Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spilzuchtig Feyenoord vergeet ruime zege te boeken bij tam FC Twente

Laatste update:

Dankzij een 0-1 zege op bezoek bij FC Twente lijkt Feyenoord de derde plaats in de Eredivisie haast niet meer te kunnen ontlopen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst breidde in de Grolsch Veste zijn sterke reeks uit en boekte zodoende alweer de zesde Eredivisie-overwinning op een rij. De score had nog een stuk hoger kunnen uitvallen, maar de Rotterdammers waren slordig in de afwerking.

/

FC Twente en Feyenoord zorgde voor een heel attractieve openingsfase, maar het gevaar kwam enkel van de bezoekers. Een vrije trap van Tonny Vilhena werd gekeerd door Nick Marsman, maar na een kwartier speler was het wel raak. Eljero Elia zette goed door en vond met zijn voorzet Michiel Kramer, die de 0-1 binnenwerkte. Jens Toornstra was even later dicht bij de 0-2: uit een hoekschop schoot hij wild naast. Bruno Uvini tekende voor het eerste gevaar van de gastheren, nadat hij Toornstra door de benen speelde, maar zijn schot werd gepakt door Kenneth Vermeer.

De Rotterdammers bleven echter vaker dreigend, met name via doelpuntenmaker Kramer. De spits zag eerst zijn kopbal worden overgetikt door Marsman en kwam even later niet goed uit met zijn passen. Twente kreeg voor rust nog een klein kansje via Stefan Thesker, die via de rug van een verdediger uiteindelijk naast kopte. Ook na rust had Feyenoord de overhand in de wedstrijd en werd er zo nu en dan leuk gecombineerd. Alleen de afwerking van Dirk Kuyt en Elia liet te wensen over.

/

Doordat Feyenoord die kansen liet liggen, gaf het FC Twente de gelegenheid om zich terug in de wedstrijd te knokken. Eerst was er een te slappe schuiver Oskar Zawada en daarna pakte Hakim Ziyech uit met een paar uitstekend getrapte vrije trappen. In beide gevallen reageerde Vermeer met een uitstekende zweefduik richting de bovenhoek. Toch kreeg Feyenoord de beste kans om de wedstrijd te beslissen, nadat Bilal Basacikoglu werd vrijgespeeld. De invaller wist zich alleen geen raad met de mogelijkheid en gaf vervolgens een halfhoge bal voor het doel langs.

Vervolgens liet ook Elia de mogelijkheid op de 0-2 liggen. Hij kopte een voorzet van Toornstra via de grond tegen de lat, waardoor Twente ontsnapte aan een grotere achterstand. Doordat de marge maar één bleef in het voordeel van de Rotterdammers, gingen de Tukkers in de slotfase toch nog op zoek naar een gelijkmaker. Verder dan het appelleren voor een strafschop na een vermeende overtreding op Ziyech kwam de ploeg echter niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een raar team is dit toch. 7x op rij verliezen en nu weer 7x op rij gewonnen en hoe. Enorm overtuigend tegen een Twente dat toch niet slecht speelt de tweede seizoenshelft.

Ben benieuwd naar de laatste 5 wedstrijden van het seizoen.

10 april 2016 om 18:50

Iedereen vergeet hoe goed Feyenoord het de eerste seizoenshelft deed. Het spel was niet altijd denderend, maar verloor maar 2 keer voor die dramatische reeks van 7 verloren wedstrijden. Feyenoord heeft gewoon een sterk team, dat zinder die dip zeker een kanshebber had geweest. Als als als, 3e worden en beker (winnen!!) Finalist is toch wel een geslaagd seizoen

10 april 2016 om 18:47

Er zit nu ook weinig druk op. Net na de winterstop werd er nog gesproken over het kampioenschap. Nu is alleen die bekerfinale nog van belang en is dit voor Feyenoord een nietszeggend potje.

10 april 2016 om 18:48

Inderdaad! maar niet vreemd in mijn ogen. Allereerst heeft Feyenoord een rijtje met wat gemakkelijkere tegenstanders gehad de afgelopen 7 wedstrijden. Spelen ze niet eens zo goed in meerendeel van die wedstrijden maar winnen ze wel.

ten tweede speelt Feyenoord nergens meer om. De druk is eraf. Gat met nummer 4 is groot genoeg. Dan ga je wat vrijer en gemakkelijker spelen.

ten derde was Twente vandaag zeker niet goed. Maar dat is ook de verdienste van Feyenoord natuurlijk. Uiteindelijk wordt Feyenoord gewoon best of de rest. We moeten allemaal wel is nadenken of Feyenoord nog wel een topclub is, of dat ze nu gewoon subtop zijn. Ik neig naar het laatste.

10 april 2016 om 18:58

Verklaar je laatste zin nader?

10 april 2016 om 19:07

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken....

10 april 2016 om 19:09

Waarom maken mensen zich zo druk over of Feyenoord top of subtop is?
Alsof het een titel is die je gegeven krijgt van een organisatie ofzo.
Het is puur subjectief, als ik Feyenoord als topclub zie dan kan je hoog of laag springen maar blijf ik dat vinden, en het is niet alsof er een bepaalde eis is aan wat een topclub is.
Ik zie weinig discussie over of Heerenveen nou een subtop club is of een middenmotor, United een subtopper of een topclub is.
Zeggen dat we ''allemaal wel is moeten nadenken'' is onzin, ik kan we weinig onderwerpen bedenken die van minder belang zijn dan of Feyenoord een topclub is of niet.

10 april 2016 om 20:24

@avey,

Die discussie hebben we hier al wel eens vaker gehad, ben je topclub omdat je in het verleden eens vaker kampioen of ben je dat op basis van je huidige status, kheb in de Topjaren Van Fc Twente 2008,9,10,11 en eerder in de jaren 70 ook vaak die discussie gezien hier, ben het helemaal met jou eens puur subjectief, en wat jij of ik vind dat is het belangrijkst.

10 april 2016 om 19:17

Verklaar je nader...?

10 april 2016 om 19:19

Meedoen om het kampioendchap had er dit seizoen echt wel in gezeten.

Wat was dit een draak van een wedstrijd zeg!!
Ik schaam me eigenlijk een beetje voor dit niveau.....

10 april 2016 om 19:19

Dit twente geeft het beeld van het eerste seizoenshelft prima weer.. jammer want de 2e helft waren ze echt goed bezig

Dit ging wel erg makkelijk. Feyenoord had alleen veel vaker moeten scoren.
Ziyech had geel moeten hebben voor zijn schwalbe, en dan nog volhouden dat het een penaltie was ook

10 april 2016 om 18:47

Nelom, en met hem heel Feyenoord, mocht blij zijn dat de bal niet op de stip ging en hij geen geel kreeg. 100% strafschop.

10 april 2016 om 18:49

Ziyech zoekt het echt 100 procent zelf op. Logisch natuurlijk want op een andere manier zou Twente nooit kunnen scoren vandaag maar het was overduidelijk geen pingel.

10 april 2016 om 18:50

100% zozo ???

Wees blij dat het geen 0-5 werd.

10 april 2016 om 19:32

Als je als Twente-speler wordt afgevlagd voor buitenspel vanuit een doeltrap in de eerste helft, dan hoef je al helemaal niet te rekenen op een strafschop. Twente en de arbitrage waren allebei erg slecht...

10 april 2016 om 20:33

Obstructie in de 16 is 100% een penal. Nelom vangt hem alleen op en maalt totaal niet om de bal...

10 april 2016 om 20:51

Obstructie in de 16 is 100% een indirecte vrije trap

10 april 2016 om 18:53

Hij zocht nelom in eerste instantie op, maar dat hoort bij zo'n beweging om er daarna langs te gaan

10 april 2016 om 18:55

Mijn inziens had die bal gewoon op de stip gekunnen hoor.

10 april 2016 om 19:07

Volgens mij ook, al ben ik zelf al blij dat het 'slechts' 0-1 geworden is. De bal had zeker op de stip gekund, maar of het ook had gemoeten is me ook niet helemaal duidelijk.

10 april 2016 om 19:18

Tja, mijn inziens had Gozobuyuk gewoon er voor kunnen fluiten. Andere kant had ik een 1-1 gelijk spel (er van uitgaande dat Twente de strafschop had geraakt) weer niet terecht gevonden als er gekeken werd naar het spelbeeld.

Wat speelde mijn cluppie goed,en wat was twente zwak zeg.

Kan niks anders zeggen dat we verdiend gewonnen hebben.
Het afmaken mag wel op getraind worden,tjonge jonge zeg.

Op naar volgende week.

10 april 2016 om 19:10

Terecht gewonnen, maar wat waren jullie slordig in het afwerken. Veldspel was goed maar voorin was het niet scherp bij Feyenoord anders had het zo 0-4 kunnen zijn. Voor ons was het jammer dat Guttierez er niet was.

10 april 2016 om 19:18

Het lag niet alleen aan de scherpte dat Feyenoord niet meer scoorde, het is ook gewoon kwaliteit die we missen in de voorste linie.

10 april 2016 om 19:18

Die Holscher was me een partij zwak. Guittetiez werd inderdaad gemist.

10 april 2016 om 20:00

Idd, Holscher speelde niet best en ook Ter Avest viel erg door de mand. Guttierrez wist normaal Cabral en Ziyech goed aan te spelen, maar jullie hadden beiden in de tang.

goede wedstrijd van feyenoord gezien. 2minpuntjes, we moeten echt beter afwerken en nelom. Hij brengt aanvallend te weinig echte dreiging en veroorzaakt veel fouten. want de bal kon gewoon op de stip gelegd worden.

Hele matige pot, terecht verloren, hoewel ik nou niet dacht 'wauw, wat spelen die groots', want het waren geen 100% kansen allemaal. Het is ook jammer dat die bal dan niet valt alsnog, maar dat was natuurlijk niet verdiend geweest.

Bovendien had FC Twente een penalty moeten hebben, maarja, Gozubuyuk had het lef niet de bal op de stip te leggen.

10 april 2016 om 18:48

Je bedoeld zyech?
Dat was 100% geen penalty.

10 april 2016 om 19:01

Als dat geen penalty is, laat die 100% maar achterwege

10 april 2016 om 19:11

Nee hoor. Die 100% mag er voor, er was werkelijk niks aan de hand.

10 april 2016 om 18:57

@FCT 4 ever.
Ziyech ging voor de strafschop maar Nelom hield net op tijd in en was het absoluut geen strafschop.

10 april 2016 om 19:06

Hij stak z'n been zelfs extra uit, dus waar je het op tijd inhouden vandaan haalt is mij een raadsel.

10 april 2016 om 19:11

Ziyech stak zijn been uit, niet Nelom.

10 april 2016 om 19:12

Waar jij de strafschop vandaan haalt is mij dan weer een raadsel? Opzichtig op zoek naar een strafschop soms krijg je voor zoiets onbenulligs een strafschop meestal niet natuurlijk.

10 april 2016 om 19:14

Hij stak zijn been helemaal niet uit, hield juist in. Vervolgens duikt Ziyech over het rechter been van Nelom, welke gewoon helemaal stil stond. Geen schwalbe, maar ook zeker geen penalty.

12 april 2016 om 08:39

Dus als je niet je hele been strekt bij het uitsteken, maar iemand over je knie laat vallen, is het geen strafschop?

Vanaf de tribune was ik van mening dat het geen strafschop was, op basis van de tv beelden zeg ik van wel.. Of eigenlijk een indirecte vrije trap, maar die worden tegenwoordig niet meer gegeven in het strafschopgebied... Maar duidelijk is dat Feyenoord daar goed weg komt.. Toornstra had er ook geel moeten krijgen wegens zeiken tegen de scheidsrechter.

Neemt niet weg dat Twente gewoon beter had moeten voetballen om aanspraak te maken op gelijkspel of zelfs winst... Maar als er zelfs buitenspel wordt gefloten bij een doeltrap, mogen we ons ook afvragen wat het niveau van de scheidsrechters was...

10 april 2016 om 19:16

Hij zocht het been van Nelom op om vervolgens een schwalbe te maken.

Wat speelden EL Ahmadi en Vilhena heerlijk! Twente werd helemaal gek gespeeld op het middenveld en heeft daar ook de wedstrijd verloren.

wat betekent 3e worden in de Europa League. Ik weet bekerwinnaar rechtstreeks poulefase? 3e 1 voorronde?

10 april 2016 om 19:18

Ja gewoon voorronde, plek 3 gaat voor de 3e voorronde, dus ze moeten 2 rondes overleven om zich te plaatsen.

Feyenoord heer en meester. Een 0-3 of 0-4 had een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest. Opvallend dat vooral in de eerste helft Ziyech volledig in de broekzak van Nelom zat, Nelom die nou de laatste weken niet echt goed verdedigde.
Vilhena speelde een prima partij, alleen die hoekschoppen blijft wel een dingetje bij Vilhena.

Mooi weer 3 punten.. jammer van het legioen.. weer voorbeeld dat we als 12e man van feyenoord te kort doen

10 april 2016 om 19:21

Verklaar je nader, ik snap het niet zo?

Twente speelde niet zo goed. Gutierrez werd vandaag duidelijk gemist! Ook Ziyech en Cabral waren vandaag niet zo goed. Wellicht dat we tegen het eind nog wel een penalty hadden moeten krijgen, maar je had em ook niet kunnen geven, zoals uiteindelijk het geval was. Al met al heeft Feyenoord verdiend gewonnen!

10 april 2016 om 19:01

Niet zo goed? T was bagger..

10 april 2016 om 19:06

lol .... understatement of the year... Twente was matig, maar dat kwam ook door een actief Feyenoord dat Zyech geen moment in de wedstrijd liet komen.

Wat speelde El Ahmadi een fantastische wedstrijd. Krijgt vaak veel kritiek aangezien het geen speler is die eruit springt, maar wat is deze man belangrijk. Was vandaag de absolute heerser op het middenveld.

Maar wat speelde Twente slecht vandaag, ongekend. De vervanger van Gutierrez was echt 10 klasse minder, er zat echt geen tempo in die jongen.

Wanneer neemt de KNVB eens een keer grensrechters aan die zich op de wedstrijd kunnen blijven focussen en niet zomaar wat doen...

10 april 2016 om 19:31

Verklaar u nader?!

10 april 2016 om 19:35

Doeltrap en buitenspel?

10 april 2016 om 19:39

Ach dat weet je zelf ook wel, komop zeg. De arbitrage heeft zoveel fout gedaan, en dan heb ik het nog niet eens over de pingel die gegeven kan worden.

Wat was feyenoord slecht voorin zeg, speelde het positiespel erg sterk maar rond de 16 was get een topklasse niveau hier moeten ze echt aan werken, en wat was twente zwak zeg. Had een lastige wedstrijd verwacht maar dat bleef uit.

Feyenoord speelde gewoon goed. Positiespel was echt subliem. Op alle fronten hadden ze Twente vast. Behalve 1x een tegenaanval. Dat is een verdienste van Feyenoord. Ziyech maakte een enorme schwalbe tegen een goed spelende nelom die hem amper raakte. Ziyech botste daar zelf tegen aan en ging vervolgens liggen, daar had ie geel voor moeten geven. Enige wat je kunt verwijten aan Feyenoord is dat het niet met 0-4 heeft gewonnen, al was die bal onderkant lat ook wel pech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren