Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn laat na Klaassen nog een overbodige speler vertrekken op Deadline Day

Laatste update:

Christian Rasmussen komt dit seizoen niet uit voor (Jong) Ajax, zo meldt Voetbal International vrijdag op Deadline Day. De twintigjarige spits vervolgt zijn carrière op huurbasis bij FC Nordsjaelland, dat een koopoptie heeft bedongen. Rasmussen komt bij Ajax niet in de buurt van een belangrijke rol in de hoofdmacht, waardoor hij openstaat voor een terugkeer naar zijn geboorteland. In de Johan Cruijff Arena ligt de linkspoot nog tot medio 2027 vast, maar dat contract gaat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer uitdienen. Maurice Steijn laat na Davy Klaassen (Internazionale) dus nog een overbodige kracht vertrekken.

Rasmussen is volgens Transfermarkt momenteel 800.000 euro waard. Drie jaar geleden kwam de aanvalsleider nog voor 3 miljoen euro over van Nordsjaelland. Hoeveel de club moet betalen voor een definitieve terugkeer volgende zomer is nog onbekend. In eerste instantie gaat Rasmussen op huurbasis spelen in het Right to Dream Park, maar Nordsjaelland kan hem vervolgens definitief overnemen. De Deense jeugdinternational speelde de afgelopen jaren drie officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

De stijlvolle linksbenige spits debuteerde onder trainer Alfred Schreuder in de Amsterdamse hoofdmacht. Op bezoek bij NEC Nijmegen (1-1) mocht Rasmussen vlak voor tijd invallen. Scoren deed hij niet voor Ajax. In het beloftenelftal was de Deen wel regelmatig trefzeker. Rasmussen speelde in totaal 83 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 8 assists. De doelpuntendrift die hij in de jeugdelftallen van Nordsjaelland tentoonstelde ontbrak echter tijdens zijn periode in Amsterdam.

Bij Nordsjaelland, dat in de Conference League is gekoppeld aan Fenerbahçe, Ludogorets en Spartak Trnava, gaat Rasmussen concurreren met Marcus Ingvartsen, Conrad Harder en Yannick Agnero. Eerder deze transferperiode hoopten de Denen Yorbe Vertessen los te weken bij PSV, maar de Belg zag het niet zitten om het Philips Stadion te verlaten. Rasmussen laat Nederland nu dus wel achter voor een nieuw dienstverband op het oude nest.

Is het logisch dat Ajax Rasmussen laat vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kwam duidelijk te kort, zowel op 9 als op 10/7. Gevalletje Jensen.

Niet gebracht wat ervan verwacht werd helaas. Hoop dat er een mooie doorverkoop inzit want zou er zomaar uit kunnen komen in Denemarken. Gaan we niks aan missen en zou in Jong alleen maar spelers in de weg lopen.

1 september 2023 om 15:37

Gelukkig doet brobbey dat wel..

1 september 2023 om 15:44

Ik kan maar niet begrijpen dat je heel je leven spits bent, maar nog een slechter schot hebt dan de gemiddelde 3e klasse amateur. (Heb het over brobbey)

1 september 2023 om 17:17

Hij (brobbey) heeft een hard schot, maar alles is recht op de keeper en/of blind op doel. Hij is sterk en heeft het geluk dat keepers in Nederland vaak niet goed genoeg zijn, maar dat Brobbey vorig jaar gehaald is was echt dom.

na terugkeer voor ug miljoen verkopen a la Daramy? 📃 🖊️

Prima nu Wijndal nog

1 september 2023 om 15:35

Die moet je eigenlijk gewoon ontbinden, dat contract. Schokkend slechte speler die zelfs Atouba goed zou laten lijken. Die zou nu niet opvallen bij een team als Almere hoor.

En nu gauw Anass en Wijndal nog verkopen, dat zou ook mooi zijn.
Voegen niets toe namelijk

1 september 2023 om 15:56

Anass gewoon houden als ultieme back-up. Zowel po middenveld als linksback. Voetballend kan hij het wel, defensief is hij kwetsbaar...

Brengt aanvallend meer dan Owen, die echt weg moet.

Heb je Gaaei/rensch - Sutalo/medic/aertssen - Avila/hato/kaplan - Sosa/avila/anass

1 september 2023 om 16:07

Anass komt gewoon tekort. Lekker laten gaan... Ook als back overbodig

1 september 2023 om 16:23

En dan raken er weer 1 a 2 geblesseerd en zit je weer met halfgebakken spelers daar?

Anass zal echt niet zoveel verdienen. Gewoon een ideale man om erbij te houden.

Met Hato, Avila en Sosa heb je voldoende opties. En op het middenveld ook met die nieuwe jongen, Branco, Taylor, Tahirovic en eventueel Vos. Maar Anass heeft ook bij Twente daar gespeeld. Gewoon prima back-up. Die gaat niemand nu meer halen hoor.

Jammer maar door, was het gokje waard maar er niet uit gekomen. Hopelijk laat Steijn nog wel meer gaan vandaag..

Nou, Ajax is weer lekker bezig geweest. Weer voor 100+ miljoen ingekocht en voor 150 miljoen verkocht. Wat een handelshuis. Nu moet Steijn er supersnel een team van gaan maken. Ajax is dit seizoen de ultieme dark horse.

1 september 2023 om 16:11

Ik vind Ajax helemaal geen dark horse. Met Sutalo, Sosa en Avila zijn er een paar flinke beesten gehaald. Voorin heb ik ook veel vertrouwen in Forbs en onze Georgische vriend, Akpom vind ik afwachten. Dan nog met Tahirovic and Mannsverk ook klasse op het middenveld erbij. Voeg daar Berghuis en Bergwijn aan toe en er staat een sterk elftal. Dark horses zijn een beetje outsiders maar als PSV geen centrale verdediger haalt zie ik Ajax als favoriet, al is de aanval van PSV wel echt heel goed dit seizoen.

1 september 2023 om 16:24

Mag ik vragen hoeveel jij van Manssverk gezien hebt?
En ook waarom jij wel vertrouwen hebt in Forbs en Mikautadze, maar niet in Akpom?

Niet negatief bedoeld, maar ben wel benieuwd!

1 september 2023 om 16:31

Ik kijk geen potten van Molde, maar vind hem in de beelden die ik gezien heb prima overkomen qua speelstijl. Het is altijd afwachten hoe een speler rendeert als hij er eenmaal is. Van Forbs ben ik al overtuigd, mits hij op links gebruikt gaat worden. Enorm snel en dreigend en wat me het meeste opvalt; geen oogkleppen. Geeft net zo lief de bal af als dat hij zelf schiet. Zoekt ook graag de combinatie met medespelers. Georges is even afwachten op Ajax niveau maar qua speelstijl vind ik het wel een match, bovendien kan je zien dat hij goed tweebenig is. Akpom ken ik vooral van Arsenal dus dat is al heel lang geleden maar zijn stats buiten afgelopen jaar vind ik erg matig. Maargoed, ook hij krijgt het voordeel van de twijfel. Over 2 maanden weten we meer.

Woww is hij echt gehaald voor 3 miljoen? Dat is nogal wat geld voor een 16-jarige jeugdspeler, met enkel ervaring in jeugdcompetities.

Ajax en Deense jeugdspelers zijn niet zo'n gelukkig huwelijk meer sinds Eriksen. Dolberg en Fischer begonnen leuk, maar helaas nooit uitgekomen.

Goede voetballer maar totaal ongeschikt voor betaald voetbal. Straalt in niets uit dat hij zijn best ervoor wil doen.

Tsja, logisch. Aardige voetballer, maar komt te kort voor Ajax 1.

Fijn dat hij nu weg gaat. Hopelijk gaat Wijndal ook nog, zou ideaal zijn.
Wellicht Conceicao ook nog? Al hoop ik hem als back-up op rechts wel te houden!

1 september 2023 om 15:52

Conceicao is op de weg terug naar Porto heb ik gelezen. Denk dat met Berghuis, Forbs en Godts je op rechtsbuiten genoeg smaken hebt. Bovendien kunnen Bergwijn en Mikautadze daar ook spelen lijkt me.

1 september 2023 om 15:55

Godts speelt liefst en voornamelijk vanaf links, toch?

Forbs is van origine ook het beste op links met zijn linker. Klassieke linksbuiten. Maar goed. Denk dat hij idd als rechtsbuiten gebruikt gaat worden....

Mikautadze op rechtsbuiten? Daar heeft hij (in ieder geval volgens alle stats) nog nooit gespeeld. Misschien in de wedstrijd terecht gekomen, maar hij is altijd gestart als spits, schaduwspits, linksbuiten of 10.

1 september 2023 om 19:03

We hebben niet een diepgaande rechtsbuiten. Dus die moet er nog komen. En niet gaan spelen met surrogaat rechtsbuitens....

Wat een gotspe om Davy Klaassen een overbodige speler te noemen. Hij was misschien niet de allerbest speler maar hij ging altijd voorop in de strijd.

Chris was geen vlees geen vis, dat rijmt niet alleen maar is ook nog eens waar. Hij was net geen valse negen, net geen killer, net te klein en niet bewegelijk genoeg. Mocht hij hier en daar wat kwaliteiten toevoegen aan zijn spel dan gaat hij nog wel wat stapjes maken.

Luiwammes met veel talent. Ga hem niet missen. Kreeg er altijd hoofdpijn van als ie weer een kopduel verloor van een kabouter.

Ja, Sven krijgt er in sommige media van langs en een sneer dat de verkoop opbrengsten vooral door Overmars komen. Uit welke stal komen Wijndal en Bergwijn eigenlijk.... ik denk dat elke aankoop risico's meebrengt dus van de 12 spelers die recent zijn aangetrokken zal de helft misschien auccescol zijn en de andere helft worden doorverkocht.

Het zou toch een droom zijn als nu nog bergwijn, taylor ,wijndal en brobbey verkocht worden.

1 september 2023 om 17:22

Ik droom met je mee!! En doe Rensch er ook nog bij!!

1 september 2023 om 17:48

Die was is even vergeten

Was al heel lang duidelijk dat dit nooit een match zou worden tussen Ajax en Rasmussen. Geen goaltjesdief, maar een obligate speler zonder specifieke kwaliteiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren