Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jong Ajax-talent spreekt over kans in hoofdmacht: ‘Ziet er goed uit’

Laatste update:

Christian Rasmussen hoopt binnenkort de kans te krijgen in het eerste elftal van Ajax. De negentienjarige Deense spits is bezig aan een goed seizoen bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en droomt daardoor van speelminuten in de hoofdmacht. In zestien wedstrijden op het tweede niveau van Nederland was Rasmussen dit seizoen acht keer trefzeker. Daarnaast fungeerde Rasmussen één keer als aangever.

Rasmussen denkt dat zijn kansen om door te breken in de hoofdmacht zijn toegenomen bij de Amsterdamse club. “Het ziet er best wel goed uit. Ik scoor veel en moet het gewoon goed doen bij Jong Ajax. Hopelijk krijg ik dan een keer de kans in Ajax 1. Of dat speelt? Een beetje. De timing moet gewoon goed zijn, alles moet perfect zijn.” De aanvalsleider traint al wel vaak mee bij de selectie van Alfred Schreuder.

“Het is heel goed om met de hoofdmacht mee te trainen”, aldus Rasmussen. “Het is een mooie ervaring. Er spelen veel ervaren mannen bij Ajax 1. Wat ik nog moet doen voor mijn kans in de hoofdmacht? Ik wil gewoon veel doelpunten maken bij Jong Ajax. Dat doe ik ook, dus ik hoop dat ik de kans krijg. Het eerste heeft best wel veel aanvallers, maar als ik het gewoon goed doe op de training, ben ik er klaar voor.”

Ajax speelde dit seizoen afwisselend met Mohammed Kudus en Brian Brobbey in de punt van de aanval. Laatstgenoemde was in twintig officiële wedstrijden goed voor acht doelpunten en twee assists. In totaal kwam Brobbey 946 minuten in actie. Kudus was in 21 wedstrijden (979 speelminuten) iets effectiever: de Ghanees was goed voor tien doelpunten en twee assists.

Is Christian Rasmussen in potentie een optie voor Ajax 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
19 november 2022 om 09:17

Denk je echt dat hij daar al goed genoeg voor is ja?

19 november 2022 om 10:02

Ik twijfel heel erg bij hem. Soms zie ik vlagen van een geniale speler, maar vaak ook van een matige.

19 november 2022 om 10:52

Een goeie kop ? Ik denk dat iedereen wel ziet dat hij kwaliteiten heeft. Maar juist over zijn goeie kop zijn best wel veel twijfels.

19 november 2022 om 09:22

Ik vind Rasmussen juist veel te kort komen, kan geweldige momenten afwisselen met wedstrijden waarbij hij er als een zoutzak in de rondte loopt.

Mist in mijn ogen toch behoorlijk wat felheid om echt Ajax 1 te gaan halen.

19 november 2022 om 09:30

Helemaal mee eens, doet mij erg aan Dolberg denken. Ik vind hem ook teveel afwezig.

19 november 2022 om 09:32

Rasmussen heeft bijna alle facetten om een hele goede speler te worden, maar ook ik heb mijn twijfels of hij het gaat redden. Denk dat het echt wel een tijd kan duren voordat hij de knop om kan zetten om iedere week te presteren, want dat doet hij zeker niet. Nu is hij nog jong, maar ik heb gewoonweg mijn twijfels

19 november 2022 om 09:51

Je kan goals maken waar de klasse vanaf druipt, want dat doet hij maakt bijna alleen maar mooie goals, en toch niet goed genoeg zijn!

Ik hoop dat hij het gaat redden hoor, maar zie het voorlopig nog niet gebeuren.

Maar dank voor de tip, denk dat ik kunst schaatsen ga volgen!

19 november 2022 om 09:54

Ik zie het ook niet in rasmussen, mist een bepaalde hardheid/felheid. Kan geweldig voetballen maar als hij niet in de wedstrijd zit (wat regelmatig is) zie je hem ook helemaal niks doen om het om te keren. Inderdaad hetzelfde als dolberg. En om nu tegen iemand te zeggen dat hij een andere sport moet volgen omdat hij een andere mening heeft vind ik ook behoorlijk kinderachtig.

19 november 2022 om 18:21

Ik ben het eigenlijk wel eens met burwatti, rasmussen kan soms fantastische dinken doen maar ik vind hem ook nog genoeg te kort komen. En de echte drive mis ik soms wel een beetje, hij is ook niet zo'n enorme goal getter dat hij alleen op zijn doelpunten kan teren.

19 november 2022 om 11:21

Ik dacht ook Unuvar.. Die heeft een handvol minuten gespeeld bij Trabzon. Hoe is het mogelijk. Blijkbaar toch te licht voor prof-voetbal.

19 november 2022 om 11:31

Ook wel heel dom van Unuvar om naar Turkije te gaan en dan ook nog naar Trabzonspor. Spelers als Yazici, Bakasetas, Trezegeut, etc. Is ook geen slechte concurrentie.

19 november 2022 om 11:44

De volgende topper uit de jeugdopleiding. Hoeveel toppers zijn er nog meer? Je hebt een gedeeltelijk zelf opgeleide topper Timber. Daarvoor Mazaroui (mijn mening) en De Ligt. Wie zie ik over het hoofd? Of bedoel je sinds de oprichting van Ajax?

In het huidige Ajax heeft Brobbey potentie. Rensch en Taylor zijn geen toppers in mijn ogen.

Een topper heeft de potentie om te slagen bij de Europese grootmachten. Er zijn Ajacieden die vinden dat Ajax daar ook toebehoort, maar die laten we even buiten beschouwing en de discussie daaromtrent ook.

Unavar is nou een talent waar ik heel veel van verwacht had. Toch kan hij die laatste stap niet zetten.

Kokcu was 1 van de grootste talenten uit de Nederlandse jeugdopleiding. Debuteerde al op 16 jarige leeftijd. Maar pas afgelopen seizoen maakt hij echt stappen en zet dat dit seizoen door. Hij heeft de potentie.

En door dit te typen denk ik ineens aan Gravenberch. Heeft het nu moeilijk, misschien te vroeg vertrokken. Maar ook hij heeft de potentie. Dus die mag je erbij schrijven.

Ik heb slechts 1 wedstrijd van jong Ajax gezien. Dit was tegen AZ. Geen enkele speler kon mij bekoren. Sontje Hansen teveel gepiel met zichzelf en de bal. Fitz Jim denkt dat hij de pass moet geven. Iedere keer mis.
Az daarentegen speelde goed. Zeker die nummer 10.
Maar ja het was 1 wedstrijd

Dese is er nog niet klaar voor. Ik bezoek regelmatig wedstrijden van Jong Ajax. Spelers die daar goed spelen zijn Fitz-Jim, Pierie, Vos en Misehouy. Wie mij erg tegenavalt is Sontje Hansen. Regeer en Rasmussen moeten echt nog even wachten.

19 november 2022 om 10:56

Regeer en Rasmussen moeten (misschien) wel zien dat ze via een andere weg stappen gaan maken. Vooral een Regeer wordt bij Jong Ajax echt niet meer beter. Hij moet wedstrijden op een hoger niveau gaan spelen om zelf ook te blijven groeien.

19 november 2022 om 11:56

Jij bent echt de eerste die Pierie noemt. Ik heb zelf ook een aantal wedstrijden gezien en vond hem toen ook best wel oké spelen. Hopelijk lukt het hem, om met een hele lange omweg, toch nog de stap te maken naar Ajax 1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren