Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Streppel maakte Vlap ‘heel boos’: ‘Ik dacht aan een vertrek’

Laatste update:

Michel Vlap heeft na een uitstekend seizoen bij sc Heerenveen een transfer naar Anderlecht afgedwongen. Hij groeide in Friesland uit tot steunpilaar en maakte onlangs voor acht miljoen euro de overstap naar de Belgische topclub, waar hij gaat samenspelen met onder meer Vincent Kompany en Samir Nasri. De afgelopen twee seizoenen mocht de 22-jarige Vlap zich vaste basisspeler noemen in het Abe Lenstra Stadion, maar gedurende de periode daarvoor had hij het zwaar en dacht hij door de aanwezigheid van Jurgen Streppel zelfs aan een vroegtijdig vertrek.

Onder Streppel belandde Vlap op een zijspoor. Hij kreeg nauwelijks een kans en mocht zelfs niet meetrainen met de groep. Volgens de aanvallende middenvelder was dat onterecht. “Ik ben altijd zelfkritisch, weet echt wel wanneer ik goed of slecht ben. Maar in die fase was het gewoon echt niet terecht dat ik er helemaal niet aan te pas kwam bij sc Heerenveen. Ik trainde hard en goed, blonk uit in de beloftenploeg, en toch kreeg ik geen kans van Streppel”, laat Vlap weten in een interview met Voetbal International.

“Je mag gerust weten dat dit me heel boos maakte. Je wilt je laten zien aan jouw publiek, je wilt belangrijk zijn. Dan is het heel vervelend dat degene die erover gaat, je trainer dus, je volledig links laat liggen. Want dat deed Streppel”, vervolgt Vlap, die het goed kon begrijpen dat de toenmalig Heerenveen-trainer voor spelers met meer ervaring koos. Het was juist de manier waarop Streppel met hem omging die hem niet zinde.

“Ik was op een bepaald moment zó ver dat ik dacht aan een vertrek bij mijn cluppie”, aldus Vlap. “Ik dacht: Als ze het me hier niet gunnen, dan probeer ik het wel ergens anders. Al heeft nooit iemand dat aan mijn houding kunnen merken. Ik ben me altijd vol blijven inzetten. Laat 'm de huppeldepup krijgen, die Streppel, dacht ik dan. Mij krijgt hij niet klein.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Streppel heeft het niet zo op talenten. Liet Frankie de Jong ook links liggen bij Willem 2. Blijkbaar heeft hij meer vertrouwen in ervaren en bewezen krachten.

26 juli 2019 om 11:57

Dat verhaal met Frenkie hoor je heel vaak, maar Streppel heeft ook duidelijk uitgelegd waarom hij op dat moment de keuze voor Braber maakte. Het vertrouwen van hem voor spelers op bepaalde situatie is erg afhankelijk van de situatie waarin het team zich bevond. Op dat moment was er bij Willem II niet de tijd en de mogelijkheid om een jong (frenkie was op dat moment 17 volgens mij) talent te brengen en hem de kans geven om fouten te maken. Willem II vocht op dat moment voor lijfsbehoud, en mijns inziens is het dan logisch dat een trainer dan kiest voor een ervarenere speler op die positie.

Vlap lijkt me geen moeilijke jongen, dus het lijkt me dat de keuze die Streppel toen maakte grotendeels gebaseerd is op voetbalgerelateerde zaken. Blijkbaar paste Vlap op dat moment niet in zijn tactisch plaatje.

26 juli 2019 om 13:36

Maar omdat hij bij Heerenveen dus ook al voor ervaring koos en niet talent, lijkt het er eerder op dat dat van Frenkie gewoon een slap excuus was.

26 juli 2019 om 13:58

Ik heb even gekeken naar de laatste 2 seizoenen van Jurgen Streppel en dan met name naar het aantal gespeelde wedstrijden van talenten.

16/17
St. Juste (19): 31 wedstrijden
Morten Thorsby (19): 28 wedstrijden
Pelle van Amersfoort (20) 35 wedstrijden
Morten Odegaard (17): 17 wedstrijden
Arber Zeneli (20): 38 wedstrijden

17/18
Denzel Dumfries (20) 37 wedstrijden
Kik Pierie (16): 34 wedstrijden
Morten Thorsbu (20): 35 wedstrijden
Michel Vlap (19): 26 wedstrijden

Hieruit concludeer ik dat het allemaal wel meevalt. Omdat De Jong achteraf gezien een wereldtalent bleek te zijn, en Streppel op dat moment koos voor een andere speler hebben sommige het nu over Streppel als diegene die niet voor talent kiest. Hij heeft nota bene een jongen van 16 een compleet seizoen alles laten spelen.

26 juli 2019 om 12:01

Het duurde ook even voordat Frenkie bij Ajax vast in de ploeg kwam.

26 juli 2019 om 12:59

Ja Willem II of Ajax is behoorlijk groot verschil. Frenkie had bij Willem II van grote waarde kunnen zijn als je zijn kwaliteiten goed kan inschatten en daar is Streppel niet zo goed in.

26 juli 2019 om 13:24

Frenkie was toen 16 en Willem II was verwikkeld in degradatiestrijd. Dat is niet bepaald een ideaal moment om een 16 jarig talent te laten spelen. Ze waren bij Willem II , inclusief streppel , echt wel overtuigd van zijn kwaliteiten . Daarom hebben ze hem ook voor een laag bedrag maar een hoog doorverkoop percentage laten gaan ; hetgeen dit jaar een gouden greep bleek.

26 juli 2019 om 15:02

Onzin Willem II eindigde in dat jaar 9e dus er was wel degelijk mogelijkheden om een jonge speler te brengen gedurende de wedstrijd. Willem II moest Frenkie verkopen anders was ie transfervrij vertrokken toen de RvC een transfer van zo'n 8ton tegen hield moest er geimproviseerd worden en kozen voor een doorverkoop percentage. Dat was altijd nog beter als transfer vrij laten vertrekken. Willem II was inderdaad overtuigd van zijn talent maar hadden nooit gedacht dat Frenkie voor zoveel verkocht zou worden.

Streppel zit er met enige regelmaat naast qua beoordelen van spelers. Frenkie de Jong mocht ook al nooit mee doen en Vlap had je als talent toch op zijn minst moeten laten meetrainen met het eerste. Dat niveau kon ie echt wel aan.

26 juli 2019 om 12:01

Het kan inderdaad zijn dat een trainer het niet ziet zitten in een speler. Ik heb zelf een tijdje meegelopen bij Rkc, en daar heb ik ervaren dat een trainer eindverantwoordelijk is, maar wel constant overlegd/discussieert met zijn assistenten, de trainer van de belofteploeg, met zijn aanvoerders. Als een speler werkelijk waar de pannen van het dak speelt en hij echt goed genoeg is en in het tactische plaatje past, dan zullen er genoeg geluiden binnen een club zijn die de trainer duidelijk maken dat een speler erbij hoort. Hoeveel mensen hebben wel niet jarenlang geroepen dat Nouri het grootste talent in jaren was bij Ajax, maar toch had hij op zijn 20e nog amper in het eerste gespeeld.

26 juli 2019 om 12:15

Volgens mij had Frenkie ook slechts een handjevol wedstrijden gespeeld op 20 jarige leeftijd. Appie was echt wel boven komen drijven. Die was aan de bal vaardiger dan De Jong. Jaap Stam speelde overigens op zijn 20e nog bij een amateur club, dus leeftijd is in mijn ogen totaal niet relevant.

26 juli 2019 om 12:26

Nouri was fysiek wat minder ver dan generatie genoten. Maar hij had wel veel meer talent. Net als de jong.
Zodra Nouri fysiek volwassen genoeg was zou hij meteen het verschil maken en al snel te goed zijn voor de Nederlandse competitie.

26 juli 2019 om 12:44

Dat kan, en bevestigd alleen maar mijn verhaal toch? Dat talent alleen niet altijd de reden hoeft te zijn dat iemand niet speelt of geen kans krijgt.

26 juli 2019 om 12:22

Regelmatig? Je noemt slechts 1 ander voorbeeld, wat niet eens een noemenswaardige is. Dus kom dan eens met meer voorbeelden, voordat je Streppel afbrandt.

26 juli 2019 om 13:32

Oke Neutralefannl Streppel is een fantastische wereldtrainer die het altijd goed ziet en talenten alle kansen geeft om zich te ontwikkelen. Zonder deze toptrainer had Frenkie nu bij Almere City mogen ballen en Vlap bij de amateurs van Veendam. Gelukkig hebben we visionairs zoals jij die met fantastische onderbouwingen komt waarom Real Madrid deze man nog niet heeft aangetrokken.

26 juli 2019 om 14:02

Master D, we hebben het allemaal warm maar probeer wel op een fatsoenlijke manier met elkaar te discussiëren alsjeblieft. Neutralefannl geeft enkel en alleen aan dat jij Streppel afbrandt en zegt dat hij er vaak naast zit op het gebied van talenten, maar je komt naast Frenkie (wat gewoon uitgelegd is door Streppel zelf) met geen enkel ander voorbeeld. Zoals ik hierboven ook al heb gepost, de laatste twee seizoenen van Streppel in de Eredivisie:

16/17
St. Juste (19): 31 wedstrijden
Morten Thorsby (19): 28 wedstrijden
Pelle van Amersfoort (20) 35 wedstrijden
Morten Odegaard (17): 17 wedstrijden
Arber Zeneli (20): 38 wedstrijden

17/18
Denzel Dumfries (20) 37 wedstrijden
Kik Pierie (16): 34 wedstrijden
Morten Thorsbu (20): 35 wedstrijden
Michel Vlap (19): 26 wedstrijden

Niemand zegt dat deze man een geweldenaar is met jonge talenten, maar het is heel erg kort door de bocht om op basis van een geval een trainer te bestempelen als iemand die er vaak naast zit qua beoordeling van jonge talenten.

26 juli 2019 om 19:12

Wat een kinderlijke reactie. Je loopt Streppel af te branden, doet dit op basis van 1 trainersaspect en onderbouwt je met slechts 1 voorbeeld. Dat is dus totaal geen referentie. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat Real Streppel allang had moeten contracteren.

Kom op zeg..

ik hoop dat Vlap dat ook tegen Streppel heeft gezegd toen hij daar nog trainer was want ik vind het altijd een beetje goedkoop om pas kritiek te spuien als zo een trainer weg is

“Moeilijke jongen”

“Moeilijke jongen”

“Moeilijke jongen”

“Moeilijke jongen”

“Moeilijke jongen”

“Moeilijke jongen”

Hij drukt zich hier nog zacht uit. Sprak hem twee jaar terug tijdens mijn vakantie naar Albufeira, en de krachttermen die Vlap destijds bezigde hadden Streppel hoe dan ook een kaal hoofd bezorgd. Vlap vindt zichzelf ook echt een vedette, als je hem kent merk je dat aan alles. Kan me goed voorstellen dat Streppel dacht, nu nog even niet jonkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren