Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Berghuis geniet enorm van ploeggenoot: ‘Hij is echt fantastisch!’

Laatste update:

Steven Berghuis is tevreden over het samenspel met Mohammed Kudus. Met twee doelpunten en een assist leverde de aanvallende middenvelder zelf een belangrijke bijdrage aan de 0-5 overwinning van Ajax op SC Cambuur. Kudus, die de assist verzorgde bij het eerste doelpunt van Berghuis, krijgt na de ruime zege de complimenten van laatstgenoemde.

“Ik zat er lekker in, ja. Ik ben beslissend geweest en het rendement was goed”, opent Berghuis in gesprek met ESPN. Hij kopte de 0-2 binnen na fraai voorbereidend werk van Kudus, schoot van buiten de zestien de 0-3 binnen en leverde een pass op maat af bij Brobbey. “Ik stond ook wat hoger op het veld nu en kwam meer vanaf rechts. Met mijn gezicht naar de goal kan ik denk ik op mijn gevaarlijkst zijn. Ik ben blij met deze goede, 0-5 overwinning.”

Berghuis geeft aan vooral te hebben genoten van de wisselwerking met Mohammed Kudus . "Ik denk dat we elkaar daarin goed moeten aanvoelen. We zijn allebei jongens die graag zwerven. Inspelen, doorbewegen. Kudus is echt fantastisch natuurlijk, hij is onvoorspelbaar. Als we de bal verliezen is het wel belangrijk dat we allebei onze verdedigende taken uitvoeren. Hij als rechtsbuiten en ik vanaf het middenveld, of andersom. Het het is een mooie samenwerking."

Ook Dusan Tadic, die op papier als diepste spits begon aan de wedstrijd en de openingstreffer verzorgde, kan rekenen op complimenten van Berghuis. Laatstgenoemde schoot op fraaie wijze de 0-3 binnen nadat de Serviër de bal klaar had gelegd op de rand van het strafschopgebied. “Dit soort dingen bespreken we ook wel. Dusan kun je rondom het strafschopgebied fantastisch gebruiken met zijn sterke lichaam en zijn overzicht. Het zijn goede goals”, aldus Berghuis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax heeft met Kudus goud in handen. Eindelijk lijkt hij dit seizoen blessurevrij te blijven en hij heeft het oke gedaan als valse 9 en fraaie goals gemaakt, maar nu in zo'n vrije rol vanaf rechts kan hij lekker 'toveren'. Speelde ook in dezelfde rol bij Ghana afgelopen WK en was toen ook heel goed. Ik hoop dat Kudus zijn contract met 1 of 2 jaar verlengd (contract loopt nu tot medio 2025) en volgend seizoen ook nog bij Ajax speelt. Denk dat hij dan helemaal klaar is voor een stap omhoog.

5 februari 2023 om 15:31

Kudus vertrekt gewoon na dit seizoen dus droom maar verder..

6 februari 2023 om 10:12

Ik weet het niet hoor. Kudus heeft nog 2.5 jaar contract en lijkt nu eindelijk tot wasdom te komen. Een coach die vertrouwen in hem heeft en hem goed gebruikt, wellicht nog een verhoging in ruil voor een jaartje verlengen. Het lijkt mij voor alle partijen wenselijk nog zeker een jaar met elkaar door te gaan.

5 februari 2023 om 15:38

Met een trainer met visie was kudus allang omgeschoold tot linker cm. Daar is hij ook voor gehaald. Tactisch nog niet goed genoeg daarvoor, maar dat was een taak voor een toptrainer geweest

5 februari 2023 om 15:49

Daar heeft ie de kwaliteiten helemaal niet voor. Mist de visie daarvoor en is nog veel te veel iemand die zelf de actie maakt. Als vrije man op rechts heeft ie juist alles.

5 februari 2023 om 16:10

Daar speelde hij in zijn eerste wedstrijd wel. Ging heel goed en toen tegen Liverpool geblesseerd geraakt. Veel dingen zijn trainbaar.

5 februari 2023 om 16:27

Wat een onzin, heeft alle kwaliteiten om als linker centrale middenvelder te spelen. Heeft een dribbel, houdt het spel simpel wanneer nodig, kan scoren en steekballen geven. Daarnaast had hij de meeste vakken onderschept vandaag. Mensen die zeggen dat hij niet op het middenveld kan spelen begrijpen er weinig van. Hij speelde zijn eerste wedstrijden namelijk fantastisch op die positie.

5 februari 2023 om 17:26

Klopt, die willen alles wat risico brengt op de vleugels. Zullen vast een hele interessante visie hebben op het voetbal, zonder enig risico.

5 februari 2023 om 15:47

Maar Kudus is gewoon altijd goed! Hij is echt de beste. Dat hij nooit het vertrouwen kreeg van Schreuder, en zelfs niet van Ten Hag (na z’n belessure) knaagde enorm aan me.

5 februari 2023 om 16:54

Klopt. Ik vind dat ook schandalig. Het was overduidelijk dat dit de beste middenvelder was die Ajax had/heeft. Die zet je niet op de bank en dat ze hem in de spits zetten begreep ik al helemaal niks van. Topper die op zijn favoriete positie moet. Zegt veel over Schreuder

Kudus was inderdaad goed, maar dat wisten we allemaal.
Ook Bergwijn vond ik goed.
Timber moet meer nadenken!
Ze geven hem een vrije doorgang om hem zo ver mogelijk van zijn helft te krijgen. Bij een counter is Ajax de klos. Dus Timber nadenken en je niet laten verleiden

Ben er niet om mijn gelijk te halen, maar begin dit seizoen opperde ik ergens bij een Ajax artikel hier dat Schreuder Kudus op rechtsbuiten moest zetten ipv spits, Tadic of Bergwijn… toen waren er best wel wat die afgaven dat Kudus zijn positie niet rechtsbuiten was. Is het misschien puur ook niet, maar heeft de kwaliteiten er zeker wel voor. Et Voila! Kudus is een unieke speler die je er altijd in moet zetten. Desnoods pas je er je tactiek op aan als je er verdedigend iets minder aan hebt. Maar is èèn van de weinigen van Ajax die de juiste onvoorspelbaarheid brengt

5 februari 2023 om 16:51

Schreuder deed alsof hij het wiel had uitgevonden met Kudus in de spits.
Meerdere mensen gaven aan dat hij op rechts beter zou zijn en dat is dus ook zo.
Hij mist visie om in de spits te spelen want hij stond best vaak ook buitenspel en wist niet goed waar die moest lopen.
Op rechts heeft hij zijn gezicht naar het doel van de tegenstander en dan komen zijn kwaliteiten naar boven.
Schreuder zijn onkunde heeft ervoor gezorgd dat hij thuis op de bank zit.
Wijndal lijkt ook weer op een voetballer Bassey links kon echt niet.
Ik hoop dat er wel op de training keihard aan zijn voetballende vermogen en positionering word gewerkt. Hij moet vooral rustiger worden aan de bal en dat begint dus bij zijn basistechniek dat niet goed genoeg is voorlopig.

Kudus is de beste speler van Ajax. Het feit dat hij qua prestaties nog niet de beste is, ligt niet aan hem, maar aan een andere griezel. Heitinga schat hem goed op waarde. Dat wordt nog smullen de komende weken met hem, hopelijk blijft ie fit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren