Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Swindon Town start zoektocht naar jonge fan na hartverscheurend briefje

Laatste update:

League Two-club Swindon Town is een zoektocht gestart naar een zesjarige supporter. De jonge fan stuurde de club een handgeschreven brief waarin hij stelt dat zijn moeder geen geld heeft voor eten en dus ook geen wedstrijden kan bezoeken van zijn favoriete voetbalclub. Ook heeft hij 26 pence, omgerekend 30 eurocent, op de brief geplakt voor spits Harry McKirdy.

"Mama heeft geen geld om naar wedstrijden van Swindon te komen. Ze heeft geen geld voor eten en moet mijn eten op school betalen", luidt de hartverscheurende tekst van de jonge fan. "Ik hou van Swindon Town-speler Harry McKirdy. Op een dag zal ik komen. Joe, 6,5 jaar oud." Het briefje werd al snel opgepikt door Engelse media en gaat inmiddels de hele wereld over.

Naar aanleiding van het briefje is Swindon Town een zoekactie gestart naar het jongetje. De club heeft dinsdag een oproep op Twitter geplaatst in de hoop in contact te komen met de supporter. "We hebben deze brief ontvangen van Swindon Town-fan Joe, 6,5 jaar oud", luidt de oproep van de club op Twitter. "We zouden heel graag in contact komen met Joe, maar we hebben geen retouradres. Als iemand de tekst herkent of denkt te weten wie Joe is, stuur dan een e-mail naar de club."

Woensdag kwam de club met een korte update. "We willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen bij onze zoektocht naar Joe", aldus een woordvoerder van de club. "We zijn momenteel nog steeds op zoek naar Joe en zijn familie. Zodra we contact hebben opgenomen, zullen we ervoor zorgen dat ze in stijl naar een wedstrijd kunnen en goed worden verzorgd door de club."

McKirdy werd afgelopen zomer ingelijfd door Swindon nadat hij een succesvolle proefperiode afwerkte. De spits heeft zich in korte tijd ontpopt tot publiekslieveling. De 24-jarige McKirdy scoorde tot dusver 14 goals in 32 wedstrijden in alle competities en werd vorige maand beloond met een nieuw contract. Zijn mooiste moment kende hij in de derde ronde van de FA Cup, toen hij trefzeker was in de met 1-4 verloren wedstrijd tegen landskampioen Manchester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig dat de club dit oppikt. Hoop dat ze het ventje vinden en dat hij de dag van zijn leven heeft.

16 februari 2022 om 14:09

Hoop ik ook. En al die reacties dat het "fake" is..... Laat t gewoon.

16 februari 2022 om 14:23

Precies. Misschien heeft zijn moeder het voor hem opgeschreven, ook prima toch.

16 februari 2022 om 15:52

Hoezo "fake"? Hoe ik het zo lees, lijkt het mij eerder nep dan echt. 6 jaar, geen retouradres, swindon town, geen geld voor eten maar wel een beetje geld opsturen. Klinkt als een nepverhaal om mensen zoals jij een warm gevoel te bezorgen.

Dit zijn de verhalen die voetbal mooi en verbindend maken, ik hoop dat ze deze jonge vent snel vinden.

Ik vraag me in dit soort situaties altijd af of het werkelijkheid is. Heeft dat kind echt dat briefje helemaal uit zichzelf geschreven, gepost en wordt dit vervolgens opgepakt? Zo ja, prachtig.

Maar ik geloof er niet altijd veel van. Misschien ben ik sceptisch, maar 6 jaar oud...?

Overigens is er al 200 Pond opgehaald voor deze Joe. Hopelijk kan hij snel naar zijn favoriete club, of dit nou werkelijkheid is of niet.

16 februari 2022 om 13:59

Ik deel je mening, misschien ben ik wel verpest maar ik geloof zelden nog in de oprechtheid van dit soort brieven of berichten.

16 februari 2022 om 14:04

Mijn vrouw is lerares op een bassischool, ik heb even aan haar gevraagd of dat een jongetje van 6 capabel is om dit op te schrijven. Het leek haar in ieder geval sterk dat een jongetje van zes dit zo kan schrijven...

Maar goed, misschien is het wel een snelle leerling.

16 februari 2022 om 14:58

Het kan natuurlijk zijn dat t een hoogbegaafd jongetje is maar dan nog is het veels te volwassen opgeschreven. Vooral hoe de 6,5 is opgeschreven een kind zou dat nooit zo opschrijven

17 februari 2022 om 17:58

Je heb de brief niet gelezen,wss staat het er niet zo volwassen als het op voetbalzone staat geschreven en dan nadat hij die brief geschreven heeft aan ze moeder gevraagd heeft,stuur dit please na me favoriete club

16 februari 2022 om 14:05

Jij denkt dat ze al die moeite gaan doen om een vrijkaartje te krijgen van een club die uitkomt op het 4de niveau van Engeland?

Wie heeft jou wat misdaan vroeger Rutger?

16 februari 2022 om 14:08

Waarom moet je dit nou persoonlijk maken? Hij uit alleen zijn twijfels over de oprechtheid van de brief, wat gewoon begrijpelijk is.

16 februari 2022 om 15:36



Ehm. Mensen doen wel gekkere dingen hoor, voor minder geld?

En je hoeft het nier persoonlijk te maken. Zegt meer over jou dan over mijzelf.

16 februari 2022 om 16:12

Ik begrijp Rutgerrr wel hoor. En al die moeite? Enkel een briefje schrijven. Tegenwoordig zie je telkens maar weer die crowd funding acties en soms denk ik ook dat mensen daar van willen profiteren. Ik hoop dat dit verhaal echt waar is hoor, maar ik heb er ook mijn twijfels bij.

16 februari 2022 om 14:36

Vergeet niet dat er ook een ontzettende taboe rondom armoede is he. In het briefje staat basically dat de ouders geen geld hebben hun eigen kind te verzorgen. Zo schamen mensen zich zo erg wanneer ze voor eten naar de voedselbank moeten dat ze soms gewoon niet eens gaan. Mensen in armoede proberen dit toch wel zoveel mogelijk achter de voordeur te houden en zelfs als blijkt dat een moeder dit heeft geschreven ipv het jongetje (of misschien gewoon met het jongetje), als ze dan uit een arm gezin komen blijft het een prachtig gebaar om ze te helpen.

16 februari 2022 om 15:44

Als dit echt oprecht is vind ik het prachtig! En klopt, er is een grote taboe rondom armoede. Ik heb een stagiair rondlopen waarvan zijn telefoon stuk is. Zijn ouders zijn uit elkaar, hij woont bij zijn vader en die heeft niet de middelen om in een nieuwe telefoon te voorzien. Ik heb hem mijn oude toestel gegeven, dat kind is er nog steeds blij mee en gaat er heel zuinig mee om.

16 februari 2022 om 16:11

Zal vast zijn moeder zijn, maakt het niet minder mooi als ze echt geen geld hebben om iets voor ze te organiseren.

16 februari 2022 om 16:32

Eens.

16 februari 2022 om 16:47

Precies. Zo’n jochie zal wellicht wat geholpen zijn met het opschrijven, maar dat maakt het allemaal niet minder oprecht

16 februari 2022 om 19:02

#Rutger. Mijn dochter is 6,5 jaar. Die kan toch knutselen als een pro, echt heel creatief en de uitvoering is vaker wel dan niet heel degelijk. Ze kan al schrijven, vooral woorden die een 6 jarige vaak gebruikt. Dus tot daar geloof ik het wel. Wat mij dan wel sceptisch maakt is het feit dat dat jongetje t adres weet van de voetbalclub, dat zou mijn 6 jarige dochter nooit achter kunnen halen. En is de post gefrankeerd? Dan in de brievenbus? Ik zie namelijk paid staan op de enveloppe. Ik weet niet hoe de britse post werkt verder.

Voetbal is bedoeld om mensen bij elkaar te brengen. Mooi dat deze club een zoektocht naar de jongen is gestart. Een club kan ook groots zijn zonder prijzen te winnen

Leuk zo een feelgood actie, maar soms zit je te twijfelen of zoiets oprecht van een 6 jarige komt of dat anderen proberen het nieuws te halen en er eigen gewin uit willen halen. Zie nu bijvoorbeeld gelijk dat mensen een crowdfunding op willen zetten, hun seizoenskaarten beschikbaar willen stellen etc. En ken persoonlijk weinig 6 jarigen met zo een handschrift.

Maar wellicht dat ik wat te sceptisch ben voor dit soort dingen. Mocht die knul het echt oprecht hebben gestuurd, dan is het uiteraard wel leuk.

16 februari 2022 om 14:42

Ik verwacht persoonlijk dat dit misbruik wel mee valt. Er is een ontzettend grote taboe rondom armoede. Niks is als gezin beschamelijker dan niet voor je eigen geliefden kunnen zorgen. Alleen al dit toegeven is heel moeilijk, laat staan hulp zoeken.

Ik kan me vergissen, maar ik denk eerlijk gezegd dat dit nep is. Het handschift ziet er te volwassen uit voor een kind van 6,5, met heel willekeurig een bibberig lettertje hier en daar om het wat kinderlijker te laten lijken. En in plaats van de gebruikelijke schrijffouten die kinderen maken (woorden te fonetisch schrijven) is alleen hier en daar een letter weggelaten.

16 februari 2022 om 13:59

Daar zullen ze vast wel naar kijken. Maar @cabinessence, armoede is veel meer aanwezig dat jij denkt. Er leven heel veel mensen in stille armoede, dat brengt ellende met zich voort.
Misschien heeft een ouder wel geholpen met het verzenden van de brief, dat sluit ik zeker niet uit!

16 februari 2022 om 14:07

"maar @cabinessence, armoede is veel meer aanwezig dat jij denkt. Er leven heel veel mensen in stille armoede, dat brengt ellende met zich voort."

En jij dacht dat ik dat niet wist? Lekker denigrerend.

Het enige wat ik zeg is dat ik, als vader van twee jonge kinderen, met veel vrienden die ook jonge kinderen hebben, in dit briefje niet het handschrift of de taalfouten van een typische zesjarige herken.

16 februari 2022 om 14:11

Ja zeker weten daar heb jij gelijk in, er leven echt veel mensen in stille armoede. Brengt veel ellende met zich mee. Is ook allemaal vervelend, je ziet het niet aan de voorkant.

Daarom zeg ik het toch ook, het is juist de hulp van een ouder geweest. Ik zie namelijk een doorsnee 6 jarige niet zomaar een brief posten correct. (Heb zelf een zoontje van 8 die stuurt geen brieven). Vandaar.

16 februari 2022 om 14:02

Inderdaad, het handschrift is niet in lijn met de leeftijd. Wel een mooi verhaal natuurlijk en ook als zijn moeder (of vader) het heeft geschreven, maar uit naam van het jochie, dan hoop ik dat ze 'm vinden en hem een mooie dag kunnen geven.

16 februari 2022 om 14:22

Misschien heeft hij het zijn moeder laten schrijven

16 februari 2022 om 18:55

@FC-D-H:

Geloof ik niet echt, ik vind het er veel te veel uitzien als iemand met een volwassen handschrift die het er kunstmatig kinderlijk uit wilde laten zien.

16 februari 2022 om 14:55

Wat bedoel je met te volwassen? Toch niet dat je het een nette handschrift vind?

16 februari 2022 om 18:59

Plaatselijk wel. Het eerste woord "mommy" ziet er bijvoorbeeld kinderlijk uit en "joe aged 6 1/2" ook, maar vooral de regel "and has to pay for my dinner at schol", no way dat een kind van 6 dat geschreven heeft. Echt niet.

Is dit echt waar is dan vindt ik het leuk dat ze zo'n actie opzetten maar ik twijfel aan het handschrift, dit is toch echt niet van een 6 jarige.

16 februari 2022 om 14:52

Ook de zinnen die geschreven worden, dan lijkt het me erg sterk dat hij dat zelf heeft gedaan. Op die leeftijd is dat buitengewoon (niet onmogelijk). Maar wie weet, heeft hij dit wel geschreven met hulp van iemand anders (oudere broer/zus ofzo).

Als je dit soort dingen leest realiseer je toch wat voor luxe leven de meeste van ons, waaronder ik, hebben. Wat voor een club, bedrijf op zelf persoon een klein ding kan zijn, kan voor een ander veel betekenen.

Ik denk dat mensen hier onderschatten hoeveel kinderen eigenlijk doorhebben wat er allemaal gebeurt in een gezin. Ik kan je verklappen, een hoop. Ik denk dat een 6 jarige hier best toe instaat is. Maarja los van of hij, zijn moeder, zn juffrouw of wie dan ook dit heeft geschreven het blijft een schreidende situatie. Namelijke een jonge knul die in een arm gezin leeft dat geen geld heeft om fantsoenlijk te eten. Veel mensen hier klagen gelijk als mensen niet in de stadions mogen, maar wat jij ziet als "normaal" is voor heel veel mensen die daar het geld niet voor hebben niet zo. Die konden ook voor, tijdens en na corona niet naar hun idolen kijken....

prachtig dat een 6 jarig jongetje zoiets doet voor zijn moeder. velen hier zullen het niet met me eens zijn, maar heb zelf een zoontje van 3 jaar en als ik zie wat die al oppakt en met wat voor slimme dingen hij thuis komt onvoorstelbaar.
hoop dat ze hem kunnen vinden en dat hij dan samen met zijn moeder naar een wedstrijd kan.

Hopelijk worden deze mensen snel gevonden. Wat gun ik ze de dag van hun leven. Nodig ze elk jaar een keer uit indien mogelijk.

Verder is deze armoede uiteraard met dank aan het geweldige neoliberalisme, erfenisje oa van The Iron Lady Margret Thatcher. Engeland, de VS ,Nederland ,alle landen waar dit systeem hoogtij viert gaat alles wat sociaal is naar de gallemiezen. Rijken worden rijker en de koopkracht "onderaan" wordt steeds minder. Er wordt zelfs honger geleden in ons rijke westen. Totaal onnodig uiteraard. Marktwerking als heilige graal. En steeds meer personen, geestezieken op straat. In de grote steden in de VS,in Londen leven hele gezinnen in tenten op straat. Dat ga je hier ook krijgen als t niet al zo is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren