Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tadic liet Man United links liggen: ‘Ik was echt heel erg boos op hem’

Laatste update:

Dusan Tadic beleefde aan het begin van dit decennium als speler van FC Groningen en FC Twente zijn doorbraak en verliet de Tukkers in 2014 uiteindelijk voor de Premier League, waar hij bij het Southampton van Ronald Koeman aan de slag ging. De huidige aanvoerder van Ajax had echter ook elders in Engeland terecht kunnen komen, aangezien Manchester United in die tijd ook zeer geïnteresseerd was.

Vader Petar Tadic, een levenslange fan van the Red Devils, had gehoopt dat zijn zoon na zijn periode in de Eredivisie op Old Trafford terecht zou komen. De aanvaller zelf maakte echter een andere keuze: “Ik wilde dat hij naar Manchester zou gaan, naar Louis van Gaal. Maar Dusan wilde naar Ronald Koeman. Daar kwamen we samen niet uit. Manchester is een topclub, altijd geweest, daar was ik fan van. Bobby Charlton, George Best, Ryan Giggs en Paul Scholes... Ze hebben altijd topspelers gehad”, blikt Tadic senior terug in gesprek met Voetbal International.

'Geen sprake van crisis bij Ajax, ze staan toch bovenaan?'

Manchester United leverde in de afgelopen jaren wat aan grandeur in, maar dat heeft geen afbreuk gedaan aan de gevoelens van vader Tadic: “Daarom was ik echt heel erg boos op Dusan. We hebben er de hele avond over gepraat, maar aan het eind zei Dusan dat hij toch voor Southampton zou kiezen”, gaat hij verder. Milko Novakovic was als een van Tadic’ beste vrienden goed op de hoogte van de ontwikkelingen en hij geeft aan dat Koeman zich eerder bij de Servisch international meldde met ‘een goed verhaal’: “Pas daarna kwam Manchester United.”

“Maar toen had Dusan zijn keuze al bepaald. Dusan en Petar hebben de hele avond samen gehuild. Maar een dag later was het ook over en de discussie klaar. Toen had Petar de keuze van Dusan gerespecteerd.” Ruim een half jaar na zijn komst speelde Tadic met the Saints alsnog op Old Trafford en hij nam toen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening: “Wat Petar dacht? Hij vond het mooi voor Dusan, maar heel jammer voor Manchester, hahaha…”, sluit Novakovic lachend af.

Denk jij dat Dusan Tadic beter voor Manchester United had kunnen kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar had Tadic het mijn inziens niet gemaakt. Daarvoor komt hij toch duidelijk kwaliteit te kort. Verder is er niks mis mee om jarenlang een dragende en bepalende speler te zijn bij een PL club als Southampton.

19 december 2019 om 12:49

Haha Tadic kwaliteit tekort voor United? Heb je de afgelopen jaren wel voetbal gevolgd? Tadic is beter dan Young, Pereira, Lingard en Martial. Dit is trouwens ook weer een bewijs dat Tadic dus wel degelijk hogerop kon komen in de PL dan Southampton.

19 december 2019 om 12:53

Ja? Jij? Heeft het volgens mij Southampton niet super gedaan, maar zou wel slagen bij United. Oke.

19 december 2019 om 12:54

Hij heeft gewoon gelijk hoor, op dat moment speelde Di Maria op die plek en later kwam Pogba, dat had betekend dat Tadic op de bank had moeten zitten, daarnaast heeft Tadic in zijn jaren bij Southampton ook niet altijd indruk gemaakt, anders had hij de stap alsnog kunnen zetten.

19 december 2019 om 12:55

Heb je hem wel bij Southampton gevolgd? Schijnbaar niet.

19 december 2019 om 12:57

Die beeldvorming van Tadic die niet super is geweest bij Southampton is alleen gebaseerd op zijn laatste jaar, en ook toen stond hij er wanneer het echt moest. Scoorde er 2 in de laatste wedstrijd en ze ontliepen daarmee net degradatie. Overmars had gehoopt dat ze eruit vlogen, dan was Tadic voor een prikkie hierheen gekomen. Maar in de 2/3 jaar ervoor heeft hij gewoon een centrale rol gespeeld onder Koeman, tussen toppers als Mane, Virgil, Lallana, Clyne, Pelle en weet ik veel wie. Mede door hem haalde Southampton Europees voetbal, dus hij verdient wel meer respect dan dat ie hier krijgt.

19 december 2019 om 12:59

Meer dan genoeg voetbal gekeken. Het artikel beschrijft Tadic periode na de Eredivisie. Toen liep en geen Pereira rond, evenals geen Martial en Lingard. Ik denk dat Tadic gewoon te kort komt voor het niveau dat de club toen nastreefde. Er is toch niks mis met een goede speler zijn op Southampton niveau?

19 december 2019 om 13:02

Tussen leuk meedraaien, bij een op dat moment sterk Southampton, of meedraaien bij Man Utd ligt wel een groot verschil hoor. Had Tadic niet bij Ajax gespeeld, er zou algemene consensus zijn over het feit dat Tadic tekort komt voor Man Utd.

19 december 2019 om 13:04

Bij Southampton was Tadic gewoon een simpele PL speler bij een middenmotor, net zoals pak 'm beet Propper nu is. Nooit een uitblinker geweest, vandaar dat hij zelfs met een transfersom die voor PL clubs een fooitje is door niemand is opgepikt.

19 december 2019 om 13:07

Lawplje moet je even verplaatsen in het man U van 2014. Toen speelden Lingard en Martial er nog niet eens. Toen speelden daar Di Maria, Falcao, Rvp, Mata en Rooney. Perreira was toen een 18 jarig talent dat net bij de selectie zat. Een ander groot talent was Januzaj op dat moment. Tadic had het daar niet als basisspeler gered. Tadic heeft het bij een middenmotor in de BPL prima gedaan met 24 goals en 35 assists in 162 wedstrijden. De vergelijking met Martial gaat ook niet op. Martial is nu 24. Op die leeftijd zat Tadic nog bij twente,

19 december 2019 om 13:07

Ja en Man U komt nu tekort voor Tadic? Ach Dusan heeft zich ontwikkeld en was vorig jaar goed genoeg voor bijna elke club. Gaat ook niet alleen om je individuele kwaliteiten maar ook om het team en hoe goed pas je daarbij en kun je je kwaliteiten toevoegen. Daarom red de een het wel bij topclub A en niet bij topclub B.

19 december 2019 om 13:09

Tadic heeft het gewoon niet gered in de PL. De eredivisie past goed bij hem. om de 4 weken topwedstrijd spelen en daarna lekker rustig aan doen en hopen op CL. Na één goede seizoen bij Ajax ziet iedereen dat hij al op is. vergeet niet dat hij met Mané en Van Dijk speelde die nu 10x beter zijn geworden dan hem.

19 december 2019 om 13:19

@lawpl: Hij begon daar goed maar het laatste jaar was hij bij Southampton alles behalve een dragende speler.

19 december 2019 om 13:19

United komt nu niet te kort voor Tadic. Tadic kan echt niet mee in het snelle spel van United. Vorig seizoen heeft Tadic uitzonderlijk gepresteerd maar dit seizoen valt het ook reuze mee.

19 december 2019 om 13:26

@lawpi,als een verhaal van een vader van een speler al bewijs is dan is het niet best. Ik heb Tadic in die tijd echt nimmer als optie voor United gehoord en dat vind ik ook vrij logisch.

19 december 2019 om 15:05

@gloryunited 10 doelpunten en 17 assists in 29 wedstrijden dit seizoen vind ik geen mwah statistieken maar nog steeds enorm goed. Hij is inderdaad wat onzichtbaarder en wat minder beslissend maar nog steeds 1 van de belangrijkste spelers omdat hij altijd momenten in een wedstrijd heeft die beslissend is..

19 december 2019 om 15:23

je hebt gelijk dat de cijfers goed zijn maar sinds oktober heeft tadic 14 wedstrijden gespeeld en maar 2 goals gemaakt en slechts 7 assists gegeven. Dus hij begon het seizoen goed alleen is nu echt niet zo goed meer.

19 december 2019 om 16:25

Slechts 7 assists? Hoe kan je dat slechts noemen.. En ik beoordeel hem inderdaad op het hele seizoen. Dat is waar jij het ook over had dat het dit seizoen maar matig is. En het nu dan maar weer over een kleine periode te gooien. Wat zelfs dan nog goede statistieken zijn. Maargoed laat hem maar te min zijn voor man united. Ik zie hem met alle plezier bij ajax.

19 december 2019 om 17:49

lees het ff terug Jefe24 jij geeft een statistiek dat hij in 29 wedstrijden 10 doelpunten gemaakt heeft en 17 assists gegeven heeft. Als je dit combineert met mijn gegevens krijg je het volgende: in de eerste 15 wedstrijden was Tadic goed voor 8 doelpunten en 10 assists.in de laatste 14 wedstrijden was Tadic goed voor 2 doelpunten en 7 assists. Dat is een stuk minder ja. Ik gooi het niet over een kleine periode, ik gooi het over de helft van het seizoen tot nu toe. Maar goed je ziet wat je wilt zien. Ik ben blij dat je geniet van Tadic en tegelijkertijd ben ik blij dat United spelers van een ander kaliber nastreeft.

19 december 2019 om 18:25

Gaan we weer de geschiedenis herschrijven. Tadic beginperiode was heel goed.

19 december 2019 om 19:43

dat is een manke vergelijking. bij southampton liepen erg weinig echte voetballers rond en werd hij gedwongen meer te lopen en verdedigen dan in zijn kracht te komen, combineren, acties maken etc, slim voetballen. daarom had hij het moeilijk. bij een betere ploeg met betere teamgenoten had hij veel meer tot zijn recht gekomen. hij is niet ineens goed geworden bij ajax, hij was beter in zijn southampton tijd, het kwam daar gewoon niet uit door het team om hem heen

19 december 2019 om 20:03

@ glory unitedLos van 't feit dat Lingard niet goed genoeg is (rendement van 0 ook toen al) . Martial wel overigens. Was di Maria een flop, Falcao was een volledige zeperd. Rvp was duidelijk op z'n retour, Mata was ok en ook Rooney was duidelijk over z'n hoogtepunt. Tadic in z'n beginperiode bij United was echt wel beter. Pereira was trouwens ook toen al niet goed genoeg. Januzai te licht en mentaliteit van lik me vestje. Bijzondere argumentatie.

20 december 2019 om 11:59

ja dat is allemaal achteraf praten he. Het gaat om de zomer van 2014. Toen wisten ze nog helemaal niet dat Di Maria zou floppen. Van Persie had het seizoen ervoor in 21 wedstrijden een betrokkenheid bij 15 doelpunten en speelde aardig op het WK. Rooney had in in 29 wedstrijden een betrokkenheid bij 29 doelpunten in 13/14. Wat je zegt is dus onzin. al de bovengenoemde spelers werden in 2014 als beter geschat dan Tadic wat op dat moment volledig terecht was

20 december 2019 om 16:55

Jij bent opportunistisch met het gebruik van cijfers. Dat jaar kwam hij naar Southampton. Daar heeft hij gewoon sterk seizoen gedraaid zeker tweede jaar. Los van het feit dat dat al heel snel duidelijk was gedurende dat seizoen. Van Gaal had dat ook al prima gezien en vandaar dat van Persie al vrij snel op de bank terecht kwam. Hij Rooney op minder dynamische posities uitprobeerde en Di Maria heeft van 't begin geen indruk gemaakt.

19 december 2019 om 12:56

Tadic had het makkelijk aangekunt. Spelers als Tadic en Ziyech zullen altijd een van de meest technische spelers binnen een selectie zijn. Kunnen in mijn mening overal wel aan de bak.

19 december 2019 om 13:02

Maar Tadic met Ziyech vergelijken is toch regelrechte onzin (bedoel het niet verkeerd)? Ziyech is inderdaad een zeer technische begaafde voetballer welke het echt van techniek moet hebben. Tadic vind ik veel meer een powervoetballer, die ook veeeel meer op zijn fysiek leunt. Tuurlijk heeft hij een degelijke techniek, maar dat is mijn inziens niet wat hem een speciale voetballer maakt. En er zijn wel meer technische supersterren door de mand gezakt toch, dus wat je stelt gaat niet helemaal op toch (bojan Krikic, Di Maria bij Utd., Gotze)?

19 december 2019 om 13:15

Zit wat in idd.

19 december 2019 om 13:20

@Barcaboy: makkelijk dan nog? WoW waar spelers als Lukaku, Pogba, Martial, Di Maria,... er niet in slagen of geslaagd zijn bij Man Utd, zou Tadic dit makkelijk kunnen zelfs? Diezelfde Tadic met 2-3 goeie Eredivisie seizoen en 5 sterke CL matchen op de teller? Dezelfde Tadic die ondertussen, zelfs in de Eredivisie, zijn goede vorm van vorig seizoen niet kan handhaven?

19 december 2019 om 13:20

Tadic had dan moeten spelen in een United dat stroef draaide ondanks sterren als Rooney, Falcao, RVp en DI maria. United speelde soms met die 4 spelers en Mata erbij . Daar was simpelweg geen plek voor Tadic.

19 december 2019 om 12:56

in 2014 was United slechts 1 jaar na het vertrek van Saf. Dus het was toen maar 1 jaar niet meer de dominante topclub. en niet al jaren.

Mooi en knap dat ie de verleiding weerstaat, maar snap het toch niet helemaal. Je kunt na Manu altijd weer bij Southampton terecht, en dan heb je toch bij de absolute top gespeeld. Nu is het een subtop-speler, die qua kwaliteiten misschien wel verder had kunnen komen

Bizar hoe erg Utd is afgegleden na Ferguson. Ze lijken wel patent te hebben om topspelers middelmatig te laten presteren (Di Maria, Falcao, Pogba?). De investeringen zijn enorm en ze halen met moeite de top4.

19 december 2019 om 12:55

Inderdaad schandalig om te zien hoe de afgelopen jaren zijn gegaan. Zie je wel weer hoe belangrijk beleid is. Zie een liverpool, jaar na jaar steeds het team meer finetunen en gericht kopen obv de speelwijze. Een young en jones hadden allang doorgeselecteerd moeten worden en een lukaku paste gewoon niet bij united. Ook een pogba is een typisch voorbeeld van hoe woodward denkt. Commercieel interessant en een goede speler, maar die gaat het team niet elke pot dragen

19 december 2019 om 12:58

de Lukaku Morata saga is wel echt uitgelopen in een ramp. Zowel chelsea als United zijn er als verliezers uitgekomen. Ik vind het beleid van United met het kopen van sterren ook helemaal niks. Zo was die club niet. Ze kochten hooguit 1 ster en de rest leidden ze zelf op. Daarom is de huidige koers ook een goede. Er is weer ruimte voor ontwikkeling en de sterren worden zelf gemaakt

19 december 2019 om 13:07

Ach nog iemand die Liverpool als de absolute referentie tracht neer te zetten wat betreft beleid. Alsof Liverpool alles perfect doet. Clubs hebben nu eenmaal ups en downs en daarnaast lukken transfers soms niet. Denk dat Liverpool van beiden een mooi voorbeeld is: jaren van onderpresteren en transfers die slecht uitvallen en nu , sinds 3-4 jaar, dat alles op zijn plooi valt. Zoals het tot voor 5-6 jaar bij Man Utd 20 jaar aan een stuk op zijn plooi viel. Het is nu eenmaal eigen dat er steeds periodes zijn waar alles wat minder gaat, om diverse redenen. Je ziet trouwens dat Man Utd langzaam begint recht te staan.

20 december 2019 om 00:36

@thenry, zijn wel meer clubs die goed beleid voeren dus absolute referentie vind ik overdreven. Doelde ook op liverpool sinds klopp want daarvoor had je ook aankopen als carrol etc. Je kan niet ontkennen dat ze goed beleid hebben gevoerd over meerdere jaren. Tuurlijk kunnen transfers mislukken, maar vaak komt het ook omdat er geen idee achter zit/het niet past. Daarom benoemde ik pogba. Geweldige speler, maar niet wat ze daadwerkelijk nodig hadden, zelfde met lukaku. Mooi om te zien dat united nu meer eigen jeugd gebruikt en ze lijken ook iets gerichter bezig te zijn.

20 december 2019 om 11:53

Daar ben ik het helemaal mee eens. Bij Liverpool valt alles op zijn plek doordat ze een fenomenale manager hebben die een speelwijze erin heeft geramd die past bij de spelers die ze hebben en die ervoor zorgt dat vrijwel alle spelers beter zijn geworden (of continue boven zichtzelf uitstijgen). Maar kijk je naar het transferbeleid van Liverpool is dat heel lang om te janken geweest. Benteke, Clyne, Lallana, Lovren, Markovic en Balotelli zijn uitstekende voorbeelden van een heel duur rijtje aan miskopen! Pas toen Klopp kwam is het beter geworden en zijn de meeste aankopen een schot in de roos gebleken. Dit kan zijn omdat het aankoopbeleid verbeterd is, of omdat ze een trainer hebben die gewoon uitstekend nieuwe spelers kan inpassen en ze in kan zetten op hun kwaliteiten. Want wees eens eerlijk, de meeste spelers die zijn aangetrokken had iedereen twijfels over: Firmino, Wijnaldum, Manã©, Salah en zelfs van Dijk. Niet altijd over de kwaliteit, maar toch zeker over de hoge transfersommen.

Achteraf denk ik goed. Als je ziet dat jongens als Di Maria, Falcao, Kagawa, Memphis het niet hebben gered, denk ik niet dat het Tadic wel gelukt was. Vorig jaar veranderde werkelijk alles wat de man aanraakte in goud, maar dat is inmiddels weer voorbij.

Opvallend dat ik niemand iets hoor zeggen over het feit dat de vader van Tadic erg boos op hem was. Ik ben namelijk van mening dat je zelf gewoon mag bepalen naar welke club je toe wil (helemaal als je een volwassen vent bent) en als vader heb je dat gewoon te respecteren. Ik had het begrepen indien de vader teleurgesteld zou zijn, maar dat hij 'heel erg boos' was op Tadic gaat toch eigenlijk veel te ver?

19 december 2019 om 15:53

Mwoah. Dat ligt er ook aan hoeveel opofferingen je vader heeft gedaan om je op dat niveau te krijgen. Qua opvoeding, opleiding, arbeid en financiën.

Tadic beter dan martial, ga lekker dromen. Hij komt te kort voor United, eredivie is een Mickey mouse competitie in vergelijking met premier league, die ene dwaas van az die naar Tottenham ging werd topscorer van Nederlandse competitie en in England werd het een flop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren