Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stam twijfelt over 109-voudig Oranje-klant: 'Hij moet ook kunnen verdedigen'

Laatste update:
/

Jaap Stam is door Rafael van der Vaart benaderd met de vraag of er plek voor hem is bij Reading. De 109-voudig international wil graag aan de slag in de Championship, maar de Nederlandse manager van the Royals heeft zo zijn twijfels. “Hij wil iedereen in Europa laten zien dat hij nog steeds een zeer goede speler is”, vertelt Stam in GetReading.

De oud-international zegt niet nog zelf met Van der Vaart te hebben gesproken. “Maar we denken er natuurlijk serieus over na. Het zit in ons hoofd, Rafael is een klassespeler. Maar hij heeft ook een verleden met blessures en dat moeten we ook in ogenschouw nemen. Het is geen eenvoudige beslissing. Ik heb met hem samengespeeld bij de nationale ploeg.”

Naast zijn blessuregevoeligheid, vraagt Stam zich ook af of Reading momenteel nog een extra middenvelder nodig heeft. “Kan Rafael van waarde zijn? We hebben spelers nodig die vol kunnen gaan, niet alleen met de bal aan de voet, maar ook in verdedigend opzicht. Daar moeten we ook aan denken. We gaan er rustig over nadenken”, aldus Stam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Japie zit denk ik helemaal niet te wachten op Rafael en laat het op deze nette manier weten

Rafel van der Vaart ziet toch zelf ook wel in dat hij niet in het hotseknots voetbal terecht moet komen. Hij heeft een niet al te beste conditie en daarbij is het beste er wel een beetje vanaf. Laat hem lekker naar Amerika gaan joh en zijn zakken vullen. Verder is het, hoe jammer ik het ook vind, gewoon klaar op het hoogste niveau.

Zou Rafael niet als waarde kunnen zijn als laatste man? Er wordt dan minder van zijn (geringe) loopvermogen geeist; inzicht en traptechniek zijn bij hem bovengemiddeld ......

27 juli 2016 om 16:51

Bij de eerste de beste counter (en die zijn er veel in de Championship) wordt hij eruit gesprint.

27 juli 2016 om 16:54

Nee, dat is echt weer typisch iets Nederlands. Boeien of iemand die je laatste man zet kan verdedigen, als hij maar een goede pass in de benen heeft.

Als er nou een soort van Pirlo rol voor hem geopperd wordt dan zou dat, op een geschikt niveau, nog wel eens plausibel kunnen zijn. Uiteraard moeten de randvoorwaarden bij de ploeg en de competitie waarin ze spelen dan wel een beetje in orde zijn.

27 juli 2016 om 16:59

Lees jij mijn gedachten ofzo?

27 juli 2016 om 17:02

Bosweg

Meest vreemde opmerking in tijden. Bewonder wel je out of the box denkwijze.
Maar vd Vaart als laatste man in de championship is een vd meest vreemde voetbal suggesties in tijden. De man kan alles met een bal maar dus juist niet verdedigen.

VDV moet niet bij Reading gaan spelen, die competitie kan hij fysiek denk ik niet meer aan
Denk dat hij nog wel nuttig kan zijn voor clubs in een een soort Pirlo-rol, een beetje over het veld wandelen en aanvallers en diepgaande middenvelders bedienen. Dat vraagt niet al te veel van zijn fysiek en zijn passing en techniek zullen toch nog wel voldoende zijn om dat in een competitie van redelijk niveau vol te houden

Rafael voetbalt alleen nog voor het geld joh, die kan je er beter niet bij hebben. Hij heeft al jaren problemen met zijn conditie en fysieke gesteldheid, er is bij hem ook totaal geen inzet om er iets aan te verbeteren. Nu ook weer deze zomer, zijn club zegt dat hij niet direct in de plannen voorkomt en daarom later mag terugkomen. Wat doet Rafael? Hij pakt direct het vliegtuig naar Nederland en gaat een beetje overal en nergens lopen schnabbelen en gaat leuke dingen doen. Als hij echt voor de sport leefde was hij in Spanje gebleven en was hij voor zichzelf gaan trainen, maar serieus met zijn beroep bezig zijn komt niet bij hem op.

Rafael kan zijn contract uitdienen zonder te spelen of naar de zandbak. Maakt mij niet uit, als hij maar niet in beeld is om tv verslag te doen.

Best pijnlijk. Nog niet zo heel lang geleden zou van der vaart zijn neus hebben opgehaald voor Reading. Sterker nog, hier op VZ zouden we reading keihard uitgelachen hebben. Reading? Wie zijn dat. En nu...2016. Gaan ze bij Reading bedenken of ze m nodig hebben. Niet dat het onterecht is, het zegt iets over Rafael en het zegt iets over hoe voorheen nietsbeduidende Engelse clubs zich nu kunnen manifesteren en spelers van naam kunnen afwijzen en aantrekken.

27 juli 2016 om 18:47

Nou ja, je moet niet vergeten dat Jaap Stam daar zit, dan kun je daar al een stuk makkelijker binnenkomen. Het is niet zo alsof iedere Championship-club wel even kan informeren naar de diensten van VdV denk ik.

29 juli 2016 om 09:54

Binnenkomen dat klopt, maar zulke clubs kunnen blijkbaar een speler als van der vaart laten lopen

Niet doen. De Championship is een mentaliteitscompetitie, waar collectief verdedigen een must is. Daarnaast wordt er ontzettend fysiek gespeeld. Allemaal kenmerken die niet passen bij Van der Vaart. En al helemaal niet bij een 33-jarige Van der Vaart.

De reden dat Van der Vaart nooit het maximale uit z'n carrière heeft gehaald is juist vanwege gebrek aan mentaliteit. Leuke kerel, maar geen op en top prof.

Zo jullie zijn het er wel allemaal
Mee eens dat vdv niks meer kan. Ik blijf erbij dat v d vaart de beste optie op nr 10 bij ajax is. Met alleen zijn trap en inzicht laat die ajax al beter spelen dan klaassen die ook totaal niet snel is geen man kan passeren en al een half jaar kut loopt te voetballen bij ajax. Van der vaart in een vrije rol met 2 gasten erachter die voor hem het werk opknappen en je hebt een wereldspeler voor nederlandse competitie in huis

27 juli 2016 om 18:49

Yup die 2 wedstrijdjes waar hij 60min mee kan doen, zou het een leuke speler zijn. De rest van het seizoen kan hij de doktoren en masseurs bezig houden omdat hij weer geblesseerd is

Van der Vaart heeft nog teveel kwaliteiten om bij een club uit het Championship te spelen. Ik denk dat hij met zijn inzicht en goeie vrije trappen nog wel van waarde kan zijn in de PL bij middenmoters als Stoke of Swansea.

Wauw, 33 jaar n 109-voudig Oranjeklant n nu Raeding.......hoe heeft hij 109x in Oranje kunnen spelen als zijn fysiek nooit heeft meegezeten?

27 juli 2016 om 22:02

Ik begin mij oud te voelen als mensen van der Vaart niet meer kennen. Je vraagt hoe het kan, vanaf je 20ste tot en met je 31ste zowat alle interlands spelen. Hoewel hij fysiek nooit de sterkste was, was het altijd net voldoende en kon hij het compenseren met zijn sublieme techniek en inzicht.

laten ze hem per wedstrijd betalen is voor club minder risico als hij niet fit jammer dan geen geld

Waarschijnlijk heeft Ajax ook geen interesse meer, anders zou deze expliciete voorkeur van Van der Vaart voor een club uit de Championship wel erg pijnlijk zijn. Beetje net als Zenden, die PSV voortdurend uitsloot, totdat hij geen opties meer had en zich plots aanbood.

iedereen zit altijd zo te zeiken op Rafael vd Vaart, maar die jongen heeft ook pech gehad, in zijn privé leven en ook met blessures etc. En mag je als mens ook nog genieten van het leven? puur en alleen omdat de media van alles schrijft is hij maar gelijk de gebeten hond, zijn we er met zijn allen bij geweest volgens mij niet. Er zullen vast wel wat haken en ogen aanzitten, maar om nou altijd maar door te gaan met anderen negatief af te zeiken.. volgens mij kunnen we onze tijd wel beter besteden.
ik denk dat het vooral is, dat we gewoon z'n pareltje wat hij eerder was, meer gunden.. of zogezegd.. we hadden nog langer willen genieten van hem als voetballer, en dat is ons gewoon tegen gevallen.. dat kan... niet iedereen heeft het geluk en haalt het maximale uit zijn of haar job.. en iedereen is anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren