Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supportersrellen ontsieren kampioenswedstrijd van Colo Colo

Laatste update:

Colo Colo kon zondag kampioen worden van Chili, maar de wedstrijd tegen Santiago Wanderers werd na een kwartier gestaakt. Supportersgroepen bestormden het veld en gingen elkaar met onder meer metalen staven te lijf. Scheidsrechter Enrique Osses kon niet anders doen dan de wedstrijd affluiten.

Hij heeft op de Chileense televisie laten weten dat het duel vandaag in ieder geval niet meer gespeeld wordt en dat de voetbalbond naar een oplossing gaat zoeken. Het duel was door de ongeregeldheden al later begonnen in het Estadio Elías Figueroa Brander te Valparaíso, de grootste havenstad van het land.

De hooligans staken tevens vuurwerk af, gooiden met kuipstoeltjes, vernielden camera-apparatuur en buiten het stadion werden de ruiten van auto’s ingegooid met bakstenen. Na een interventie van de speciale eenheden van de politie en smeekbedes van de spelers keerde de rust in het stadion enigszins terug, maar buiten het Estadio Figueroa bleef men vechten.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig,,,, kom je niet in nederland tegen

6 december 2015 om 23:07

Nee, niet in Nederland zelf nee. Feyenoord hooligans die Nancy kort en klein slaan en voor miljoenen euros schade aanrichten in Rome, Ajax fans twee weken geleden ook aardig huisgehouden in Glasgow, horeca personeel wat daar zwaar mishandelt is. De hooligans daar gaan dan tenminste nog met elkaar op de vuist en laten onschuldige buitenstaanders met rust.

6 december 2015 om 23:16

Precies deze!

7 december 2015 om 00:04

Rugu, niet dat ik het wil bagataliseren maar vergelijk je echt deze misstanden in Chili met de wandaden van 50/60 idioten in Glasgow? Dat lijkt mij niet evenredig namelijk. Ontopic: wellicht de verantwoordelijke club maar puntenstraf geven? Kijken of de supporters zich nog steeds zo laten gelden als het kampioenschap wordt uitgesteld/ontnomen.

7 december 2015 om 00:46

Niet nodig. Puntenstraf is niet van toepassing omdat Colo Colo als club niet als schuldige kan worden gewezen voor incidenten die buitenshuis gebeuren. We zijn al kampioen omdat onze naaste belager Universidad Catolica heeft verloren. Colo Colo es campeon!

7 december 2015 om 01:19

@ surreal,

Dat zeg ik ook niet, Frenkie stelt echter dat dit soort dingen hier niet voorkomen, maar dat is natuurlijk onzin. Hij wil met zijn punt aangeven dat hier niet dat soort idioten rondlopen. Kan me trouwens ook nog wel een groep Cambuur supporters herinneren die een perskamer bestormen omdat de trainer naar de concurrent gaat. En over wandaden van grotere proportie, dan zal ik maar niet over de voetbalwed in Engeland beginnen en over de hoevaak er in Nederland de laatste jaren stadionverboden uit uitgedeeld. Nee nee, de beveiliging is hier beter maar als het puntje bij paaltje komt is het hier net zo erg.

typisch zuid-amerikaans. de supporters zijn heel erg fanatiek. vooral vergeleken met europa. jammer dat ze soms te ver gaan en het eventueel verpesten voor de ploeg en andere fans

6 december 2015 om 22:53

nou oost-europeanen kunnen er ook wat van hoor

6 december 2015 om 23:22

klopt maar ik vind de zuid-amerikanen toch veel extremer

6 december 2015 om 23:15

Wat dacht je van Griekenland

6 december 2015 om 23:18

Wat dacht je van de laffe Nederlands die alleen maar onschuldige mensen en steden aanvallen. Deze mensen zijn tenminste nog zo echt om met elkaar de confrontatie aan te gaan!

6 december 2015 om 23:39

Inderdaad heel nobel van ze om met elkaar op de vuist te gaan. Die camera apparatuur zal er ook wel om gevraagd hebben en die auto's stonden vast verkeerd geparkeerd.

6 december 2015 om 23:41

Elke hooligan is er een te veel. Echter in Zuid-Amerika is het van een heel ander niveau. Van mafia praktijken tot ontvoeringen van spelers en/of familieleden. Dat zie ik nergens anders gebeuren.

Wat een debielen. Snap hooligans echt totaal niet, verzieken de boel alleen maar...

6 december 2015 om 22:59

Ik denk ze wel te snappen, een leven zonder aandacht, een persoonlijkheid die verot is en het iq van een goudvis. Die gevechten en rellen geven ze het idee iets te betekenen, stoer te zijn tegenover hun mede goudvissen.

6 december 2015 om 23:25

mooi omschreven. ik ben zelf totaal geen fan van hooligans. kijk liever met plezier naar een match dan bijvoorbeeld steekpartijen te moeten aanschouwen

Colo Colo is mijn club. Had er zoveel zin in vandaag. Lekker de 31e titel vieren en een plek in de 2016 Copa Libertadores. Tot er een stel debielen van beide barra bravas besluiten om het te verpesten voor iedereen. Wandereres fans provoceerden al op social media: "De zorras (belediging voor Colo Colo fans) zullen never nooit de titel op ons veld vieren." Desondanks is iedereen die hieraan deelnam schuldig. Er is iemand neergestoken en er werd met geweren geschoten. Het is afwachten hoe de bond gaat oordelen. In principe valt Colo Colo niets kwalijk te nemen. Het gebeurt in een uitwedstrijd en dan zijn de gastheren meestal de dupe. Echter waren de Colo Colo fans wel in meerderheid. Het is de grootste club van Chili. En helaas is dit een zwarte dag voor ons.

6 december 2015 om 23:32

Tof om iemand tegen te komen de ook de Chileense competitie volgt. Mijn clubje daar is Deportivo Palestino, heb het verboden shirt ook weten te bemachten . Gefeliciteerd met het kampioenschap.

6 december 2015 om 23:38

Wow bijzonder dit! Heb je Palestijnse roots? In ieder geval bedankt. We zijn kampioen. Helaas niet op de manier hoe we gewend zijn van Los Albos, strijdend als de Indiaan. Maar goed, titel is titel!

7 december 2015 om 02:57

Tja.... het zou niet de eerste keer zijn dat chilenen zich niet in houden om niet te gaan rellen. Jammer dat dit zo gevierd moet worden. Het slaat nergens op.

7 december 2015 om 05:38

Fijn om je stukjes altijd te lezen als het gaat om Zuid-Amerikaans voetbal!

7 december 2015 om 05:40

Danku zeer! Dat waardeer ik echt. Ook leuk dat vz iets post over mijn club Colo Colo. Helaas is de oorzaak niet leuk.

Jammer dat het zo gegaan is. Maar Colo-Colo is alsnog kampioen geworden, omdat de concurrent Uni Catolica dus heeft verloren. Dit incident is toch wel heel erg uit de hand gelopen zie ik.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren