Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart ziet perfecte speler voor Ajax in Eredivisie: ‘Een rasvoetballer’

Laatste update:

Rafael van der Vaart zou Alen Halilovic dolgraag in het shirt van Ajax willen zien, zo zegt de analist maandagavond als tafelgast in Rondo op Ziggo Sport. De voormalig middenvelder is zeer gecharmeerd van de 27-jarige smaakmaker van Fortuna Sittard, die volgens hem het niveau van Ajax gemakkelijk aankan. Als Van der Vaart het voor het zeggen had, had Halilovic nu ‘op 10’ gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. “Hij is nog steeds op te halen!”

De linksbenige Halilovic is een speler naar Van der Vaarts hart. “Echt een rasvoetballer, en hij is nog steeds op te halen!” De voormalig international van Oranje heeft zelfs al een ideale opstelling voor Ajax met Halilovic in zijn hoofd. “Halilovic achter Brobbey en dan links Bergwijn en rechts Berghuis.” Halilovic past precies in het straatje van Van der Vaart, daar de analist vaak enthousiast is over linksbenige aanvallende middenvelders die lijken op de speler die hij in het verleden was.

Halilovic beleefde tot dusver een opvallende spelersloopbaan en speelde voor grote clubs als AC Milan en FC Barcelona. Zijn belofte heeft de Kroaat tot op heden nooit volledig kunnen waarmaken. Tussen 2019 en 2020 speelde hij bij sc Heerenveen, maar ook in Friesland wist hij niet uit te blinken zoals hij nu in Sittard doet. Van der Vaart weet waarom. “Johnny Jansen was daar toen de trainer. Hij speelde met een vast team en ze wonnen alles. Halilovic belandde op de bank en bleef daar. Het is er nooit uitgekomen. Toen kwam corona en was het klaar, maar deze jongen heeft zoveel kwaliteit en techniek.”

Indien Ajax het advies van Van der Vaart volgt en komende winter voor Halilovic gaat, zal er een transfersom op tafel moeten komen. De technicus ligt bij Fortuna tot medio 2024 vast, maar de Limburgers hebben de optie om zijn verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Volgens Transfermarkt is Halilovic slechts 300.000 euro waard, waardoor hij een zeer goedkope optie lijkt voor Ajax. In zijn eerste vijf competitiewedstrijden voor Fortuna was Halilovic eenmaal trefzeker. Ook gaf hij hetzelfde aantal assists.

Is Alen Halilovic een goede speler voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh ja die halilovic die tot aan zijn 27 nergens in het club voetbal geslaagd is! Echt journalistiek en zogenaamde analisten liggen helemaal op zijn gat er is geen visie meer en ze leven van dag tot dag. Als volgende week een andere eredivisie subtop speler leuk speelt had Steijn hem graag gewild maar mocht het niet van mislintat! Of de spelers die mislintat heeft aangekocht voldoende zijn moet blijken als er eindelijk lijnen in het spel van Ajax te zien zijn, maar als ik dit soort suggesties van ex voetballers als van der vaart hoor, heb ik liever de “Data-Duitser”!!

19 september 2023 om 13:09

Net als Andy van der Meyde met zijn Isco... Hij probeert ook altijd een beetje leuk te doen maar verstand van voetbal zit er niet echt in. Isco kwakkelt net als Halilovic al jaren met blessures en fitheid, is al aardig in de dertig en heeft een miljoenensalaris.

19 september 2023 om 13:10

Was een leuk gokje geweest voor een ploeg die alles voor elkaar heeft, maar ook een Halilovic zal het zinkende schip niet weten te redden ben ik bang. Nee zinkend schip is overdreven Anderzijds, Akpom is ook een speler die tot zijn zoveelste nergens wist te slagen tot afgelopen seizoen bij Middlesborough.

19 september 2023 om 13:21

Na zijn 'gravenberch is beter dan Bellingham' - uitspraak kan je hem natuurlijk niet meer serieus nemen maar ook deze uitspraak kan weer tellen... Een speler die op zijn 27ste enkel bij Las Palmas en Gijon basisspeler geweest is, naar Ajax schrijven. Daarbij voorbijgaand aan het feit dat deze Halilovic bij clubs als Standard Luik, Hamburg, Heerenveen, Birmingham, Reading,... het etiket miskoop meegekregen heeft.

Van Der Vaart was een geweldige speler maar als 'analist' is het toch niet altijd je dat...

19 september 2023 om 13:25

Je had het prima kunnen gokken, net als isco heb je twee transfervrije spelers. Beter dan bijna 30mio uitgeven aan spelers op die positie die zich nooit bewezen hebben op het hoogste niveau..

19 september 2023 om 14:08

Ajax is juist bezig met het salarishuis, Isco past daar echt niet in... Die 30 miljoen krijg je (gedeeltelijk) wel weer terug en bij Isco krijg je niks terug. Er waren dan wel betere transfervrije spelers zoals Skhiri, die naar Frankfurt ging.

19 september 2023 om 14:20

Met alle respect voor van der Vaart en Co. Maar ik wordt zo ontzettend moe van alle betweters en iedereen die maar van alles roept.

Iedereen zegt er moeten meer Ajax mensen met Ajax-DNA bij Ajax komen... Dan hoor je een VDV zeggen dat een speler als Halilovic die het 2 wedstrijden leuk doet bij Fortuna moeiteloos mee kan...

Er moeten Ajax mensen komen met verstand van zaken, die weten hoe het spelletje gespeeld moet worden en die de klappen van de zweep kennen. Hoe kan Pier Eringa in hemelsnaam nu Jan van Halst aanstellen als waarnemend directeur... Ze hadden natuurlijk ten alle tijden tijdelijk van Kinsbergen moeten aanstellen. Dan had je nu niet zo voor lul gestaan.

Ook ben ik wel klaar met de 2 kampen Mislintat en Steijn. Beide heren wisten waar ze aan begonnen toen ze bij Ajax binnenstapten. Ik vindt het een ongelooflijk zwaktebod van Steijn dat hij alles van zich afschuift en alles en iedereen de schuld aanpraat behalve zichzelf.
Zoals de bij VI heel goed hebben verwoord, je kunt je tijd ook gebruiken zoals Marcello Bielsa dat doet, en alle videobeelden die je maar kan vinden van alle spelers die je krijgt opvragen, jezelf opsluiten en alles suf analyseren. Maar in plaats daarvan gaat de technische staf liever op vakantie in de periode van de interland onderbreking. Dan denk ik bij mijzelf hoe is dit mogelijk?

Mislintat moet nu zijn ego opzij zetten en El Ghazi aanstellen, de beste man wil graag tekenen bij Ajax, is net vader geworden en is bereid om salaris in te leveren om bij ons te spelen.
Geef hem een contract op basis van prestatie. Beter een rechtsbuiten in je selectie dan Akpom nog 1 minuut op die positie laten grabbelen.

Verder moet er natuurlijk onmiddellijke actie ondernomen worden om Ajaxmensen terug te halen die daadwerkelijk iets toevoegen, en niet zoals de schnabbelaars als VDV. Waarom wordt Bogarde niet gepolst voor een terugkeer? Waarom wordt er niet getrokken aan Molenaar om zijn expertise bij Ajax te laten gelden. Waarom wordt er niet gesproken met Seedorf om een functie te gaan bekleden als uithangbord van je club? Er zitten nu allemaal lichtgewichten die geen enkele verantwoording willen nemen. Tegen de tijd dat Alex Kroes aangesteld wordt in maart 24, is het ondertussen al zoon puinzooi bij Ajax, dat je de aankomende 2 seizoenen ook niet aan bod komt voor het kampioenschap. Het is onbegrijpelijk dat niemand binnen Ajax ook maar durft op te staan en zegt tot hier en niet verder. Als supporter van die mooie club doet dit ontzettend veel pijn om je club zo naar de kloten te zien gaan. Terwijl er allemaal mensen werkzaam zijn die hun mond open kunnen trekken en kunnen opstaan.

En ik hoop van ganse hart dat die zogenaamde oud Ajacieden: Van de Meijde, Van der Vaart, Sneijder, Van Basten en Co als ze het echt zo met Ajax te doen hebben ook hun handen eens uit de mouwen steken in plaats van lekker belangrijk te doen in een studio. Commentaar vanaf de zijlijn geven is altijd makkelijk. Maar er zijn voor je club in moeilijke tijden doen de heren allemaal niet, want nee dit is niet het moment om in te stappen! Wat een onzin, er is geen tijd beter dan nu dat Ajax deze zogenaamde oude legendes zou kunnen gebruiken om de boel wel weer op de rit te krijgen.

Excuus voor het elle lange stuk, ik moest een stukje frustratie kwijt over de huidige gang van zaken.

19 september 2023 om 16:01

Volledig met je stuk een Lyndorr. Wel nog een toevoeging: ik hoop juist niet dat van der Vaart, Sneijder, van Basten nog iets bij Ajax gaan doen. Laat ze maar lekker in de studio zitten want ze hebben buiten hun mooie voetbalcarriere als coach helemaal niets laten zien en ik kan ze niet betrappen op zinnige opmerkingen, wel op stemmingmakerij. Ik zou wel de terugkeer van een Bogarde toejuichen of het aantrekken van een Seedorf en van het Schip. Iemand moet namelijk die jeugdopleiding weer opnieuw gaan opzetten want jong Ajax dat uit 6 wedstrijden maar 1 punt haalt met 10 doelpunten voor en 20 doelpunten tegen, dat kan helemaal niet.

Past goed bij de huidige filosofie van Ajax.

Hele leuke voetballer om te zien, maar op niveau heeft hij het nergens echt gered. De kans dat deze jongen het onder veel weerstand in de top-3 gaat redden vind ik toch redelijk klein eigenlijk.

Wel nee joh. Halilovic heeft voor het eerst twee goede wedstrijden achter elkaar gespeeld. Net als die El Ghazi. Als je dat soort spelers gaat halen geef je dus gewoon op en neem je genoegen met de subtop.

Wat een onzin. Die jongen heeft nog nooit ergens voor langere tijd goed gepresteerd, speelt vervolgens 4 leuke potjes bij een degradatiekandidaat, en is ineens basiswaardig voor Ajax?

19 september 2023 om 14:32

Dit is zo'n typische Van der Vaart uitspraak. Tegen Ajax heeft hij 2 keer iemand door de benen gespeeld en voor de rest ook niets speciaals gepresteerd net als bij de vorige clubs. Van der Vaart is altijd totaal blind voor alle fysieke of mentale aspecten van een speler en ziet alleen de technische kwaliteiten. Heeft er echt 0 kijk op.

19 september 2023 om 14:36

Hij kijkt gewoon alleen wedstrijden van Ajax, toen speelde ie goed, en voor je het weet komt van der Vaart aan met hem als suggestie.

19 september 2023 om 16:33

Zelfs tegen Ajax was het behalve die 2 panna's niet veel speciaals. Functioneel heeft hij niet veel kansen gecreeerd, spel gemaakt of uberhaupt een verschil gemaakt.

Ben blij dat VdV geen td van Ajax is. Mislintat had gewoon de komst van Spertsyan moeten doordrukken. Die had nu echt het verschil kunnen maken. Met Spertsyan en Satulo heb je twee gegarandeerde CL-quality aanwinsten in je selectie. Maar de RvC moest weer zo nodig buigen voor die Telegraaf-propaganda.

19 september 2023 om 13:18

En had je net als Feyenoord (zakharyan) kunnen doorschakelen naar Stengs of die Almeida kunnen halen. Spertsyan is trouwens ook aangeboden bij Feyenoord. Heeft niks met Telegraaf te maken, maar met moreel besef.

19 september 2023 om 13:37

Rot op met je moreel besef joh, Szymanski en Til kwamen niet uit Rusland wil je zeggen?

19 september 2023 om 14:46

Die werden om niets gehuurd. Feyenoord moest wel het overeengekomen salaris met de betreffende speler aan de speler betalen (kan lager zijn dan wat hij in Rusland verdiende), maar niks aan de Russische clubs.

Snap dat het best moeilijk is om dit onderscheid te zien !!!

Psv heeft wel via allerlei duistere constructies Til weten te kopen, dat is aan hen. Blij dat mijn club dit niet heeft gedaan.

Waarom zou Halilovic zo'n grote stap terug willen doen?

19 september 2023 om 13:31

Haha zo makkelijk

19 september 2023 om 13:47

Grote stap terug? Pffff zo slecht gaat het nou ook weer niet. Heb je de laatste wedstrijd tussen de 2 wel gezien? Is gewoon een stap opzij hoor!

19 september 2023 om 14:03

Fortuna Sittard staat 5de en Ajax staat 12de. Dat is toch een groot verschil. Daarnaast ben ik benieuwd of Ajax Feyenoord ook op een gelijkspel kan houden.

Die Van der Vaart "ziet" wel heel veel de laatste tijd, nu dus Alen Halilovic. Halilovic is inmiddels 27 en buiten Dinamo Zagreb, Barcelona B, UD Las Palmas en Sporting Gijon nergens basisspeler geweest. De man heeft nu bij Fortuna welgeteld één goal en één assist geleverd en is plots Ajax materiaal. Volgens mij zijn veel analisten momenteel op de Kroatische toer maar Rafael heeft daarbovenop ook teveel paddo's gebruikt voorafgaand aan deze uitlatingen. En dan roepen tal van experts dat Mislintat enkel spelers van het tweede niveau haalt, hilarisch

Ik denk oprecht dat het niet uitmaakt welke spelers je haalt zolang Steijn de opstellingen, strategie en voorbereiding voor de spelers moet doen. Bij Twente uit verliezen kan gebeuren, de manier waarop niet. Die reken ik Steijn aan. Steijn en staff gaan doodleuk op vakantie tijdens de interland break na deze seizoenstart. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij. Er zitten nog 0 lijnen in het spel, het lijkt niet op de Ajax filosofie die je uit dient te dragen en je geeft zelf in interviews aan dat je een aantal spelers niet kent behalve van wat korte video’s. Dan ga je desnoods die video’s tijdens de interland break kijken. Dan ga je met die gasten aan de slag. Dan ram je de basis erin. Dan stel je vastigheden op met de spelers die je wel hebt. Tuurlijk mis je spelers door interlands, maar niet allemaal en de spelers die je wel mist zorg je dat die bij terugkomst zo goed mogelijk voorbereid kunnen worden met video’s, de juiste trainingen en besprekingen. Daar is werkelijk helemaal niets van terug te zien in de laatste wedstrijd tegen Twente en dat mag je echt maar 1 iemand aanrekenen en dat is Steijn. Dit is nu de zoveelste wedstrijd waarin Steijn laat zien geen duidelijke visie of plan te hebben en na de wedstrijd er niet voor schuwt om zijn spelers of TD voor de bus te gooien. Mijn sympathie heeft hij daarmee al wel verloren en ik hou hem ook verantwoordelijk voor deze reeks, niet Mislintat of deze spelers.

Lekker opportunistisch weer, 2 goede potjes in weet ik hoeveel seizoenen, Halilovic zit prima bij Fortuna lekker daar laten en in ieder geval dit niveau een heel seizoen lang aantikken.

Goede voetballer. Maar mist de handelingssnelheid voor een topclub

een perfecte speler voor ajax zou zijn : Roony Bardghji. zoek hem maar op en veel plezier. dit is een geweldige talent die bij ajax past. godts en vos moeten ook gaan spelen.

Speelt Heiko Westermann niet meer ? Dat is ook zo'n aanrader van van de Vaart.

Zonder gekheid. Iedereen ziet dat deze speler geweldig kan spelen, en ook iedereen zal zich afvragen waarom een speler die zo goed kan voetballen met zijn leeftijd bij Fortuna Sittard speelt. Dan weet je dat er iets mis is.

Halilovic stond in de belangstelling van Ajax toen hij nog in Kroatië speelde. Koos uiteindelijk voor Barcelona en die stap was te groot. Bij Heerenveen was hij ook niet super.

Deze jongen speelt net een paar wedstrijden leuk maar wordt al een - struggelend - Ajax ingepraat. Wat is het makkelijk om "analist" te zijn. Lukraak dingen roepen en een keer heb je wel eens gelijk (behalve Aad de Mos), maar niemand neemt het je kwalijk als het onzin is.

Ok zeuren het niveau van de spelers en dan een 27 jarige speler van Fortuna willen zien in een Ajax shirt.

''op 10'' deze analisten leven echt nog in een ander tijdperk. Er is geen enkele club in het moderne voetbal dat met een echte 10 speelt. Dat bestaat niet meer.

Dit is precies hetzelfde profiel speler zoals Ajax er nu ongeveer 10 van heeft gekocht. Een soort uitblinker in een klein team. Als ze wat gaan kopen, moet het ervaring en leiderschap zijn.

Bijna elke speler in het linkerrijtje is een aanwinst voor Ajax! Als ze een beetje mentaliteit hebben en de bal naar de juiste kleur kunnen spelen dan zijn ze al beter dan wat er momenteel rondloopt in de Arena. Bedankt Sven Miskoopdata Duitser

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren