Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tannane heeft geen spijt van keuze: ‘Bij Oranje was het gevoel er niet’

Laatste update:

Oussama Tananne koos twee weken geleden definitief voor een interlandloopbaan bij Marokko. De aanvaller van Saint-Étienne zei dat hij met zijn ‘hart’ had gekozen en dat het ‘een jongensdroom’ was om de nationale ploeg van De Leeuwen van de Atlas te vertegenwoordigen. Volgens De Telegraaf kreeg Tannane echter spijt dat hij het Nederlands elftal had afgewezen, zo schreef de krant zaterdag.

/

Dat is volgens de 22-jarige Tannane echter grote onzin, zo vertelt hij voor de camera van FRMF TV: “Bij Oranje was het gevoel er niet en voor Marokko wilde ik als kleine jongen al uitkomen. Ik keek vroeger al naar spelers als Youssef Chippo en Youssouf Hadji, vond het geweldig om hen te zien voetballen. Mijn familie heeft deze keuze ook niet voor mij gemaakt, die heb ik zelf gemaakt.” De dood van vader Al-Hadj Mohammed Tannane heeft daar wel een grote rol in gespeeld, zo vertelt de buitenspeler.

“Na zijn overlijden (eind februari, red.) ben ik naar Tétouan gegaan en daar werd mij verteld dat ik voor Marokko moest spelen. Ik was hun trots, zeiden ze”, aldus Tannane. “Ik heb nog even met Oussama Assaidi over de sfeer bij de nationale ploeg gesproken en hij vertelde dat alles goed gaat en dat ik van harte welkom was. Het gaat goed en iedereen is erg aardig voor mij. Naast Assaidi kende ik Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat natuurlijk ook al.”

Denk jij dat Oussama Tannane een dragende kracht wordt bij Marokko?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk jongen t gaat je goed. Fuck van basten en al die poppenkast er omheen volg je hart ! Respect 100

23 maart 2016 om 18:56

Samen nog geen 10 % van de speler van Basten. Beetje respect.

23 maart 2016 om 19:08

Respect verdien je niet alleen op basis van voetbal kunsten!

23 maart 2016 om 20:08

Voorwat zou die voor NL moeten kiezen? Blind is een rassist dat is 1 en ze doen de komemde 4 jaar alleen mee aan de wk die kan marokko ook halen

23 maart 2016 om 20:17

Waarom is Blind een racist?

23 maart 2016 om 20:28

Omdat de racismekaart spelen ervoor zorgt dat je geen zelfreflectie hoeft te doen. En dan ligt alles aan de ander en niet aan je eigen gebrek aan kwaliteit/ motivatie. Lekker makkelijk.

23 maart 2016 om 21:28

Wat ben jij een ongelofelijk droeftoeter zeg, met je Blind is een racist. Idd je hebt volkomen gelijk want hij zet nooit promes erin of andere jongens. Triest figuur.

23 maart 2016 om 21:37

Hoe oud ben je Neymaar?

Leer eerst even hoe je het woord racist schrijft.

Blind heeft gewoon gelijk. Tannane is geen Oranje materiaal.

24 maart 2016 om 07:09

Neymaar is dat domme joch waar San Marco het over heeft.

24 maart 2016 om 07:30

Ik vind dat je geen enkele beetje respect hoeft te hebben voor iemand die andere spelers persoonlijk beledigd uit frustatie voor zijn eigen verkeerde keuzes. Dat is gewoon triest, en dan interesseert het me niet wat zo iemand ooit in een ver verleden met een bal kon doen. Respect win je en respect verlies je, en als je het verliest, begin je gewoon weer opnieuw.

De reacties zoals; hij was toch niet goed genoeg lezen we zo terug hier.

23 maart 2016 om 18:47

Hij was toch niet goed genoeg

23 maart 2016 om 18:55

Hij was toch niet goed genoeg

23 maart 2016 om 18:56

@lajour82, persoonlijk vond en vind ik Oussama Tannane tekort komen voor de Nederlandse voetbaltop danwel voor Oranje. In tegenstelling tot b.v Hakim Ziyech. Laat Tannane mijn ongelijk maar bewijzen. Ik wens hem daarbij welgemeend alle succes.

23 maart 2016 om 19:15

Knap dat jij dat zomaar kon zien.

23 maart 2016 om 19:32

@robin, tsja, daar heb je niet zo veel voetbalkennis én (vooral) mensenkennis voor nodig om tot zo'n conclusie te komen.

23 maart 2016 om 21:08

Ik vind hem inderdaad geen top, maar dat zijn Promes, Narsingh en El ghazi ook absoluut niet. Ik schat Tannane hoger in dan een Narsingh of El Ghazi. Promes moeten we nog afwachten.

23 maart 2016 om 21:34

@lajour82, grotendeels mee eens. Quincy Promes moet het inderdaad nog laten zien in Oranje. Maar Luciano Narsingh en Anwar El Ghazi zullen, vrees ik, geen vaste en onmisbare waarde voor Oranje worden. Daarvoor zijn beiden te flegmatiek.

23 maart 2016 om 18:59

Hij was toch niet goed genoeg

23 maart 2016 om 19:18

Sorry hoor maar als spelers als narsingh al bij het Nederlands elftal zit, dan komt Tennane zeker in aanmerking!!

24 maart 2016 om 07:12

Furore gemaakt bij Heracles, geen onbetwist basisspeler bij Saint Etienne....echt een topspeler, moeten we denk ik nog 2 weken over ouwehoeren.

Kunnen hij en anderen die hem nog volgen die keus niet eerder maken voordat ze eerst alle jeugd eftallen bij Nederland doorlopen? Dit komt zo ondankbaar over.

24 maart 2016 om 06:02

Ondankbaar? Als het Marokkaans elftal zich niet aandient is er geen keuze om te maken. Laat ze lekker voor Marokko spelen, het Nederlands volk is zelf ook zo ondankbaar als wat. Nimmer respecteert het zijn helden, moeten altijd mensen met de grond gelijk gemaakt worden.

Ik snap ook niet dat van basten zo n domme uitspraak deed. Marokko heeft zo langzamerhand een betere selectie dan oranje met spelers als benatia (bayern munchen) belhanda (schalke04) elkaddouri (napoli) barrada (olympique marseille) ziyech (twente) amrabat (watford) lazaar ( palermo) dirar (monaco) boufal en obbadi ( lille) rn nog meer spelers die in de grootstre competities spelen.

Als marokkaan zou ik direct voor marokko kiezen.

23 maart 2016 om 19:00

We hebben al een aantal jaar een goed elftal voor afrikaans begrippen. Maar het was los zand, doordat er weinig discipline en structuur in zat. Iedereen speelde voor zn eigen Bv.

De nieuwe coach Renard is mij positief bevallen. Hij roept de sterkste spelers op en vermijd spelers van het midden oosten.

23 maart 2016 om 20:53

Dat moet jij helemaal zelf weten echter een aantal dingen mis ik in je overwegingen.

- Hoe beter de spelers, des te minder kans dat je erbij hoort en geselecteerd wordt.

- De Africa cup heeft weinig uitstraling in de voetbalwereld echter je mist elke twee jaar hele belangrijke weken, zeker in de Premier League.

- De Africa cup staat bol van de problemen qua veiligheid. Zie editie Angola en de laatste editie.

- Je speelt geen EK, het toernooi met de meeste uitstraling na het Wk.

- Marokko heeft een veel lagere marketing waarde dan Oranje. Je mist veel aantrekkelijk marketing deals.

23 maart 2016 om 22:22

@speedy

Dat argument van jou dat je dan geen ek speelt doet er voor mij niet toe. Je bent namelijk wat je bent en als je chinees bent speel je azie cup. Als je zuid amerikaan bent speel je copa ameria, als je noord amirkaan bent speel je concacaf.

Geloof me toernooien als de africa cup leven in afrika veel meer dan een ek. Dat is namelijk hun ek.

24 maart 2016 om 06:05

Er spelen veel topspelers uit Afrika bij grote clubs, waar spelen die van Nederland ook alweer? Oja jullie hebben een zichzelf overschattende halve Ghanees bij Manchester. En je wilt het over veiligheid hebben? Hoe vol zal het stadion in Frankrijk zijn?
Er zijn goede redenen om niet voor een Afrikaans team te spelen, maar jouw argumentatie is gewoon triestig.

24 maart 2016 om 07:34

Je vergeet er een: voor welke land voel je het meeste trots?

Met die overweging komt een international een stuk verder als ie wil weten welk land hij wil vertegenwoordigen. Jouw overwegingen passen beter bij "hoe word ik zo succesvol mogelijk door middel van mijn interlandloopbaan?"

Ik zou ook voor Portugal kiezen als die keuze er was. Ik houd van Nederland maar ik ben en blijf echt een Portugees. Ik snap die jongens wel.
En is toch langzamerhand een goede ploeg aan t worden.

23 maart 2016 om 19:32

Het begin zeker een goede ploeg te worden.
Eerlijk is eerlijk Marokko heeft goede spelers maar het was geen team.
Nu met Ziyech en Tananne hebben ze toch extra creativiteit gekregen die een bal af kunnen leggen.
Maar zeker ook score dat was net wat Marokko nodig had.

23 maart 2016 om 19:34

"Tannane"

Maar mensen kom op nou zeg, zijn we er serieus rouwig om dat ene Oussama Tannane niet voor Oranje kiest? Een speler waar we tot dit seizoen niet of zelden van gehoord hadden, en die er toevallig 4 inschopt tegen Cambuur en daardoor op een redelijk aantal doelpunten kwam te staan. Kunnen we zeggen "het niveau van Oranje is gedaald". Ja, het is inderdaad gedaald. Maar niet zo ver dat een jongen als deze serieus in aanmerking zou komen voor het Nederlands Elftal.

23 maart 2016 om 19:29

4 tegen Cambuur en al een handjevol doelpunten en assists achter zijn naam heef staan in zijn debuutjaar in de Ligue 1z Die jongen is nu al 1 van de beste bij Saint Etienne. Huiswerk doen de volgende keer.
Van harte welkom Tannnane. Ik hoop dat je ons weer laat juichen as zaterdag.

23 maart 2016 om 21:33

Natuurlijk is Tannane niet het niveau wat Oranje nastreeft. Maar wat er nu loopt is ook waardeloos.
De tijden van Van Basten/gullit?sneijder/robben zijn voorbij. We moeten het nu doen met een stuk minder

24 maart 2016 om 07:14

Hij staat er ook elke week in he Jaxie....huiswerk doen...

Wat was eigenlijk de bron van de telegraaf?

23 maart 2016 om 19:34

Van Basten. Marco zou na de persconferentie hebben gezegd dat die jongens (tannane en Ziyech) spijt hebben en dat hij ze domme jongens vond.

'de Telegraaf publiceert zaterdag echter uitlatingen van Van Basten ná het officiële gedeelte van de persconferentie"'........ 'ziyech en Tannane hebben volgens Van Basten ontzettend veel spijt van hun keuze voor Marokko. De oud-aanvaller noemt de zaakwaarnemers ‘koekenbakkers’ en het tweetal ‘domme jongens’, ook al omschrijft hij Ziyech als ‘een geweldige speler’ en Tannane als ‘een hele goede’. “maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal.”'

Bron: voetbalzone.nl artikel zaterdag 19 maart.

Als voetballer kan Tannane zowel positieve, maar vooral in negatieve zin een geniale gek zijn. Echter, voor deze uitspraak heb ik meer dan respect! Zo is het, je moet trots zijn dat je de kleuren van je land mag verdedigen. Mogen sommige Oranjeleeuwen nog een voorbeeld aan nemen.

Waar maken we ons druk om...?! Tannane had nooit meer dan 10 interlandjes meegepikt bij Oranje. Bij Marokko voelt hij zich prima op zijn gemak en kan hij zijn wedstrijdjes mee spelen. Iedereen blij.

Van Basten grote voetballer ooit maar als trainer helaas een pannenkoek en zijn uitspraken zijn ook van grote onzin maar goed, we zullen zien hoe het eindigt

Prachtig natuurlijk dat die voor zijn trots kan uitkomen. Bij Tannane heb ik ook meer het gevoel dat het echt uit zijn hart komt dan bij Ziyech.

Tannane doet het nu ook uitstekend en hoop dat die voor Marokko een vaste waarde kan worden. Het is hem gegund. Heeft zichzelf in positieve zin aangepast en doet het uitstekend bij Saint-Etienne.

Je kan je wel afvragen of die bij het Nederlands elftal een reële kans zou hebben op de vleugel, maar dat is koffiedik kijken. Ik hoop dat die zo door gaat en ook jonge Marokkanen kan inspireren.

@ Kalou2005 Tannane is pas 22 hoe weet jij dat hij nooit meer dan 10 interlands zo een superlichting heeft Oranje nu ook niet. Met alle respect maar als spelers als Locadia en Narsingh al worden geselecteerd. Dan haalt Tannane het makkelijk hij is pas bij Saint Etienne en nu al wekelijks een van de uitblinkers. Bovendien weet je nooit hoe een jongen zich kan ontwikkelen in de Eredivisie liet hij al gekke dingen zien. Ik vind het eigenlijk vreemd dat PSV Ajax of Feyenoord zo een jongen niet oppikten zou makkelijk meekunnen.

Kan dat hoofdstuk ook afgesloten worden. Volg Afrikaans voetbal totaal niet (ook geen interesse in), dus ducces daaro! Vond het een goede gozer

23 maart 2016 om 23:36

Inderdaad @harecles, ook ik heb totaal geen interesse in het voetbal in Afrika, dus ook niet in het Marokkaanse voetbal. Of in het voetbal van b.v. Guinee-Bissau, Eritrea, Benin, Gabon of Kaapverdië. Ik had dat nooit en zal dat ook nooit krijgen. Oussama Tannane is overigens best een aardige voetballer. Niet meer en niet minder. Met de nodige pieken maar ook met dalen. En, niet te vergeten, met de nodige gedragsproblemen.

24 maart 2016 om 06:10

En dit is de houding dat figuren die Blatter wegwerkten hebben. Maar geef het tijd en jullie competities zullen geen reet meer waard zijn. Je verliest nu al van Ijsland, wacht maar tot je pakslaag krijgt van Ivoorkust en Ghana.

24 maart 2016 om 07:22

Dat boeit me niks. Ik ben al jaren supporter van een cluppie welke onderaan begonnen is. Dat we idd geen Engeland of Spanje zij had ik inmiddels al wel een paar jaartjes door!

wat lult hij nou op hadji zijn hoogtepun was hij net 4 jaar oud vind apart zulke antwoorden

23 maart 2016 om 23:37

Ff opnieuw rekenen. Hadji speelde bij Marokko tot 2004. Toen was Tannane 10. Hij zegt ook nergens dat hij m tijdens zijn hoogtepunten heeft zien spelen. En zelfs dat zou hebben gekund als je naar jaartallen kijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren