Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Tactisch is Miedema sterker dan veel mannen in het betaald voetbal, vind ik’

Laatste update:

Vivianne Miedema is al enige tijd een van de meest toonaangevende speelsters in het vrouwenvoetbal. De topschutter van de Oranje Leeuwinnen en Arsenal werd vorige week door de Britse pers uitgeroepen tot de beste voetbalster van de Engelse Super League. Afgelopen seizoen kwam Miedema tot 29 doelpunten in 22 officiële wedstrijden. Daarnaast is de aanvalster topscorer aller tijden in het nationale elftal met 69 treffers in 88 interlands.

Broer Lars, sinds vorig jaar actief bij FC Den Bosch, heeft de opmars van Miedema van dichtbij meegemaakt. "Dat ik ’broertje van’ ben, heb ik nooit als een last ervaren", verklaart de twintigjarige aanvaller maandag in een onderhoud met De Telegraaf. "Ik heb het juist altijd mooi gevonden, ik vind het een eer en ben er trots op. Jaloers ben ik zeker niet. Allebei zijn we spits en vergelijkbare types, denk ik. Ik heb dus weinig op haar spel aan te merken, haha."

Miedema is onder de indruk van de voetballende kwaliteiten van zijn zus, die sinds 2017 actief is in Engeland. "Meevoetballend is ze goed en tactisch is ze sterker dan heel veel mannen in het betaald voetbal, vind ik. Bij hen denk ik wel eens: snap je het wel? Bij Viev heb ik dat nooit." Ondanks de afstand is de onderlinge band nog steeds zeer hecht. "De laatste tijd hebben we vanwege het coronavirus ook veel andere dingen gedaan, zoals tennis, padel en fietsen. Maar uiteindelijk komen we altijd weer terug bij het voetbal."

Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, benadrukt nog maar eens dat het heel knap is wat Miedema doet op zo’n jonge leeftijd. De aanvalster van Arsenal is ondanks alles pas 23 jaar oud. "Vivianne is nog jong, dat wordt wel eens vergeten. Ze kan met links, rechts en haar hoofd scoren. Haar spel is op alle fronten ontwikkeld. Bovendien heeft ze een goed spelinzicht. Soms zakt ze uit de spits en kan ze geweldige steekpasses geven", aldus de trainer die met Nederland het EK van 2017 won en in 2019 de finale van het WK bereikte.

Denk jij dat Vivianne Miedema mee zou kunnen in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tactisch ben ik er zeker niet bang voor. Maar er zijn genoeg vrouwen die meer verstand van voetbal hebben dan mannen.. Fysiek en technisch denk ik echt dat een vrouw nooit in het mannen voetbal zou passen. De intenssie tijd bij de mannen is lichtjaren verwijderd van die van de vrouwen. Al is het vrouwenvoetbal tegenwoordig echt geen achtertuin spelletje meer en zitten er soms echt goede potjes tussen. Maar wie weet in een verre toekomst hoe het eruit ziet. Neem Tennis en Hockey, daar doen de vrouwen na mijn mening echt niks onder voor de mannen.

6 juli 2020 om 14:48

In tennis echt wel hoor! Zo weet ik dat de sparringpartner van S. Williams op nr 890 ( of zoiets) van de mannenranking stond en als die vol doorspeelde tegen Serena, dan werd het 6-1 // 6-0. Maw Serena ging kansloos ten onder tegen de nr 900 van de mannen, laat staan dat ze tegen een Nadal of Federer zou moeten spelen.

6 juli 2020 om 15:14

@thenry maar is dat niet vooral te wijten aan het fysieke aspect? Qua wedstrijdbeleving heb ik geen groot verschil tussen vrouwen en mannen als ik tennis, hockey of handbal kijk. Dit komt volgens mij vooral doordat de vrouwen veel dichter bij de mannen zitten in het technisch en tactisch aspect bij die sporten dan bij voetbal.

6 juli 2020 om 15:19

Uhh jawel Fcg. Het verschil in kracht waarmee ze slaan is al enorm. Daar komt ook nog eens snelheid, uithoudingsvermogen etc bij kijken

6 juli 2020 om 15:26

Ja dat zeg ik dus; het grote verschil bij die sporten is het fysiek en niet de techniek en tactiek zoals bij voetbal. Zolang je geen mannen vs vrouwen kijkt bij tennis of handbal zie je het verschil dus amper en is er qua amusementswaarde geen enorm verschil. Bij het voetbal is de techniek nog niet op hetzelfde niveau. Daarom is het minder leuk om te zien.

6 juli 2020 om 15:38

Dezelfde slagen technisch uitvoeren maar met meer kracht vraagt echt wel een bepaald technisch vermogen hoor. Ik durf dan ook te stellen dat mannen niet alleen fysiek maar ook technisch sterker zijn dan de vrouwen.

6 juli 2020 om 15:40

Daar heb je vast een punt, zo thuis in het tennis ben ik ook weer niet. Maar het verschil is veel kleiner.

6 juli 2020 om 16:04

Mannen tennis heeft een veel hoger niveau dan vrouwen tennis. Kijk maar eens naar aspecten als Serve percentages en unforced errors. Vrouwen zijn mentaal was labieler omdat ze emotioneler zijn dan mannen (en voordat ik hatelijke reacties krijg, hier is gewoon wetenschappelijk onderzoek naar gedaan). Kijk maar eens naar vrouwen tennis: Set 1 speelt een vrouw alsof ze nummer 1 van de wereld is. Set 2 gaat ze er 6-1 vanaf. Kijk ook eens hoe stabiel de mannen top 20 is vergeleken met de vrouwen top 20 op de ranglijst.

6 juli 2020 om 16:19

Amazingninja,het is wel leuk als je zoiets dan onderbouwt met een bron. Ik weet niet precies hoe je emotioneler kunt kwantificeren, maar ik ben blij dat jouw wetenschappelijk onderzoek dat wel heeft kunnen doen.

6 juli 2020 om 16:33

Tsja bij vrouwen is een grote factor in die veranderlijke top 20 natuurlijk het krijgen van kinderen. Dat soort argumenten zeggen me niet zo veel. Ook dat emotionele aspect, we hebben het hier wel over een zeer specifieke groep profsportsters en geen doorsnee vrouw. Is daar onderzoek naar gebeurd? Zijn proftennissters labieler dan proftennissers? Dat het mannentennis veel beter is, is natuurlijk wel duidelijk, dat valt niet te betwisten. Wel vind ik vrouwentennis erg vermakelijk, ondanks het iets lagere niveau. Soms zelfs vermakelijker dan bij de mannen. Bij de mannen zijn de rally's vaak uberkort als opslagkanonnen zoals isner of raonic spelen terwijl je bij de vrouwen vaak wat meer 'echt' tennis ziet. Ik stoor me daar ook niet aan de lagere snelheid van het spel of zo omdat ze wel een bepaalde standaard halen. Vrouwenvoetbal daarentegen kan ik maximaal 10 minuten naar kijken. Nog los van de lage intensiteit et cetera staat het spel bol van de meest komische fouten. En dan keek ik alleen ELs en WKs waar je toch een bepaald niveau verwacht. Ik vraag me af wat een doorsnee competitiewedstrijd oplevert. Dus ik kan me niet echt vinden in wat Miedemas broer vertelt. Zij speelt niet tegen Kante he. Vrouwen kunnen uiteraard tactisch sterker zijn dan mannen. Maar de vergelijking loopt gewoon mank. Miedema krijgt van haar vrouwelijke collega's bij wijze van spreken de tijd om de bal aan te nemen, daarna een koffietje te gaan drinken en dan pas in te spelen. Daar heeft Paul Pogba de tijd niet voor hoor, binnen de halve seconde vliegen er met Milner en Henderson 2 briesende stieren in zijn nek. Doordat het spel veel sneller gaat en de intensiteit veel hoger is, is het veel moeilijker om tactisch juist te spelen voor mannen.

6 juli 2020 om 16:44

"Kijk maar eens naar vrouwen tennis: Set 1 speelt een vrouw alsof ze nummer 1 van de wereld is. Set 2 gaat ze er 6-1 vanaf."
Ik weet niet hoor maar bij mannen tennis zie je vaak genoeg dat een 7-6 , 6-2, 6-1 ook gebeurt.

De top 20..
De top 20 is bij de vrouwen competitiever dan bij de mannen in het tennis.
Mannen is jaren lang een dominantie van 3.
Dus hoe je dat wilt kwalificeren.

6 juli 2020 om 14:51

Mwah in tennis is het niveau echt wel hoger bij de mannen. Je ziet dat het bij de mannen zoveel sneller gaat dan bij vrouwen.

6 juli 2020 om 14:52

Het lastige is, dat er altijd wordt vergeleken met het mannenvoetbal. De tactiek, het fysiek, het financiã«le plaatje en ga zo maar door. Als ik naar vrouwenvoetbal kijk, vallen mij een paar dingen op. Het niveau verschil onderling vind ik echt heel groot. Dit heeft natuurlijk ook tijd en ontwikkeling nodig. Hoe meer succes verhalen het vrouwenvoetbal haalt/heeft, hoe meer meisjes op jonge leeftijd zullen gaan voetballen. Ik vind tevens de snelheid van het spel echt te laag soms en dan bedoel ik het hetzelfde veld, minder explosiviteit van de speelsters dan bij spelers. Tuurlijk zijn er vrouwen die meer verstand hebben van voetbal, tactisch het spelletje beter doorhebben, maar dat neemt niet weg dat er enorme fysieke verschillen zijn. Het zou geen gekke gedachte zijn de velden kleiner te maken, de doelen eventueel iets kleiner te maken. Ik denk dat je dan, net als bij volleybal de sport aantrekkelijker maakt voor het oog en de supporter. Anyway! Ik kijk naar het vrouwenelftal van Nederland als zij spelen, vriendschappelijk of op een toernooi, ik hoop ook echt dat er een Wereldkampioenschap aan zit te komen binnen de aankomende 10 jaar!

6 juli 2020 om 14:56

Tennis is nog steeds een groot verschil qua niveau. Serena gaf zelf toe dat ze nooit in staat is om van een mannelijke prof te winnen. Dat kan gewoon niet. Veel meer power en snelheid bij de mannen.

6 juli 2020 om 20:04

Serena teert natuurlijk ook veel op der fysiek. Slaat 3x zo hard als alle ielige dames daar in de sport.

6 juli 2020 om 15:07

Vanwege de fysieke verschillen spelen vrouwen in het tennis nooit vijf sets...je vindt zelden een groter verschil tussen mannen en vrouwen dan in die sport😂

6 juli 2020 om 15:07

Toen ik nog fanatiek hockeyede (zo'n 12 jaar terug) speelde de Oranje dames wel eens een oefenwedstrijd tegen een landelijk spelend A1 of B1 team van de jongens (misschien nog steeds wel, ik volg het niet meer zo). Van de B1 wonnen ze nog wel, maar de A1 konden ze vaak al niet verslaan. Dat is dus de olympisch- en wereldkampioen vrouwen tegen een regioteam met jongens van 16/17 jaar oud. Om maar aan te geven dat, ook bij een sport waarbij de damestak enorm ver ontwikkeld is, de dames gewoon minder goed zijn, vanwege de mindere fysiek. Damesvoetbal zal nooit dezelfde intensiteit en/of kwaliteit als mannenvoetbal meebrengen, en is daarom ook gewoon minder interessant (dat laatste is niets meer dan mijn mening overigens).

6 juli 2020 om 22:13

Dat is nu niet anders. Begin dit seizoen speelde Nederlands elftal dames o15 tegen mijn zoontje o15 (1e klasse/hoofdklasse). Dames allemaal Ajax,
psv etc. Fysiek is het verschil op die leeftijd nog te overzien. De jongetjes wonnen 5-1.
Maandje daarvoor dames PEC Zwolle tegen O17 (1e klasse)van onze club. Dames stonden toen iets van derde in eredivisie: dames verloren 5-2 of zo.
Kortom, verschil is echt nog heel groot.

6 juli 2020 om 19:25

Komop zeg. Dit meen je niet serieus. Het verschil is zo groot dat er geen enkel vrouw in de top 1000 bij tennis zou staan en op hockey gebied geen enkele speelster in de hoogste klasse zou spelen. Het fysieke verschil is gewoon veel en veel te groot.

Ik had altijd het idee dat Miedema al veel ouder en ervarener was. Zo komt ze op het veld wel over. Nooit geweten dat ze pas 23 is. Wat de prestatie, net zulke statistieken, des te knapper maakt. Je moet ze er toch maar inschieten bij zowel Arsenal en Oranje.

Dat kan. Intelligentie heeft niet veel met fysiek te maken of snelle inzicht in het veld (in plaats van buiten). Daarmee weet ik zelfs bijna zeker dat er veel vrouwelijke voetballers slimmer zijn dan mannelijke voetballers, maar hun fysiek natuurlijk niet mee kan in de absolute top van de mannen.je ziet ook dat voetbalintelligentie en individuele voetbalkwaliteiten niet altijd gecorreleerd zijn aan elkaar. Kijk naar verschillende toptrainers die heel onbekende voetballers waren: V Gaal (sparta), Mourinho (rio Ave), Sir Alex Ferguson (rangers), Wenger (strasbourg), Sarri (figline), Rafa Benitez (parla), Pellegrini (universidad de Chile), etc. Intelligentie zit in je hoofd, prestatie op het veld zit in je lichaam en snelle inzicht in het veld (van buiten het veld is het weer een beetje anders).

6 juli 2020 om 15:16

Voetbalintelligentie en 'normale' intelligentie zijn ook twee verschillende dingen. Zoals het in het artikel wordt gesteld zou het tactische vermogen op gelijk niveau liggen. Dat is echter schijn, aangezien je dit niet kunt toetsen. Ter illustratie, van de zijlijn denk ik het ook beter te weten dan de spelers zelf, maar dat is natuurlijk onzin. Tactisch vermogen aan de dag leggen op het (snelheids) niveau wat de mannen kunnen is wezenlijk anders dan wat de vrouwen laten zien. Het is dus niet alleen goed denken maat vooral ook snel denken.

6 juli 2020 om 15:27

Dat is wat ik zei, maar misschien heb je gelijk. Toch, denk ik dat een coach op lange termijn (meerdere minuten van de wedstrijd) analyseert, terwijl de speler beslissingen in een split van een seconde moet maken. Ook staat een speler in het veld, terwijl een coach buiten het veld een totaaloverzicht ziet. Daarnaast denk ik ook dat snelheidsniveau wordt getraind door intensiteit. Vrouwelijke voetballers ervaren minder intensiteit dan mannelijke voetballers door de snelheid van het spel (fysiek heeft hier een grote rol in). Daardoor is hun reactievermogen misschien ook iets trager, omdat zij simpelweg dat nooit hebben kunnen trainen op die intensiteit. Daarom zie je bijvoorbeeld ook dat spelers van Surinaams en Marokkaanse afkomst (die hier zijn geboren) vaak heel veel beter zijn dan de voetballers die daar zijn geboren, een uitzondering daar gelaten. Niet alleen het niveau van de opleiding ligt hoger, maar ook de intensiteit (van wedstrijden/training) in de opleiding door betere medespelers/teamgenoten.

6 juli 2020 om 20:05

Het zou op zich interessant zijn om dat te toetsen door vrouwen mee te laten trainen met mannen, dan verhoog je die intensiteit. Probleem is wel, een training is geen wedstrijd en uiteindelijk toch weer dat fysieke verschil. Ook de tactische meesters van nu en weleer (bv Pirlo en mijn persoonlijke favoriet Redondo) waren en zijn fysiek bepaald geen koekebakkers en stegen/stijgen ver boven het niveau van een gemiddelde man uit.

6 juli 2020 om 16:38

Ik heb Mourinho en Wenger nooit zien spelen maar ik denk dat die in het veld toch ook veel inzicht hadden hoor. Dat je het niet maakt als voetballer ligt vaak aan veel andere redenen (lichaam niet gemaakt voor topsport, te weinig talent...) maar je kan best op een laag niveau spelen en tegelijk een voetbalgenie niveau Pirlo zijn. Ik denk dat trainers met veel voetbalintelligentie bijna uitsluitend wel voetballers waren met veel inzicht in het veld. Kan er natuurlijk compleet naast zitten. Eigenlijk zouden journalisten eens over dit soort soort dingen moeten schrijven door bijvoorbeeld ex trainers van zulke coaches te interviewen. In plaats van altijd dezelfde onzin over de meest belachelijke transfeegeruchten etc.

Het is volgens mij ook vooral de techniek die het vrouwenvoetbal soms zo onbeholpen eruit laat zien. Je kan het bij tennis, hockey, volleybal en handbal wel zien, hoewel de vrouwen misschien fysiek niet met de mannen meekunnen, kunnen ze daar op technisch en tactisch niveau beter mee. Dus hoewel een wedstrijd bij de mannen net iets sneller zal gaan, ziet het er bij de vrouwen niet per se minder uit en de amusementswaarde is bij de mannen en vrouwen vaak ongeveer gelijk. Je ziet bij de vrouwen steeds meer uitblinkers a la Miedema en Martens. Dit zal steeds beter worden, totdat het vrouwenvoetbal ook het kijken waard is.

6 juli 2020 om 15:36

De amusementswaarde bij vrouwentennis vind ik een 6, bij mannentennis soms een 8. Maar vrouwenvoetbal is een drama in mijn ogen. Een 4. Het geluk van het Nederlands vrouwenteam is dat de mannen niet presteerden, maar de wedstrijden zijn van een bedenkelijk niveau. Ik gun het vrouwenvoetbal het aller beste, maar het doet pijn aan mij ogen. Ik mis de power, het fysiek en de spanning. Goals en veld moeten eigenlijk kleiner en keepers groter

6 juli 2020 om 16:34

Vrouwenvoetbal loopt dan ook gewoon ongeveer 40-50 jaar achter op het huidige mannenvoetbal. Als we nu een wedstrijd zouden opzetten van het Braziliaans mannenelftal van 1958, zullen we het vergeleken met het voetbal wat we nu kennen ook niet al te boeiend vinden.

6 juli 2020 om 18:28

Als tennisser is dit helaas niet juist. Naast kracht en algemene snelheid is de techniek van de gemmiddelde vrouwelijke prof veel en veel minder. Ook is het wonderbaarlijk anders... er worden bijna geen dropshots geslagen, de volleys zijn over het algemeen zwaar ondermaats, zo ook de service. Aantal dubbele fouten ligt een stuk hoger bijvoorbeeld. Dus nee, ben ik het niet met je eens. Het is bij tennis, en alle sporten, niet enkel kracht en fysiek maar ook motoriek. Wat evolutionair niet gek is.

6 juli 2020 om 19:16

Ik ben geen tennisser, dus ik kan je daarop niet tegenspreken. Ik zeg ook niet dat het gelijk is. Het is alleen mijn indruk dat verschil tussen mannen en vrouwen kleiner is dan bij het voetbal. Dat vind ik ook bij bijvoorbeeld handbal, hockey en volleybal het geval. Het niveau van de mannen is natuurlijk hoger, maar bijna alle spelers zijn van een dusdanig niveau dat het ook nog leuk is om naar te kijken.

6 juli 2020 om 20:14

Naast wat powned zegt, techniek en ook tactiek zijn relatief. De snelheid waarmee je eea dient uit te voeren maakt het kwalitatief hoogstaand. Wanneer je alle tijd hebt om een bal aan te nemen lijkt het of je technisch goed onderlegd bent, in mijn optiek kun je dat echter niet loszien van snelheid en intensiteit. Hoe hoger dat het geval is, des te beter je tactische en technische vermogens. Dat kunnen vrouwen, tov mannen althans, niet realiseren.

Tsja. Dat kan. Tactisch zal ik ook sterker zijn dan de meeste profvoetballers. Echter zijn mijn voetbal kwaliteiten niet goed genoeg om het amateurvoetbal te ontstijgen.

Oprecht; de mooie carrière is haar gegund en wens haar het allerbeste toe, echter is apart vrouwenvoetbal een zwaktebod.
Maak het voetbal gemengd. Voor man én vrouw. Als Miedema goed kan voetballen komt ze vanzelf bij een profclub.
Nu blijft het stigma er altijd aan hangen dat velen profvoetbal spelen puur dankzij hun vrouw zijn, niet dankzij hun kwaliteiten. Dan kan je wel voor iedere groep die geen prof voetbal redt een competitie opzetten en ze dikbetalen.
Profvoetbal voor 50+
Profvoetbal voor de derde amateurklasse
Etc.

En begrijp mij niet verkeerd. Is super dat meisjes hierdoor worden gestimuleerd te sporten. En zou super zijn als iemand als Miedema in het voetbal óók bij een wereldclub terecht komt. Maar dan is iemand ook gewoon echt goed (en niet een derdeklasser die dik betaald wordt puur dankzij geslacht.

6 juli 2020 om 15:20

In bijna alle sporten heb je toch mannen en vrouwen gescheiden van elkaar. Toch kun je dan ook profsporter zijn.

Ik heb eerder het idee dat Miedema het vrouwenvoetbal ontgroeid is, of eigenlijk te vroeg geboren is voor het huidige niveau. Geweldige voetballer en ik vind het zo mooi dat ze voor de recordkampioen in het Engelse vrouwenvoetbal, Arsenal, speelt.

Blijf het toch bijzonder vinden dat ook vanuit het vrouwenvoetbal (terecht) wordt geroepen dat je ze niet met de mannen moet vergelijken, maar dat in dit geval precies de broer van Miedema die vergelijking maakt. Als het niet te vergelijken is, moet je het ook niet doen. Ze zal tactisch prima onderlegd zijn, maar hoe zich dat tot de mannen verhoudt die toch ook tactisch sneller moeten handelen weten we niet. Ze is 1 van de beste speelsters ter wereld. Dat is gewoon uitstekend en daar heeft ze geen vergelijkingen met mannenvoetbal voor nodig.

Ik vind het vreemd dat zoveel mensen in de poll denken dat ze mee zou kunnen in de Eredivisie. Het is een absolute topper, maar wel binnen het vrouwenvoetbal. Helemaal prima, maar dat kunnen we niet vergelijken met het mannenvoetbal. Dat gaat zoveel sneller, is fysieker etc. En of ze het tactisch ook nog steeds goed kan zien en uitvoeren is dus maar zeer de vraag.

Ik snap hem wel, ik heb dat ook een beetje. Ik snap en zie het spelletje wel maar net als bij de vrouwen komt het er gewoon niet zo lekker uit.

Een tackle van Vlaar of iemand als Fer en haar been ligt gelijk dubbel. Het is uiteindelijk contact sport bij elke duw zou ze de tribune invliegen wat een Poll

34% denkt dat miedema mee kan in de eredivisie...serieus???? Dat moet toch een grap zijn. Zelf bij een betere amateur club kan ze niet mee. Voor de nl dames een top spits, maar het gat tussen mannen en vrouwen voetbal is echt gigantisch groot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren