Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sutalo tijdens verjaardag getrakteerd op pijnlijke berichten van Ajax-supporters

Laatste update:

Josip Sutalo vierde woensdag 28 februari zijn 24ste verjaardag. Het Instagram-account van Ajax kon dit begrijpelijkerwijs niet ongemerkt voorbij laten gaan en besloot de Kroatische verdediger middels een post te feliciteren. Sutalo heeft de hoge verwachtingen bij Ajax nog niet waar weten te maken, waardoor er onder het Instagram-bericht overwegend negatieve reacties door supporters zijn geplaatst.

Sutalo draagt sinds de zomer van 2023 het shirt van Ajax. De Amsterdammers namen de voorstopper destijds voor een bedrag van minimaal 20,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb.

Sindsdien is Sutalo, ondanks een gebrek aan consistente vorm, veelal verzekerd van een basisplek in de Johan Cruijff ArenA. Hij kwam tot dusver tot 25 wedstrijden namens Ajax in alle competities. Vorige week donderdag benadeelde hij zijn ploeg nog met een vroege rode kaart tijdens het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt, dat uiteindelijk na verlenging toch nog met 1-2 werd gewonnen.

Sutalo ligt door zijn zwakke spel wekelijks onder een vergrootglas bij de Nederlandse analytici. Het overgrote deel van de supporters van Ajax lijkt daarnaast inmiddels klaar met de miljoenenaankoop.

Ajax wenste de verdediger woensdag een fijne verjaardag, waarna vele negatieve reacties onder het Instagram-bericht volgden. “Zullen we hem met zijn allen een enkeltje terug naar Dinamo geven? Prima cadeau denk ik zo”, schrijft een Ajacied.

“Vier je verjaardag in Kroatië en blijf daar dan”, reageert een ander. Ook krijgt hij als cadeausuggesties ‘een bank’ en ‘balvaardigheid’.

Er zijn ook genoeg supporters die hun afschuw uitspreken over de negatieve berichten aan het adres van Sutalo. “De meest sneue reacties hebben de meeste likes, triest om je dan Ajacied te noemen. Hij gaat echt niet beter spelen door hem de grond in te boren en dat onder een post over zijn verjaardag. Doe normaal zeg”, schrijft iemand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel triest dat mensen niet eens iemand een fatsoenlijke felicitatie kan geven op iemand zijn verjaardag tegenwoordig...

29 februari 2024 om 11:37

Volop felicitaties hoor, ik denk 99%

29 februari 2024 om 12:19

Het trieste is dat er een groot deel mede-ajacieden is vergeten dat periode 2017-2020 een exceptionele periode was. Ze denk een soort 'recht' te hebben op Europees topvoetbal. Dat Ajax al die jaren daarvoor een hoge middenmoter was zijn ze alweer vergeten.

Tegenwoordig bitchen ze over alles, kraken ze alles af, het is allemaal kut uit een soort verhevenheid. Je bent supporter van Ajax (als je het al supporters mag noemen). Niet van Bayern of Real. Gedraag je ernaar.

29 februari 2024 om 12:31

Mentalist ik zie het anders. Dit zijn pubers, of onvolgroeide volwassenen, die hun (maatschappelijke) frustraties hiermee botvieren. Het geschreeuw en wangedrag rond een wedstrijd van deze types hoort daar allemaal bij. Heeft denk ik weinig te maken met de 'status van Ajax een paar jaar terug'.

29 februari 2024 om 12:45

Maar hoe haal je het in je hoofd net als die (doods)bedreigingen aan het adres van Taylor en Gaaie? Ook al kan je dit anoniem doen, dan nog hoe haal je het in je hoofd. En dit zijn niet alleen Ajacieden hè, laat dat duidelijk zijn. Tis nu een Ajax artikel, maar het gebeurt overal.

29 februari 2024 om 12:49

Reinier, denk jij dat als Ajax bovenaan stond en Sutalo speelde de sterren van de hemel, hij deze reacties ook had gehad?

29 februari 2024 om 13:12

Sutalo zijn probleem is dat hij geen Engels en Nederlands spreekt. Hoe ga je dan een defensie leiden

Absolute hufters. Kansloos. Te schandalig voor woorden. Lever je seizoenskaart in en ga lekker een ander team supporten. Dit soort mensen kun je echt missen als kiespijn. In slechte tijden leer je de daadwerkelijke supporters kennen, dit soort droeftoeters zijn het in ieder geval niet.

29 februari 2024 om 11:33

Het frappante is ook bijna altijd, dat de meest fanatieke aanhang nooit de eigen spelers uitfluit. Dat was niet zo bij Ziyech destijds en ook niet bij Taylor nu. Het zijn juist de wannabe-lui die dit doen. Dat zal hierbij net zo zijn. Echt kansloze tokkies zijn het.

29 februari 2024 om 11:39

Toch kwam het gefluit voor Ziyech uit de vakken waar de harde kern zit.

29 februari 2024 om 11:44

Ach ja het zijn er altijd een aantal. Bij elke club wordt in moeilijke tijden weleens wat verkeerd afgereageerd overigens, alleen hoge bomen vangen meer wind en het lijkt of Ajax steeds de lul is. Hoort erbij. Het fenomeen pispaaltje is wellicht iets lelijks van de Nederlandse cultuur. Ik weet dat een grote meerderheid van het stadion steeds achter de club staat. Kan niet op mijn vingers fluiten zelf, maar heb soms best de neiging als ik een Taylor voor de zoveelste keer zie verzaken. Weet niet hoe vreselijk dat is eigenlijk. Dat je er de speler niet mee helpt begrijp ik. Hoewel ze ook wel een dikke huid mogen hebben. Dat uitsluitend tokkies fluiten is jouw mening, ik denk dat het mooie van voetbal juist is dat er een doorsnee van de samenleving op af komt. Een klein deel daarvan zal zich zo uiten, maar of het precies de tokkies zijn betwijfel ik zeer, ik denk juist eerder het verwende deel van het publiek dat weinig hart heeft voor de club, niet komt om te supporten maar uitsluitend om vermaakt te worden.

29 februari 2024 om 11:51

@Mano,

Uitfluiten vind ik oprecht van een mindere orde dan dit soort dingen. Blijft treurig, maar je zit in een stadion hoog in je emotie en kunt het wellicht niet anders kwijt dan maar te fluiten, in combinatie met stimulerende middelen is dat niet altijd een even goeie combi. Uitfluiten is treurig maar die kan ik nog wel uitleggen.

Maar dit soort mensen nemen dus vier dagen de tijd om van AZ bij te komen, zoeken op wanneer de beste man jarig is en komen dan met dit soort reacties. Dan ben je echt niet goed.

29 februari 2024 om 11:59

Ja verbaasd me ook weer niet je ziet dagelijks voorbeelden hoe diep anonieme keyboard warriors zinken

29 februari 2024 om 12:22

Ik zit schuinboven de F-Side (vak 430) en geloof mij bij Ziyech kwam wel degelijk het meeste gefluit vanuit die vakken hoor...

Maar goed maakt niet uit uit welk vak er gefloten wordt, het is gewoon kansloos. Een speler gaat echt niet beter spelen omdat je fluit. Knuppels...

Presteert totaal niet bij Ajax, maar ik heb nog steeds het gevoel dat het er wel in zit.
Misschien Hato eens op linksback zetten om Kaplan naast Sutalo te zetten.

Heeft het voor het Kroatisch elftal toch vaak wel laten zien, onder meerdere trainers en met meerdere verschillende mensen om zich heen. En ik zie mensen al zeggen "dat komt omdat hij daar Modric voor zich heeft staan". Ik zou zeggen, haal Modric naar Amsterdam !

29 februari 2024 om 11:34

Hij kan ook echt wel voetballen. Het is puur mentaal, dan helpen dit soort acties allerminst (als hij ze leest althans).

29 februari 2024 om 13:35

Wie stond er naast hem bij de club waar hij speelde? Wie stond naast hem in het Nat. elftal

Ajax speelt voortdurend op een lijn. Ik zie Hato op de middenlijn naast Sutalo staan EN een luchtduel aangaan. Als je deze verliest dan is de weg richting keeper open.
Hato moet GEEN luchtduel aangaan en Achter Sutalo opgesteld staan
Bij wedstrijden kijk ik niet alleen naar de bal, maar vooral hoe spelers zich opstellen die niet direct bij het duel betrokken zijn.

29 februari 2024 om 13:48

@cas1,

Als Ajax voortdurend op 1 lijn speelt, dan leg me maar even uit waarom er telkens 5 middenvelder/aanvallers afrennen op 2 verdedigers van Ajax.

Hato speelt juist vaak wat meer achteruit en de backs staan vaak juist veel te diep. Dat is de reden dat ze zo vaak tegen een overtal aanlopen. Totaal niet op 1 lijn.

Daarbij moet Hato wel gewoon luchtduels aangaan, je kunt moeilijk niets doen en staan kijken.

29 februari 2024 om 11:38

Heeft niet meer dan 10 hele wedstrijden gespeeld voor het Kroatische elftal, en was gewoon bankzitter achter de ‘toppers’ Vida en Lovren, die beide qua leeftijd al bijna met pensioen kunnen. Verder zijn er al wedstrijden geweest waar Hato linksback speelde, en ook daarin was Sutalo ook zwak.

29 februari 2024 om 13:21

@cr7_arsenal,

Wat heeft de leeftijd van Vida en Lovren en precies mee te maken, als zij het blok zijn dat ze in de laatste jaren aardig wat succes heeft gebracht.
Een solide verdediging vervang je niet zomaar, vooral niet in een nationaal elftal waar je niet veel tijd krijgt om op elkaar in te spelen.

Het gaat mij niet om Hato linksback, het gaan me meer over Sutalo een keer langs Kaplan te zetten.

29 februari 2024 om 11:46

Het grote probleem is dat het middenveld van Ajax de verdediging laat verzuipen bij balverlies.
Daarnaast is het in balbezit natuurlijk lekker wanneer je als centrale verdediger altijd Modric aan kan spelen, terwijl de middenvelders van Ajax gaan duiken omdat ze de bal niet willen hebben (of je weet dat de bal net zo snel weer terug komt)

29 februari 2024 om 11:52

Vind wel dat profvoetballers die niet presteren wat minder als slachtoffer moeten worden neergezet. Ze hebben een droombaan, als het niet lukt, moeten ze de manier zoeken. Prima als er mentaal iets mis zit, alle begrip voor, maar werk eraan met een specialist en zorg dat je na zo’n 25 wedstrijden eens de lijn omhoog inzet. Doe waarvoor je betaald wordt, net als jij en ik. Dat je als Kroatisch international iets kan lijkt me ook maar we hebben er verdomd weinig van gezien. En eerlijk is eerlijk wat nare berichten onder een social media post is voor niemand fijn, maar als je je daardoor van de wijs zou laten brengen heb je in profvoetbal niks te zoeken.

29 februari 2024 om 12:01

Kroatië is geen Brazilië, of Frankrijk. Zijn genoeg Kroatische internationals die niks toe voegen aan Ajax. Ik herinner me een Petkovic nog afgelopen WK, is ook Kroatisch international met een hoop interlands, maar dat is geen Ajax niveau.

Het collectief van Kroatië was de afgelopen jaren zeer sterk, maar individueel waren de spelers, afgezien van een paar uitzonderingen gewoon pure middelmaat. Spelers als Vida, Lovren, Erlic, Pogacic, Petkovic, Sosa en ga zo maar door.

Dus kunnen we aub stoppen met het aanhalen van een Kroatisch international en dat hij daarom wel iets moet kunnen.

29 februari 2024 om 13:24

@29er,

Prcies dat, Taylor staat echt altijd achter zijn man, en Hlynsson is ook vrij vaak verstoppertje aan het spelen.

Als je gewoon een middenvelder had als Frenkie, zou het natuurlijk veel makkelijker zijn.
Ik denk als je met het blok Henderson - v/d Boomen kunt spelen, het veel veranderd.

29 februari 2024 om 13:44

@cr7_arsenal,

Je kunt 11 koekenbakkers niet als een collectief de nations league laten winnen.
Ook niet als er 3 wereldklasse zijn en de rest niet zo goed is.

29 februari 2024 om 19:11

Griekenland won het EK met 11 koekenbakkers door alles dicht te timmeren en met geluk uit counters te scoren

29 februari 2024 om 11:49

Gewoon accepteren dat hij niet goed genoeg is. Het zit er simpelweg niet in en het gaat er ook niet inzitten. Tegen Bodo Glimt zag je dat Sutalo niet eens normaal kan passen.

29 februari 2024 om 11:57

Het ziet er niet uit inderdaad. Dat dacht ik van Botman en Schuurs ook, die zouden nu zonder twijfel in de basis staan helaas.

29 februari 2024 om 13:25

@deuitverkorene,

Fijn dat jij, iemand die hem af en toe een keer ziet spelen, ziet dat het er niet in zit. Terwijl zijn (voorgaande) trainer juist zien dat het er wel in zit.

29 februari 2024 om 13:26

@manodedios,

Die zouden bij elke Nederlandse club in de basis staan inderdaad, terwijl ze door iedereen werden afgeschreven.

Misschien spelers eens wat meer tijd gunnen.

29 februari 2024 om 13:38

Eens Jeroen, komt wel goed

Aldus de ‘supporters’..

Waneer gaan mensen zich eens gedragen, doe gewoon normaal en reageer dan gewoon niet.

29 februari 2024 om 12:32

De beeldvorming vanuit de media doet deze situatie ook allerminst goed. Sutalo (onder andere) wordt er constant uitgeplukt door de analisten, en het simpelere volk dat alles gelooft wat een oud voetballer op tv roept is ook geneigd om dit te herhalen op social media. Zag je ook met dat moment dat Vink het vergrootglas had gezet op Berghuis bij Utrecht uit. Die kreeg ook allerlei verwensingen over dat ene moment op de socials van Ajax over zich heen.

Dit zag je zelfs ook met Gimenez in dat dinopak nadat Derksen zich daar over had uitgelaten. Toen hij een tijdje niet scoorde gingen veel mensen online ook lopen zeiken dat hij zich te veel met randzaken bezig hield.

Ik heb het al eerder gezegd, ook toen Ajax die goede actie had met die 3 puntjes tegen social media haat: niet alleen de clubs en supporters hebben daar een rol in te spelen, de analisten wakkeren dat net zo goed aan. Zie ook een Hugo Borst bijvoorbeeld die spelers echt met de grond gelijk maakt alsof ze hem iets persoonlijk hebben aangedaan.

Misschien word ik steeds meer een oude zeikerd, of misschien is het echt erger nu. Voor mijn gevoel was het beoordelingsniveau in de media niet eerder zo extreem als dat het nu het geval is. Ik kan me alleen nog Manolev herinneren bij PSV met Gijp. Maar dat was toen meer uitzondering en nu meer de regel.

Wat een zuur en triest volk heb je toch... Je kan ontevreden zijn met iemands prestaties, maar het is toch te sneu voor woorden wat voor braaksels veel van die zogenaamde supporters allemaal durven te plaatsen op social media. Lekker vanachter het schermpje mensen afbranden, stelletje stakkers.

Dit zijn echt hersenloze, kansloze mensen. Ik wil me heel graag distantiëren van dit soort gepeupel. Zo reageer je niet naar je eigen spelers.

Triest, helaas gebeurd het bijna overal. En als volgend jaar een nieuwe trainer komt en Sutalo draait wel wordt die op handen gedragen. Zyech heb ik ooit totaal afgemaakt zien worden door de supporters na de 3-0 nederlaag in Eindhoven, nooit meer in een ajax shirt werd er geroepen. de jaren daarna werd die op handen gedragen, zo werkt het nu eenmaal.

Te hopen dat Sutalo net als ik geen socials heeft, dan krijg je er zo min mogelijk van mee, het lijkt me niet bevorderlijk voor zijn vertrouwen dit. Dus uiteindelijk win je er als supporter ook niks mee

Wat een sneu figuur en nepsupporter ben je dan. Laat die man lekker zn verjaardag vieren zonder je als kneusje er mee te bemoeien



Ik ben niet thuis in dit soort zaken, maar kan je controleren of dit Ajax fans zijn?
Mocht het inderdaad zichzelf fans noemende dan ben je behoorlijk ziek
Als hij niet zou spelen dan stond Ajax nu 12 de of zo. Niet dat hij nu top is, maar het is gewoon te slecht dit jaar. Kan gebeuren

Wat mij betreft;
hartelijk gefeliciteerd . Hopelijk mag je je verjaardag nog vele jaren vieren

Zo typisch Ajax weer. Het zit even niet mee dus een steuntje in de rug zou fijn zijn maar nee, lekker afzeiken op zn verjaardag. En ik zou hem zondag nog extra uitfluiten, gaat ie zeker beter van voetballen.

29 februari 2024 om 15:40

Ach, lekker typisch om te zeggen dat dit alleen bij Ajax gebeurd. Dit soort tokkies lopen overal rond. Als het wat minder gaat bij Feyenoord en PSV dan worden sommige van hun spelers ook getrakteerd op berichtjes van dit soort 'supporters'. Alleen daar wijdt Voetbalzone geen heel artikel aan.

Die campagne van Ajax eerder dit jaar heeft dus goed gewerkt… te triest voor woorden dit.

29 februari 2024 om 12:17

De campagnes voor dit soort figuren zullen wel nooit werken, aangezien het vaak toch eencelligen zijn die niks meer kan worden bijgeleerd.

Het valt mij sowieso op dat social media steeds meer simpele mensen hun ongezouten mening over van alles en nog wat te verkondigen onder nieuws berichten.

Toch wel het nadeel van het grote aantal successupporters bij een club als Ajax. In goede tijden zie je alleen maar social media posts over 'hun' club. Als het slecht gaat verdwijnen ze in de krochten en gaan ze een beetje sneu spelers lastig vallen.

Niet Ajax supporters die nu olie op vuur gaan gooien. Niet te identificeren zijn de helden, vanwege anonieme posts. Zijn puur andere club supporters die nu genieten van de hectiek bij Ajax. Gewoon negeren. Als we in onze slechtste seizoen ooit, voor plek 3/4/5 /6 strijden, hoeft er maar een paar wijzigingen te gebeuren en we zijn weer landskampioen. Psv en Feijenoord gaan een leegloop krijgen en flink wat ontevreden spelers die nu bank zitten gaan ook weg willen. Tij keert snel

29 februari 2024 om 12:26

Wat een onzin... Dit soort 'supporters' heb je bij alle clubs, dus ook bij Ajax. Misschien bij Ajax nog heftiger in die zin omdat die supporters minder gewend zijn aan de slechte resultaten zoals die er nu zijn.

29 februari 2024 om 12:47

Je stuk staat een en al vol met aannames

Ja, er komen nogal wat losers naar boven nu het slecht gaat met Ajax. Tientallen tot misschien een paar 100 mensen fluiten Taylor uit. Sutalo krijgt deze troep online van een aantal malloten. Laten we de focus leggen op het overgrote deel Ajacieden die weliswaar pissed, gefrustreerd of moedeloos worden van dit Ajax, maar zich nog wãƒâ©l kunnen gedragen. De focus op de kleine groep mafketels, maakt deze rot periode nog rotter.

Wat een kansloze figuren heb je er altijd weer tussen zitten man... triest gewoon. Dat soort figuren zijn geen eens supporters in mijn optiek...

Triest,

Ik snap dat er kritiek is, maar doe dat dan na een wedstrijd maar waarom op zijn verjaardag.

Treurig zooitje dit soort gasten...
Reageer dan niet op zo'n verjaardags post.

Was bij Bassey vorig jaar precies hetzelfde en die staat nu lekker te ballen in de PL, Sutalo zie ik ook wel vertrekken en gelijk een versterking zijn in de Serie A. Spelers die zichzelf willen ontwikkelen kunnen op dit moment Ajax beter links laten liggen, voetballen met een idee doen we sinds Ten Hag niet meer.

En door hier een hele post over te maken hou je dit gaande.

Online haat jegens eigen spelers.
Misschien iets om als club tegen te doen.
Maar weer even langs bij het media team.

Tja iedereen kan zich op internet voor doen als Ajacied. Sneue figuren.

te triest voor woorden dit, een keer een fluitconcert geven in het stadion ala maar iemand zo op zen eigen media account zo benaderen op zen verjaardag triest!

Kunnen wij internet niet gewoon alleen beschikbaar maken voor mensen met een bepaald IQ ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren