Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ster van Jupiler League spreekt voorkeur uit: ‘Vanwege het kunstgras’

Laatste update:

Tarik Tissoudali heeft zijn laatste wedstrijd voor Telstar gespeeld. De 23-jarige aanvaller deed vrijdagavond mee in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en heeft al aangegeven een stap hogerop te willen maken.

/

“Ik wil nog in Nederland blijven. Er is interesse van Heracles Almelo, Vitesse, FC Groningen en FC Utrecht, maar welke club het wordt weet ik nog niet”, aldus Tissoudali in gesprek met RTV Noord-Holland. Zijn voorkeur gaat uit naar Heracles: “Vanwege het kunstgras.”

PAOK Saloniki en Antalyaspor werden ook reeds genoemd, maar Tissoudali wil dus nog geen transfer naar het buitenland maken. De linksbuiten kwam eerder uit voor Sparta Nijkerk, SV Argon, VV Young Boys en DWS en scoorde dit seizoen achttien keer in de Jupiler League.

Denk jij dat Tarik Tissoudali naar Heracles Almelo gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een van de 1e voetballers die ik dit heb zien zeggen. Ik zou juist voor gras kiezen maar dat is mijn mening

30 april 2016 om 12:26

Het is maar wat je gewend bent. Ik ben nu ook kunstgras gewend en speel daar nu liever op.

30 april 2016 om 12:51

Ik denk dat er een hele generatie aankomt dat kunstgras prefereert bove natuurgras. Dat is bij hockey immers jaren geleden ook gebeurd(wat ook het einde betekende van de Indiase hegemonie in de hockeywereld).

30 april 2016 om 14:21

Ja alleen dat zijn dan puur Nederlandse spelers aangezien in het buitenland niemand kunstgras heeft. Heel groot nadeel voor onze nationale ploeg.

30 april 2016 om 17:36

In Rusland en Oekraine hebben ze ook kunstgras.

1 mei 2016 om 13:41

Dit is grootse onzin, volgens mij zijn er weinig engelse ploegen die op natuurgras spelen, meesten spelen op dat hybride gras (half kunst en half echt gras) over een paar jaar hebben waarschijnlijk alle nederlandse clubs het ook. En daarbij komt, bijna niemand uit het Nederlands elftal speelt bij een ploeg wat op kunstgras voetbalt. gewoon onzin wat je als argumenten neemt, Asroma8.

30 april 2016 om 16:15

Ja verwacht ook dat steeds meer voetballers hun voorkeur voor kunstgras gaan uitspreken en dat we over 10 jaar niet anders meer weten dan dat er overal goed kunstgras ligt.

Ik vind het weer teleurstellend van ADO dat deze jongen niet al is vastgelegd ca een half jaar terug al! Zijn talent is al lange tijd overduidelijk. Betaalbare speler vanuit de Jupiler league. Die ook voor ADO gekozen zou hebben vanwege het kunstgras.

Tissoudali-Havenaar-Duplan is een hele mooie aanval. Schaken en Marengo als invallers. Tissoudali brengt in elk geval veel spektakel voor het publiek en daarnaast een doeltreffende buitenspeler

Fijn dat hij die voorkeur heeft. Ik voetbal zelf ook veel liever op een goed kunstgrasveld dan een slecht grasveld. En helaas hebben wij in de Eredivisie niet zo'n mooie grasvelden als bijvoorbeeld in Engeland.

30 april 2016 om 12:26

Een goed kunstgrasveld bestaat niet, ondanks de reclamepraatjes. Het heeft echt niets met gras te maken en dus ook niet met veldvoetbal. Als je zo wil voetballen moet je lekker gaan zaalvoetballen, is hetzelfde als kunstgras maar dan op een kleiner veld.

30 april 2016 om 12:44

Deze meneer is toevallig ook een zaalvoetballer. Zou zelfs Oranje kunnen halen in de zaal. Alleen is er met zaalvoetbal niet echt brood op de plank te krijgen. Uitzonderingen daargelaten

30 april 2016 om 13:53

Wat een onzin. Je doet alsof elk kunstgrasveld klote speelt, maar dat is niet zo. Ik ben amateur en heb op genoeg kunstgras velden gespeeld die net zo lekker spelen als echt gras. Sterker nog, ik heb een tijd lang liever op kunstgras gespeeld. Je moet alleen geen slidings maken, maar in het profvoetbal zulllen die velden wel zo ontwikkeld worden dat je niet gelijk open ligt.

30 april 2016 om 14:49

@azrsenal
Je zegt eerst dat Lovrefc onzin praat en vervolgens geeft je aan de je er alleen geen slidings op moet maken. Zaalvoetbal dus. Zolang het kunstgras nog steeds niet in de buurt van echt gras komt vind ik ook dat je er niet op moet willen spelen als profclub. Ik vind het een aanfluiting voor de eredivisie dat er zoveel clubs in Nederland op kunstgras spelen.

30 april 2016 om 15:03

Toch apart dat je mij er op wijst dat ik mezelf tegen spreek, terwijl jij zelf niet goed leest. Het staat er misschien wat raar. Ik zeg dat er in het profvoetbal waarschijnlijk wel velden zijn waar je gewoon slidings op kunt maken. Anders zou dit erg nadelig zijn voor de spelers van zowel het thuis- als uitspelende team.





Verder ben ik het ook totaal met je oneens. Naar mijn idee heeft dit niets met zaalvoetbal te maken. Ik kan totaal niet voetballen in de zaal, maar op het veld (dus ook kunstgras) kan ik aardig goed voetballen. Zaal is techniek voetbal waar je niet eens mag duwen, iets wat niet voor het spelen op (kunst)gras telt.

30 april 2016 om 17:11

Ook in het profvoetbal is een sliding maken op kunstgras gewoon ruk. Een aantal profclubs heeft zelfs zo een belabberd kunstgrasveld liggen dat je in de amateurs nog niet wilt zien. Denk maar eens aan dat drama wat bij Excelsior ligt.

30 april 2016 om 17:19

Zolang de meeste betaalde voetballers nog steeds met grote regelmaat over kunstgras klagen zou je er wat mij betreft, in de eredivisie, niet op moeten spelen. Een wedstrijd op het hoogste niveau verdient een zo goed mogelijke ondergrond en dat is kunstgras gewoon (nog) niet. De enige reden dat clubs erop spelen is de kostenbesparing, en dat blijf ik voor een professionele voetbalorganisatie een zeer zwakke reden vinden.

30 april 2016 om 17:56

Wanneer de velden niet goed zijn, ben ik natuurlijk ook tegen kunstgras. Voetbal moet gespeeld worden op een goed veld. Sowieso vind ik echt veld mooier en het ruikt lekkerder en sportiever. Ik vind het alleen niet altijd lekkerder spelen, dat was ook mijn hele punt.

30 april 2016 om 12:26

Ja ik voetbal liever op een goed grasveld dan slecht kunstgras... Zo lust ik er nog wel een paar

30 april 2016 om 12:31

Ik voetbal liever op een normaal grasveld. Op kunstgras na een tackle heb ik gelijk de knieën kapot.

30 april 2016 om 13:07

Alle voetballers die liever op kunstgras voetballen zijn mietjes.
Voetbal hoort op een natuurveld gespeeld te worden.

30 april 2016 om 13:12

Voetbal speel je op echt gras.

30 april 2016 om 13:18

Het is gewoon maar net wat je gewend bent. Jij bent een mietje dat je niet op kunstgras wilt.

Voor iedereen die nog houdt van het oude geliefde spelletje op gras, in de modder en met bier, frituur- en urinelucht achter de tribunes: die tijd is geweest! Zijn voorkeur gaat uit naar Heracles: “vanwege het kunstgras".
We moeten er met z'n allen aan geloven, dit is de nieuwe realiteit.
Uit de oude doos: Groen als gras https://www.youtube.com/watch?v=niismsmrzhq #nostalgie

On. ben benieuwd hoe hij het zal doen in de eredivisie. Elk jaar breken er wel weer spelers door vanuit de eerstedivisie.

30 april 2016 om 14:51

Maar, de belangrijke vraag blijft: "kunnen we achter de tribune blijven pissen?".

30 april 2016 om 15:54

Hahaha.

Technisch begaafde spelers spelen liever op kunstgras omdat het egaal en mooi glad is. Ik snap het wel. Zou het super mooi vinden mocht hij naar heracles komen. Kom op Jan smit en Nico-Jan dit moet hem worden!!

Speelde gister niet echt geweldig maar over het gehele seizoen genomen heeft hij werkelijk fantastisch gespeeld!! Ik kan met recht zeggen dat deze jongen samen met Glynor Plet de beste spelers zijn die ik bij Telstar heb zien spelen!

Ik zou het erg leuk vinden als hij zou slagen bij een Eredivisieclub en Heracles lijkt me dan een goeie club! Geweldige leuke club waar ik heel veel sympathie voor heb

Tsja van die pleintjesvoetballers hebben dat blijkbaar liever, hebben weinig tot niks met veldvoetbal behalve dat je er het meeste kan verdienen en de meeste roem kan vergaren. Liefste willen ze zaal- of pleintjesvoetbal en vooral zelf trucjes en acties maken op een harde ondergrond. Een topper wordt het trouwens sowieso niet als je op je 23e nog bij Telstar speelt, ik verwacht eerder een nieuwe Serhat Koç.

30 april 2016 om 12:43

Zo, dat is even een kampioen over één kam scheren. Dus als je liever op kunstgras speelt (omdat je dat gewend bent), ben je meteen een 'pleintjesvoetballer', gaat alles om geld, roem en trucjes, en heb je totaal niet de drive voor de sport zelf?

Als je op je 23e al afgeserveerd wordt hadden we ook geen Vardy bij Leicester gehad (hij speelde op z'n 23e immers bij Halifax), dus zeer waarschijnlijk ook niet het sprookje wat zich nu in de BPL afspeelt mee mogen maken.

Mond spoelen aub, zonder zeep want we blijven wel humaan.

1 mei 2016 om 13:17

Nee als je een type speler als Tissoudali bent wel. Verder is Vardy natuurlijk een enorme uitzondering in een team dat compleet verrast. Onzinnig om dat er bij te halen, dat gebeurt zeer, zeer weinig.

1 mei 2016 om 18:31

Jij sluit het uit 'sowieso niet'. Ik kom met een (geldig) tegenargument, niks onzinnigs aan. Ik hou er niet zo van als mensen een stempel opgedrukt krijgen, en al 100 procent zeker het wel of niet gaan maken. Dat de kans groot is dat hij nooit voor een 'topclub' zal spelen snap ik, maar uitsluiten kan gewoon niet. Dat Vardy (en ook Leicester) nu lekker draaien is geen tegenargument op mijn stelling..

Fijne uitspraak die hem de rest van zijn carriere gaat achtervolgen... Vind maar eens een kunstgrasveld in de hoogste competitie van een aansprekend voetballand. Gevonden? Nee he?! Daar zal vast een reden voor zijn!

30 april 2016 om 12:54

Welke reden is dat dan?

30 april 2016 om 15:19

Dat je nog steeds geen fatsoenlijke sliding kunt maken zonder je benen open te halen en dat het slecht is voor je knieën.

30 april 2016 om 14:37

Half Engeland speelt op velden waar kunstgras in verwerkt is. De zogeheten hybride velden.

En zo ook nog zat clubs uit andere landen, waaronder in de grote competities.

30 april 2016 om 15:19

Hybride is iets heel anders dan kunstgras zoals dat van Heracles.

30 april 2016 om 18:45

Klopt als een bus. Niemand beweert ook anders, maar het is wel een feit dat ook grote clubs gebruik maken van velden waarin kunstgras is verwerkt.

Sommige mensen reageren zo krampachtig. Deze speler speelt het liefst op kunstgras. Dat is toch zijn goed recht? Alsof zo'n voorkeur hem 'voor de rest van ijn carriere zal achtervolgen'. Hij kan toch ook gewoon prima op gras voetballen, alleen vind hij kunstgras fijner.

Daarnaast zullen de velden bij profclubs doorgaans toch wel goed gesproeid worden voor de wedstrijd. Dat maakt al een heel wezenlijk verschil.
Ik keep ook het liefst op de modernere velden. De eerste generatie velden waren waardeloos, de huidige zijn prima te doen. Laatst voor het eerst in tijden een brandwond gehad van een sliding met uitkomen, en dat was toch echt op echt gras.

Simpel dingetje wat je kan doen is je heupen en knieen even insmeren met vaseline indien je weet dat je op droog kunstgras moet spelen. Ook bij een gortdroog grasveld is het een aanrader.

1 mei 2016 om 13:44

Ik denk dat we over een aantal jaar alleen nog maar hybride of kunstgrasvelden zien. De grootste engelse clubs doen dit nu al, denk dat andere landen snel volgen. Het voetbalt hetzelfde alleen de ondergrond is veel egaler en het veld ligt er altijd goed bij. Dat argument kan je wel wegstrepen

Volgend seizoen speelt Groningen met een hybride veld, deels gras en deels kunstgrasveld. Als Groningen zich in de strijd mengt en dat is zijn argument om naar een club te gaan dan kunnen ze die wel meenemen. Zelf volg ik de JL niet echt en heb hem niet vaak zien spelen, maar je ziet vaak dat ED clubs het risico niet nemen omdat de stap vaak toch te groot is. Groningen heeft het vaker gedaan en die zijn niet doorgebroken, bijvoorbeeld Paco van Moorsel.
Aan de andere kant kosten ze niet heel veel, dus zou je het risico wel kunnen nemen, maar denk ik dat je er nog een speler naast moet hebben waar je van weet wat die kan op ED niveau om hem langzaam aan het niveau te laten wennen. Als je al je hoop er op vestigt zie ik het vaak mis gaan.

Vitesse speelt dit seizoen al met een hybride veld, dus zou die ook altijd nog voor mijn cluppie kunnen kiezen! Maar laten we maar afwachten, denk dat zijn voorkeur dan alsnog uitgaat naar een volledig kunstgrasveld in plaats van een hybride veld.
Die 10 procent aan kunstgrasvezels is enkel en alleen om het echte veld mooi egaal te laten.

Stel dat ie echt goed word, valt ie in Engeland en Spanje door de mand omdat ie kunstgras gewend is...

Als je nu al een voorkeur uitspreekt voor het spelen op kunstgras dan betekent het feitelijk dat je jezelf niet goed genoeg vindt voor spelen op echt gras. Oftewel voor het ooit spelen bij de vaderlandse top, in een internationale competitie danwel voor een nationaal team. Zo kijk ik er tegen aan.

Krijgt Telstar nog transfergeld?

Ik ken deze speler niet, maar hij zal wel een snel en technisch zijn. Dan kan ik best begrijpen dat je het lekker vindt om op snel kunstgras te spelen.

Over tien jaar weet geen speler meer hoe echt gras ruikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren