Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Speelt AZ morgen tegen Ronaldo, dan zegt hij dat hij die in zijn zak steekt’

Laatste update:

Owen Wijndal is dit seizoen definitief doorgebroken bij AZ. De negentienjarige linksback debuteerde op zeventienjarige leeftijd onder John van den Brom, maar heeft nu onder trainer Arne Slot een vaste basisplaats bemachtigd. In gesprek met het Algemeen Dagblad omschrijven zijn begeleider José Fortes Rodriguez, topsportbegeleider Bart Heuvingh en jeugdtrainer Martin Haar het talent als een vrolijke kerel met veel bravoure.

Fortes, compagnon van Mino Raiola, laat weten dat Wijndal niet snel ergens van onder de indruk is. Ook niet toen Ajax hem wilde inlijven en diverse buitenlandse clubs interesse toonde. “We hebben gezeten met Ajax en het verhaal aangehoord, maar Owen wilde toch bij AZ blijven", zegt Fortes. “Hij had toch het beste gevoel bij AZ. En zijn ouders ook. Die zijn belangrijk voor hem. Nuchtere mensen. Ze zijn gescheiden maar vormen een stabiele basis.”

Volgens Heuvingh heeft zijn zelfvertrouwen Wijndal, met 17 jaar en 68 dagen de jongste AZ-debutant ooit, ver gebracht. “Hij is voor niemand bang”, aldus de topsportbegeleider van AZ in de krant. “Dan loopt hij door de gangen van het trainingscomplex in Wijdewormer en zegt hij dat hij 'de komende tegenstander wel even in het zakkie zal hebben komend weekeinde.'”

Die bravoure is bekend bij Haar. “Gek is hij van Real Madrid. Hij zegt gewoon dat hij daar later gaat spelen. Iedereen lachen. Ik vind dat wel mooi. Speelt AZ morgen tegen Ronaldo, dan zegt hij dat hij die in zijn zak steekt”, aldus Haar, die benadrukt dat Wijndal er nog niet is. “Owen moest wel even de klik maken nog. Net wat meer doen dan eerst. Dat heeft hij wel gedaan. Dat hij nu zo goed speelt, is de beloning daarvan.”

Owen Wijndal debuteert nog dit seizoen in de selectie van het Nederlands elftal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat deze jongen zich zo blijft ontwikkelen. Vooral zijn gevoel voor aanvallend positie kiezen is zeer indrukwekkend op die leeftijd. Doet me een beetje denken aan Van der Wiel toen hij bij Ajax doorbrak. Met zijn zelfvertrouwen zit het dus wel goed, zolang zich dat niet doorslaat naar arrogantie en laksheid, hoop ik dat Oranje hier dan de toekomstige linksback heeft.

Hij speelt een prima seizoen. Ik zou hem echt graag bij PSV zien volgend jaar. Benieuwd of hij haalbaar is. Ik denk dat deze speler een toekomstige speler wordt van het Nederlands elftal. Heeft alle facetten van een moderne back

30 oktober 2019 om 08:50

Niet haalbaar of beter onverantwoord voor PSV en Ajax. Zal tussen de 10 en 15 miljoen kosten gok ik. Gewoon eens een speler uit jong doorschuiven.

30 oktober 2019 om 11:03

Een speler uit jong doorschuiven? We hebben Met Ihataren/bergwijn/malen/sadilek/gakpo al genoeg spelers die doorgeschoven zijn naar Psv. Dat er de afgelopen transferperiode een paar slechte opties aangetrokken zijn betekend niet dat we dan maar zomaar iemand van jong door moeten schuiven. Voor volgend seizoen gaat Lato terug naar Valencia en is Sadilek nog steeds geen linksback. Boscagli is te traag voor linksback en is meer een CV. Alleen Gloster heb je dan die het bij jong momenteel redelijk goed doet. Die kun je niet voor de leeuwen gooien. Als ze deze jongen voor 10/12 miljoen kunnen halen, moeten ze dat zeker doen.

Ik vind dat AZ wel goed met deze jongen omgaat. Hij werd de afgelopen 2 seizoenen rustig ingebracht en mag het nu als basisspeler laten zien. Daar had van den Brom wel goed aan gedaan om hem niet meteen als zeventienjarige of achtienjarige de basis in te droppen en voor de wat oudere Ouwejan te kiezen. Toch ook wel knap hoe de helft van de selectie van AZ uit jeugdspelers bestaat. Hoe doen ze dat zonder te worden beroofd door Ajax, Chelsea of Mancity? Hoe kunnen ze een parel als Stengs of Boadu behouden?

30 oktober 2019 om 08:28

Vergis je niet in wat de komende jaren nog komen gaat. Helaas is het echter in de Jo17 lichting waar ik het over heb wel gebeurd dat er meerdere jongens zijn weggehaald door grotere clubs, onder andere 2 van de 4 grootste talenten in de jeugd door Ajax afgelopen zomer.

30 oktober 2019 om 13:02

Hillen, Fitz-Jim en Salah-Eddine zijn vrij recent nog overgestapt van az naar Ajax. Ajax heeft het ook bij een paar van deze jongens geprobeerd volgens mij.

31 oktober 2019 om 17:43

Volgens de berichtgeving kregen zo'n 50-60 spelers een brief van Ajax. Met de huidige ontwikkeling van AZ denk ik dat de namen die jij noemt nu wel mogelijk spijt hebben. Het is gewoon zo dat het veel moeilijker is om bij Ajax in het eerste te geraken en vervolgens ook nog eens met de druk om te gaan.

30 oktober 2019 om 14:31

Boadu heeft volgens mij zeker in de belangstelling gestaan van deze en andere clubs, maar tekende destijds gek genoeg bij. Daarna lang geblesseerd geweest en weer bijgetekend. Nu is het kassa waarschijnlijk.

Niet helemaal een AZ-uitspraak, maar vooruit . Overigens spelen beiden op links, dus hij komt CR niet echt tegen in het veld .

Kan iemand me iets meer vertellen over deze speler?

30 oktober 2019 om 12:02

Snelle, felle linksback met een goede dribbel die erg veel drive naar voren heeft. Gaat vaak over de linksback heen en geeft dan scherpe voorzetten aan de spits. Verdedigend vind ik hem ook grote stappen maken. Voorheen had ik het idee dat hij zijn ogen vooral op de bal had en er te vaak wild op af wilde, terwijl hij nu beter inschat wanneer hij even moet afwachten. Doordat hij verdedigend zwakker was dan zijn concurrent Ouwejan koos vd Brom vorig jaar voor zekerheid met Ouwejan, maar het valt al snel op dat Wijndal veel meer brengt en ongelooflijk veel potentie heeft.

30 oktober 2019 om 12:22

Bedankt voor de info!! Klinkt veel belovend

Debuteren weet ik niet zeker, maar dat hij opgeroepen wordt dit seizoen lijkt mij eerder het geval. Kan prima opgeroepen worden ipv Van Aanholt die al tijden geen minuten gemaakt heeft in Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren