Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sven Botman met zeven grote namen genomineerd voor Premier League-prijs

Laatste update:

Sven Botman is genomineerd om ‘Young Player of the Season’ te worden in de Premier League. De verdediger van Newcastle United staat in een mooi rijtje, met zeven andere namen. Tot komende maandag kunnen fans stemmen op de website van de Premier League, waarna er in combinatie met een oordeel van voetbalexperts een winnaar uit zal rollen. Die wordt bekendgemaakt op zaterdag 27 mei.

De ‘Young Player of the Season’-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan spelers die aan het begin van het desbetreffende seizoen 23 jaar of jonger waren. Het zal de vierde keer worden dat de prijs wordt uitgereikt. De eerste editie, na het seizoen 2019/20, werd gewonnen door Trent Alexander-Arnold. Phil Foden werd in de twee daaropvolgende seizoenen gekroond tot winnaar.

Behalve Botman zijn er nog zeven andere genomineerden: Alexander Isak (Newcastle United), Moises Caicedo, Alexis Mac Allister (beiden Brighton & Hove Albion), Gabriel Martinelli, Martin Ödegaard, Bukayo Saka (alle drie Arsenal) en Erling Braut Haaland (Manchester City). Het zou dus kunnen dat een speler van Man City de prijs voor de derde keer wint.

Botman, die afgelopen zomer voor zo’n 37 miljoen euro overkwam van Lille OSC, maakt een uitstekend debuutseizoen door bij Newcastle. In totaal speelde hij tot dusver 42 officiële duels, waarvan hij 39 keer in de basis stond. Zijn interlanddebuut maakte Botman nog niet, al zat hij eind 2020 wel bij de selectie tijdens de Nations League-duels met Bosnië en Polen.

Vind je dat Sven Botman deze prijs moet winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@Vz Haaland staat er toch ook tussen? Mag wel een beetje tekst aangepast worden.On: toch een knappe prestatie om hier tussen te staan. Werd al vroeg 'afgeschreven', maar doet het toch uitstekend.

18 mei 2023 om 22:43

Arse0-fans krijgen het nog voor elkaar om redenen te verzinnen dat Haaland het niet verdient

18 mei 2023 om 22:43

Ja maar die is "buitencategorie" en gaat winnen, niet eerlijk om die er bij te noemen. Klasse VZ

18 mei 2023 om 22:45

Nobel

18 mei 2023 om 23:35

In Nederland werd hij (vroeg) afgeschreven, in Frankrijk en Engeland heeft hij al die betweterige monden toch echt snel gesnoerd.

Gaat lachend Haaland worden toch? Geen twijfel over mogelijk

Dat wordt sowieso Haaland. Mooi om te zien dat Botman het zo goed doet bij m’n favoriete Engelse club. En dat was al m’n favoriete Engelse club decennia voordat de Saudi’s kwamen, ik ben geen bandwagon supporter.

Zover ik weet, heeft de BPL jaarlijks de prijs voor de beste speler en de prijs voor de beste U23 speler. Is het niet zo dat als Haaland speler van het jaar wordt, Botman de U23 prijs kan winnen?

Volgens mij als je de speler van het jaar word kun je niet ook deze winnen. Dus Haaland telt niet mee.

Mag Odegaard nog steeds meedoen ja?! Die jongen voetbalt sinds 2014 in eerste elftallen en doet doodleuk mee met een jongeren-prijs. Gekke carrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren