Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Berghuis helpt geplaagd Feyenoord langs Fortuna Sittard

Laatste update:

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard omgezet in een overwinning. De door coronagevallen en blessures geplaagde Rotterdammers versloegen de nummer twaalf van de Eredivisie met 2-0. Steven Berghuis was met een doelpunt en een assist op Bryan Linssen de grote man aan de zijde van Feyenoord, dat zo in het spoor blijft van nummer vier Vitesse. De Arnhemmers wonnen zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij FC Twente en hebben vier punten meer dan Feyenoord.

Het was voor Feyenoord-trainer Dick Advocaat flink improviseren in aanloop naar het thuisduel met Fortuna. Luis Sinisterra en Orkun Kökçü werden positief getest op het coronavirus, terwijl Lucas Pratto en Marcos Senesi in contact waren geweest met de Colombiaanse vleugelaanvaller en daarom preventief in zelfisolatie moesten. Verder kon Advocaat ook geen beroep doen op Nicolai Jörgensen en Bart Nieuwkoop, die met blessures kampen. Robert Bozeník kreeg mede daardoor zijn tweede basisplaats van het seizoen, terwijl ook Justin Bijlow, Uros Spajic, Mark Diemers en Leroy Fer aan de aftrap stonden.

Het eerste kwartier leverde twee speldenprikjes aan beide kanten op: een schot van Jens Toornstra miste richting, terwijl een poging van Mats Seuntjens via een Feyenoord-been voorlangs ging. Halverwege de eerste helft werd Feyenoord langzaam maar zeker steeds gevaarlijker. Bozeník schoot via een tegenstander naast en zag een tweede poging net langs de verkeerde kant van de paal gaan, voordat hij het net wist te vinden. Het doelpunt van de Slowaakse spits werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Bozeník dook niet veel later andermaal op in het strafschopgebied na geklungel van Martin Angha, maar zag doelman Yanick van Osch reddend optreden. Aan de andere kant kreeg Sebastian Polter nog een mogelijkheid.

Doelpunten bleven in de eerste helft echter uit. Direct na rust kreeg Zian Flemming een levensgrote kans om de score te openen, maar hij kreeg zijn inzet niet richting het doel. Snel daarna bracht Feyenoord het duel open. Een afgemeten voorzet van Berghuis werd bij de tweede paal tegen de touwen gekopt door Linssen. Sinds de start van het seizoen 2018/19 heeft Linssen vaker met het hoofd gescoord (veertien keer) dan iedere andere speler in de Eredivisie. Feyenoord verzuimde via Bozeník en Tyrell Malacia om de marge uit te bouwen, waardoor Fortuna in de wedstrijd bleef. De bezoekers lieten zich ook in het strafschopgebied zien, met Tesfaldet Tekie en Seuntjens.

Advocaat bracht vervolgens met Aliou Baldé en João Teixeira vers bloed binnen de lijnen en eerstgenoemde raakte binnen enkele minuten direct de paal. Met nog een klein kwartier te spelen werd ook Achraf El Bouchataoui in het veld gebracht als vervanger van Fer, waarmee de 21-jarige middenvelder zijn officiële debuut voor Feyenoord maakte. Met 83 minuten op de klok gooide Feyenoord het duel op slot. Baldé lanceerde Berghuis, die oog in oog met Van Osch geen fout maakte en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde. Mede door een redding van Van Osch op een inzet van Baldé en een gemiste kans van Polter kwam er in de score namelijk geen verandering meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was me toch een armoedige pot voetbal. Diemers ook gelijk laten meegaan met de bus van Fortuna richting Sittard. Berghuis stijgt zo ver boven de rest uit, heerlijke voetballer. 3 punten, het enige positieve.

4 april 2021 om 14:11

Ja hij is echt niet goed genoeg. Wegsturen.
Wel bijzonder dat Advocaat Balde en AEB liet invallen....het moet niet gekker worden.

4 april 2021 om 14:15

Ik ben benieuwd hoeveel mensen Diemers nog willen
/durven verdedigen. Dat waren er best wel wat voor de winterstop.

4 april 2021 om 14:29

Er waren er toch weinig erg enthousiast? Hoogstens dat mensen vonden dat hij teveel speeltijd kreeg maar gezien de vele blessures had advocaat ook niet erg veel keuze

4 april 2021 om 14:37

Het merendeel was idd niet blij met Diemers, maar er waren er best wel wat die hem een prima speler vonden.
Hij kon zogenaamd goed ballen vasthouden , goed overzicht , goede pass, vel etc.
Misschien heeft ie dat allemaal wel maar wordt ie gewoon duizelig van al dat draaien , waardoor hij alles dubbel ziet.

Fortuna wilde ook gewoon niet winnen. Prima overwinning.

Berghuis toch wel echt veruit de beste man bij Feye. Vond het spel erg slordig maar een overwinning is uiteindelijk dan wel dik verdiend. Aliou Balde wel leuk ingevallen, jammer dat hij nog wat slordig is. Snelheid heeft in ieder geval wel haha

4 april 2021 om 14:31

Bijlow was ook prima.

4 april 2021 om 18:08

Berghuis moeten we ten koste van alles zien te houden. zonder hem blijft er weinig over van Feyenoord

Hoe speelt Joao Teixeira bij Feyenoord? Is het een speler met veel kwaliteit of kan je hem beter terugsturen naar Portugal na dit seizoen? On: Verder rare wedstrijd gespeeld van Fortuna tegen dit slordige Feyenoord, maar van Osch maakte wel echt goeie reddingen bij Fortuna, als het niet voor zijn lengte was had een paar ballen wel eruit geknikt.

4 april 2021 om 14:16

Volgens mij aanvallend best een leuke speler als hij een serie kan spelen. Maar dat is het probleem. Erg blessuregevoelig. Meerdedigen is ook niet echt zijn hobby.

4 april 2021 om 14:24

Kan heel leuk voetballen, maar het is wel een beetje een juffrouw. Raakt soms een bal kwijt puur omdat hij er halfbakken mee wandelt. Een bal veroveren zit er ook niet echt in. Maar hij brengt wel wat schwung en dat kan echt van toegevoegde waarde zijn

4 april 2021 om 14:48

Texeira kan er niet zo veel van hoor. En dat zeg ik vanaf het begin eigenlijk al. Het ziet er allemaal mooi uit bij hem , daardoor lijkt het alsof ie kan voetballen maar wat zijn nou écht zijn kwaliteiten? We hebben niet kunnen zien dat ie een goed overzicht heeft , een goede pass , een goede actie , een goed schot etc.En ik weet niet of het je is opgevallen maar hij kan niet sprinten, Diemers ook niet.. die 2 die joggen wat harder , maar ze sprinten nooit.Raakt om de haverklap de bal kwijt en verspeelt simpele passjes. Bovendien is ie altijd geblesseerd.Ik was in de veronderstelling dat we hek gehuurd hadden maar blijkbaar is ie voor 1,6mln overgenomen... weggegooid geld.

4 april 2021 om 16:05

Dat die niet kan sprinten is niet echt essentieel toch voor een 10? Ik bedoel , tuurlijk is wel handig als die vooruit komt maar als je naar topspelers op de 10
Positie kijkt van afgelopen tijd zijn dat meestal spelers die ook niet bekend stonden om het sprinten. Denk aan een ozil, Sneijder, David Silva etc

4 april 2021 om 16:24

Alleen speelt Feyenoord niet met een 10....
Hij speelt als cm en komt regelmatig op de linksbuiten positie, dus sprinten is wel essentieel. En als ie uberhaupt ook maar 30% van de kwaliteiten had van de spelers die jij noemt , dan mag ie van mijn part zelfs achteruit lopen.

4 april 2021 om 14:33

Puur even uit mijn hoofd hoor: in 17-18 twee goals in Alkmaar, een goal en twee assists tegen Ajax in 18-19, een hattrick tegen PSV in 19-20, twee belangrijke goals tegen PSV dit seizoen, uit en thuis. Nooit beslissend?

4 april 2021 om 14:43

Ik ben benieuwd wat zijn antwoord hierop is. Lekker schreeuwen zonder daadwerkelijk de feiten te kennen. Je zet jezelf aardig voor gek, protsie

4 april 2021 om 15:00

Heeft samen met Tadic het hoogste aantal gecreëerde kansen tegen de topclubs. Je lult maar wat man

4 april 2021 om 15:23

Ah daar komt de aap uit de mouw hoor! Je wordt met de neus op de feiten gedrukt en gaat er nu andere zaken bijhalen. Mooi zeg

4 april 2021 om 15:55

Je reactie geeft al aan dat je niet bepaald objectief hier naar kan kijken. Probeer het later nog eens....

4 april 2021 om 16:55

Haha protsie bij alles wat je zegt halen de feiten je in en dan houd je het er maar op dat Feyenoord armieterig is. Goed man. Berghuis is gewoon een uitstekende speler die Feyenoord bij de hand neemt

Van mij mag Fer ook vanaf de bank beginnen voortaan was weer overal te laat. En tikkie terug Malacia mag ook wat meer aanval in zijn spel brengen zoals Geertruida dat doet.

4 april 2021 om 14:40

Ik zou Kokcu bij een goed bod ook verkopen, prima speler en gaat ook beter worden maar het geld kunnen we goed gebruiken en hij is itt Berghuis makkelijker te vervangen.

Lissen is wel een bizar goede kopper he, ondanks die 1.70m. Ik vind het knap!

4 april 2021 om 15:01

Nouja, Linssen kreeg wel één van de beste ballen die ik dit jaar heb gezien. Die hadden wij er ooi nog wel in geknikt.

4 april 2021 om 15:17

Heb je gelijk in hoor, heerlijke bal van Berghuis, maar ik doel ook niet specifiek op vandaag. Ik zag in de statistieken toevallig dat Linssen sinds het seizoen 18/19 al 14 kopdoelpunten heeft gemaakt, meer dan elke andere speler in de Eredivsiie. Gezien zijn lengte toch bijzonder!

4 april 2021 om 15:27

Dat zei Mario Been inderdaad

Nee Feyenoord was niet goed maar ondanks zijn vijf mensen mistte toch belangrijk dat je vandaag wint en mee blijft doen om Europees voetbal, Chapeau met de drie punten. Feyenoorder moet deze selectie wel op de schop gooien en aan n nieuwe samenstelling gaan bouwen met hooguit Berghuis, bijlow en toornstra en misschien nog 3 spelers en daarvan uit gaan bouwen met versterkkingen anders zie ik de toekomst heel zwart voor Rotterdam Zuid

Slechte pot, terecht verloren. Diemers is geen schim meer van wat hij was in Sittard, bijzonder. Op naar de volgende

4 april 2021 om 15:00

Diemers speelt daar ook in een hele andere rol, veel meer in de opbouw en minder aanvallend. Hij staat er bij gebrek aan beter. Bij ons was het de man waar alles om draaide.

4 april 2021 om 15:21

Oneens, bij Fortuna was hij de leider maar draaide zeker niet alles om hem. Lijkt gewoon echt een off seizoen te draaien, kan veel beter

4 april 2021 om 15:29

Jawel hoor, al het gevaar kwam vanuit Diemers, was bij vrijwel elk doelpunt en sterker nog, bij vrijwel elke kans betrokken. Daar kun je het niet eens mee oneens zijn, dat zijn namelijk gewoon statistieken.Overigens zou Diemers in het huidige Fortuna zeker niet meer de man zijn waar alles om draait.

4 april 2021 om 15:46

Hij krijgt nu ook veel minder ruimte. Leuke balletjes geven bij Fortuna is wat anders dan bij Feyenoord.

Zonde, Feyenoord was (wederom) erg slecht. Een behoorlijk gemankeerde ploeg, waar we voetballend veel te weinig gebruik van hebben gemaakt. Zonde dat Flemming die bal er niet gewoon in tikt, valt die natuurlijk meteen daarna aan de andere kant.. hoogtepunt van de wedstrijd overigens die wereldbal van Berghuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren