Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spelersgroep AZ enthousiast over Advocaat: 'Denk dat het wel gaat klikken'

Laatste update:

De supporters van AZ moesten er even op wachten, maar inmiddels is duidelijk wie Gertjan Verbeek zal opvolgen in Alkmaar. De nummer negen van de Eredivisie maakte woensdagochtend op de website van de club melding van de komst van Dick Advocaat, die het seizoen zal afmaken in het AFAS Stadion. Vrijdag leidt hij zijn eerste training en zondag zit hij tegen SC Cambuur weer op de bank.

/

De spelersgroep van AZ heeft enthousiast gereageerd op de komst van Advocaat. "Iedereen is positief", zei Jeffrey Gouweleeuw tegen RTV Noord-Holland. "Het is een grote naam, die veel succes heeft behaald. Ik denk dat het een goede trainer is voor de groep." Middenvelder Willie Overtoom voorspelde dat het 'wel gaat klikken'.

Advocaat werkte in het seizoen 2009/10 al een paar maanden bij AZ en Maarten Martens stond toen al bij de club onder contract. "Ik weet wat me te wachten staat", zei de Belg tegen het ANP. "De groep snakte ook wel naar een oplossing. Maar we hebben de periode tussen het ontslag van Verbeek en de aanstelling van Advocaat wel goed overbrugd."

AZ en Dick Advocaat - ik denk dat het wel gaat klikken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik hoop dat advocaat door gaat waar verbeek begonnen mee is want die heeft het redelijk gedaan met az

16 oktober 2013 om 15:53

Ik hoop niet dat hij doorgaat waar Verbeek is gebleven want dat was dramatisch voetbal, belabberde instelling en een slechte opstelling.

16 oktober 2013 om 16:28

en als het niet klikt, dan gaat de groep wel weer klikken!

Beetje slappe reactie dit van overtoom. Hij verwacht dat het met advocaat wel gaat klikken maar durfde niks persoonlijks tegen Gert jan zeggen over de hun samenwerking. Hoe nors Gert jan ook is. Als volwassen onder elkaar moet je elkaar gewoon kunnen vertellen wat je vind. Zeker die overbetaalde voetballers.

16 oktober 2013 om 20:01

@tonkysdo
Ik vind je een voorbarige mening hebben.
Als je Gertjan je mening gaf lag je er uit.
Veel spelers waren zelfs bang van m ,bang om hun gedachte en gevoel te vertellen.
Sommige werden er onzeker van en zag je terug in hun prestatie, bijvoorbeeld Esteban en ook Reijnen. De TV beelden spreken voor zich.
Ook jij had je mond gehouden tegen Verbeek,of was verbannen naar het belofte team.

Hoe AZ heeft gehandeld met Verbeek kan in mijn ogen niet, en dat de spelers nu zeggen dat het wel klikt met Advocaat is hypocriet, want dat zullen ze vast op de 1e dag van Verbeek ook hebben gezegd.

Overigens ben ik benieuwd, met Verbeek (met wie het volgens de pselrs niet klikte) stonden ze op een nette 4e plaats, wat moet het wel niet worden met een Advocaat als dat (echt) blijkt te klikken? Ik denk dat ze stad vast klaar kunnen maken voor een huldiging .....

16 oktober 2013 om 15:09

Verdiep je eens in de zaak! Begin maar vanaf ongeveer 1,5 jaar geleden-. Het ging niet meer, zal je conclusie zijn. Geloof die Derksen en Co niet zo.

16 oktober 2013 om 15:10

Als reactie op je eerste alinea. AZ heeft het fantastisch geregeld met Verbeek, de problemen die er waren zijn voornamelijk binnenshuis gebleven en er is niet met modder gegooid.

Als reactie op je tweede alinea, ik mag het hopen dat we weer zo'n prachtige huldiging gaan meemaken

16 oktober 2013 om 16:13

@ ajaxboys: blijkbaar zie je weinig wedstrijden van AZ en volg je AZ nauwelijks.

Voorop gesteld dat Verbeek geen slechte trainer is, en dat we dankzij hem de Knvb beker hebben gewonnen is Verbeek toch wel het een en ander aan te rekenen.

- Het spel van AZ is in teveel wedstrijden (niet tegen ajax) niet om aan te zien
- De instelling van de spelers is dramatisch
- jeugdspelers krijgen nauwelijks een kans (lam, Wijnaldum, Messaoud), pas als het echt niet anders kan kregen ze speeltijd
- hield te lang vanst aan Gorter en Reijnen waardoor Wijnaldum zijn contract niet wilde verlengen
- trainde te lang hard door, waardoor spelers juist minder fit en geconcntreerd waren;
- veel (communicatieve) problemen met media, spelers en arbiters

En is in de competitie niet geeindigd op een plaats waar AZ thuis hoord (verre van dat).

Al het bovenstaande is niet van een paar maanden, maar sudderde al een anderhalf jaar door.

Weet je wat hypocriet is, een coach toe zingen die bij diezelfde club een breuk heeft geforceerd omdat hij tijdens het seizoen elders meer geld kan verdienen.

16 oktober 2013 om 20:08

@ fantje
Ik weetniet of je wel eens naar de training van de spelers kijkt,
Maar de trainingen vind ik niet overmatig zwaar onder Verbeek.
Hoeft ook niet als je wekelijks speelt. Dan heb je basis conditie meer als genoeg.
En te lang??? van Gaal trainde langer.
En met dit spelers materiaal wil ik zien of advocaat er veel meer uit haald.
Blijft wel een feit dat Verbeek kort door de bocht genomen contact gestoord is.
Duld geen tegenspraak. volgt alleen zijn eigen visie en voert dit van laag tot hoog in de hele club door.

Haha ja je zou nogal gek zijn om iets anders te roepen in de pers. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. AZ heeft het tot dusver best aardig gedaan. Ik hoop wel dat hij de Europa League serieus neemt.

en dat is het belangrijkste he!!!! dat het gaat klikken!!!

Hopen dat advocaat nu nog iets meer uit de groep kan halen dan dat hij PSV heeft gedaan. Zal iets minder druk op hem liggen.

Allemaal korte termijn visie. De juiste trainer is niet gevonden/beschikbaar en men komt met Dickie aanzetten.
Allemaal goed, over hem geen fout woord. Maar ik zie ons liever op de langere termijn.
Co is beschikbaar bijvoorbeeld en zo zijn er nog wel meer. Of zit er hier achter nog iets wat wij niet weten.

16 oktober 2013 om 16:43

misschien wilde de eerste keus niet halverwege instappen en ligt diegene al bijna vast voor volgend seizoen!
Ben benieuwd wie volgend jaar voor de groep staat.
Misschien (hopelijk) Co of Louie

Het voetbalwereldje blijft me verbazen . Zou het vorig seizoen tussen advocaat en PSV geklikt hebben ?

Hoe dan ook, advocaat wist in eindhoven niet veel te bereiken. Zou hij dat in alkmaar , met een vrij jonge selectie , wel doen ? Advocaat lijkt altijd op 2 gedachten te hinken ; zowel aanvallen als verdedigen in situaties waar je een keus moet maken.

Waarom niet gekozen voor Adriaanse, dat is een erkende bouwer terwijl advocaat dat niet is.

AZ is een club met allemaal lieve jongens op het veld en klapvolk op de tribune. Dat is nu eenmaal waar. Daarom krijgt het ontslag van Verbeek in de ogen van velen een beeld van "de strenge doch rechtvaardige trainer tegen de slappe spelers". Onjuist. Verbeek is een moeilijk persoon waar op de lange termijn moeilijk mee te werken is, dat geldt voor de spelers als de technische staf en bestuur. Daarnaast is het spel van AZ al 1.5 jaar onherkenbaar slecht op drie wedstrijden na. Terecht ontslag en dat gaat Advocaat bewijzen, daar ben ik vrij zeker van!

Ach...als er straks een vacature vrij komt bijn een grotere club/land is ie zo weer weg.

Dat heeft ie natuurlijk al laten opnemen in z'n contract.

On: is wel een goeie voor AZ, is streng als 't moet en weet ook wanneer niet

Misschien ben ik te achterdochtig, maar de volgende uitspraken van Martens doen mijn wenkbrauwen wel fronzen: "ik weet wat me te wachten staat. De groep snakte ook wel naar een oplossing. Maar we hebben de periode tussen het ontslag van Verbeek en de aanstelling van Advocaat wel goed overbrugd."

Persoonlijk proef ik hieruit dat hij niet heel blij is met de aanstelling van Advocaat. Hoop voor AZ dat Martens niet weer oppositie gaat voeren. Dat zou eeuwig zonde zijn.

En als het niet klikt kun je altijd besluiten hem weer te laten ontslaan. Dat gaat blijkbaar nogal makkelijk daar.

16 oktober 2013 om 16:52

Net alsof AZ de enige club is die een trainer ontslagen heeft... En hij heeft er toch meerdere jaren gezeten, het is ook niet zo dat het een paar maanden na zijn aanstelling is gebeurd...

16 oktober 2013 om 17:25

Het enige voorbeeld juist van een situatie waarin de trainer er al jaren zat en de resultaten goed waren.

Kijk het gebeurde bij Feyenoord ook, maar daar zat hij nog maar net, kreeg ruzie met iedereen boven de 18 en de resultaten waren kut, ander verhaal.

Na de gang van zaken rondom Verbeek gun ik AZ van harte dat ze degraderen. Stelletje overbetaalde voetballers die niet de ballen hebben om te zeggen waarom ze het 'uit wilden maken'. Echte mannen zijn dat.

16 oktober 2013 om 18:28

Makkelijk praten als je het verhaal niet volledig weet. AZ is geen club die snel trainers ontslaat. Daarbij gaat het voornamelijk om het spel. Dat is gewoon weg niet om uit te zien. Al 2 jaar lang! Als iets niet meer werkt dan is het beter om op een normale manier uit elkaar te gaan. Verder now hard feelings voor Verbeek maar het is niet de juiste trainer voor de visie die AZ heeft.

En mocht het nu goed gaan,gaat Advocaat dan misschien bijtekenen? Of nemen ze sws afscheid van hem aan het einde van dit seizoen?

16 oktober 2013 om 16:47

Neem het 2e maar aan, zal waarschijnlijk precies op dezelfde manier gaan als de vorige keer. Ik vind het toch wel typisch dat ik keer op keer lees dat AZ onder Verbeek goed voetbal speelde, maar dat is het laatste anderhalf jaar gewoon niet meer het geval geweest.

16 oktober 2013 om 16:52

Mocht Advocaat maar idd alleen maar dit seizoen blijven,wat is daar dan de gedachte achter? Het zou bv kunnen betekenen dat die ze het liefst willen,nu nog werkzaam ergens is. Want waarom 2x in een jaar naar een trainer op zoek gaan?

17 oktober 2013 om 17:25

De trainers die ze willen zijn waarschijnlijk op dit moment niet beschikbaar bijvoorbeeld Rutte. Advocaat meldt zelf dat hij als het een succesvol jaar wordt dat hij langer wil blijven, maar dat is waarschijnlijk alleen om de supporters te pleasen. Net als dat hij zei dat hij na de vorige termijn dacht 'potdorie ik had langer bij AZ willen blijven'.

Met de autoritaire en eigenwijze Verbeek klikte het niet, met de autoritaire en norse Advocaat wel? Ik hoop het voor ze, maar ik durf het niet hardop te zeggen.

Wat een farce die hele spelersgroep bij elkaar.
Verbeek verwijten dat ie niet open stond voor discussie en dan roepen blij te zijn met advocaat die juist helemaal nooit met zijn spelers discusieert.
De az leiding zet zichzelf en de club volledig voor joker met deze " masterzet"

16 oktober 2013 om 21:37

Weer een die alleen roept maar niet de feiten weet, als je eerst verdiept in AZ weet je waarom Verbeek is ontslagen.

16 oktober 2013 om 22:06

jaja verbeek en advocaat zijn in principe exact hetzelfde alleen is verbeek nog iets meer van het fysieke .qua karakter is het een spiegelbeeld

Als Dickie met AZ bovenin mee kan draaien en er een goed systeem in kan slepen (was bij Verbeek heb ik de indruk niet echt) dan kan het zomaar zijn dat Advocaat er nog wel een seizoentje of twee aan vast knoopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren