Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stengs scoort en Janssen pakt rood bij moeizame bekerzege Royal Antwerp

Laatste update:

Royal Antwerp FC heeft donderdagavond na penalty’s de achtste finales van de Croky Cup bereikt. Op bezoek bij Waasland-Beveren stond het na verlenging nog 2-2, waarna de ploeg van Mark van Bommel de strafschoppenserie met 2-4 won. Er was een hoofdrol weggelegd voor twee Nederlanders: Vincent Janssen pakte al vroeg een rode kaart, terwijl Calvin Stengs Antwerp vlak voor rust op voorsprong zette.

Behalve Janssen en Stengs stond er nog een Nederlander op het veld: bij Waasland-Beveren was de keeper Beau Reus. Daarnaast was er een basisplek voor voormalig Eredivisionisten Dries Wuytens (Waasland-Beveren) en Toby Alderweireld (Antwerp). De reden dat Janssen al vroeg in de wedstrijd van het veld gestuurd werd, was een opstootje met tegenstander Aleksandar Vukotic. De verdediger haalde Janssen neer, waarna de spits een slaande beweging maakte naar de Serviër. Vukotic kreeg geel, Janssen kon gaan douchen.

Antwerp kwam vlak voor rust alsnog op voorsprong. Nadat Christopher Scott en Jelle Bataille kansen op de openingstreffer hadden gemist, was het via Stengs wel raak. De buitenspeler baande zich een weg in het vijandelijke strafschopgebied en werkte de bal half struikelend in het doel. In de tweede helft duurde het even voordat er weer kansen gecreëerd werden, maar de eerste echte kans voor de thuisploeg leverde via Dieumerci Mbokani meteen de gelijkmaker op. Een kwartier voor tijd maakte Mbokani ook de 2-1, waarna het een moeilijk verhaal voor de tien man van Antwerp leek te worden. Door een eigen doelpunt van Katuku Tshimanga in de 81ste minuut stond na negentig minuten echter alsnog de 2-2 op het bord.

In de eerste helft van de verlenging leken beide ploegen bang te zijn om een doelpunt te incasseren, waardoor er weinig risico’s werden genomen en geen echte kansen werden gecreëerd. De grootste was voor Michael Frei, maar hij kopte op aangeven van Alderweireld naast. Penalty’s moesten uiteindelijk uitwijzen wie er door zou bekeren, en door missers van Kévin Hoggas (panenka gestopt door doelman Jean Butez) en Mbokani (over) trok Antwerp aan het langste eind.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat dit voor de beker was, vind ik de Belgische competitie wel echt heel matig hoor.. Dan ben ik toch blij met teams als Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Twente in de competitie en met andere clubs die het soms de topploegen aardig lastig kunnen maken.

11 november 2022 om 00:47

Hun competitie (format) is indd shitty, enkel Club Brugge zou echt mee kunnen draaien in de top van NL. Anderlecht en Liege zijn al een lange tijd niet meer het oude topploeg. Her en der maakt enkel Genk een Club Brugge beetje lastig.

Moet wel erkennen dat Union St Gilles het knap doet, vorig jaar bijna kampioen. Plus Belgie heeft dit jaar Europees veel belangrijke punten gepakt (staan als het goed 8e nu).

Maar voor de rest is het niets, zeker dit RAFC is een club van niets, een samengeraapt zootje met 'volks' publiek en heel veel tokkies. Wat op het veld staat is echt een afspiegeling van hun supporters en vice versa.

Man, als ik voetballer op niveau was geweest had ik toch zo graag een jaartje België gedaan en alles op op alles gezet om die Croky Cup op mijn palmares te krijgen, zo'n prachtige sponsor voor een prijs.

Ik wist niet dat Mbokani nog steeds actief is als voetballer. Geweldige speler vond ik dat in zijn tijd bij Standard Luik. Prachtig team hadden zij toen met onder andere Jovanovic, Witsel, Benteke, Igor de Camargo, Carcela Gonzalez en Defour.

Stengs blijft toch een prachtspeler. Helaas te slap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren