Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stekelenburg weet dat Koeman wisselspeler tegen Schotland in de basis zet op EK

Laatste update:

Jeroen Stekelenburg denkt te weten dat bondscoach Ronald Koeman al zeker een naam heeft ingevuld op de opstellingsformulieren van Oranje op het EK. De journalist laat in het programma Studio Voetbal van de NOS weten dat hij alle persconferenties heeft bijgewoond en dat het voor hem duidelijk is welke keuze Koeman onder lat heeft gemaakt.

“Ik heb alle persmomenten met Koeman de afgelopen weken meegemaakt natuurlijk", begint Stekelenburg. “Ergens zei Koeman dat hij in zijn hoofd wel heeft zitten wie de eerste doelman gaat zijn op het EK. En dat wordt Bart Verbruggen.”

“Flekken was in zijn laatste interland natuurlijk heel ongelukkig. Als je hem meeneemt naar dat toernooi en hij moet hij er opeens in, dan zou die wedstrijd tegen Ierland de laatste smaak zijn die Flekken aan het Nederlands elftal overgehouden zou hebben.”

Stekelenburg denkt dat zijn slechte optreden tegen Ierland de enige reden is dat Flekken een basisplek kreeg tegen Schotland. “Ik denk dat je het wel in dat licht moet zien. Koeman heeft al gezegd dat hij komende dinsdag met Verbruggen gaat spelen.”

“Ik heb het idee dat dat zijn eerste keus gaat zijn, omdat Justin Bijlow er niet bij is. Ze hebben vertrouwen in Bart Verbruggen en die heeft het ook gewoon goed gedaan in de vier wedstrijden die hij heeft gekeept.”

Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij de woorden van zijn tafelgenoot. “Ik denk dat Koeman al wel een keuze heeft gemaakt. Ik denk dat dit voor Flekken een hele belangrijke wedstrijd was, waarin hij nog één keer de kans kreeg om voor het EK zijn visitekaartje af te geven en een plek in de selectie af te dwingen. En dat is gelukt, denk ik.”

Collega Rafael van der Vaart weet nog niet zeker of Koeman al een knoop heeft doorgehakt. De analyticus is bovendien erg positief over het optreden van Flekken tegen Schotland. “Ik denk dat de strijd wat betreft de keepers nog wel open is, zeker na deze wedstrijd”, aldus de analyticus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Flekken goed keepen, maar hij brengt ook tot twee keer toe spelers in grote problemen, door ze op een onmogelijke plek in te spelen. Dan heb ik liever een keeper die misschien die ene bal uit de kruising niet pakt, maar wel een stuk minder kansen weggeeft.

25 maart 2024 om 00:06

Ik ben het met je eens, niks is erger dan een onbetrouwbare of blunderende keeper. Hij hoeft niet buitengewoon goed te zijn als de elttal maar weet wat je aan de keeper hebt.

25 maart 2024 om 02:34

"hij hoeft niet buitengewoon goed te zijn" hoor je wat je zegt?

25 maart 2024 om 06:58

Twee keer? Wieffer neemt gewoon teveel tijd en vraagt zelf die bal. Het is makkelijk om dat om Flekken af te schuiven. Verbrugge keepte niet altijd. Ik snap de Verbrugge hype niet echt...

Dit was wel een keeper die er stond tegen Schotland. Ondanks wat kleine kinderziektes kan dit een grote keeper worden. Maar denk dat Koeman, Flekken zal opstellen.

25 maart 2024 om 06:24

Flekken keepte tegen Schotland

Ik lees het wel vaker, maar wat heeft Verbruggen zo goed gedaan in z’n 4 interlands? 3 van de 4 wedstrijden niets te doen gehad, en tegen Frankrijk zag hij er bij beide goals niet goed uit. Ook bij het afstandsschot van Mbappe stond hij gewoon volledig verkeerd gepositioneerd. Neemt niet weg dat hij gewoon een goede keeper kan zijn hoor, maar ik vind niet dat hij het goed gedaan heeft in de interlands waarin hij erin stond.

25 maart 2024 om 00:54

Helemaal mee eens. Ik vind het wel echt een talent en ben benieuwd waar zijn plafond ligt en is erg jong. Daarentegen is hij niet de nummer 1 bij zijn club en ik vind dat als een keeper met vergelijkbare kwaliteiten (flekken, bizot), die wel nummer 1 zijn bij hun club en het ook goed doen, eerder aanspraak moeten maken op een basisplaats. Uiteindelijk wil je de spelers die het best in vorm zijn. En het kan zo maar gebeuren dat Verbruggen de laatste 8 wedstrijden in de PL niet speelt. Tja wat doe je dan…

25 maart 2024 om 01:38

Verbruggen is gewoon een groot talent en een goede keeper. Die zou 10 jaar eerste keeper kunnen worden. Speelt al op jonge leeftijd bij een aardig Brighton. Deed dat om en om met Steele, maar binnenkort is Verbruggen naar verwachting eerste keeper(keept veel beter dan zijn concurrent). Flekken is niet beter, ik zeg ook niet dat hij minder is. Net als op bijna iedere positie is de keuze voor Koeman een lastige. Bizot lijkt van de drie het beste in vorm, maar die gaat dus waarschijnlijk geen kans krijgen. Met Bijlow en Olij er nog bij heb je eigenlijk 5 keepers van ongeveer hetzelfde niveau. Dan is Verbruggen verreweg de jongste met z’n 21 jaar geloof ik, dus hem dan maar eerste keeper maken toch ? Met Virgil, Ake, De Vrij, De Ligt en alle andere top verdedigers die we hebben hoeft Koeman ook weinig rekening te houden met leeftijd, onervarenheid, leiderschap of iets dergelijks van de doelman. Verbruggen kan dus perfect groeien in dit Elftal.

Ik zou ook gewoon vasthouden aan Verbruggen. Heeft het niet onverdienstelijk gedaan en is de enige jonge keeper die potentie heeft om dat voor de aankomende 10 jaar te zijn. Vastigheid op het doel is wat we al jaren missen eigenlijk. Misschien dat Cillessen nog enigszins de vaste keeper was voor een bepaalde periode. Maar meer is er niet.

Laten we kijken hoe Verbruggen het doet, om daarna een afweging te maken. Al moet ik zeggen dat ik Flekken bijzonder goed vond spelen afgelopen vrijdag. Het is vooral jammer dat hij toch iedere wedstrijd minimaal een keer een gedekte verdediger inspeelt, waardoor er direct gevaar ontstaat.

Off: wat was het weer de grote vrouwenvoetbal PR-show bij Studio Voetbal, ongelofelijk. Heb je een weekend vol interlandvoetbal en gaat het bijna de helft van de uitzending over dat amateurvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren