Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Suárez ten voeten uit: spits ontploft en krijgt tegenstander op de kast

Maandag, 28 augustus 2023 om 13:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:01

Luis Suárez heeft zich in de nacht van zondag op maandag weer eens van zijn meest pure kant laten zien. De spits van Grêmio eiste in de thuiswedstrijd tegen Cruzeiro (3-0) niet alleen de aandacht op met een treffer en een weergaloze assist, ook kreeg hij tegenstander Marlon op de kast. De verdediger kreeg geel nadat hij Suárez' schoen van het veld gooide.

Het duel tussen Grêmio en Cruzeiro naderde het rustsignaal, toen Suárez in de rug werd gelopen door zijn directe tegenstander. De Uruguayaan beweerde te zijn geraakt, maar kreeg geen vrije trap. Als bewijs trapte hij zijn schoen uit. Marlon was niet gediend van het theaterstukje en besloot Suárez' schoen over de zijlijn te gooien, waarop de voormalig Ajacied ontplofte.

De spits sprong op en ging verhaal halen bij de scheidsrechter, die gehoor gaf en Marlon de gele kaart toonde. Suárez, die na een half uur spelen al voor de openingstreffer had getekend, toonde bij de 2-0 opnieuw zijn waarde door op schitterende wijze voor het voorbereidende werk te zorgen. Grêmio zou het duel uiteindelijk met 3-0 winnen en staat op de derde plek in de Braziliaanse Serie A.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door ericvanloo)

Prachtig die grinta! Alles doen om te winnen no matter what! Dit missen wij in Nederland

28 augustus 2023 om 14:07

Dat missen we helemaal niet in Nederland. Dit moet zo snel mogelijk het voetbal uit en mag wat mij betreft bestraft worden met een rode kaart en 8 wedstrijden niet mee voetballen.

28 augustus 2023 om 14:09

Daarom winnen wij nooit op een eindtoernooi omdat dit ontbreekt aan ons spel

28 augustus 2023 om 14:11

Dan wordt het echt alleen maar water naar de zee dragen. Geen prijzen, alleen de complimenten.

28 augustus 2023 om 14:13

We winnen nooit op eindtoernooien omdat de teams waar we door uitgeschakeld worden sterker zijn, heeft niks met "niet onsportief genoeg zijn" te maken

28 augustus 2023 om 14:14

Aangezien wij in de top 5 wedstijden met de meeste kaarten op een eindtoernooi 3x voorkomen hebben we wellicht iets teveel grinta en kunnen we ons beter focussen op ons eigen spel

28 augustus 2023 om 14:18

Nee, dat was tegen Argentinië te zien...

28 augustus 2023 om 14:19

Uit de tent laten lokken emoties niet onder controle kunnen houden. Daar lag het aan

28 augustus 2023 om 14:36

Daarom ben ik erg blij dat jij het beleid omtrent voetbal niet schrijft, dan zouden wij als Nederland het nog afleggen tegen landen als Moldavië en Letland! Toen wij nooit een eindtoernooi wonnen of ver kwamen in Europa werd gezegd: in Nederland ontbreekt het gif. Nu krijgen we dat steeds meer is het weer niet goed, hoe irritant het ook kan zijn. Vele topvoetballers en trainers zijn tijdens interviews de vraag gesteld: waarom wint Nederland nooit een eindtoernooi? Antwoorden waren standaard: ontbreekt aan gif, te sportief, geen winnaarsmentaliteit bij de spelers. Nederland zal niet 10 van dit soort spelers moeten hebben, maar 200!!!

28 augustus 2023 om 14:45

Buluciano. Het is gewoon dikke onzin wat er wordt gebezigd. Überhaupt tot een finale komen is al een hele lange route en die haal je echt niet als je geen winnaarsmentaliteit hebt hoor. Vind dat soort teksten echt lege hulzen. Nergens op gebaseerd en beetje dingen roepen om 'interessant' over te komen. De Spanjaarden hadden tot 2008 ook nog maar 1 eindronde gewonnen, hebben die nu opeens wel winnaarsmentaliteit? Omdat zij 2x achter elkaar een toernooi wonnen. Of hadden zij gewoon een hele goede lichting? Een toernooi winnen is ook een stukje geluk wat je nodig hebt, er kan er namelijk maar 1 team het toernooi winnen.

28 augustus 2023 om 14:54

Niet mee eens. Nederland is zovaak door teams uitgeschakeld die helemaal niet sterker zijn maar wel veel spelers met winnaarsmentaliteit hebben. Tsjechië is bijvoorbeeld echt niet beter maar hebben wel een aantal winnaars in het team. Argentinië heeft het WK ook niet gewonnen omdat ze het sterkste team hadden, ze streden voor elkaar.

28 augustus 2023 om 15:17

Ik zou het verlies tegen Tsjechië eerder afschuiven op De Ligt die onnodig rood pakt, een selectie dat met tien man geen vuist kon maken en een bondscoach die de selectie nou niet beter heeft gemaakt in 2021. Argentinië won het WK op basis van van kwaliteit, tactiek en vooral geluk (wat logisch is, dat is bij bijna elke winnaar van een eindtoernooi). Het hele strijden voor elkaar verhaal gaat niet op als Kolo Muani die kans afmaakt. Ik vind persoonlijk overwinningen afschuiven op winaarsmentaliteit zo inhoudsloos, omdat er zoveel meer factoren een veel grotere invloed kunnen hebben.

28 augustus 2023 om 15:52

AjaxNL. En zo heeft Nederland ook genoeg teams uitgeschakeld die wel beschikken over dat zogenaamde 'winnaarsmentaliteit'. Je hebt inderdaad gelijk, wij als Nederland gaan het veld op om lekker te willen verliezen en niet te willen winnen... WK 2010 win je een halve finale van een Uruguay en in 2014 schakel je in de laatste paar minuten mexico uit met een veredeld eredivisie team (en een geweldige Robben). Zijn toch teams die vaak als voorbeeld worden aangehaald. Elke uitschakeling heeft gewoon zijn eigen verhaal, maar om alles maar op zo iets niet tastbaars als 'winnaarsmentaliteit' te gooien. Is hetzelfde om te roepen dat alleen autoritaire mensen leiding kunnen geven omdat zij zo goed mensen kunnen uitkafferen. Zo zie ik namelijk dat soort spelers met dat overdreven gedoe als Suarez. Je hoeft je echt niet achterlijk te gedragen in het veld om aan te tonen dat je winnaarsmentaliteit hebt hoor

28 augustus 2023 om 15:54

En Nederland streed niet? Vanuit een onmogelijke positie nog terugkomen tegen de uiteindelijke wereldkampioen die dan dat zogenaamde grinta wel hebben en verliezen op penaltys. Mede omdat de scheidsrechter enorm biased was. Maar Argentinië heeft toch zoveel grinta? Waarom gaven zij het nog volledig weg tegen Nederland op het eind? Het heeft ook te maken met een beetje geluk. Waarom haalt Mexico geen WK finales? Hebben meer inwoners dan ons en hebben toch zoveel grinta?

28 augustus 2023 om 17:04

Precies dit Giorg. 't Nederlands elftal zit vol brave schooljongentjes en hebben niet de slimmigheidjes waarmee je wedstrijden bepaalt. Je moet bijdehand zijn in de top en dat zijn we niet.

28 augustus 2023 om 17:27

Nee hoor.. scheidsrechter met voorkeur voor Argentinië daar lag het aan hoe kan je anders uitleggen dat die gozer na die zaag en bal de dugout in schietend nog op het veld stond?

28 augustus 2023 om 14:12

Ik ben het met Giorg eens. Het is een kwaliteit die Latijns Amerikanen vaak wel en Nederlanders vaak niet hebben. En het is een kwaliteit, want het is niet strafbaar, dus mag het gebruikt worden. Ik was ook een dergelijk type dat bij elke scheet ging liggen, maar als de scheids even niet keek dan deelde ik ook even iets uit, of sneerde ik iets naar een tegenstander toe: alles om ze uit hun spel te halen en mijn zijde een voordeeltje te geven.

28 augustus 2023 om 14:16

Dit dus! Als wij dit beheerste gingen wij er niet af tegen Portugal en Argentinië wij laten ons meeslepen en zijn uit de tent gelokt en spelen met emoties die wij niet onder controle kunnen houden! Italianen, Spanjaarden, Portugezen en alle Zuid Amerikaanse landen beheersen dit wel!

28 augustus 2023 om 14:25

Ik begrijp opzich wat je bedoelt maar ik vind het echt gênant en beschamend als volwassenen zich zo gedragen, van mij hoeft het dan niet. Ik kijk naar voetbal voor mijn plezier en niet voor theater of eng gedrag. Ook ben ik het er niet mee eens dat dit de reden is dat deze landen zo vaak winnen, ze hebben ook gewoon enorm veel kwaliteit wat gewoon belangrijker is dan je als kleuter gedragen

28 augustus 2023 om 14:34

Het enkel aan hieraan toewijzen vind ik heel ver gaan. Argentinië had het grootste gedeelte van die wedstijd voetballend onder controle en heeft naar mijn mening terecht gewonnen. Dat wij ons uit te tent laten lokken ligt net zo erg aan de tegenstander. Of paste het precies in het straatje van Portugal om ook 2x rood te pakken en de kwartfinale zonder twee basisspelers in te gaan. Mijn punt is dat je op basis van tactiek, kwaliteit en vooral geluk in eindtoernooien verder gaat en niet op basis van "grinta".

28 augustus 2023 om 14:38

Precies zoals je zegt: jij kijkt voor vermaak. Zij spelen om te winnen. Die twee rijmen niet altijd. En ik denk dat je onderschat hoezeer iemand mentaal uit iemands spel halen, het niveau van de tegenstander naar beneden kan halen (waardoor je zelf inderdaad veel beter oogt dan je daadwerkelijk bent)

28 augustus 2023 om 14:54

Klopt ook zeker, dit is hoe ze in bepaalde landen voetbal spelen (helaas). Voor mij verpest het het spel totaal. Om een extreem voorbeeld te nemen, als ik naar Getafe kijk krijg ik gewoon tranen in mijn ogen. Ik zie graag passie, inzet en felheid naast goed voetbal, geen theater

28 augustus 2023 om 14:17

@giorg
Gelukkig wel, ik win liever helemaal niets, dan dat ik win met valsspelen en theater. Het is maar waar je trots ligt heh...

28 augustus 2023 om 14:20

Remember Ajax-PSV.... volgens mij heeft iedereen in Nederland toen gezegd van dat gaan we dus niet meer doen.

28 augustus 2023 om 14:30

Grinta? Wij hebben Brinta!

Maar dan zit je als volwassen man op het veld, wordt je schoen 2 meter verder gegooid en ga ja naar de scheids alsof er iets heel ernstigs is gebeurd.... En dat noemen we dan grinta.... Suarez lekker geel geven voor dit enorme kinderachtige gedrag. Wat een stel kleuters zijn het soms ook.
Ik zit gewoon met verbazing naar dit filmpje te kijken hoe een volwassen man zoiets kan doen.

28 augustus 2023 om 14:33

Suarez zijn acties blijven zwaaar entertaining om naar te kijken! Inderdaad wat je zegt: dit missen wij in nederland

28 augustus 2023 om 14:40

Passie en strijd en wil om te winnen missen wij maar dit soort trieste, kinderachtige, matennaaier actie missen wij niet.

28 augustus 2023 om 14:48

Is gewoon een eigenschap dat niet ingebakken is bij ons. Wij Nederlanders zijn over het algemeen te nuchter voor dit soort dingen. Nationalisme en trots zijn, daar wordt meestal met kromme tenen naar gekeken.

Het is ook niet iets wat je zomaar erin krijgt. Daar is een hele cultuur omslag voor nodig. En dat gaat dus nooit gebeuren.

28 augustus 2023 om 15:16

Er is een verschil tussen hard werken en vechtlust voor je team tonen, en nutteloos temperament.
Hoe heeft Suarez zijn team geholpen met deze actie?

28 augustus 2023 om 15:21

"Meest pure kant"? staat er? Echt?

We wilden toch juist af van deze excessen in het voetbal? Na de bekerfinale was er een en al geklaag, toen heb ik niemand gehoord over dat verschrikkelijke woord grinta. Maar nu Suarez het doet is het puur?

Kom op zeg, wat een voorbeeld ben je als man van 36. Ik weet het wel, een triest voorbeeld.

28 augustus 2023 om 15:52

Ja leuk man die Grinta. Een van de redenen waarom La Liga verschrikkelijk is om te kijken. Alleen maar gejank, aanstellen, spel ligt constant stil, zeuren om kaarten, tijdrekken, schwalbes maken. Ja echt super leuk. Dat zij moeten valsspelen om te winnen, zegt meer over hun dan over ons. Overigens doet Nederland bijna tot niks onder voor Zuid Amerikaanse landen mbt sport..

28 augustus 2023 om 16:39

Tot bijten aan toe, Bakkal heeft vast nog steeds een litteken.

Dit mis ik niet in NL, spreek voor jezelf.

29 augustus 2023 om 06:16

Nee hoor. Suarez had rood moeten hebben. Geel voor spelbederf gezien hij zijn eigen schoen uittrapt om het spel stil te leggen. Tweede geel om een kaart te vragen voor de tegenstander. Goede speler maar hij wordt een een beetje een cartoonpersonage met zijn aanstellerige gedrag.

Geweldige spits, maar het is en blijft een naar mannetje.

Met het vertrek van Alvarez vertrok ook het laatste stukje winnaars mentaliteit van de gehele eredivisie. Wellicht dat Lozano en de back van Ajax dit weer terug kunnen brengen. Heel irritant maar goed voor de intensiteit van een wedstrijd.

28 augustus 2023 om 14:19

Mwa... je hebt altijd wel
Spelers met gif... een noa lang is ook zo mannetje bijv.

28 augustus 2023 om 14:27

Hancko, Hartman, Bijlow, Geertruida en Trauner bij Feyenoord. Hoe vaak is Feyenoord vorig seizoen niet uit een achterstand teruggekomen?
Bij PSV zie ik ook genoeg winnaarsmentaliteit en ook iemand als Berghuis en Klaassen beschiken erover. En dan hebben we alleen de top gehad.

28 augustus 2023 om 15:20

Huh? Kunnen alleen spelers uit Mexico of Zuid-Amerika een winnaarsmentaliteit hebben? Okay...

Onsportief gedrag, maar Suarez kan er zelf natuurlijk ook wat van op dat gebied. Een Youri Baas had zulk onsportief gedrag nooit getoond.

28 augustus 2023 om 14:16

Alweer youri baas

Los van zijn gedrag.. Hij is echt nog heel erg goed. Alle supporters van Ajax die riepen dat hij niet terug gehaald moest worden (ongeacht haalbaar ja/nee) die hebben volgens mij echt geen idee hoe scherp hij nog is in de 16 meter. Maakt super goals en is een van de grote redenen dat ze 3e staan. Transfertarget van Feyenoord, Bitello, begon overigens op de bank deze wedstrijd.

28 augustus 2023 om 14:22

Specifieke reden dat hij op de bank begon?

28 augustus 2023 om 15:05

Mogelijk vanwege een aanstaande transfer? Maar zonder gekheid ik weet het niet, ik heb zelfs even Braziliaanse tweets bekeken net en daar lees ik vooral dat ze vinden dat hij opgesteld had moeten worden en dat ze in een 4-2-3-1 moeten gaan spelen in plaats van de 4-2-4 / 4-4-2 waar ze nu vaak in spelen. De supporters die kritiek hebben, vinden hem nogal nonchalant en 'slaperig/lui'. Supporters vinden dat hij een beetje ongeintresseerd lijkt, wat best wel kan duiden op een evt vertrek. Porto wordt in de Braziliaanse media vooral genoemd, meer dan Feyenoord.
(Hij gaf trouwens wel een goede assist op de 3-0 nog, die heb ik wel gezien)

28 augustus 2023 om 15:30

Brasileiro, je volgt blijkbaar aardig het voetbal daar. Speelt hij normaal wel altijd dan? En zou hij een aanwinst zijn voor Feyenoord/eredivisie?

28 augustus 2023 om 16:37

Bedankt voor je inzichten.

Als Porto zich ermee gaat bemoeien is het voor Feyenoord sowieso een mission impossible, al helemaal als er niks vertrekt. Het credo lijkt toch echt dat er iets weg moet voordat er iets bij komt.

Zie hem bij Porto trouwens niet zo snel basis staan maar goed, wel een meer vertrouwde omgeving.

28 augustus 2023 om 15:11

Nergens gelezen dat hij niet terug hoeft te komen. Wanneer was dat dan, want na Ajax heeft hij alleen maar pieken gehad.

Wanneer was dat?

28 augustus 2023 om 15:28

Na Atletico Madrid en vervolgens ook na Nacional. Er waren, net als ik, veel supporters die zijn terugkeer toegejuicht hadden, maar ook veel mensen op VZ zagen Suarez als 'over the hill' of iemand die in de weg zou staan van jonge spelers (wss Brobbey). Of ze dat nu nog zo vinden of toe zouden geven weet ik niet uiteraard.

28 augustus 2023 om 15:29

Fairplay1, waren doorgaans de meeste reacties hier toen hij kon vertrekken.

Eind 30 en je dan nog steeds als een kleuter gedragen.

Zeker niet VAR-waardig om terug te draaien? Maakt er zelf theater van en doet zijn schoen uit. Ik zou die ook een eind weggooien, Suarez wil em toch zelf niet meer aan

Suarez ten voeten uit

Blijft ook een theatrale clown hoor die Suarez haha. Hilarisch ook hoe die speler hem gewoon belachelijk heeft gemaakt door zijn schoen weg te gooien waardoor Suarez 'opeens' weer kan opstaan en loopt naar de scheidsrechter om te klagen. Dit soort gedrag is altijd zo triest...

28 augustus 2023 om 15:34

@modricmagic,

Die speler heeft zichzelf vooral belachelijk gemaakt.

Als je Suarez daar lekker laat zitten, lekker laat klagen en doorvoetbalt, dan is Suarez degene die zich belachelijk maakt. Maar nu lukt zijn plannetje.

We hebben het over kinderachtig. Maar is het niet nog kinderachtiger om op dit gedrag te reageren?

Verschrikkelijk dut soort theater! Totaal geen overtreding ook...
Echt zonde gezien Suarez vaak genoeg mooie voetballende dingen heeft laten zien!
Totaal niet nodig dit soort fratsen...

Veel de liefhebbers van Suarez (sommige vinden het schijnbaar prachtig allemaal),
zoek even op 'suarez schwalbe tegen Nec'....
Waarbij het net doet alsof hij geëlektrocuteerd wordt nadat hij een handje op zijn rug voelt.

Laten we eerlijk zijn, deze gek had na zijn acties bij Bakkal en Chiellini nooit meer mogen voetballen. En nee, 'grinta' is niet een afdoende excuus.

Okee dit is niet sportief maar wel grappig hahaha.

Deze zin "luis Suárez heeft zich in de nacht van zondag op maandag weer eens van zijn meest pure kant laten zien.". Wat een onzin. Zo kun je ook beschrijven dat het in het verleden en nu een ontzettend vervelende voetballer was. Blij dat hij weg is uit Europa.

Lekker na dit seizoen in de MLS gaan spelen met Alba, Busquets en Messi, ze kunnen nog wel een goede spits gebruiken want ik ben niet overtuigd van Martinez in de spits, Daarnaast heeft het middenveld en vooral de verdediging prioriteit in de komende transfer periode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Gremio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Palmeiras6931
3.Flamengo6615
4.Gremio656
5.Botafogo6423
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. SuárezAanvaller3215
CaíqueKeeper30
Bruno AlvesVerdediger290
Voor de complete selectie: Clubpagina Gremio.

1014 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren