Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Standard beklaagt zich over duel met Ajax: ‘Een begeleide busreis!’

Laatste update:

Standard Luik neemt het donderdagavond in Europees verband op tegen Ajax en wordt door zo’n tweeduizend supporters bijgestaan tijdens het duel in Amsterdam. De manier waarop alles rond de wedstrijd geregeld is staat de fans uit België echter niet aan. Het Nieuwsblad vindt dat alleen iemand die ‘goed gek’ is de reis van Luik naar Amsterdam aflegt voor het duel met Ajax.

/

Eddy Janssis van de supportersvereniging van Standard komt aan het woord en zegt dat er nauwelijks sprake is van een Europees bekertreffen. “Het is een begeleide busreis”, moppert hij. Op eigen gelegenheid naar de ArenA gaan zit er niet in voor de aanhang van de Belgische club: er wordt per bus gereisd en rond 14.00 uur wordt er net over de grens verzameld.

De fans mogen Amsterdam verder niet in en mogen zich alleen ophouden rond het stadion van Ajax. De problemen van twee jaar geleden tijdens het duel tussen Feyenoord en Standard dienen onder meer als leidraad. Toen gold echter dezelfde regeling als nu, weet Janssis nog. “En het heeft toen ook niet belet dat er rellen waren in het stadion.”

“Het probleem is dat de Nederlandse politie niet overweg kan met de combi-regeling met bussen. In Nederland gebeurt alles per trein. Na die beruchte match heb ik de politie supporters gewoon in elkaar zien slaan. En honden zonder muilkorf op de fans loslaten.”

Met eigen vervoer van Luik naar Amsterdam gaan had mogelijk moeten zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha als argument voor het afschaffen van een begeleide busreis gebruiken "dat het de vorige keer ook fout ging" hahaha... Lekker sterk als je meer supportervriendelijke opties wilt van de politie/gemeente...

29 september 2016 om 08:58

Echt hè. Dat is juist een van de redenen dat ze een verplichte busreis hebben. Had je toen gewoon fatsoenlijk gedragen..

29 september 2016 om 09:28

Zo erg is een verplichte buscombi toch niet als je jezelf gewoon fatsoenlijk gedraagt? De wedstrijd word ook nog eens al om 19:00 gespeeld dus ben je nog enigszins op een schappelijke tijd thuis.

29 september 2016 om 09:56

Nee? De charme van Europese verplaatsingen valt volledig weg als je Amsterdam niet eens in mag.

29 september 2016 om 10:51

@ajax111

Nouja, het is dan geen 'europees' tripje meer. Veel supporters gaan juist Europees omdat ze dan een paar dagen in een andere stad zijn, wat cultuur te snuiven en met honderden/duizenden anderen op een plein in de stad een pilsje te drinken voor de wedstrijd.

Nu ben je simpel veevervoer.

29 september 2016 om 11:48

Helemaal gelijk. Ik ga ook naar (bijna) elke Europese uitwedstrijd van Besiktas. Je gaat niet naar Europese uitwedstrijd alleen voor de wedstrijd. Gezelligheid, vrienden uit heel Europa en Turkije zie ik terug, andere cultuur , je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen.. Ik ben naar Partizan Belgrado uit geweest, was gekkenwerk, uit Tripolis in Griekenland was ook geweldig..

Dus als je van Luik direct met bussen naar de Arena wordt gereden, dan is dst echt niks aan.

2 jaar geleden zei de politie ook dat we Rotterdam niet in mochten (feyenoord-Besiktas), maar wij kwamen daar gewoon met 3000 man haha Niks aan de hand trouwens, wij zijn fanatiek maar geen hooligans, politie bedankte ons ook nog..

29 september 2016 om 17:04

Beyazsiyah

Dat is inderdaad wat ik bedoel, je verwoordt het goed.

29 september 2016 om 08:59

Gewoon die honden zonder muilkorf op ze los laten! :'-)

Wat een zeurkous die kerel het lijkt me verstandig om de hand in eigen boezem te steken. Hieruit blijkt toch alleen dat het nodig is dat deze supporters onder begeleiding naar het stadion gaan. Vorige keer tegen Feyenoord was het ook zo en toen braken er rellen uit in het stadion, dus nu maar vrij reizen en de binnenstad van Amsterdam slopen of zoiets?

29 september 2016 om 09:00

Inderdaad, toen moesten supporters van Feyenoord zelf optreden, omdat de ME de sleutel niet had van de dichte veiligheidsdeur.

Ach, wij moesten ook in een begeleidde busreis naar Standard toe. Kunnen wel zaniken, maar bij Ajax zullen ze ook wel zien hoe Standard zich had gedragen in Rotterdam. Het uitvak uitbreken en na de wedstrijd nog gezeik met de Me/politie.

Wat een gedoe weer. Zo'n Europese uitwedstrijd zou een dagje uit moeten zijn: beetje stad verkennen, cultuur opsnuiven, terrasje pikken. Zag het tijdje terug ook in London, toen Anderlecht tegen Arsenal speelde. Zat ik ineens tussen de Belgen op terras. Hartstikke leuk. Maar hier gaan we weer voor georganiseerde boeventransport...zeer frustrerend

29 september 2016 om 09:17

Daar hebben die Luiksupporters deels ook zelf voor gezorgd. In Rotterdam was het destijds ook 'niet helemaal fris' en in België hebben ze ook geen beste reputatie. Dat Defour-spandoek spreekt boekdelen.

29 september 2016 om 09:19

Iets waar die fans het zelf naar gemaakt hebben. Als ze een paar jaar geleden tegen Feyenoord niks gedaan hadden, dan hadden ze nu echt niet per buscombi hoeven te komen. Echter ging het een paar jaar geleden dus ook al mis met een buscombi. Jij stelt dus voor om als beloning ze dan maar op eigen gelegenheid te laten komen en de schade die dat met zich meebrengt zelf te betalen?

29 september 2016 om 09:19

Zeer frustrerend maar wel logisch natuurlijk. Wie geeft de garantie dat de supporters zich wel kunnen gedragen in de binnenstad van Amsterdam als ze dat niet kunnen in een stadion?

Nou, in Rotterdam raakten ze toch behoorlijk slaags met de politie. Zulke lieverdjes zijn het dus niet. Al zijn de heren van het Rotterdamse politiekorps dat natuurlijk ook niet, is al vaak genoeg lang en breed bewezen.

Ik ben een groot voorstander van afschaffen van alle combi-regelingen. Gewoon duidelijk maken dat je gewoon er naartoe mag hoe je zelf wilt. Maar misdraag je je dan echt heel hard aanpakken per persoon, niet iedereen over een kam scheren. En dan kun je wel zeggen dan moeten de andere supporters zelf de misdragers daarop aanspreken. Ja en dan? Als er een of andere (doorgesnoven) gek voor mij iets staat te slopen, ga ik lekker aan de kant. Doe ik iets krijg ik waarschijnlijk ruzie met die gast en word ik aangepakt voor vechten in een voetbalstadion. Dan ben ik opeens de hooligan. Dus de persoon aanpakken niet de complete groep.

Ik denk dat met de combi-regelingen de supporters alleen maar meer worden getriggerd tot geweld. Weet niet of hier ooit iemand met zo'n regeling is mee geweest maar ik heb het zelf ondervonden en vond dat ik echt als een dier werd behandeld (wat zeg ik nog slechter). Je wordt door politie met knuppels en blaffende honden in een trien geduwd als de trein dan op de bestemming aankomt moet je in een razend tempo eruit en worden de achterste al geduwd en geslagen door de ME dat ze door moeten lopen terwijl dat helemaal niet kan. En dan continu van die agressieve politieagenten en honden om je heen overal waar je loopt. Geloof me dat wekt echt agressie op, ipv dat het helpt om de rust te bewaren.

29 september 2016 om 09:20

Harde kernen gewoon loslaten in Amsterdam heeft ook zelden voor gezellige situaties gezorgd kan ik uit eigen ervaring zeggen. Bij bijna elke Europese wedstrijd in Amsterdam is het raak. Dat is ook niet de oplossing. Daar zijn juist veel meer mensen de dupe van dan alleen de overige voetbalsupporters.

Al zijn combiregelingen zeker heel naar ja. Ik heb de oplossing ook niet.

29 september 2016 om 09:25

Dat afschaffen van combi-regelingen kan dus niet. Want dan gaat een nog grotere groep richting die uitwedstrijd, veelal zonder kaartje en dan weet je dus niet wie er zijn. Ook kun je dan niet hard straffen, want ook iemand zonder kaartje mag vrij rondlopen in de stad of rond het stadion.

Ik denkt dat jij je ongelofelijk aansteld over de combiregeling. Ik heb er zo vaak gebruik van moeten maken en heb nog nooit een klap van de politie gehad. Als je niet opgefokt tegen ze reageert of ze uitdaagd gebeurd er helemaal niks. Natuurlijk zijn combi's niet ideaal en wordt je er niet vrolijk van, maar het is ook weer geen ramp als je een beetje normaal en ontspannen reageert. Als je dan als supporter je eigen agressie niet onder controle hebt, wellicht ben je als supporter dan het probleem.

29 september 2016 om 09:51

Ben ook niet kapot van de combiregeling, maar anderzijds is het ook wel handig. Ik ga in Amsterdam echt niet mijn auto op een wedstrijddag parkeren en te voet naar het stadion. Geloof mij, dat gaat hem voor mij en de auto niet worden. En ik noem nu Amsterdam, maar kan ook zo maar een andere grote stad zijn. Die harde kernen weten precies waar je vandaan komt en waar je moet parkeren.

Tja, wie zich niet kan gedragen moet de consequentie daarvan dragen.

In Nederland gebeurt alles per trein? Juist helemaal niet.

Ze hadden zich ook aardig misdragen in de Kuip. Ik stond 1 vak verder toen die gasten door de hekken heen braken, muts op hun hoofd konden ze bivakmuts van maken, nee dan ben je echt uit op een lekker potje voetbal kijken.
Stonden super veel kinderen in dat vak!! Schaam je kapot.
Gelukkig kwam er een haag Feyenoord supporters aan het einde van dat vak staan en gebeurde en kon de ME alsnog ingrijpen.
Maar ja ik snap Ajax zeker!! Vind dat Standard niet mag klagen, hadden ze zich toen niet moeten misdragen, Ajax staat volledig in hun recht.

29 september 2016 om 10:05

Ja ik stond ook op vak h toen en kan me herrineren dat er toen ook zo'n debiel een kniptang bij zich had om die tie rips door te knippen.
Liep helemaal uit de hand en uiteindelijk moesten feyenoorders en stewards alles oplossen want de ME was nergens te bekennen...

Dat Nederland niet met bussen overweg kan is natuurlijk grote kolder! In Nederland kennen we volgens mij enkel de combiregeling per trein bij de drie grote clubs Ajax , Feyenoord en PSV, de overige wedstrijden zij zowat allemaal bus- of autocombi's.

Heb hier geen medelijden mee. Had je de vorige keer gewoon gedragen, had je er nu hoogstwaarschijnlijk geen last van gehad. En natuurlijk gaat het iedere keer maar om een klein groepje herrieschoppers.

Ik bezoek geregeld uitwedstrijden van mijn club en heb echt een bloedhekel aan verplichte combi's. Je wordt van al je vrijheid ontnomen en behandeld als een klein kind of nog erger, een crimineel. Met een combi is het vaak ook nog eens verboden om alcohol te nuttigen en dan lijkt het al helemaal op een schoolreisje.

Ik snap die supporters van Standard wel. De meeste willen een leuk dagje uit en hebben niets te maken gehad met die ongeregeldheden in Rotterdam, dat was de daad van een klein groepje herrieschoppers. Maar elke supporter van Standard wordt nu bestraft. Alle supporters worden over één kam geschoren. En dat kan want het zijn maar voetbalsupporters. Als dat gebeurde bij mensen met een andere etnische achtergrond dan was het hele land te klein geweest en stonden die burgermeesters voorop te schreeuwen over hoe schandalig het wel niet is. Hypocriet land zijn wij ook eigenlijk...

In Duitsland en Engeland heb je helemaal geen combi's en het is niet zo dat daar geen relschoppers zijn. Daar stellen ze zich gewoon een stuk relaxter op tegenover uitsupporters en behandelen ze voetbalsupporters niet als criminelen, zoals hier in Nederland wel gebeurt. En dan reizen er ook nog elk weekend duizenden hun club achterna in plaats van de tientallen of enkele honderden zoals hier in Nederland.

Nederland kan nog veel leren op dit vlak. Ik hoop dat de hoge heren een keer bij hun collega's in Duitsland en Engeland gaan kijken. Want daar weten ze wel hoe je uitsupporters moet ontvangen.

29 september 2016 om 10:23

Goed verwoord, zo denk ik er ook over. Het is inderdaad gewoon discriminatie om alle voetbalsupporters van een club te weigeren als een enkeling zich misdragen heeft. Dat zou in andere gevallen inderdaad tot een rechtszaak komen.

Gewoon het hele principe van uit-supporters afschaffen. Is voor alles en iedereen beter. Niet alleen deze wedstrijd, maar bij alle wedstrijden. Alleen bij Wk's en Ek's nog verschillende supportersgroepen toelaten.

- Geen vernielingen
- Geen agressie
- Geen (weinig) politie
- Geen belastinggeld over de balk

Werkt tussen Ajax en Feyenoord toch ook prima zo?

Nou die verplichte reizen zijn nodig omdat er van elke club een (grote) groep supporters zijn die alleen maar uit zijn op rellen en slopen en helemaal niet geïnteresseerd in de wedstrijd. Als die er niet waren geweest had iedereen gewoon zelf kunnen reizen hoe ze wilden. En dat ze in België busreizen altijd doen is prima je gaat nu naar Nederland dus moet je je ook even aanpassen aan de manier hoe het hier gaat.
En ik begrijp de politie wel dat ze op voorhand al hard optreden dat zorgt er tenminste wel voor dat je het sneller uit je hoofd laat om rotzooi tegen de politie te trappen.

Zo zonde dit. Het leukste van een Europees tripje is toch echt de desbetreffende stad bezoeken en daar met medesupporters gezellig op het terras zitten en eventueel dingen bezichtigen. Helaas is dat in het 'vrije' Nederland niet mogelijk. Mocht het echter fout gaan, pak de relschoppers keihard aan in plaats van iedereen. Zelfde verhaal met binnenlandse wedstrijden trouwens, uitzonderingen daargelaten.

29 september 2016 om 12:49

"Mocht het fout gaan"?

Voorkomen is beter dan genezen. En aangezien deze supporters uit Luik in Rotterdam niet wisten te gedragen dan hoef je niet te verwachten dat ze in Amsterdam de volledige vrijheid krijgen.

Hebben ze er toch zelf naar gemaakt door in de Kuip destijds te gaan vechten. Ik vind het ook niks, zo'n combi, maar zeker nu de Uefa zo streng is kan ik me voorstellen dat er geen risico's wordt genomen bij bepaalde clubs.

Ik weet niet wat hij zeurt. Als je dit als supporter niet wil, blijf je toch thuis. Maar nu zijn wij de slechteriken maar volgens mijn zijn de supporters van Standaard Luik de fout ingegaan. Nee lekker eerst Amsterdam in, letterlijk en figuurlijk de cultuur van Amsterdam opsnuiven en dan lekker rellen bij het stadion. Weet je ze hoeven niet te komen, je mag maar dan gewoon mer de bus

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren