Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spijkerman laat droom varen en kiest voor opvallende overstap

Laatste update:

Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan worden toegevoegd aan de technische staf van sc Heerenveen, zo bevestigt de Eredivisionist zaterdag. Het tweetal zal fungeren als assistent van hoofdtrainer Johnny Jansen. De 68-jarige Spijkerman was het afgelopen seizoen nog werkzaam als rechterhand van Danny Buijs bij FC Groningen. Talan was de afgelopen jaren werkzaam als hoofd jeugdopleiding.

Spijkerman besloot zijn aflopende contract bij Groningen niet te verlengen omdat hij graag nog een buitenlands avontuur zou willen aangaan. Die droom laat de voormalig assistent-trainer van Ajax Cape Town varen nu hij richting Friesland verkast. Talan speelde acht seizoenen voor Heerenveen en werd in 2010 jeugdtrainer, alvorens hij aan de slag ging als hoofd jeugdopleiding. De nieuwe technische staf zal vrijdag worden gepresenteerd.

In januari, toen hij naar buiten bracht niet verder te gaan bij Groningen, kondigde Spijkerman aan dat hij eigenlijk naar het buitenland wilde. "In mijn periode bij Ajax ben ik een half jaar trainer geweest bij Cape Town in Zuid-Afrika, waarna Frank de Boer mij vroeg om zijn assistent te worden bij Ajax 1. Dat heb ik toen gedaan, maar het halve jaar in het buitenland is mijn vrouw en mij uitstekend bevallen. De uitdaging van een buitenlands avontuur zou ik nog een keer willen aangaan."

Spijkerman voerde de afgelopen weken verschillende gesprekken met de clubleiding van Heerenveen en raakte overtuigd van de plannen, zo meldde de Leeuwarder Courant zaterdagochtend al. Hij zet zijn handtekening onder een éénjarig contract in het Abe Lenstra-stadion. "De club voert op dit moment nog gesprekken met Raymond Vissers, de keeperstrainer van afgelopen seizoen. Ook met Michel Jansen, afgelopen seizoen assistent-trainer, lopen nog gesprekken over een eventuele nieuwe rol binnen de club", maakt Heerenveen verder bekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Veel Groningers zullen beamen dat een overstal naar Heerenveen wel degelijk een buitenlands avontuur kan worden genoemd Wens hem veel succes daar!

15 juni 2019 om 10:00

Overstap*

15 juni 2019 om 10:01

En voor iedereen in de rest van het land zat hij al in het buitenland

15 juni 2019 om 10:05

Hahah touché. Fijn weekend!

Die hoopte weer op Frank de Boer lijkt me dan, assistenten zijn toch een beetje gelinkt aan trainers en komen niet zomaar ergens binnenstappen. Al helemaal als je naar het buitenland wil niet je al een connectie hebben.

15 juni 2019 om 09:58

Niet moet moet zijn

15 juni 2019 om 11:02

Hij is zelf ook jaren hoofdtrainer geweest hoor...

Een ervaren man naast Johnny Jansen lijkt me zeer verstandig. Nu nog een goede selectie..

Spijkerman raakte overtuigd van de plannen...... Daarom tekende hij ook maar voor 1 jaar.... Ja ja... Bul****t.... Ahum... Maar goed... Blij dat hij er is.... Toch enige ervaring in de trainers staf. Denk dat hij een positieve invloed zal hebben.

15 juni 2019 om 16:12

Nou, ik kan je vertellen dat Spijkerman geen enkele invloed heeft. Hij is er alleen om pionnetjes neer te zetten en verder trekt ie z'n mond niet open.

15 juni 2019 om 16:43

En waarom kan jij dat vertellen? Heel veel trainers/mensen met verstand van voetbal vinden Spijkerman een waardevolle toevoeging aan de TS.

15 juni 2019 om 17:47

Bij Ajax is hij er niet voor niets uit gegooid. Als het allemaal loopt dan krijg je natuurlijk die clichématige onzin dat iemand ervaren is en rust brengt, maar hij voegt niets toe. Bij FC Groningen hoorde je intern ook gewoon dat hij niks toevoegde. Dat zag je overigens ook bij trainingen en wedstrijden, waar hij z'n mond nooit opentrok.

16 juni 2019 om 00:11

Of hij een meerwaarde zal zijn, moet blijken. Als ik zijn cv zie, denk ik in ieder geval dat hij meer werkervaring heeft dan Jansen en talan bijelkaar. Laten we hopen dat ze er wat van kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren