Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Talent Arminia Bielefeld valt ongelukkig en ontsnapt aan de dood

Laatste update:

De spelers van Arminia Bielefeld kregen donderdag bij de training de schrik van hun leven. Toen middenvelder Samir Benamar een kopduel aanging met Fabian Klos kwam hij verkeerd terecht. De Duitser raakte bewusteloos en slikte ook nog eens zijn tong in. Omdat de fysiotherapeut adequaat reageerde, kan Benamar het nog navertellen.

“Hij viel ongelukkig op zijn rug en zijn tong zat vast in zijn hals”, vertelde Arminia-coach Norbert Meier later tegen BILD. De fysiotherapeut zorgde er samen met speler Christian Müller voor dat de tong uit de keel van Benamar verdween, zodat hij weer kon ademen.

De 22-jarige middenvelder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en daar werd hij behandeld. Inmiddels heeft Benamar het ziekenhuis verlaten. Hij is dus niet meer in levensgevaar, wel heeft hij een hersenschudding overgehouden aan het incident.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brr akelig! Heb het zelf ook eens gezien, onze linksback ging een luchtduel aan met zijn directe tegenstander, en die jongen van de andere ploeg viel met een luide smak op zijn rug en slikte zijn tong in. De familie van die jongen die hysterisch wenend het veld op rende, al dat volk rond die jongen, dat vergeet ik nooit meer, zoiets hakt er in als je 14 ofzo bent.

Ik hoop dat hij zonder angst kan verder voetballen in de toekomst, ik kan mij voorstellen dat je vanaf dan met een bepaalde geremdheid voetbalt en misschien zelfs wilt stoppen.

30 juli 2015 om 16:38

Geloof ik direct inderdaad! Heb ooit bij iemand de schouder uit de kom zien gaan op een lullige manier, maar daar werd ik al beroerd van, zoiets zal vast een grotere impact hebben.

30 juli 2015 om 16:42

Ja dat ziet er ook niet uit, het bizarre is dat wanneer ik zulke dingen bij andere zie ik van mijn stokje durf gaan, maar wanneer ik zelf zoiets meemaak wil ik maar niet knock out gaan hoe graag ik dan ook wil haha.

30 juli 2015 om 16:45

Hahahahahaha, nou met de eerste gat in mijn kop(gym op school) ging ik gelijk knockie, dus daar durf ik niet over te oordelen. Knockie ga ik niet, maar krijg wel de neiging te braken bij dat soort dingen.
Mn broer heeft ooit eens bijna zn duim eraf gesneden, liet een foto zien en t kwam er gelijk uit.

Tis maar goed dat ik een kantoorbaan heb met een computer hahahahhaa

30 juli 2015 om 16:53

@conti

Helaas heb ik dat niet. Een keertje met volle vaart met mn hoofd tegen een verwarming aangevlogen en was alleen wat duizelig. Ik heb een betonnen kop, maar na zo'n klap wil je best even je bewustzijn verliezen

30 juli 2015 om 16:41

Pff, ik heb een keer in de jeugd een tegenstander gehad die op het veld een epileptische aanval kreeg, maar dit lijkt me nog wel wat heftiger. Heb het gelukkig nog nooit meegemaakt. Heeft die jongen het wel nog kunnen navertellen?

30 juli 2015 om 17:09

Ja dat heeft een collega van me ook eens gehad maar dat heb ik toen zelf niet gezien. Hij mag pas nu weer, na een jaar, met de auto rijden en dergelijke, het moet ook naar zijn om zo een epileptische aanval te zien.

Ja dat wel, onze clubarts was er snel bij en haalde een trucje uit met een lepel, waardoor hij de tong uit die jongen zijn keel haalde, de ambulance is hem dan komen halen en hij kon het, gelukkig, dus navertellen.

Vervelend om mee te maken voor de spelers van Arminia Bielefeld en die jongen zelf natuurlijk. Belangrijkste is dat hij er gezond vanaf lijkt te komen en met een weekje rust (hersenschudding) weer helemaal de oude is.

Wat moet je doen als iemand zijn tong inslikt?

30 juli 2015 om 22:49

Hem eruit halen

30 juli 2015 om 23:26

de persoon op zijn zijkant leggen en zijn tong uit zijn keel proberen te trekken. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren want elke seconde die hij niet ademt kan hersenschade betekenen en dan is hij/zij op z'n minst voor de rest van zijn leven een plant.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren