij het zelf nog lijkt te geloven ook.

12 februari 2023 om 08:28

Vorm van externe attributie error: alles wat fout gaat ligt aan een ander, alles wat goed gaat ligt aan hem. Maar veel sporters hebben hier last van hoor. Daarbij heb je daar ook wel een beetje van nodig in de topsport, anders is het haast niet te handelen. Maar Tannane heeft het net iets teveel.

12 februari 2023 om 10:10

Ergens heeft hij ook wel een punt natuurlijk. Tegen Vitesse deelde hij een zacht tikje uit. Die speler van Vitesse ging heel theatraal naar de grond. Dat werd (terecht) bestraft met een rode kaart. Echter werd de doodschop die Wittek hem uitdeelde slechts bestraft met geel. Tannane kreeg 3 wedstrijden (+1 voorwaardelijk) schorsing. Terwijl we afgelopen weken ook diverse keiharde tackles hebben gezien waar je spelers zwaar mee kunt blesseren, wat in een geval ook daadwerkelijk is gebeurd. En voor die doodschoppen werd een lagere schorsing of niet eens een kaart gegeven.

En gisteren ging die speler van Cambuur ook weer op het veld liggen rollen. Ik voetbal zelf ook, en als je een trap op je voet krijgt is dat pijnlijk, maar je hoeft er niet zo bij te gaan rollen. Dat is puur om je tegenstander een gele kaart aan te naaien. En dat gebeurt niet alleen gisteravond, dat gebeurd bij elke wedstrijd en elke club. Professioneel wordt dat genoemd, ik vind het kaarten aan naaien. Ik hou er niet van.

12 februari 2023 om 10:22

Ach, en tegen ajax had hij meerdere gele kaarten kunnen krijgen. Die kreeg hij toen niet ...per saldo ligt het gewoon aan tanane zelfs die overigens ook zelf niet vies is van een stuk theater.

12 februari 2023 om 10:42

Onzin. Hij pakte Vitesse speler eerst bij keel en gaf daarna een tik. Is gewoon rood, ook voor Tannane.

12 februari 2023 om 11:35

Heeft ook te maken bij welke club je speelt ik zag van de week Ajax Twente waar een doorgebroken speler 2x onrechtmatig werd gehinderd waar niet eens een gele kaart aan te pas kwam en dan heb je de wedstrijd Feyenoord Nec waar Feyenoord de eerst helft wel een rooie kaart had moeten krijgen en dan is het helemaal zuur dat je dan zelf wel een rooie kaart krijgt

12 februari 2023 om 13:17

@nickesky: Kun je lezen? Ik zeg toch dat zijn rode kaart terecht was. Alleen de doodschop daarna was ook zeker een rode kaart waard.

12 februari 2023 om 13:21

@carlito836: Je doelt op Alvarez. Hij wilde hem eerst vastpakken en daarna maakt hij een sliding. Maar als die speler van FC Twente blijft staan en doorlopen kan de scheids toch niet zomaar fluiten? Als hij bij de eerste keer was gaan liggen, zoals Van Wolfswinkel bij Rensch deed, was het zeker rood geweest. En die wedstrijd is dan ook weer een voorbeeld dat wat je zegt lang niet altijd zo is. Rensch kreeg in een thuiswedstrijd in de eerste helft wel een rode kaart.

12 februari 2023 om 13:27

Dat was geen doodschop, hij veegt alleen zijn benen onder hem vandaan. Terecht geel. Tannane pakt Kozlowski bij de keel en slaat. Terecht rood.

12 februari 2023 om 13:44

Ik vind je uitleg over de overtreding erg positief uitgelegd. Het vegen was gewoon een schop. Daarnaast was er geen enkele intentie om de bal te spelen. Dat is hetzelfde als natrappen. En daar staat een rode kaart voor. Maar Makkelie zit er de laatste maanden wel vaker naast.

En sorry voor je like, ik vind niet dat je die verdient, maar ik klikte er per ongeluk op toen ik wilde reageren.

12 februari 2023 om 11:47

@Afijn Hij heeft hier toch gewoon een punt? Tegen Feyenoord zaagt Hartman iemand door midden, maar omdat Van Rooij vrij snel opstaat, bestraft de arbiter het niet eens. Het wordt zo een sport waarbij aanstellerij wordt aangemoedigd en zelfs beloond. Maar omdat het Tannane is, moet ‘ie maar z’n mond houden en het accepteren? Nee, ik ben wel klaar met dat duikelen, rollen en blessures veinzen. Of geniet jij van volwassen mannen die vier keer per wedstrijd doen alsof ze naar de spoedeisende hulp moeten?

12 februari 2023 om 12:54

@Willem1609: Het gaat hier om Tananne en niet over Feyenoord, maar effin. In dit geval kwam Hartman zeker goed weg, waarschijnlijk omdat hij zijn tegenstander amper raakte en deze snel weer opstond, maar er zijn ook voldoende momenten geweest de afgelopen jaren dat Feyenoord benadeeld werd ( ook tegen NEC, lees aktie van Cillessen in de thuis wedstrijd tov Gimenez) die zullen we voor het gemak maar even achterwege laten. Uiteraard heeft Tananne een punt, maar het is nou eenmaal zo dat hij de schijn tegen heeft. Daar heeft hij natuurlijk zelf ook schuld aan. Hij staat bekend als een lastig mannetje. Als je die stempel eenmaal heb, zo werkt het menselijk brein blijkbaar, kom je daar niet makkelijk of helemaal niet meer vanaf. Scheidsrechters, supporters en spelers zijn mensen en worden beïnvloed, veelal door de media of andere bronnen, waardoor er meningen worden gevormd en beslissingen worden genomen, die niet altijd terecht zijn. Is dat eerlijk? Nee, zeker niet, maar dat is wel hoe het ook in het dagelijkse leven werkt en dat is niet alleen zo bij het voetbal.

12 februari 2023 om 14:23

@Preditor Helemaal mee eens hoor. Ik haalde het voorbeeld van Feyenoord er ook puur bij omdat dit het meest recente voorbeeld (wat ik gezien heb) waarbij een duidelijke kaart niet gegeven werd en het ‘slachtoffer’ zich ook niet echt aanstelde. Wat betreft Tannane moet hij vooral erg bewust zijn van het feit dat tegenstanders en arbiters hem zullen willen triggeren. Daar moet hij hard aan werken. Mijn punt ging vooral over dat ik klaar ben met dat aanstellerige gedoe van volwassen kerels. Als het allemaal zo ernstig is, laat ze dan een blessurebehandeling krijgen van 5 minuten. Eens kijken hoe vaak ze dan nog liggen te rollenbollen.

12 februari 2023 om 14:50

@Willem1609: Ja, ik snap je punt en ook daar ben ik het mee eens. Het is treurig om te zien dat dit een onderdeel van de sport is geworden en dat dit voorheen voornamelijk in het zuid Amerikaanse voetbal een trend was, wat blijkt te zijn overgewaaid naar het Westen. Als je dit vergelijkt met een sport zoals bijvoorbeeld rugby, waarbij fysiek contact heel normaal is, maar ze net zo makkelijk gewoon weer opstaan zonder te klagen en door spelen na nog veel hardere confrontaties, is het natuurlijk een lachertje.

12 februari 2023 om 12:27

Wat mij betreft krijgen die schwalbemakers ook meteen een schorsing na elk opgevoerde toneelstuk, want daar erger ik me nog meer aan

Hogelijk is hij flink genoeg om maandag in de kleedkamer ook zijn teamgenoten toe te spreken die dit net zo goed wel eens doen. Of is het dan minder verschrikkelijk?

Tja meneer Tanane, zo heb je zelf ook weleens gedaan. Mijn tip zou zijn om niet op zulke risicovolle wijze in te komen. Dan loop je het risico niet op een kaart en ben je niet afhankelijk van een wel of niet huilende collega op de grond.

12 februari 2023 om 08:30

Klopt. Bij de eerstvolgende mogelijkheid om een wedstrijd op dergelijke manier te kunnen beïnvloeden zal hij het zelf ook doen, vrees ik!

12 februari 2023 om 08:32

Klopt voetbalvader_ hij heeft een vreselijke mentaliteit.

12 februari 2023 om 12:08

Liever contact vermijden inderdaad, want je zou maar eens je tegenstander in een duel raken bij een contactsport zoals voetbal… Aanstellerij vooral blijven belonen en aanmoedigen. Nee, voetballers moeten geen overtredingen maken, dan voorkom je ook direct dat volwassen mannen net doen alsof ze direct naar de spoedeisende hulp moeten…

Calimerogedrag van Tannane. Tuurlijk probeert iedereen jou een oor aan te naaien. Je gaat er zowat klaar voor liggen. Makkelijk slachtoffer, spreekt zicht uit dat hij altijd het slachtoffer is. Grow a pair pfff

Verschrikkelijke persoonlijkheid. Wel uitdelen maar niet kunnen incasseren.

Geweldige voetballer, afgelopen week zag ik in de beker werkelijk geniale ballen van de man. Maar hij moet echt iets aan zijn mentaliteit veranderen, dan zou hij met gemak de Nederlandse top aankunnen.

12 februari 2023 om 08:46

Kan hij niets aan veranderen. Die jongen zit zo in elkaar en mijn ervaring is dat mensen na een bepaalde leeftijd nauwelijks veranderen. Bijna 30 en nog steeds een kind.

12 februari 2023 om 10:26

Precies. Volgens mij is dat door verschillende clubs al heel erg geprobeerd. Maar zo lang hij bepaalde dingen zelf niet in ziet en dus niet wilt veranderen, houdt het op

Domste speler van de eredivisie.
Want als je zo verschrikkelijk goed bent en dit je carrière is, snap je het niet

12 februari 2023 om 09:42

Zo verschrikkelijk goed zegtie..naast hoe mooi je een schaar kan doen bepalen je mentaliteit en keuzes ook hoe goed je bent. En dat maakt Tannane een waardeloze voetballer waar je nooit op kan rekenen.

Zodra er voordeel uit een situatie te halen is zal er toneel gespeeld worden. Eigenlijk is dat voor alle sectoren zo. Te gretig, verkeerd getimed is nou eenmaal geel. Jammer dan.

Tannane ging tegen Ajax als een kleine meid naar de grond, maar als Tannane het doet is het niet erg uiteraard. Het is allemaal de schuld van de boze buitenwereld. Simpel leven heb je dan, alles ligt aan een ander. Ik denk dat er geen dommere speler op de velden rondloopt dan Tannane

Nou zo ongelukkig was die overtreding niet naar mijn idee. Zoals ik het zag was dit een bewust tikje, omdat zijn tegenstander Tanane een panna gaf. Tenminste, dat wil ik zelf ook nog wel eens doen. Als ik dan al een panna krijg, dan moet ik of de bal hebben, ander pak ik de man. En volgens mij is dat een eigenschap die de meeste voetballers wel hebben. Het zou Tanane sieren om dat gewoon toe te geven. Daar zou ik meer respect voor op kunnen brengen dan wat Tanane nu allemaal beweert.

Die Tannane heeft zichzelf niet in de hand. Dat blijkt ook wel weer uit het interview dat hij aan Oldenburger geeft. Buiten dat vond ik het altijd wel een goede voetballer maar het beste is er bij hem inmiddels wel vanaf.

Vind het wel komisch dat hij anderen verwijt wat hij zelf ook heel vaak doet. Dus hij weet wel dat het eigenlijk erg onsportief is, maar ziet het alleen van anderen...

Was het Tannane niet die tegen Ajax over de grond rolde en daarmee een onverdiende vrije trap kreeg (1-1)...

Tananne is een fantastische voetballer maar ik denk dat NEC beter speelt als hij weer vertrekt, je kan zien dat hij echt heel goed kan voetballen maar het is een teamsport.

12 februari 2023 om 11:22

Tja, of je moet als club gewoon accepteren dat hij die kronkel af en toe in z'n hoofd heeft. Maar je weet als club dat als hij wél speelt, hij wedstrijden voor je beslist. En die paar wedstrijden die Tanane beslist, kan net het verschil tussen middenmoot of vechten tegen degradatie zijn. Maar Tanane is wel een karakter waar je mee om moet kunnen gaan als club. Maar ik vind ook dat je als club inmiddels moet weten wat je binnen haalt. De man is 29 jaar, die verandert echt niet meer.

Tja, of je accepteert dat het ongelukkig was maar ook het risico wat je neemt op dat moment een dus de gevolgen daarvan.

Los van het feit dat ik schwalbes, laten aansmeren etc ook strafbaar vind moeten zijn staat dat los van dit moment een Tanane.

Het ligt nooit aan hem, hij is altijd het slachtoffer. Compleet gebrek aan zelfreflectie en aangezien dat nu nog steeds het geval is zal dat ook niet het veranderen bij hem.

Voetballen kan hij als de beste, maar mentaal... Enorm ver verwijderd van de besten.

Misschien moet je een andere competitie gaan proberen, Tanane. Al dat onrecht hier, bah. En dat terwijl je zelf zo sportief en zelfreflectief bent. Gewoon, bah.

12 februari 2023 om 11:02

Welja...bedenk gewoon nog maar een excuus voor hem: het is racisme want meneer is Marokkaans.

12 februari 2023 om 11:38

Ik snap oprecht niet waarom je het Marokkaan zijn bij betrekt. Als je lastig bent, dan is de kans dat je omgeving snel last van je krijgt en je met negatief gedrag sneller opvalt. Logisch dat het op een veld sneller tot geel resulteert. Als je ook nog eens koppig bent, dan heb je zo'n beetje de slechtste combo te pakken. Iedereen kan bijvoorbeeld zien dat jij je lastig aan het gedragen bent, behalve jijzelf. Probeer daar een gesprek mee te voeren, onmogelijk.

Heilig boontje, zelf ook een top acteur..

"Ik denk niet dat het bewust is"

Als je dat niet weet, is het een goed idee om te stoppen met contact sport.
Volgende x gaat wordt er een been op 2 plaatsen gebroken. Hij weet toch niet of t bewust was

Als Tannane niet vrijwel ontoerekeningsvatbaar zou zijn, had ie echt een mooie carrière kunnen hebben. Hij heeft, zeker voor de Eredivisie, echt zat wapen, alleen is ie gewoon niet goed bij z'n paasei. zonde.

Ik “denk” niet dat het bewust is….
Zegt al genoeg over zijn denkvermogen.
Maar zoals ik al vaker heb gezegd, het is een narcist.
Het ligt nooit aan Tannane, ze doen hem alles aan.
Vreselijk mens, bah.
Eeuwig zonde, had een fantastische carrière kunnen hebben zonder dit gedrag.

Tannane moet eigenlijk 90 minuten lang geen fysiek contact zoeken met de tegenstander, want het is inmiddels wel duidelijk dat er iets gemakkelijker de gele kaart wordt gegeven aan ‘m dan aan andere spelers. Afgelopen woensdag was dat ook wel weer duidelijk. Daarnaast begin ik echt een hekel te krijgen aan waar de voetbalsport naar toe gaat (inclusief mijn club) met dat continue aanstellerige gedrag waarbij een keer of tien net wordt gedaan alsof iemand een dubbele beenbreuk heeft opgelopen. Zo lang dit gedrag niet wordt bestraft en zelf wordt beloond (zoals nu), blijf je dit houden en krijgen we straks een sport waarbij op het veld een boel aanstellers staan en op de tribunes een boel randdebielen zitten

Tannane moet gewoon zijn mond houden en zijn voeten laten spreken. Als je met zo'n interview komt is het wel weer duidelijk waarom Tannane gisteren zo vaak liep te sjokken over het veld. Hij is blijkbaar totaal niet bezig met de wedstrijd. Dirk Proper die 120 minuten in de benen had tegen Feyenoord legde als enige middenvelder wèl energie en intensiteit op de mat. Veteraan Schöne en smaakmaker Tannane vonden het allemaal wel best. Focus je eerst op jezelf en leg eerst eens wat meer energie in je spel voordat je gaat klagen over iets wat iedereen doet.

Als hypocrisie een gezicht nodig zou hebben, hebben we er nu de perfecte kandidaat voor.
Al ben ik wel van mening dat schwalbe en theater veel zwaarder bestraft moeten worden.

Moet je je niet iedere keer zo laten gaan jongetje, heel; simpel. Zijn een hoop van die boos-op-de-wereld mannetjes uit mindere sociaal-economische milieus nou zo dom/blind of lijkt het maar zo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren