Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suïcidale middenvelder Beka Beka (OGC Nice) veilig van viaduct afgehaald

Laatste update:

OGC Nice-middenvelder Alexis Beka Beka is door verschillende hulpdiensten veilig van het 100 meter hoge viaduct in Nice gehaald en buiten levensgevaar. Dat melden verschillende bronnen in Frankrijk, waaronder het doorgaans betrouwbare France Bleu. Volgens GFFN kampt de 22-jarige Parijzenaar met suïcidale gedachten na een relatiebreuk. Vrijdag, rond het begin van de middag, kwam het nieuws dat Beka Beka dreigde een einde te maken aan zijn leven. Na onderhandeling met de politie, brandweer en een psycholoog van Nice is Beka Beka veilig van het viaduct afgehaald.

RMC Sport sprak over een zorgwekkende situatie. Beka Beka, die te boek staat als een veelbelovend talent in Frankrijk, dreigde zichzelf rond het middaguur van het leven te beroven door van een hoge brug vlakbij het stadion van Nice af te springen. “Hij heeft zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd en dreigt te springen. De politie en brandweer voeren momenteel de onderhandelingen met Beka Beka, terwijl een interventiegroep probeert de omgeving veilig te houden. Een psycholoog van de club is onderweg om te ondersteunen bij het onderhandelen”, schreef het betrouwbare Franse medium in een liveblog over de situatie.

Inmiddels is dus bekend dat Beka Beka buiten levensgevaar is. Het is wachten op de eerste berichtgeving vanuit Nice, dat eerder op de dag alle persactiviteiten heeft gecanceld vanwege de situatie rondom Beka Beka. Hoe lang de middenvelder al kampte met suïcidale gedachten is onbekend, al lijken problemen in de relationele sfeer de oorzaak te zijn. Beka Beka zat vorige week tijdens het gewonnen uitduel met AS Monaco (0-1) ‘gewoon’ nog op de bank bij le Gym, maar kreeg dit seizoen nog geen speelminuten onder trainer Francesco Farioli.

Beka Beka werd vorige zomer door Nice voor 12 miljoen euro overgenomen van Lokomotiv Moskou. Sindsdien kwam hij tot 22 officiële duels voor de Franse club, waarin hij eenmaal trefzeker was. Dit seizoen vertolkte hij tot dusver een minder belangrijke rol in de selectie van Nice. De voormalig jeugdinternational van les Bleus ligt in de Allianz Riviera nog tot medio 2027 vast.

Denk jij aan zelfmoord? 113 Zelfmoordpreventie is er voor je. Je kunt gratis en geheel anoniem bellen via 0800-0113.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die 113 onder de post is netjes VZ. Compliment.

29 september 2023 om 14:38

Dat is onderdeel van hoe media met dit onderwerp dienen te behandelen. Ik weet niet of het wettelijk echt verplicht is, maar als je erop let is het extreem veel voorkomend bij berichtgeving over zelfdoding.

Inderdaad goede zaak, als je het mij vraagt. Al belt maar één extra persoon het nummer hierdoor, is het al winst.

29 september 2023 om 14:41

Of het verplicht is kan ik zo 1, 2, 3 niet vinden, maar kan me goed voorstellen dat het een soort van ongeschreven regel is binnen de media.

29 september 2023 om 15:15

Helemaal mee eens, hulde! Belangrijk om dit soort dingen aan het licht te brengen.

Gelukkig maar laten we hopen dat deze man er zo snel mogelijk mentaal bovenop komt!

Pff, heftig. Gelukkig is het de hulpdiensten gelukt om hem te overtuigen. Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, hoe goed je eruit ziet, alsnog is het mogelijk om ongelukkig te zijn. Hoop dat ie er snel van herstelt.

Gelukkig nu hem de tijd geven om aan zichzelf te werken met de juist hulp natuurlijk. Depressie is verschrikkelijk en is zo moeilijk te overwinnen. Las trouwens op Engelse forums dat hij het wou beëindigen om een ex.

Fijn dat hij niet is gesprongen, er is nooit een goede reden om zelf een einde aan je leven te maken, maar een gebroken relatie al helemaal niet. Het is zijn/haar verlies en niet de jouwe.

29 september 2023 om 15:34

“Nooit” kan je natuurlijk niet zeggen…

29 september 2023 om 16:09

Ik denk dat Dennis Moes probeert te zeggen dat je meer waard bent dan dat je denkt, zelfs in tijden van tegenslag. En dat je leven mooiere tijden kan brengen als je niet toegeeft.

Top, ik hoop dat deze jongen hulp krijgt en er mentaal weer bovenop komt! De pijn van een relatiebreuk is vaak tijdelijk en zeker op die leeftijd. Blij dat ze deze jongen hebben kunnen redden.

Hoe we omgaan met een relatiebreuk is iets individueel-psychologisch, maar in het geval van mannen ook wel echt iets sociaal-maatschappelijks. Daar kunnen we met z'n allen beter in worden als je ziet hoe vaak mannen of jongens psychisch worstelen met een ex. Hopelijk komt deze jongen er overheen en vindt hij een nieuwe vlam in z'n leven!

29 september 2023 om 16:10

@leidsehood - Ik denk niet dat het specifiek een probleem is bij mannen. Het is iets menselijks en van alle tijden. Door social media is het er allemaal vast niet beter op geworden.

Sowieso denk ik persoonlijk dat als je zo reageert na het einde van een relatie of op een ex, je beter eerst even met jezelf bezig kunt zodat je in de toekomst niet nog een keer in zo'n situatie komt. Volgens mij zijn er ook tal van onderzoeken die staven dat mensen die leiden aan depressie of andere problemen met betrekking tot zelfbeeld ook vaak hun geluk af laten hangen van de aanwezigheid van hun vlam, in ieder geval met betrekking tot die context.

Beste nieuws van de dag. Blij dat hij in veiligheid is. Ik hoop vooral dat hij nu de hulp krijgt die hij nodig heeft.

Aan sommige reacties hier te zien is het duidelijk dat mensen er weer eens he - le - maal niets van begrijpen, maar desondanks toch een mening te geven. En ook de topsport moet geestelijke gezondheid echt eens serieuzer gaan nemen en er beter opletten. En ook voor zij die er zelf onder lijden moet er meer komen om ervoor te zorgen dat ze ook zelf snel problemen in zien. Daarbij, het motief enkel koppelen aan relatieproblemen is heel kort door de bocht, het is altijd een opeenstapeling van factoren die nauwelijks te meten zijn. En de mensen die het egoïstisch noemen of spreken een fragielere generatie mogen al helemaal hun mond spoelen.

Hopelijk krijgen hij en zijn geliefden nu goede hulp en kunnen ze de onderste steen eruit halen. En aan iedereen die zich niet goed voelt, al is het maar somberheid, het is nooit slecht om hulp te zoeken.

In een wereld waar sprake is van een eenzaamheidseconomie en aandachtseconomie snap ik waarom het zo slecht in onze westerse wereld. Zeker als ook nog eens een grote voorspeller van criminaliteit armoede en relatieve deprivatie is wat steeds meer voor komt in Europa.

Iedereen, laten we eens proberen in iemand anders z'n schoenen te staan en liever tegen elkaar te doen. Je weet nooit wie het nodig heeft

Ik snap eigenlijk nooit zo goed hoe dit kan.
Als je er een einde aan wilt maken, parkeer je je auto, loop je eruit, en spring je, toch ?!
Hoe kun je dan nog de tijd voorbij laten gaan om de politie etc. te laten komen, en dan nog te "onderhandelen"?

(Is niet negatief, maar vraag me dat gewoon af).

29 september 2023 om 14:54

Het is heel goed mogelijk dat iemand oprecht dood wil, maar geen zelfmoord durft te plegen. Ik weet van drie familieleden van me dat ze een paar keer op het punt gestaan hebben om er een eind aan te maken, maar toch niet durfden. Maar dat het menens was is wel gebleken, want uiteindelijk hebben ze het alle drie toch gedaan.

29 september 2023 om 15:30

@cabinessence,

Spijtig om te horen, ik dacht als je dat echt wilde, dat het niet zo moeilijk is om te "durven" omdat je dan toch nergens meer iets om geeft. Maar is dus blijkbaar niet zo simpel.

29 september 2023 om 16:13

@j3ro3ntj33__ - Er komen natuurlijk wel heel wat meer factoren bij kijken dan enkel even springen. Je kijkt als het ware de dood in de ogen en je lichaam heeft in die situatie altijd een "fight-or-flight"-reactie. Als er al een moment komt dat zo'n persoon nog helder na kan denken, is het op zo'n moment. Ik kan me voorstellen dat er een enorme lading adrenaline, spanning, angst en noem het allemaal maar op loskomt in het lichaam. Ik denk niet dat wij ons voor kunnen stellen hoe zo'n persoon allereerst in z'n hoofd zit en hoe zo'n persoon zich voelt als hij eenmaal 'de dood in de ogen staart'.

29 september 2023 om 14:55

Als je suïcidale gedachten hebt, kan je ook niet zo goed en logisch meer nadenken.
Het blijft een grote stap om 'het' doen: jezelf van het leven beroven. Dat is niet zomaar iets.
Ook hoor je van mensen die een poging hebben gepleegd, maar het uiteindelijk hebben overleeft, dat ze spijt hebben van hun keuze.

Ik ben zelf hulpverlener en werk sinds 2007 voor de ggz en ggd . Helaas maken wij dit dagelijks mee in allerlei vormen . Mijn vrouw kinderen familie en vrienden zeggen altijd tegen mij van jeetje wat een zware rot baan heb jij maar zelf zie ik dat anders en ben ik blij met elke persoon die wij weer hebben kunnen helpen en weer zin in het leven krijgt … Afgelopen dinsdag nog een jonge meid van 23 thuis kunnen redden van een suïcidale poging .. het leven is niet makkelijk voor heel veel mensen. Dagelijks worstelen een hoop mensen met het leven en voeren ze een zware strijd .. de druk op de ggz is enorm. Het aantal mensen loopt enorm op en voornamelijk jongeren .. We hebben wachtlijsten van hier tot aan Tokio …gelukkig is deze jongen niet gesprongen en hopelijk kan hij doormiddel van goede hulp met de tijd weer verder .

30 september 2023 om 01:11

Je doet goed werk. Ik ken een aantal mensen die suicidaal zijn geweest maar nu heel gelukkig zijn of in ieder geval niet meer zo depressief. Dat krijg jij misschien niet altijd te zien op je werk, maar daar helpen jullie ook bij op het moment dat het heel slecht gaat.

30 september 2023 om 01:42

@leidse Thanx kerel. Door de grote bezuinigingen van de afgelopen jaren lopen we echt op onze tenen . Helaas gaat er ook veel fout .. Veel collega’s die tijdens de Corona omscholing hebben gedaan en weg zijn gegaan mbt de werkdruk. Helaas zijn veel cliënten daar de dupe van. Loonsverhoging is echt een grap. We krijgen vanaf nov maar 5% erbij …Maar we blijven elke dag knokken om zoveel mensen te helpen zowel ambulant als bij onze opname plekken.

Arme jongen, die moet heel diep zitten nu. Wat hoop ik dat ze hem kunnen redden, maar het moet bij hem vanbinnen komen. Nooit opgeven, jongen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren