Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stem hier: twee rechtsbuitens met monsterstatistieken strijden om uitverkiezing

Woensdag, 7 juni 2023 om 23:55 • Laatste update: 18:16

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop. Feyenoord is kampioen, PSV heeft zich verzekerd van een plekje in de voorronde van de Champions League en vooral voor Ajax was het een teleurstellende jaargang. Voetbalzone stelde de afgelopen weken steeds een Team van de Week samen en is nu op zoek naar het Team van het Jaar. Stem op de speler die jij dit seizoen het beste vond, met vandaag de zoektocht naar de beste rechtsbuiten.

Voetbalzone gaat op zoek naar elf spelers en een trainer voor het Team van het Jaar. Daar is jouw hulp bij nodig, want de stem van de community bepaalt voor een groot deel de uitslag. Per positie zijn er vijf nominaties, waar op gestemd kan worden. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet een speler tenminste negentien volledige wedstrijden (1710 speelminuten) op het veld hebben gestaan. Je kan stemmen in de poll onderaan dit artikel en onder onze post op Instagram. De resultaten van die twee polls worden gecombineerd en leveren een gemiddeld percentage op. Dat percentage is het aantal punten dat de speler vanuit het publiek krijgt. De redactie stemt ook, en het percentage dat daar uit rolt is het aantal punten dat bij de publiekspunten worden opgeteld. Dat levert dan een totaalscore op. Jullie stem telt dus voor vijftig procent!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
De grote verrassing bij Go Ahead Eagles, dat knap elfde werd en zich geen moment zorgen heeft hoeven maken om degradatie, was Bobby Adekanye. De 24-jarige aanvaller heeft vlieguren gemaakt in de jeugdopleidingen van Ajax, PSV, Barcelona, Liverpool en Lazio en dit seizoen kwam dat er voor het eerst een beetje uit. Adekanye rondde 52 succesvolle dribbels af, was bij tien Eagles-goals betrokken en leverde zo een aandeel van 22 procent aan het doelpuntentotaal. Als Adekanye iets fitter wordt en de negentig minuten vaker vol kan maken, kan hij een stap gaan maken.

Václav Cerny (FC Twente)
De cijfers die Václav Cerny van FC Twente dit seizoen kan overleggen, zijn Team van het Jaar-waardig. De Tsjech toonde vooral in de tweede seizoenshelft zijn klasse en kwam na 32 wedstrijden in de Eredivisie uiteindelijk uit op dertien goals en elf assists. In dat laatste rijtje moet hij alleen Dusan Tadic en een andere genomineerde voor de rechtsbuitenpositie voor zich laten, terwijl Cerny in de topscorerslijst op een gedeelde zevende plaats is geëindigd. De vleugelaanvaller is er een van de stempel ‘niet geschoten is altijd mis’, want hij ondernam dit seizoen maar liefst 67 pogingen.

Stem hier voor het VZ Team van het Jaar: de nummer 10

Stem hier op je favoriete nummer 10!Lees artikel

Vito van Crooij (Sparta Rotterdam)
Helaas voor Cerny is er nóg een rechtsbuiten die waanzinnige statistieken heeft en dus een nominatie verdient. Vito van Crooij groeide dit jaar uit tot de belangrijkste speler van Sparta Rotterdam en had met twaalf goals en elf assists een enorm aandeel in de knappe zesde plaats van de Spangenaren. Van Crooij had daarnaast in maar liefst 38 procent van de goals van Sparta een direct aandeel. Dit was met afstand het beste seizoen ooit voor de 27-jarige Venlonaar, die stiekem mag gaan denken aan een stap hogerop.

Million Manhoef (Vitesse)
Trainers die hun ploeg voorbereidden op een wedstrijd tegen Vitesse, stipten telkens het gevaar van Million Manhoef aan. Je kunt je de tips wel voorstellen: ‘geef hem geen ruimte om te schieten, een actie in te zetten of zijn snelheid te benutten’. Dat lukte Manhoef echter toch. Met zestig pogingen, waarvan 36 op doel, was hij veruit de gevaarlijkste speler van Vitesse en uiteindelijk kwam hij tot negen goals en vijf assists in 33 competitiewedstrijden. Manhoef sprintte ook nog eens 501 keer voor zijn team en dat deden maar negen spelers in de Eredivisie vaker.

Jens Odgaard (AZ)
In alle statistieken die over een aantal schoten gaan, is Jens Odgaard bij de eerste zeven terug te vinden. De Deense vleugelaanvaller van AZ probeerde het zeventig keer (derde), waarvan 31 keer niet op doel (zevende) en 39 keer wel (derde). Het blijven proberen loonde ook wel, want Odgaard zette negen van zijn 39 pogingen op doel om in een doelpunt. Vier assists over een heel seizoen is wel te weinig voor een rechtsbuiten, en dus zou Odgaard ook moeten proberen om iets vaker om zich heen te kijken. Dan wordt hij echt een complete aanvaller.

Breng je stem uit in onderstaande poll. Je kan ook stemmen onder onze post op Instagram!


Poll

Wie verdient een plekje in het Team van het Jaar van VZ?


62 reacties (laatste reactie door yelle)

Van Crooij, die heeft een constanter seizoen gedraaid dan Cerny

7 juni 2023 om 12:16

Dat is waar

7 juni 2023 om 14:13

Dat is mijn gedachte. Daarbij speelt hij ook in een minder team en kan hij zich toch zo onderscheiden.

7 juni 2023 om 14:38

Cerny is natuurlijk veel beter, ook veel meer talent en was zwaar geblesseerd dus heeft hij even moeten wennen voor de topvorm er weer was.

7 juni 2023 om 16:17

Het gaat ook er ook wat je laat zien. Kudus is misschien ook wel veel beter, maar laat het ook veel te weinig zien.

8 juni 2023 om 01:44

Kudus en Cerny lieten het anders gewoon meer dan zien als ze fit waren, bij Kudus zie je alleen dat hij er klaar mee is bij Ajax en hij is ook eigenlijk geen rechtsbuiten natuurlijk. Van Crooij heeft een geweldig seizoen achter de rug, maar Cerny was wat mij betreft de beste rechtsbuiten over de hele competitie. Wellicht kan van Crooij hem wel opvolgen bij Twente? Cerny zie ik ook graag als vervanger van Kudus bij Ajax als die vertrekt overigens.

8 juni 2023 om 07:45

Kudus is een aan de bal geweldig maar heeft oogkleppen op, is tactisch niet echt sterk en speelt meer voor zichzelf dan voor het team. Maar wat is hij wel ? Ook bij zijn land speelde hij tijdens het WK op deze positie. Het probleem bij hem is is dat hij onbetrouwbaar is (in de omschakeling). Dus kies je dan vaak maar voor de veilige positie van rechtsbuiten.

7 juni 2023 om 14:47

Eens ik ben ook voor van Crooij gegaan. Verder is de spoeling best mager op rechtsbuiten.

Denk dan toch Van Crooy voor mij. Heeft over het hele seizoen gezien stabieler gepresteerd dan Cerny, die met name op het einde in bloedvorm was, maar de rest van het seizoen best wisselvallig. Van Crooy is imo met Olij dé verantwoordelijke voor het succes van Sparta, met een eervolle vermelding van Lauritsen en Kitolano uiteraard.

7 juni 2023 om 13:21

Zegt ook wel erg veel over dit seizoen dat niemand van de top 3 genomineerd is op deze positie. Wel proficiat naar deze 5 genomineerden en ben benieuwd wie een stap zal maken

7 juni 2023 om 13:51

Tja, Jahanbaksh was niet goed genoeg. Berghuis is al op 10 genomineerd en ik denk dat Kudus te weinig heeft gespeeld op rechtsbuiten. PSV is halverwege het seizoen gewisseld van rechtsbuiten, als Madueke geen transfer had gemaakt was hij waarschijnlijk wel genomineerd geweest.

7 juni 2023 om 14:14

Daarnaast heeft Kudus (op rechtsbuiten) misschien ook wel net zo veel slechte als goede wedstrijden gespeeld.

7 juni 2023 om 14:30

Denk nog wel genoeg goede om bij de 5 beste rechtsbuitens van Nederland te horen hoor. Adekanye en Odgaard vond ik echt wel minder, al spelen die natuurlijk ook bij minder goede teams.

7 juni 2023 om 14:51

Kudus heeft veel meer slechte wedstrijden gespeeld dan goede. Hij heeft vooral leuke momenten gehad maar over een hele wedstrijd gezien is hij zeker niet dwingend genoeg, hij mist de agressie om ooit aan te haken aan de wereldtop, ik heb bij hem nooit het idee dat hij 100% inzet toont gewoon een luie voetballer.

7 juni 2023 om 18:37

En jij denkt dat de andere 5 genomineerden wel aan gaan haken bij de wereldtop? Daar durf ik ook wel zo m'n vraagtekens bij te zetten.

Waar is mohammed kudus?

7 juni 2023 om 12:09

Dat is een grapje zeker?

7 juni 2023 om 14:41

Kudus maar zeker Tadic had genomineerd kunnen zijn en Tadic zeker. Heeft overal voor in gestaan bij Ajax dus ook rechtsbuiten en heeft wederom de beste statistieken van alle spelers in de Eredivisie maar er is een soort anti Tadic campagne bij alle voetbalprogramma's en - sites. Objectief gezien meer bijdrage aan goals dan bijvoorbeeld Xavi die enorm bewierookt wordt.

7 juni 2023 om 14:50

Tadic heeft bijna altijd linksbuiten of spits gespeeld, dan is het vreemd als je als rechtsbuiten wordt genomineerd… Logische keus dus.

7 juni 2023 om 15:04

Sinds wanneer heeft Tadic als rechtsbuiten gespeeld dit seizoen? Hij zal heus wel genomineerd worden als spits of linksbuiten.

7 juni 2023 om 22:09

XAJAcfa: Tadic heeft slechts 7 wedstrijden op rechts gespeeld in de ED en dat was -ondanks toch nog 6 goalcontributies in die 7 duels- echt huilen met de pet op. Puur gestuntel van Schreuder was dat, meer niet. In de spits of vanaf links behoort hij absoluut tot de genomineerden en als MVP van de competitie lijkt me een plek in het team van het jaar ook vrij logisch, maar absoluut niet op rechtsbuiten. Gezien Xavi Simons vanwege het ontbreken op het "10" lijstje op linksbuiten zal komen zou ik Dusan in de spits zetten.

7 juni 2023 om 22:13

Ik zag Tadic ook een keer op de linksback positie lopen. Vreemd dat hij daarvoor niet genomineerd kon worden.

7 juni 2023 om 12:10

Onder Schreuder veelvuldig op de bank, daarna regelmatig ook op 10 te vinden. Uiteraard een van de beste spelers van de Eredivisie, maar dat kwam er dit seizoen door allerlei omstandigheden niet altijd uit.

7 juni 2023 om 12:14

Dan zie jij meer dan ik. Ik weet nog steeds niet echt wat zijn kwaliteiten zijn. Vind het maar een luie speler.

7 juni 2023 om 12:26

1 van de beste van de ED gebaseerd op wat? Een handvol potjes en heel veel gemiste kansen

8 juni 2023 om 11:27

Kom nou jongens, als hij het op zijn heupen heeft druipt de pure klasse van die jongen af. Los daarvan is hij absoluut een luie speler, maar als ik de beste spelers benoem, focus ik me op spelers van hoog technisch niveau, gogme, spelers waarvoor je naar het stadion komt. Dan kun je wel populair lullen dat je niet echt weet wat zijn kwaliteiten zijn, maar dan hou je jezelf bewust blind.

7 juni 2023 om 12:10

11 goals 3 assists voor Kudus. 13-12 voor Van Crooij en 14-13 voor cerny. Hij had misschien genomineerd kunnen worden maar deze twee gaan uitmaken wie het wint.

7 juni 2023 om 12:56

Thuis. Op de bank. Op zijn telefoon aan het stemmen voor Van Crooy omdat hij ook wel weet dat een speler van nota bene Sparta een beter seizoen heeft gedraaid dan hijzelf.

7 juni 2023 om 12:58

'Cerny'

7 juni 2023 om 12:59

Dat zou me niets verbazen. Kudus heeft dit seizoen al vaker laten zien geen inzicht te hebben.

Mijn keuze gaat uit naar tomas suslov, helemaal het mannetje in het veld en laat dat ook wekelijks zien. Met als hoogtepunt dat die dit seizoen wel twee keer op goal heeft geschoten en een vriend een bloedneus tijdens de warming up

Voor mij Cerny, die tot november wisselvallig was. Van geniaal tot slecht. Daarna was hij ongelofelijk goed, toen na de winterstop het hele team bijna verzwakte, was hij degene die wel presteerde. Met als hoogtepunt een geniale assist.

7 juni 2023 om 13:01

Daarom gaat mijn stem naar Van Crooij. Vergelijkbare cijfers, maar wel het hele seizoen constant geweest en erg belangrijk voor Sparta.

7 juni 2023 om 13:41

Van Crooij is ouder en Cerny kwam terug van een zware knieblessure. Van Crooij was constanter, maar heeft niet het niveau van Cerny aangetikt. En ja, ik heb wedstrijden van Sparta gezien.

7 juni 2023 om 14:09

Hij is ouder dus hij moet niet het TOTS en hij komt terug van een zware knieblessure dus hij moet er wel in… Heel misschien kijk je een klein beetje gekleurd denk je niet? Verder zou ik allebei wel prima kunnen begrijpen, Cerny was echt in goede vorm voor een groot deel, maar om zo te presteren bij Sparta zoals van Crooij heeft gedaan is misschien nog wel knapper.

7 juni 2023 om 14:17

Eens dat Van Crooij niet het top niveau van Cerny heeft aangetikt. Maar ik laat zwaarder wegen dat Van Crooij over een heel jaar wel een heel hoog niveau heeft laten zien.

7 juni 2023 om 14:31

Leeftijd speelt niet mee bij deze verkiezing. Gaat om wie het beste is, niet wie het beste kan worden.

7 juni 2023 om 15:03

Ik stipte ouder aan omdat oudere spelers vaak een constanter niveau hebben. Cerny kwam terug van een zware blessure en had dus een 3 maanden nodig om te groeien naar zijn niveau.

7 juni 2023 om 15:05

Fr-berend, zie mijn bericht hierboven. Daarnaast speelt leeftijd en potentie wel degelijk een rol zag ik gaande de verkiezingen. Zo kreeg een Hartman veel stemmen, terwijl hij natuurlijk een minder seizoen draait dan Smal.

7 juni 2023 om 15:14

Nouja het zou in ieder geval geen rol moeten spelen. Ik heb zelf ook op Smal gestemd. Daar komt bovendien wel de nuance bij kijken dat als je leeftijd meeneemt dat Hartman pas 21 is en Cerny al wel 25 en daar mee talent af. Maar goed zoals ik al zei kan ik me in beiden gevallen vinden zowel Cerny als van Crooij.

7 juni 2023 om 18:42

Hartman kreeg veel stemmen omdat hij voor Feyenoord speelt en er veel Feyenoorder zijn die stemmen. Verder mooi voor Cerny dat hij na de blessure en 3 maanden teruggroeien weer een hoog niveau wist te halen, maar dat betekent ook dat hij dat niveau heel lang niet wist te halen. Lullig dat dat door een blessure komt, maar je kan ook niet iemand verkiezen die één potje enorm goed heeft gespeeld en de rest van het seizoen geblesseerd is geweest. Ook inderdaad een goede verklaring voor het feit dat Van Crooy constanter is geweest, maar dat betekent niet dat je dan maar eerder voor iemand moet gaan die minder constant is geweest, maar omdat hij jonger is dat logisch is. Blokzijl van Groningen is ook niet genomineerd omdat hij zo jong is en het dus logisch is dat hij goede wedstrijden afwisselt met slechte.

7 juni 2023 om 22:17

Ben al afgehaakt toen je over Hartman begon.

van crooij, omdat het gewoon een knappe prestatie is van zowel hem persoonlijk als het gehele sparta team.

cerny natuurlijk ook een mooi tweede seizoenshelft gedraaid

7 juni 2023 om 12:14

Voor mij verdient van Crooij het inderdaad nog net iets meer omdat hij het bij een "kleinere" club heeft laten zien.

7 juni 2023 om 13:41

En Alireza mist ook

Met afstand cerny natuurlijk. De rest komt niet eens in de buurt. Als je na 2 zware blessures zo terug in vorm kan komen, dan heb je echt wel de juiste mentaliteit.

7 juni 2023 om 12:50

Van Crooij komt echt wel in de buurt. Heeft misschien niet een hogere top behaald dan Cerny dit seizoen, maar heeft wel constanter gepresteerd.

7 juni 2023 om 12:54

Niet geheel met afstand volgens voetbalzone (terecht): "helaas voor Cerny is er nóg een rechtsbuiten (vito) die waanzinnige statistieken heeft en dus een nominatie verdient."

7 juni 2023 om 13:13

Ik stem niet alleen op cerny dankzij statistieken. Maar dat hij gewoon 2 zware blessures heeft gehad en toch weer zo goed terugkomen. Dat kunnen maar weinig spelers. Daarom vind ik ook dat hij op dit moment zeker de beste rechtsbuiten is in de eredivisie. Van crooij doet het leuk. Maar het is niet echt een speler waarvoor je naar het stadion komt. Ik vind de uitblinker bij sparta dit seizoen toch echt olij, saito en lauritsen.

7 juni 2023 om 15:18

Sorry maar voor Lauritsen en Olij kom je toch ook niet naar het stadion? Dus dat argument gaat niet helemaal op, qua statistieken gewoon een enorm goed seizoen voor een speler van Sparta en niet veel slechter dan Cerny, dus zeker niet met afstand de beste.

Cerny heeft misschien niet een constant niveau aangetikt als van Crooij schommelde vaak tussen voor zijn doen een 6 en een 8 maar een Cerny op een iets mindere dag vind ik nog steeds beter als van Crooij. Voor mij dus Cerny

Zal tussen Crooy of Cerny gaan.
Ik vind Cerny de betere voetballer. Dus mijn stem gaat naar Cerny

Voor Cerny heb ik een zwak, maar ik stem toch op van Crooij. In absoluut opzicht is Cerny natuurlijk beter, maar als je ziet hoe bepalend van Crooij was voor de grote verrassing die Sparta veroorzaakte dit seizoen vind ik dat naar verhouding knapper.

Mensen met het argument Van Crooij meer constant, oke leuk, toch haalt cerny een hoger rendement dus die consistency van van Van Crooij zegt helemaal niks, Cerny is aan het winnen en hoort te winnen.

Cerny overduidelijk van dit rijtje. Zeker gezien zijn laatste wedstrijden was hij de man in vorm.

Als er één categorie is waar ik 100% zeker weet dat er geen Feyenoorder is geselecteerd..

Cerny is in mijn ogen de betere voetballer van dit rijtje en heeft dit ook duidelijk laten zien dit seizoen. De enige van de aanvalslinie van Twente die wel goed presteert. Met een matige spits en een zelfzuchtige linksbuiten heeft hij echt fantastische cijfers.

7 juni 2023 om 14:59

Zo matig vond ik Ugalde niet 😜

7 juni 2023 om 15:11

Haha ook wel wisselvallig, maar een stuk beter dan Ricky inderdaad.

De poll doet het bij mij niet,maar degene die het in elk geval absoluut niet is is Odgaard. Wat een dramatische speler en snap niet wat die in dit lijstje doet (en in de basis bij AZ)

Als je naar de statistieken kijkt dan wordt het Cerny, knappe prestatie om bij zoveel goals betrokken te zijn. Als ik door mijn geel zwarte bril kijk vind ik het ook knap wat Manhoef heeft laten zien, daar zit nog heel veel potentie in!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren