Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steward ‘ernstig mishandeld’ tijdens PEC - Feyenoord; drie verdachten opgepakt

Laatste update:

Een steward van PEC Zwolle is zondagmiddag ernstig mishandeld tijdens het thuisduel met Feyenoord (0-2). Dat melden de Blauwvingers in een statement op de clubwebsite. De steward attendeerde enkele supporters op hun stadionverbod en werd vervolgens hard aangepakt. Inmiddels zijn er drie verdachten aangehouden, weet het Algemeen Dagblad.

De steward merkte zondag op dat er een aantal supporters met een ontzegging toch in het MAC³PARK stadion aanwezig waren. Toen hij hen verzocht te vertrekken, weigerde één persoon dat te doen. Toen de steward die persoon vervolgens nogmaals aansprak, werd hij door meerdere personen 'ernstig mishandeld', zo valt te lezen in het statement.

Vervolgens nam de politie het over en werd er besloten om onder meer enkele uitgangen te sluiten na afloop van de wedstrijd. PEC excuseert zich daarom tegenover zijn supporters.

"We vinden het als club zeer vervelend dat door deze situatie het overgrote deel van de supporters hier last van heeft gehad en zich onveilig heeft kunnen voelen. De komende dagen wordt de volledige situatie verder geëvalueerd en onderzocht", aldus de club.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er inmiddels drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Zwolle, van 29, 49 en 59 jaar. Het trio blijft vastzitten tot het politieonderzoek naar het voorval afloopt. De steward hoefde niet naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen.

PEC koploper op boetelijst
De NOS onthulde in augustus nog dat PEC bovenaan de boetelijst van de KNVB sinds de coronacrisis prijkt. De Zwolse club kregen al sancties ter waarde van bijna 84.000 euro opgelegd vanwege misdragingen onder supporters. Algemeen directeur Xander Czaikowski zei al daarvan te balen.

"We hebben het afgelopen jaar veel tijd gestoken in onze veiligheidsorganisatie, die is redelijk op de schop gegaan. We hebben een nieuw veiligheidsbeleid geschreven, samen met de supporters. En een gedragscommissie opgesteld. We hopen dat we dit jaar minder straffen krijgen opgelegd en dat onze supporters zich meer zullen gaan gedragen", aldus Czaikowski tegenover de NOS.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heftig. Die man doet gewoon z'n werk. Voetbal wordt kapot gemaakt door deze volslagen idioten.

9 oktober 2023 om 09:58

Dit is niet alleen in het voetbal zo, maar in de hele maatschappij. Openbaar vervoer is ook al zo'n ramp.

Er zijn een hele hoop mensen die schijt en alles aan iedereen heeft. Een hele zorgelijke ontwikkeling.

9 oktober 2023 om 10:47

Er zijn altijd wel debielen geweest in het verleden waar de media meteen op zat.
Verder is sinds 2020 de armoede in Nederland gestegen, en het gat tussen arm en rijk groter geworden. Wat grote indicaties zijn van delinquentie

9 oktober 2023 om 21:38

Het Engelse systeem toepassen. Tijdens de wedstrijd bij de politie melden. En als niet, minimaal 1 maand brommen. Even met werk voor het gevangenis personeel, maar dat mindert na een jaar of twee. Amper meer werk voor de politie en veel veiliger stadions..

9 oktober 2023 om 10:46

Wat ik me afvraag... Dit gebeurde in vol aanzien van iedereen? Zonder de held uit te hangen; als ik daar met met m'n groep vrienden van een mannetje of 10 zat en ik zag dit gebeuren was ik echt niet kalm op m'n stoel blijven zitten.

9 oktober 2023 om 13:52

Ik snap wat je zegt hoor. Maar ernstig mishandeld kan ook al in tien seconden. Er liepen ook andere stewards die ongetwijfeld ingrepen.

9 oktober 2023 om 15:42

Eens, maar hoe groot was de groep waar ze bij hoorden? Er staat daar bij PEC altijd een mannetje of 40, 50 doorgesnoven achter die goal. Dan moet je wel een hele grote groep meehebben om daar tegenin te gaan. Ik hoop dat ik ook zou durfen in te grijpen met een groepje van 10 van m’n vrienden, maar als dat zou betekenen dat ik het tegen die groep zou moeten opnemen, dan waarschijnlijk niet…

9 oktober 2023 om 16:03

Het lijkt me niet dat 40 a 50 man een weerloze steward in elkaar willen slaan, zelfs al zijn ze allemaal doorgesnoven en/of dronken. Dit zijn altijd enkelen, die niet goed zijn in het hoofd.

@groenekat, dat kan natuurlijk.

9 oktober 2023 om 21:36

Mwa, als ik kijk wie de leider is van FC Groningen, doe ik echt niks als die iemand tikken geeft. Ben dan gewoon kansloos. Daarnaast hebben ze ook vaak vriendjes. Het is een cultuur ofzo

9 oktober 2023 om 23:21

Ik bedoel ook niet dat ze dat met 40, 50 man doen. Bedoel alleen dat die zich er wel eens mee zouden kunnen bemoeien als je hun maatjes gaat aanpakken…

9 oktober 2023 om 14:12

Sterker nog: volgens mij zijn het zelfs vrijwilligers die stewards

Die Stewarts zijn echt niet te benijden tussen al dat tuig, beterschap toegewenst.

Dit is precies de reden dat er nog debielen het stadion inkomen met van alles en nog wat, wie gaat daar nou zijn gezondheid voor opgeven om deze hersenlozen tegen te werken? Je kan ook niet vragen dat de politie daar gaat staan, die hebben wel wat beters te doen.

9 oktober 2023 om 10:20

Inderdaad. En dan Halsema die loopt te roepen dat er meer gefouilleerd moet worden. Laat haar daar lekker eens een middagje zelf gaan staan..

9 oktober 2023 om 10:25

Wat moet ze dan? Zeggen dat ze niets gaat doen? Ben geen fan van Halsema maar het ligt niet aan haar maar aan al die zwakzinnigen die willen rellen en de boel kort en klein slaan.

9 oktober 2023 om 10:40

Het ligt zeker niet aan haar. Wat ik meer bedoel is dat de realiteit anders is en dat deze maatregel weinig effect zal hebben. Wat mij betreft nemen ze strengere maatregelen die wel effectief zijn…

9 oktober 2023 om 14:13

Naja het is een kostenpost maar clubs mogen best zelf wat meer geld bijdragen aan meer/betere beveiligers

10 oktober 2023 om 18:41

De enige echte oplossing zou zijn helemaal geen publiek meer toe te laten. Of alle harde kernen verbieden en alleen nog maar familie vakken. Voetbal is niet geschikt voor zwakzinnige

Lijkt me toch dat als je een verbod hebt en het toch probeert, dat het OM in dat geval wel een zaak heeft.

Het gaat om drie inwoners van Zwolle, van 29, 49 en 59 jaar.

Dan heb je al een stadionverbod, ga je alsnog naar een wedstrijd, word je daarop aangesproken en ga je iemand molesteren....en ook nog eens op die leeftijd! Kansenparels.

9 oktober 2023 om 11:48

Ach ja, hetzelfde gebeurd wanneer mensen willens en wetens geen kaartje in het openbaar vervoer kopen en er dan op aangesproken worden.... Je weet dat je fout zit, maar toch....
Dit is een enorm maatschappelijk probleem.

Doodziek word je van dat tuig. Ze verzieken het hele plezier in het voetbal. Wedstrijden stilleggen staken. Te gek voor woorden.

Laten we maar gewoon stoppen met publiek bij voetbalwedstrijden. Het kan blijkbaar niet.

9 oktober 2023 om 10:16

Helaas volkomen eens! Deze verdorven geest gaat niet meer in de fles. Er zullen helaas altijd randdebielen zijn met een laag IQ... en blijkbaar gebeurt dit alleen bij de sport voetbal... dan maar geen publiek meer, ben er ook wel klaar mee

9 oktober 2023 om 15:30

Ik vraag me af of het wel met iq te maken heeft of gewoon met opvoeding en normen en waarden meekrijgen. Ik geloof niet dat een laag iq betekent dat je per definitie geen normen en waarden mee kunt geven.

9 oktober 2023 om 16:14

Absoluut niet inderdaad. Feit is wel dat beide zaken negatief gecorreleerd zijn. Niet zo gek ook, gezien het milieu waar mensen met een lager IQ (doorgaans) in opgroeien. Vaak sta je ook al gewoon spreekwoordelijk 3-0 achter in het leven. Dat betekent niet dat je dan maar gevrijwaard bent van de gevolgen van je eigen acties natuurlijk. Het begint echt allemaal bij preventie van de bedroevende ontwikkeling van dit soort figuren en daar schieten we, zelfs in Nederland, ernstig in tekort. Jammer, want een hele hoop van dit soort agressievelingen hadden dit gedrag nooit vertoond als ze beter begeleid waren in hun jeugd.

9 oktober 2023 om 10:35

Doe dat dan wel alleen bij de clubs waar de supporters zich niet weten te gedragen en niet bij de clubs waar de supporters wel weten hoe het moet. Zijn genoeg clubs waar het wel goed gaat. Maar de clubs die (meerdere keren) in de fout gaan mag je best harder straffen idd.

9 oktober 2023 om 10:43

Nee maar dat is natuurlijk niet de oplossing, maar zo’n meldplicht en nog veel hogere straffen, dat zou echt wel een hoop oplossen.

Ik vind sowieso dat straffen voor geweld in t algemeen flink omhoog mogen. Het is overal kommer en kwel, vooral in de randstad. Steekpartij hier, explosie daar, supportersgeweld en mensen die met pistolen een medisch centrum in gaan.

Het is vast van alle tijden, maar ik merk de laatste tijd dat ik me er steeds meer zorgen om maak.

Sneeuwbal effect op deze manier. Meeste stewards zijn vrijwilligers die uit pure goedheid gewoon een voetbalwedstrijd voor supporters in goede banen wilt leiden. Maar dat zo'n uitschot van een mafklapper, ondanks een stadionverbod, nogmaals over de scheef gaat en iemand ernstig mishandeld, zal alleen maar leiden tot een stijging van personeelstekorten onder stewards, beveiligers etc. Want waarom zal je jezelf in gevaar brengen?

Die zie je overigens ook terug in het openbaar vervoer, medisch personeel etc. Tijd voor een zero-tolerance beleid en wellicht overgaan op Amerikaanse straffen. Ik lees nu op de site van de OM dat wanneer je als recidive iemand zwaar letsel toebrengt, je maar maar voor 14 weken het gevang in gaat, ongeveer 3 maanden. Absurd.

9 oktober 2023 om 10:18

Je kan straffen wat je wil maar zolang er mensen zijn en komen met een verstand van een pinda zal dit helaas altijd blijven gebeuren....

9 oktober 2023 om 11:52

Amerikaanse straffen, doodstraf? We hebben Amerika echt niet nodig kijk maar wat voor puinhoop het daar is. Niet doen dus. Straffen doe je met stadionverboden, hele vakken waar het steeds weer onrustig is leeg laten en in het uiterste geval geen publiek toe laten dus ook op die manier sociale controle creëren.

9 oktober 2023 om 12:38

Je hebt ook landen waar zwaar straffen wel werkt.
Kijk bijvoorbeeld naar Singapore, daar is de drugscriminaliteit verdwenen door importeurs van drugs en gebruikers de doodstraf te geven.
De VS is het slechtste voorbeeld wanneer het gaat om zwaar straffen.

9 oktober 2023 om 16:16

Thomas_angelo: Ja, maar wat stel je voor dan? Hier ook maar de doodstraf invoeren? Zwaar straffen werkt niet, dat is echt al zó vaak bewezen. Inzetten op preventie, dát werkt, mits adequaat gedaan.

Ik stond er vlakbij en van ernstige mishandeling was absoluut geen sprake. Er werd wat geduwd en getrokken en dat was het wel. Lekker sensatie zoeken dit.

9 oktober 2023 om 10:29

Misschien heb je niet alles gezien en is het later echt geëscaleerd? Overigens moeten die losers sowieso met hun poten van de stewards afblijven. Ben je 60 en dan heb je een stadionverbod… Wat gaat er dan mis in je leven?

9 oktober 2023 om 10:40

Raadpleeg. Gewoon met je handen afblijven van een steward en doen wat deze je vraagt / opdraagt. Hij is daar voor de veiligheid. Blijkbaar hadden die idioten al een stadionverbod en sprak hij ze terecht aan. Zo moeilijk is het echt niet.

9 oktober 2023 om 15:53

Helemaal mee eens, maar om dan te spreken van zware mishandeling is dan wel weer overdreven.

9 oktober 2023 om 11:54

Stadionverbod en toch daar zitten en agressief reageren als je aangesproken wordt. Stadionverbod voor een paar jaar, opzouten met dit tuig.

Op die leeftijd. Schaam je kapot. Beterschap voor de Steward.

Ik had begrepen dat deze 3 niet op de hoogte waren van een verbod en dat zij in het stadion een verbod ontvingen van de stewards. Best amateuristisch van onze club weer. De maatregelingen die zij na de wedstrijd genomen hebben door de gates te sluiten en alle supporters als vee te laten vertrekken vind ik ook echt behoorlijk Amateuristisch. En nog gevaarlijk ook

De mishandeling van de stewards heb ik niet gezien, maar mocht dit echt waar zijn mogen deze "supporters" van mij een stadionverbod krijgen voor het leven.

9 oktober 2023 om 10:34

Die maatregelen na de wedstrijd kwamen van de politie volgens de tekst. Maar als je een stadionverbod krijgt, krijg je daar toch een bevestiging van in de post? Neem ik aan in ieder geval.

Maar goed, ik sluit niet uit dat deze drie dwazen analfabeten zijn. Dan wordt het ook erg lastig om dit soort dingen te begrijpen.

9 oktober 2023 om 12:12

Ja dat lijkt mij ook. Zelf ben ik niet op de hoogte van de normale procedure, maar als PEC hun werk had gedaan waren deze mensen niet eens binnen gekomen.

9 oktober 2023 om 10:41

Neem toch ook aan dat je seizoenskaart geblokkeerd wordt indien je een stadionverbod krijgt?

9 oktober 2023 om 11:45

Dit verhaal klopt van geen kant. Eerst zeg je dat ze niet wisten dat ze een SV hadden en vervolgens zeg je dat de stewards hun een SV gaf? Ten eerste lijkt het me heel erg sterk dat iemand er niet van op de hoogte wordt gesteld dat die een SV heeft. Ten tweede mogen stewards helemaal geen SV's geven.

9 oktober 2023 om 12:10

Tsjah en toch waren ze voor de wedstrijd niet op de hoogte gesteld en werden deze tijdens de wedstrijd uitgedeeld. Althans dat is wat gezegd word. Maar zoals ddb al aangaf, ze konden met hun seizoenskaart gewoon naar binnen. Deze had natuurlijk voor de wedstrijd al geblokkeerd moeten worden. Dan had je dit kunnen voorkomen, bijzonder amateuristisch van onze club. En de maatregelingen die ze na de wedstrijd genomen hebben is werkelijk waar schandalig. Hiermee hebben ze de veiligheid van de rest van de supporters ook in gevaar gebracht omdat de club de boel niet voor elkaar heeft .

9 oktober 2023 om 17:47

Daar gaat het precies mis, waar blijft die meldplicht nou waar je dit soort gasten bij voorbaat al niet meer in stadions ziet

Simpele oplossing: Meld plicht.
Politiek, doe er wat aan.

Daar sta je dan als steward vrijwilligerswerk te doen, voor 20 euro, een gehaktbal en koffie. Zodat je bij je favoriete club dienstbaar mag zijn en anderen fijn naar de wedstrijd kunnen kijken. Hard straffen die gasten! Eentje zelfs van 59 jaar, niks meldplicht, enkeltje TBS en onttrekken aan de maatschappij is voor iedereen beter.

Die stewards 90% hebben ook nog liefde voor hun club..dubbel triest😪

Daarom een meld plicht verplicht een enkelband die bij de politie 1 een dag van te voren wordt om gedaan kosten 100 euro borg wat zo'n ding kost. Tijdens de wedstrijd. En 2 uur van te voren melden bij een meld punt. Zijn ze er niet kunnen ze ophalen door de enkelband wederom zijn de kosten voor de desbetreffende persoon.

Ik denk dat we in ons land veel te slap zijn met de maatregelen. Als er mensen in mijn huis zijn en die om wat voor reden ook, denk aan een heftige discussie over voetbal of politiek, bij mij in gevecht gaan dan wel mijn meubilair slopen dan gaan ze linea recta de deur uit en komen ze ook niet meer binnen. In geval van stadionbezoek vind ik dat die simpele regel ook onverkort moet worden toegepast. Eén keer zoiets flikken is meteen via de KNVB registreren en bij alle clubs een stadionverbod voor het leven. Dat moet niet eens als straf worden gezien, maar als maatregel ter voorkoming van meer schade. Een straf zou zijn dat er een schadevergoeding wordt geeist voor de gemolesteerde/aangevallen stewart (in dit geval dus) en ook de materiele schade volledig vergoeden. Maar helaas, wij wonen in een land waar alles gewoon gebeurt zoals nu in Zwolle omdat er niet hard genoeg wordt ingegrepen en rechters veel te soft oordelen.

Dan maar het leger voor ieder stadion?

Elke malloot moet voor hij bij het station komt eerst door een sluis. Heb je een verbod, dan heb je pech en kom je niet eens in de buurt. Gelijk afgevoerd.

Iedereen met een stadioverbod zich fysiek laten melden op een locatie een heel eind bij het stadion vandaan. En daar laten blijven tot de wedstrijd allang voorbij is. Kom je niet? Word je stadioverbod ook nog eens uitgebreid met een celstraf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren