Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Swart: ‘Belachelijk dat ze riepen dat ze die kut-Amsterdammers hadden gepakt’

Laatste update:

Sjaak Swart wordt op 3 juli weliswaar tachtig jaar, maar speelt desondanks nog tientallen wedstrijden per jaar. Zo is Mister Ajax een van de smaakmakers van het walking football-team van Nederland. Onlangs schold de oud-aanvaller nog een scheidsrechter de huid vol tijdens het WK walking football in Bristol en de beelden gingen meteen viraal.

In het kader van het walking football-toernooi in het stadion van De Graafschap werd Swart ter plekke gevraagd naar een van zijn befaamde uitspraken, over de Doetinchemmers. Twee jaar geleden verspeelde Ajax immers de landstitel op De Vijverberg. “Ik hoop dat De Graafschap degradeert”, riep Swart een dag later op televisie. Zo geschiedde uiteindelijk ook en Swart wordt nog regelmatig aan de uitspraak herinnerd.

“Het was toch belachelijk dat ze hier riepen dat ze die kut-Amsterdammers hadden gepakt? Ze vlogen er als gekken in tegen ons”, vertelt Swart in gesprek met de Gelderlander. “Ze hadden hun energie beter kunnen sparen voor de nacompetitie. Waren ze misschien ook niet gedegradeerd.''

Een hekel aan De Graafschap heeft Swart zeker niet, stelt hij. “Ik vind het leuk dat ze terug zijn in de Eredivisie. Ik kwam er vroeger ook vaak als spelersbegeleider van Dennis Gerritsen en Olaf Lindenbergh. Het is een gezellige club.” Ook in zijn actieve loopbaan had hij geen problemen met de Superboeren, benadrukt hij. Swart speelde nooit tegen De Graafschap. “Ik stopte in juni 1973, net toen De Graafschap naar de Eredivisie ging.”

Swart speelde meer dan zeshonderd duels in de hoofdmacht van Ajax en naar eiggen zeggen nog tweehonderd vriendschappelijke wedstrijden. Sindsdien voetbalt hij nog volop. “Tientallen wedstrijden per jaar over de hele wereld. Ik zit nu op 3.000 wedstrijden en wil nog steeds de beste zijn. Dat is toch mooi?''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, denk dat iedereen zijn opmerkingen met 10 korrels zout moet nemen en dan zie je vooral het vermakelijke er van.

Ik ben het nog nooit zo eens geweest met Swart als nu over de Graafschap die indirect hun eigen graf gegraven hebben toen... Nu komen ze terug, maar of ze het redden moet je ook maar afwachten...

31 mei 2018 om 07:56

Schat Emmen en Fortuna toch een stuk lager in. Ook is er bij die clubs financieel minder mogelijk op dit moment. Nadeel aankomend seizoen is dat als je op een PO plaats komt onderin, je waarschijnlijk een club krijgt uit het rijtje Twente, NEC, Sparta en Roda.

31 mei 2018 om 08:00

Je weet dat statistisch gezien de clubs uit de eredivisie het vaker niet dan wel redden om zich te handhaven in de nacompetitie?

31 mei 2018 om 08:29

Dan doel je bv op Cambuur, Eagles etc. Dat zijn clubs die vaak schipperen tussen de JL en eredivisie. Met clubs als Twente en Roda is dat anders.

31 mei 2018 om 09:11

Cambuur is direct gedegradeerd. Ik denk ook dat hij bedoeld dat het niet uitmaakt tegen welke club een eredivisie club speelt, ze hebben het altijd moeilijk in de playoffs en dat is volgend seizoen niet anders dan anders.

31 mei 2018 om 09:03

@mayarood
Wat een onzin. Als ze hun rust hadden gepakt had iedereen over competitievervalsing gesproken.
En als ze dan vervolgens de nacompetitie niet hadden overleefd, had iedereen gezegd, ja dat komt omdat jullie je rust hebben gepakt tegen Ajax, waardoor jullie slapjes aan de nacompetitie zijn begonnen. Gaap.
Je speelt een wedstrijd in principe om te winnen, maar ik kan je verzekeren dat als Ajax snel 0-2 had gemaakt, De Graafschap het opgegeven had. Ajax hield De Graafschap in de wedstrijd en toen het 1-1 werd, was Ajax te gespannen om het af te maken.

“Ik hoop dat De Graafschap degradeert”, riep Swart een dag later op televisie. Zo geschiedde uiteindelijk ook.

Opvallend dat Swart via de televisie een uitspraak deedt,waardoor hij De Graafschap liet degraderen.
dit is dus gewoon zwarte magie,

Ik snap nog steeds de haat van de Ajax supporters niet. Ja, de graafschap speelde met een gezonde instelling maar het was niet zo dat ze er alles aan deden en erg had speelden. Ajax won niet omdat het zelf een belachelijk laag niveau haalde, een open kans miste en omdat de Boer verkeerd wisselde. Het leek wel alsof ze gevangen waren onder de kampioens stress waar Schone het over heeft (bij tegenstanders)

31 mei 2018 om 08:14

Ik ben het niet vaak met je eens, eigenlijk nooit behalve deze keer dan. Het was inderdaad het zwakke inspiratieloze Ajax waardoor het kwam. De Graafschap zal best wat meer hun best hebben gedaan maar dat is toch logisch. Niemand wil dat de kampioen een feestje gaat vieren in jou huis.

31 mei 2018 om 12:10

Wat meer? Ze gingen er anders behoorlijk hard in, zaten bij een 1-1 stand nota bene tijd te rekken en vierde het gelijkspel ala een kampioenschap

31 mei 2018 om 16:13

Ik kan mij de wedstrijd niet herinneren met grof spel van de graafschap. Ze zullen best wel een overtreding gemaakt hebben, maar dat zal Ajax ook wel eens gedaan hebben.

31 mei 2018 om 08:43

Welke haat? Ik heb er zelf niets van gemerkt. En ik zou t gek vinden. Je tegenstander doet net zo goed hun best om te winnen, dat hoort juist. Je wordt er als Ajacied ook niet vrolijk van als PSV landskampioen wordt omdat de tegenstander zn best niet doet. Ajax had t gewoon zelf moeten doen en deed t niet, klaar. Maar van haat merk ik niks hoor. Er zullen altijd een paar tokkies tussen lopen die zo extreem reageren, maar zoals jij het nu zegt, lijkt het net alsof alle Ajacieden De Graafschap haten.

31 mei 2018 om 09:00

Idd normaal gesproken wint Ajax altijd ruim bij de Graafschap alleen toen niet.

31 mei 2018 om 09:44

Ik ben het helemaal met je eens Janssen. Het enige dat ik wel vreemd vond was dat de spelers en fans van de Graafschap na de goal en het laatste fluitsignaal juichte alsof ze zojuist de CL hadden gewonnen terwijl ze zelf nog de nacompetitie moesten spelen. Maar goed, Ajax had natuurlijk gewoon moeten winnen ongeacht het spel van de Graafschap! PSV werd terecht kampioen dat jaar, simpel zat.

31 mei 2018 om 10:23

Is inderdaad best vreemd. Spelers en supporters die een positieve uitslag vieren? Wat gaan we nog meer beleven?

31 mei 2018 om 10:49

Dat is niet vreemd. Het was uiteindelijk een historische dag. Het komt niet zo vaak voor dat een relatief kleine club als de Graafschap een historische wedstrijd speelt. Dat is hetgeen er gevierd werd. Naar mijn mening volkomen logisch. Over 20 jaar zullen mensen het nog over die wedstrijd hebben. Komt het naar voren op televisiebeelden etc. Daarnaast deel ik de mening ook niet dat Ajax het puur zelf verknald heeft. De graafschap speelde een hele goede wedstrijd. Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen.

31 mei 2018 om 16:17

De graafschap speelde zeker in het begin niet goed, maar had het geluk dat na de gemiste grote kans van Cerny het spel van Ajax naar een beduidend niveau zakte. En na de 1-1 heeft de graafschap nog de grootste kansen op de overwinning gehad. Ajax was echt helemaal de weg kwijt met de tainer voorop.

31 mei 2018 om 11:15

Betreft de gelijke ongefundeerde frustratie van Graafschap supporters naar Twente, die het Twente kwalijk nemen dat ze enkele jaren geleden zijn gedegradeert. Bij het verliezen van het kampioenschap of degradatie telt enkel het tekort aan behaalde punten. In dat geval kun je naar iedereen gaan wijzen maar zou een spiegel je pas echt helpen..

31 mei 2018 om 16:21

Ik vond dat de graafschap dat jaar terecht gedegradeerd was. Te weinig punten in de competite en niet goed genoeg in de na competitie. Echter vind ik nog steeds dat Twente toen al op basis van de fraude had moeten degraderen. Ik had graag gezien dat de graafschap dan (zoals door de knvb gezegd) de plaats in zou nemen maar kom prima leven als ze beide zouden degraderen en de eredivisie uit 17 ploegen zou bestaan.

Weer een typisch geval wél uitdelen, maar incasseren ho maar. Heb veel respect voor de voetballer, maar de mediawelluste Sjaak de Swart heeft zoveel negatieve dingen in de media geslingerd, dat ik met moeite een neutraal oordeel kan vellen over deze man. En dan krijgt ie ze een keer (terecht) van de scheidsrechter, en dan kan hij het niet hebben.

Sjaak Swart is een man die gewoon niet tegen z'n verlies kan. Hij wil altijd winnen. Heus, zelfs als het gaat om een bordspelletje is hij net zo fanatiek.

Wat betreft de Graafschap. Wij hebben het gewoon zelf verknald. Het leedvermaak is dan dubbel groot en komt doordat Ajax nou eenmaal de grootste club in Nederland is. Elk land heeft zo een club. Of je bent voor of tegen ons. Wel lijkt het me leuk om sportieve wraak te nemen. Als de KNVB De Graafschap op de laatste speeldag naar de JC ArenA stuurt zouden wij onze "wraak" kunnen nemen.

31 mei 2018 om 16:23

Misschien wordt het dan weer 1-1 net zoals de eerste onderlinge wedstrijd in de arena (met de mooiste bal op de lat in de arena door Ali Ibrahim (zoek hem. Op als je het moment niet kent))

Hahaha, blijf genieten van deze man. Kan me als Feyenoord supporter echt niet ergeren aan Meneer Swart. Ik herken mij er zelf eerder in. Kan gewoon slecht tegen zijn verlies, niks mis mee wat mij betreft. Mag hopelijk nog jaren genieten van de fanatieke Swart!

Ach joh, gewoon een ouwe vent met een Ajax hart. Die zeggen soms dingen vanuit emotie. Doen die gasten aan de bar bij m'n plaatselijke club ook. toevallig heeft Sjaak altijd een camera op z'n bakkes. Is toch mooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren