Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sublieme Sané laat Bayern-fans smullen tijdens eenvoudig tussendoortje

Laatste update:

Bayern München heeft woensdagavond in de Champions League een gemakkelijke 2-4 zege geboekt op Viktoria Plzen. De Beierse club stond bij rust al met 0-4 voor, dankzij de uitblinkende Leroy Sané en Leon Goretzka. Na rust nam het elftal van trainer Julian Nagelsmann gas terug, waardoor de Tsjechen nog twee keer trefzeker waren. Noussair Mazraoui mocht de volledige wedstrijd spelen, Ryan Gravenberch viel na rust in. Bayern is door de overwinning al zeker van de knock-outfase van het miljardenbal.

Bayern had slechts tien minuten nodig om op voorsprong te komen in Pilsen. Sadio Mané ontving de bal aan de linkerkant van het veld, waarna hij een een-twee aanging met Goretzka. Vervolgens was het voor de Senegalees een koud kunstje om de bal langs doelman Jindrich Stanek te werken: 0-1. De tweede treffer van Der Rekordmeister was nog fraaier, dankzij een uitgemeten steekpass van Sané op Kingsley Coman. De Fransman wist vervolgens Thomas Müller op een presenteerblaadje te bedienen, waardoor de score van dichtbij verdubbeld werd.

Na 25 minuten gooide Goretzka de wedstrijd al definitief in het slot. De 27-jarige Duitser ontving de bal van Müller, waarna hij Stanek met een geplaatst schot verschalkte. De geblesseerd Müller werd vervolgens wel vervangen door de pas zeventienjarige Mathys Tel. Tien minuten later werd de oorwassing van Plzen voor rust compleet. Ditmaal stond een directe assist van Sané aan de basis van het doelpunt. De linkspoot legde de bal met een steekpass panklaar neer voor Goretzka, die hem kinderlijk eenvoudig over Stanek heen wipte: 0-4.

Na rust liet het elftal van Nagelsmann de touwtjes duidelijk vieren. Coman werd in de rust al aan de kant gehouden, terwijl Goretzka na 57 minuten vervangen werd door Gravenberch. Met de voormalig Ajacied in de ploeg moest Bayern nog wel de eerste twee tegentreffers van dit Champions League-seizoen incasseren. Eerst was het Adam Vlkanova die de bal randje zestien langs reservedoelman Sven Ulreich wist te werken, waarna invaller Jan Kliment de eindstand bepaalde op 2-4.

Bayern is dankzij deze overwinning zeker van een plek in de knock-outfase. Met 12 punten staat de Duitse landskampioen stijf aan kop in Groep C van de Champions League. Internazionale volgt met zeven punten, terwijl Barcelona op plek drie staat met vier punten. Plzen heeft nog altijd geen punt gepakt in deze ijzersterke groep. Voor Bayern lijkt de groepswinst in de resterende wedstrijden tegen Barça (uit) en Inter (thuis) voor het grijpen te liggen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker hoor, had toch wel verwacht dat Bayern in de 2e helft door zou denderen zoals afgelopen jaren verschillende keren het geval is geweest!

Bayern dus groepswinnaar. Kijken of ze de CL kunnen winnen zijn samen met PSG, Real en City toch de topfavoriet.

Vorig seizoen 18/6 gehaald uit ook een soort van poule des doods met Barcelona en Benfica en nu ook dit seizoen staan ze alweer 12/4 in de zwaarste poule van de CL. Ieder jaar lijkt het wel een dejavu dat ze de poule makkelijk doorkomen, maar in de knock-out vaak wel de bovenliggende partij zijn, maar tegen een couterend PSG of ander team toch vaak voortijdig sneuvelen. Ik hoop dat het dit jaar anders is, maar bij tijd en wijle is de achterhoede wel de achillesziel van Bayern met dat ze dan alles op de aanval zetten en vaak de deksel op de neus krijgen als de kansen er niet invliegen. Als Nagelsmann van Bayern de machine kan maken als de eerste weken van dit seizoen zijn ze nagenoeg niet te kloppen, maar als ze de huidige vorm doorzetten (en er kan nog veel gebeuren met een WK er tussenin), dan zie ik weer een vroegtijde uitschakeling helaas gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren