Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Suárez moet niet op de vleugel, dan verlies je helft van zijn goals’

Laatste update:

Op papier heeft Barcelona met Lionel Messi, Neymar en zomeraanwinst Luis Suárez een droomvoorhoede, maar in de praktijk weten de drie sterspelers elkaar nog lang niet altijd goed te vinden. Volgens Fabio Capello is vooral Suárez voorlopig niet gelukkig nu hij als buitenspeler fungeert.

/

De bondscoach van Rusland erkent dat trainer Luis Enrique dagelijks met de Uruguayaans international werkt en dat het lastig is om van grote afstand iets te zeggen over zijn werkwijze. Toch is Capello ervan overtuigd dat momenteel niet alles uit de kwaliteiten van de voormalig Liverpool-topscorer wordt gehaald. “Zijn coach weet meer dan wij, maar de vleugel is niet de beste positie voor Suárez”, vertelt de Italiaanse oefenmeester aan Onda Cero.

“Hij heeft scorend vermogen, maar je verliest de helft daarvan als je hem op de flank zet. Suárez moet in het centrum staan, niet op de vleugels. Hij is in mijn ogen een van de beste aanvallers van de wereld, dus Luis Enrique zal een oplossing moeten verzinnen. Want het huidige Barcelona wil nog net zo voetballen als in het verleden, maar er zit minder snelheid in”, analyseert de keuzeheer van de Russen.

Suárez scoorde tot dusverre pas twee keer voor Barcelona, terwijl de Catalanen afgelopen zomer veel voor hem betaalden. Goal becijferde dat de transfer van de aanvaller zelfs de duurste van 2014 was; daarbij werd niet alleen de afkoopsom meegenomen, maar ook tekengeld, de beloning voor zaakwaarnemers en het loon dat de komende jaren betaald zal worden. Zo kwam Suárez op 253 miljoen euro uit en bleef hij Ángel Di María (241 miljoen) voor, die van Real Madrid naar Manchester United ging.

Ben je het met Fabio Capello eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

tja maar hij heeft ook genoeg kansen gehad die er normaal wel in gaan bij hem en nu nog even niet.
Zo lang hij maar genoeg voor de goal kan verschijnen.

17 december 2014 om 12:55

Hoewel ik niet veel Barca kijk denk ik dat de rechter en linker 'vleugel' eerder gewoon rechter en linker aanvallers zijn. Messi is geen puntspits maar een tien. Dus Neymar en Suarez trekken naar wil naar binnen. De backs vliegen er wel over heen over de vleugels.

Bij Ajax speelde Suarez altijd vanaf rechts, dus Capello heeft geen gelijk. Bovendien moet je Capello niet serieus nemen want die zette Gerrard op de linkervleugel bij Engeland en Heskey in de spits. En kijk hoe slecht hij het doet met Rusland. Laat hem eerst zijn eigen zaakjes maar eens op orde krijgen.

17 december 2014 om 12:58

Heskey😂

17 december 2014 om 12:11

Net zoiets als Özil op de vleugels zetten.

17 december 2014 om 13:34

Niet helemaal, want Özil is een aangever en spelers zullen ook echt de bal naar hem passen als hij vrij staat, daar komt veel minder egoïsme bij kijken.

Wanneer Suárez de bal naar Messi moet passen betekend dit doorgaans een goal minder voor hem, of in ieder geval een kans minder op, dat is funest voor een speler die voornamelijk wil scoren.

Wat is dit voor onzin? Suarez speelt gewoon als 9, Messi komt nu meer van rechts en vooral uit de middencirkel

17 december 2014 om 11:57

Haha jij kijkt denk ik een andere barca met een andere suarez.. de wedstrijden die ik heb gezien stond hij gewoon rechts... en ik heb er genoeg gezien.. Snapje?

17 december 2014 om 12:13

Dan heb je ook gezien dat hij af en toe ook op links staat?

Suarez heeft wat mij betreft een vrijerol, je vind hem op linkse, spits en rechts.

17 december 2014 om 12:27

Ik kijk ook vaak genoeg wedstrijden van barcelona en suarez staat vaker in het centrum. Snapje?

Ben ik het mee eens!
Suarez heeft bij liverpool ook altijd centraal gestaan en kijk wat hij daar liet zien...

Mjah messi gaat zichzelf niet opofferen en zelf aan de zijkant spelen, die wilt zelf lekker in de spits staan.

Dat is de eeuwige vraag bij Barcelona, is Messi een spits? In het systeem van Guardiola kon Messi erg goed uit de voeten als spits. Men had geen aanspeelpunt nodig en door de vele positiewisselingen tijdens hun positiespel hadden ze ook geen vaste spits nodig. Nu, met Suarez erbij, zou ik er wel voor kiezen om Suarez als spits te laten functioneren. Barcelona speelt niet meer het spel dat ze onder Guardiola speelden en er is wel degelijk behoefte aan een vaste spits. Suarez scoort aanzienlijk meer als spits en Messi kun je altijd een vrije rol geven als rechtsbuiten. Wellicht zijn ze bang dat Suarez Neymar voor de voeten zal lopen?

Messi op de vleugels zetten scheelt ook de helft van zijn goals. En aangezien Messi er meer maakt dan Suarez. Volgens mij heeft Capello niet alle wedstrijden van Barca gekeken, want Messi komt meestal van rechts op en speelt ook vaak achter Neymar en Suarez. Suarez moet gewoon zijn kansen afmaken.

17 december 2014 om 15:38

@yaya_psv daar ben ik het mee eens maar ik denk dat Messi ook verschrikkelijk veel zou scoren a als hij net als CR7 en Robben aan de zijkant zal staan en Suarez in de spits. Messi zou dan 1 derecte tegenstander hebben en misschien iemand die rugdekking geeft Suarez zal op zijn buurt 2 man bezig houden waardoor Raketic Iniesta Xavi en Sergio meer ruimte krijgen op het middenveld. Tegenstanders gaan namelijk echt niet met 4 man rond Messi staan als hij Rechtsbuiten staat. ik denk dat het juist minder met barca gaat omdat ze A wat ouder zijn en B gewoon andere spelers hebben die hun rol anders vervullen. Soms moet je kleine aanpassingen doen om de tegenstander te verassen. Als je iemand binnen haalt als Suarez dan zmoet je hem gebruiken als spits anders was het beter geweest om Sanchez te behouden of misschien een Bony halen die het niet erg had gevonden op de bank plaats te nemen.

Maar ik dacht dat Messi juist verplaatst was naar de vleugel?

Suarez scoorde als verkapte rechtsbuiten ook 35 doelpunten namens Ajax, dus dat hij goals inlevert is onzin... Bovendien rouleert men bij Barcelona in de aanval en zijn de 3 vrij om zelf uit te vogelen of ze centraal, vanaf links en rechts komen.

17 december 2014 om 12:06

Tja dat was in de eredevisie......

17 december 2014 om 12:10

Mee eens, toen hij nog bij Ajax speelde gaf hij ook al aan voor Barça te willen spelen en toen was hij nog een vleugelspeler. Hij is natuurlijk veranderd als speler bij Liverpool, maar dat wilt niet zeggen dat hij niet meer op de vleugels kan spelen.

Suarez heeft ook al kansen laten liggen, hij moet vooral zijn ritme nog wat zien te vinden bij zijn nieuwe club. Zolang hij niet verwacht dat hij het middelpunt zal zijn van alle aanvallen bij Barça komt dat wel goed denk ik en dan maakt het weinig uit of hij nu rechts of centraal staat.

17 december 2014 om 15:44

In zijn seizoen bij Ajax met 35 doelpunten stond Suarez gewoon in de spits en niet als rechtsbuiten

Ik heb het gevoel dat veel gasten hier wat plaatsen zonder wedstrijden te kijken, suarez komt gewoon van rechts.. bijna elke wedstrijd gezien... of ze hebben zo een enorme barca bril op dat ze niet willen toegeven dat als je suarez niet in de spits zet je hem ook niet moet halen!!!!

Zegt de dwaas die Gerrard als linksbuiten gebruikte. Totaal ongeloofwaardig.

Messi speelt de laatste tijd wel steeds meer vanaf rechts. Suarez begint nu steevast in spits, maar tijdens de wedstrijd wordt er nog vaak van positie gewisseld. Overigens zie ik Suarez wel slagen. Die gozer heeft vier maanden geen moer kunnen doen, dus die moet er nog helemaal in komen en dat vergt tijd.

Als Capello eens echt naar de wedstrijden zou kijken, zou hij zien dat hij genoeg kansen gehad heeft. Maar het afmaken wilt nog niet echt vlotten.

Suarez puur als spits gebruiken en Messi laten zwerven tussen de CAM en de RW is imo de beste oplossing.
Met Dani Alves dat steeds opkomt is er toch geen vaste RW nodig in het huidige systeem.

Dan verlies je helft. Lidwoorden zijn niet meer belangrijk.

Wat een nutteloze reactie van Capello zeg. Neymar fungeert ook het beste in een vrije rol voorin evenals Messi. Hun goals zullen dan toch ook afnemen als je Suarez in het centrum zet. Het maakt niet uit of Suarez minder scoort het gaat om de rendement van het hele team.

Suarez is gewoon niet zo goed als de meeste mensen hier denken..scoorde in zijn beste seizoen 3/4 van zijn goals tegen de kleintjes in de bpl.

Als je kijkt naar zijn jaren bij Liverpool..in de topwedstrijden(manu, city, Arsenal, Chelsea) heeft ie in 30 wedstrijden 7 keer gescoord, das minder dan 1 keer in de 4 wedstrijden..dan kun je toch moeilijk beweren dat de man echt het verschil maakt..het is echt een goede speler maar geen wereldspits..

17 december 2014 om 13:12

Uiteindelijk word je wel kampioen door geen steken te laten vallen tegen de kleintjes, zeker in La Liga. Als hij wat goals had meegepikt tegen Celta en Getafe had Barca nu misschien wel 5 punten meer.

17 december 2014 om 19:20

Ik heb Suarez in Engeland heel veel goede topwedstrijden zien spelen,

suarez hoort in de spits en dan messi met een vrije rol erachter en erom heen.
beetje zoals dit:

bravo
alves pique mascherano alba

busquets

rakitic iniesta
messi
suarez neymar

een soort 4-1-2-1-2 systeem

Deze stelling van Capello klopt alleen, als uitgangspunt neemt dat hij centraal moet spelen omdat hij moet scoren.
Het werkt namelijk niet zo dat als 4 spelers voorheen ieder een aantal goals maakte, dat ze bij elkaar in één team de optelsom aan doelpunten maken.

Dus nee, het is eerder een keuze of je Messi centraal wilt of op de flank..
En anders wel: een ander spelsysteem.

Een idee?

ter Stegen ?
Montoya (!!)
Pique
Mascherano
Alba
Busquets
Rakitic
Iniesta
Messi
Suarez
Neymar

na 0 doelpunten in 7 wedstrijden kun je niet eens meer over de helft spreken.

Achterlijke aankoop. Zo zonde als je Neymar en Messi hebt lopen. Zo haal je gewoon niet het maximale uit je aanval terwijl de spelers individueel overlopen van de kwaliteit.

17 december 2014 om 13:35

Een Real Madrid met Ronaldo, Benzema en Bale loopt anders wel heel aardig, waar Bale nog wel steeds zoekende is naar zijn juiste vorm in deze aanval. Het heeft echter wel een tijd geduurd, voordat deze aanvallers hun plek goed konden invullen.

Neymar is bezig aan zijn tweede seizoen en speelt al een stuk beter dan zijn eerste. Suarez heeft net een paar wedstrijden erop zitten en hij heeft ook de tijd nodig om zich aan te passen. Geef het allemaal even de tijd en je zult zien dat dit een weergaloze aanval gaat worden.

17 december 2014 om 13:55

Maar bij Real heb je maar een echte individualist, waar Barca er drie heeft. Benzema en Bale spelen toch meer in dienst van eftal dan Suarez en Neymar. Drie van dat soort types is toch net te veel.

17 december 2014 om 15:39

Ik vind Bale nog niet in dienst van het elftal spelen. In ieder geval nog niet genoeg. Benzema doet dit echter wel uitstekend. Ronaldo lijkt het ook goed op te hebben gepakt. Ik vind Bale meer een individualist dan Ronaldo momenteel. Daarom heeft Bale nog niet zijn juiste vorm gevonden en Ronaldo wel.

Neymar speelt juist in dienst van het elftal dit seizoen. Vorig seizoen deed hij dit nog te weinig en was veel onnodig egoïstisch. Suarez probeert in dienst van het elftal te spelen, maar faalt daar nog te vaak in. Die tijd komt nog wel. Messi speelt ook in dienst van het elftal.

Mijn conclusie is dat Bale en Suarez nog te veel met zichzelf bezig zijn. Bale lijkt zich niet te willen beteren hierin, waar Suarez het wel probeert.

Op de flank bij Barcelona betekent niet stijf op de flank. Naarmate het spel wordt opgebouwd, zakt Messi iets weg uit de punt. Zowel Neymar als Suarez trekken vervolgens meer naar het midden toe, waar de backs op hun beurt stijf de flank aflopen. Soms beland een spits wel eens stijf aan de flank, die situaties komen gewoon voor na een lange bal oid.

Zoals het nu staat gaat het prima. Suarez is vaak bij de goal te vinden en heeft al dotten van kansen gehad. Als hij die had gescoord, had je weinig mensen gehoord. Het mist hem gewoon net even aan de scherpte om die bal wel erin te poeieren. Die periode komt straks vanzelf.

Daarnaast zie je Suarez ook heel erg zoeken naar de juiste positie. Zijn positiespel zal langzaam verbeterd worden en beter passen in de Barcelona-tactiek. Als hij dat beter onder de knie krijgt, zullen de doelpunten vanzelf komen.

Wat moet een Capello nou met zijn bemoeienissen.

De hele link tussen Suárez en of Barca met Capello is er niet en nooit geweest dus begrijp niet zo goed waarom hij hier zijn woord in moet doen.
Hij kan zich beter concentreren op zijn eigen zaakjes.
"een geldwolf als bondscoach neerzetten, daarmee verlies je de helft van je wedstrijden".

Zo goed is Suarez ook helemaal niet. Nooit echt een seizoen heel goed gespeeld alleen vorig jaar een beetje maar niet wereldtop

17 december 2014 om 15:07

niet wereldtop maar scoorde wel net zo veel als ronaldo in de Bpl.
nee hij heeft nooit echt een heel seizoen goed gespeeld.
pff blijf maar vooral in je eigen onzin geloven.

ik vind hem op rechts ook helemaal niks maar suarez is ook gewoon nog niet fit.
al een paar intikkers gemist en hij moet nog steeds wennen aan het spel. het duurde bij alexis ook 2 jaar dus gun suarez ook eff de tijd joh. hij heeft iig een paar goals gemaakt een assists en dat is ook niet mis.

Capello heeft in mij ogen wel een punt. Suarez is vreselijk in de spits dan weet je dat je garandeert 20doelpunten alleen al door hem al binnen hebt. Zet Messi gewoon vanaf rechts. Alleen is het alleen voor op papier want Messi is toch iemand die achter Suarez zal schuiven. Want van de rechterkant komt Alves al als een gek aan hollen. Neymar van rechts. Pfff dan is het een kwestie van tijd tot dat die ballen erin rollen net als warme bollen over de toonbank.

17 december 2014 om 17:56

Of messi,neymar,suarez beter is dan neymar,messi,sanchez dat geloof ik echt niet.
Sanchez had een toegevoegde waarde en was vorig seizoen de enige op niveau bij barca.
Helaas kan je dat niet meer terugdraaien.
Maar reus op de plek van suarez was vele malen beter geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren