Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totale schaamte bij Van Polen: ‘Op één na pijnlijkste moment uit mijn loopbaan’

Laatste update:

PEC Zwolle likt de wonden na de pijnlijke uitschakeling in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Woensdagavond ging de ploeg van trainer Johnny Jansen met 1-0 onderuit op bezoek bij tweededivisionist AFC. Voor routinier en aanvoerder Bram van Polen was het zijn 'op één na pijnlijkste moment uit zijn carrière'.

Het duel tussen AFC en PEC leek af te stevenen op een verlenging, totdat Wessel Been het duel in minuut 86 besliste uit een corner. De aanvaller, die een tentamen had laten schieten voor het bekertreffen, was even daarvoor binnen de lijnen gekomen.

Toen Van Polen door ESPN werd gevraagd hoe hij deze afgang zou inschalen, hoefde hij niet lang na te denken. "Alleen de degradatie was pijnlijker. Ik heb nog nooit van een amateurclub verloren in de beker. Je kan er alle cliché's op loslaten, maar het is gewoon een schande."

Ook Jansen moest zoeken naar worden. "Ik baal hier enorm van. Er waren 150 tot 200 supporters mee. Die stel je gewoon teleur. En we stellen onszelf teleur. We hebben maar één doel en dat is ons zondag (thuis tegen Fortuna Sittard, red.) revancheren."

Jansen zag zijn ploeg nog wel goed beginnen aan de tweede helft. "Maar daarna zie je het ook weer wegebben", aldus de trainer van PEC. "We kregen wel onze kansen, maar als het net niet goed genoeg is, gaan die kansen er ook niet in."

PEC is niet de enige profclub die het moest afleggen tegen amateurs. Ook Heracles Almelo ging woensdag onderuit. Op Sportpark de Boshoek verloor de ploeg van trainer John Lammers vrij kansloos met 2-0 van HHC Hardenberg. Dinsdag sneuvelde NAC Breda al op bezoek bij Quick Boys.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort resultaten zouden je toch doen denken dat er wel een betere voetbalpiramide mogelijk moet zijn in NL. Maarja, na het Achilles-debacle...

2 november 2023 om 12:53

Mwoah, dit soort gekke uitslagen zie je gewoon wel eens in het bekervoetbal. Gisteren werd Bayern ook uitgeschakeld door een ploeg in de Regioneliga

2 november 2023 om 13:12

Saarbrücken speelt 3e Liga, niveau daaronder is Regionale.

2 november 2023 om 13:39

Saarbrucken speelt in de 3. Liga (wel landelijk dus, nog een niveautje boven de Regionalliga's). Maar inderdaad, je ziet het elk jaar wel in alle landen een paar keer voorbij komen, charme van het bekertoernooi!

2 november 2023 om 12:54

Veel gedoe over het moment van de wedstrijden in de KKD. Dit i.v.m. voor sommige het geloof maar ook bezoekersaantallen en dus inkomsten.
Aan de andere kant, volgens mij is Nederland zowat de enige in Europa met een voetbalpiramide van 2. Zelfs de Faerã¶er heeft er meer. Gaat eigenlijk nergens over.

2 november 2023 om 13:04

Denk de verplichtingen het voornaamste struikelblok vormen. Je moet verlichting op orde hebben er moet een uitvak komen, meer beveiliging en ook niet heel onbelangrijk je moet 17 spelers met minimaal minimum loon op papier hebben. Nu verdienen Amateurs vooral bij de baantjes van de sponsor en betaald de club ook nog iets. Wil je dus financieel een club helpen moet je met semi profs werken, maar dat mag dus niet.

2 november 2023 om 13:48

Buiten dat hebben de amateurs toch een mooie 2e divisie. Zeker de clubs uit de bollenstreek hebben een aantal mooie (streek)derby's. Mooie grote amateurclubs in de competitie. Zou me goed kunnen voorstellen dat ze helemaal niet hopen op versoepelingen maar gewoon koesteren wat ze hebben.

2 november 2023 om 15:19

Ik denk inderdaad dat die grote amateurclubs er helemaal niet op zitten te wachten om profclub te worden, juist ook omdat die spelers vaak best bewust kiezen om op hoog amateurniveau te gaan voetballen in plaats van laag profniveau omdat ze dan een maatschappelijke carrière kunnen opbouwen en daarnaast voor een heel goed salaris kunnen voetballen. Dat is vaak aantrekkelijker dan profvoetballer zijn in de onderkant KKD. Daar verdien je ook geen spannende bedragen (waarschijnlijk iets bovenmodaal, maar echt niet veel) en ben je er wel elke dag mee bezig.

Zo'n Vince Gino Dekker kan echt nog wel mee met een KKD-club, idem voor Floris van der Linden die aan het begin van dit seizoen nog een aanbieding kreeg van FC Groningen maar geweigerd heeft omdat hij qua carrière hard aan de weg timmert. Zulk soort spelers, vaak uit de jeugdopleidingen van Ajax, Feyenoord, AZ et cetera komend, heb je er ook veel van bij AFC, Barendrecht, Quick Boys enzovoort. HHC Hardenberg is ook een hele grote amateurclub met een relatief grote achterban, maar die jongens spelen daar ook juist omdat ze sporadisch nog eens een vuist kunnen maken, maar er ook andere dingen naast kunnen doen.

Vergeet daarnaast niet dat het veel makkelijker is om een profclub uit de beker te kegelen omdat je je maximaal oplaadt voor zulke wedstrijden en profclubs graag spelers willen sparen. Als je daarbij in de competitie zit boek je die resultaten echt niet direct nog een keer hoor; dat kunnen zij alleen fysiek al ook niet elke week op dat tempo.

2 november 2023 om 15:01

Wat was er precies met het achilles debacle?

2 november 2023 om 17:05

Zat een sponsor achter met veel ambities, zijn gepromoveerd naar kkd, volgens mij 2 jaar onderin meegedraaid. Vervolgens is die sonsor gestopt en is de club 4 of 5 seizoenen achter elkaar gedegradeerd.

2 november 2023 om 18:06

Ah oke, klopt ook ja! Was ik al weer vergeten haha bedankt!

Moet als profclub toch mentaal moeilijk zijn. Het gebeurd te vaak om te denken dat clubs er gewoon met de pet naar gooien. Deze ronde zie je grotere uitslagen bij amateurs vs amateurs dan bij profs vs amateurs. Bijna elke profclub heeft het moeilijk. Dat kan toch niet alleen met onderschatting en/of instelling te maken hebben.

2 november 2023 om 13:01

90% heeft met geluk te maken. Als een profclub er de eerste 20 minuten niet 1 inlegt, wordt het een taaie bekeravond. Leggen ze er 1 in, wordt het minimaal 6-0. Bayern verliest 2-1 van een derde divisionist, Betis wint 12-1 van een 4/5e divisionist. Zo erg kunnen de verschillen zijn. Daarnaast is die 10% toch wel echt de onderschatting. Bayern begint met ene Krätzig van 17 in de basis, waar niemand ooit wat van heeft gehoord. Betis begint gewoon met een voorhoede van Abde Ez, Willian José en Luiz Henrique. Dat is gewoon hun basis-voorhoede. Dit zijn 2 voorbeelden van verschillen in opvatting voor zo’n bekerwedstrijd begint.

2 november 2023 om 13:14

Bayern kwam in minuut 16 op voorsprong maar vloog de wedstrijd met gemakzucht aan. Er zat geen geluksfactor in enkel gemakzucht.

2 november 2023 om 13:28

Maar de afgelopen dagen is het de profclubs amper gelukt om binnen de 20 te minuten scoren. Almere deed het en won inderdaad wel ruim. Ado deed het ook maar won nipt, kregen wel een rode kaart. Helmond Sport scoorde na 8 minuten maar verloren 3-1. Sparta en Dordrecht scoorde na een half uur maar werd qua score ook geen ruimte overwinningen.

2 november 2023 om 13:55

Zo'n wedstrijd heeft echt niks met geluk te maken. Als de spelers zich niet kunnen opladen voor een beker wedstrijd waar ze de kans krijgen om zich te bewijzen maar de pet ernaar gooien. Dan zijn ze naar mijn mening niet goed genoeg voor de belangrijkere wedstrijden. Is eigenlijk gewoon een schande dat zulke spelers niet brengen wat er nodig is ook al is het een beker wedstrijd. Alsof ze alles op alles zetten om kampioen te worden ipv zo ver mogelijk in het beker toernooi te komen. En dan gaan sommige trainers zogenaamd spelers rust geven met het oog op de competitie. Alsof ze ooit kampioen gaan worden, niet dus. Sommige trainers hebben gewoon geen zin in bekerwedstrijden vanwege overvolle programma en zetten dan een team neer waarvan ze al weten dat het toch niks wordt.

2 november 2023 om 13:03

Dat is het ook eigenlijk altijd. Instelling van de profs. Je zou ze niet moeten hoeven motiveren, maar helaas is dit een van de belangrijkste taken van een trainer. Voetbal hoef je ze niet te leren

2 november 2023 om 13:13

Ik geloof niet dat het motivatie is. Dan zou je de afgelopen 2 dagen zeggen dat Vitesse,ado,helmond Sport,ga Eagles,telstar,dordrecht,nac,heracles,sparta,fortu... Sittard,pec,fc Groningen allemaal de motivatie niet hadden?

2 november 2023 om 14:17

Altijd dat eeuwige argument ‘ze kunnen zich niet opladen, motiveren’. Ben het er ook niet mee eens Pablonino. Ga maar als 11 profs 90 minutenlang tegen een muur van 11 gasten spelen op een dramatisch slecht veld. We moeten profs van Ado en Helmond niet overschatten. Die kunnen een muur die op de 16 staat niet zo goed wegtikken zoals spelers van Feyenoord en PSV. Tja, dan komt er eens een avond met wat dosis pech erbovenop, waardoor je gewoon met een 0-1 of 1-2 verliest.

2 november 2023 om 15:24

@shiraz: dit speelt ook een hele grote rol inderdaad. Die clubs waar ze normaliter tegen spelen willen eventueel nog wel winnen en gaan altijd op momenten zelf het spel maken omdat ze ook willen scoren. Die amateurclubs hoeven precies niks en weten dat je toch wel een kans krijgt als je maar gewoon negentig minuten de pot dichthoudt.

Al moet dat niet afdoen aan alle amateurclubs, ik heb de afgelopen seizoenen de beste amateurploegen echt wel eens bij vlagen gewoon de betere ploeg zien zijn. Ze hebben de fitheid niet om dat lang vol te houden, maar ze kunnen het soms wel als de proftegenstander het (mentaal) lastig heeft.

Ach, Brammetje. Het is beschamend, lichtelijk gênant maar kom op: clubs als AFC (en ook HHC) doen absoluut niet onder voor het rechterrijtje van de KKD. En zeker uit kun je sporadisch van zulke clubs verliezen. Het gevoel zal nu anders zijn omdat het in principe "amateurs" zijn.

2 november 2023 om 14:19

Snap niet waarom AFC ‘amateurs’ zijn. Sommige spelers van AFC verdienen meer dan 90% van de KKD-spelers. Dat kan ik geen amateur noemen. AFC traint 3 of 4 keer per week. Zo groot is het verschil met een Pec Zwolle ook weer niet. PEC mag elk eredivisieseizoen blij zijn als ze 15e eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren