Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta zet SC Cambuur voor eigen supporters te kijk en sluit aan bij top vijf

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond ruim weten te winnen van SC Cambuur. In Leeuwarden won de ploeg van Maurice Steijn met 0-3. Tobias Lauritsen opende al vroeg in de wedstrijd de score, waarna ook Koki Saito en Vito van Crooij op het scoreformulier kwamen te staan. Sparta staat door de zege op gelijke hoogte met nummer vijf FC Twente, dat nog wel een duel tegoed heeft. Cambuur blijft hekkensluiter, met negen punten.

Cambuur pakte vorige week een punt op bezoek bij FC Emmen (0-0), en trainer Sjors Ultee besloot weinig wijzigingen door te voeren in zijn basiself. Alleen op de linksbuitenpositie stond een andere naam: Silvester van der Water, die tegen Emmen nog ontbrak vanwege ziekte, verving de geblesseerde Robin Maulun. De van FC Utrecht gehuurde Mimoun Mahi behoorde nog niet tot de wedstrijdselectie. Ook bij Sparta begon er één andere speler aan de wedstrijd ten opzichte van het vorige duel (1-0 winst tegen Excelsior): Arno Verschueren keerde terug van een schorsing, waardoor Jeremy van Mullem weer genoegen moest nemen met een reserverol.

De thuisploeg begon fel en fanatiek, maar stond al na negen minuten op achterstand: Lauritsen krulde de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de verre hoek. Sparta was effectief, want weer negen minuten later was het opnieuw raak. Dat was enigszins te danken aan Cambuur-doelman João Virgínia, die de bal zwak wegtrapte en zo inleverde bij Sven Mijnans. De middenvelder vond Saito en oog in oog met Virgínia bleef de Japanner koel: 0-2. Nadat Verschueren zijn schot na een klein half uur gered zag worden, begon ook Cambuur wat kansjes te creëren. Mees Hoedemakers en Daniël van Kaam stuitten echter allebei op Nick Olij, terwijl Jamie Jacobs naast kopte.

Vlak na rust werd Cambuur door eigen toedoen dieper in de problemen gedrukt, toen Hoedemakers in het eigen strafschopgebied een overtreding beging op Mijnans. De penalty die volgde werd - met moeite - benut door Van Crooij: 0-3. Met name via Van der Water poogde Cambuur er vervolgens nog wat van te maken, maar hij schoot naast of trof Olij. Nadat ook Alex Bangura (voorlangs) en Hoedemakers (redding Olij) niet wisten te scoren, ebde de hoop op een wonder langzaam weg bij de Leeuwarders.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knap hoor, van Sparta en het is ze ook van harte gegund.

Sparta in Europa…wat een seizoen kan dit worden!

Petje af voor Sparta. Draaien echt een prachtig seizoen tot dusver.
Met een budget van 11 miljoen staan ze slechts 1 punt achter op Ajax. Maurice Steijn laat zien wel een goede trainer te zijn. Klasse!

21 januari 2023 om 22:25

Ergste nog dat het nog minstens een week zo blijft ook.

21 januari 2023 om 23:04

Hoe kan ik Ajax verwerken in mijn reactie..
Buiten dat doen ze het heel goed. Vorig jaar bijna gedegradeerd, leuke aanwinsten en echt een elftal ervan gemaakt.

21 januari 2023 om 23:30

Nouja, Ajax heeft afgelopen jaren het meest gepresteerd en het meest uit gegeven. Dat het opmerkelijk en vooral knap is daar zo dicht bij te staan als Sparta is geen vreemde opmerking.

22 januari 2023 om 08:53

The-Jump: ik zie jou echt overal zo zuur reageren als iemand het woord Ajax een keer noemt in een topic. Hier wordt gewoon een compliment gemaakt naar Sparta en hoe doe je dat beter dan door het minieme verschil met de record & regerend kampioen aan te halen? Doe toch niet zo zielig als iemand het op die manier aankaart

22 januari 2023 om 11:00

Sneue reactie van Jump inderdaad. Gezien het enorme budgetverschil tussen beide ploegen, is het toch niet gek dat de vergelijking getrokken wordt? Laat maar zien hoe knap het van Sparta is, zeker gezien het laatste seizoen.

22 januari 2023 om 13:12

@ hotsince, ieder derde artikel hier is al over Ajax, mogen andere clubs ook een podium zonder dat er direct weer een vergelijking naar Amsterdam gemaakt moet worden? Als het over PSV of Feyenoord gaat, snap ik het nog als logische en directe concurrent, maar dit gaat over Sparta en Cambuur die daar niet voor in aanmerking komen. Het stoort gewoon, maar ik zal wel zuur zijn.

22 januari 2023 om 13:31

Het is gewoon om even in perspectief te plaatsen hoe knap het is van Sparta om zo te presteren, zeker na het dramatische seizoen van vorig jaar.

Na al die jaren in het moeras van middelmatigheid ronddwalen is het fantastisch om Sparta op dit niveau zo te zien spelen elke week. Deze lijn doorzetten en Europa is gewoon mogelijk!

21 januari 2023 om 22:08

En volgend seizoen speel je gewoon weer tegen degradatie.

21 januari 2023 om 22:25

En dat maakt het supporten van kleinere clubs nou zo speciaal Leo, elk seizoen zijn eigen verhaal

21 januari 2023 om 23:31

Wie weet dat Sparta zich weer kan ontpoppen als stabiele middenmoter. Is Zwolle ook jarenlang gelukt.

Twente moet zich zorgen maken over de echte concurrent uit Rotterdam

21 januari 2023 om 22:13

Mooie club voor Zerrouki volgend jaar.

22 januari 2023 om 10:33

Sterkte vanmiddag, neem je nog wat dartpijltjes mee die kant op?

1 punt onder ajax.
En schreuder mag blijven zitten..

Om te beginnen: Complimenten aan Sparta. Het zit echt goed in elkaar daar en ze hebben echt dik en dik verdiend gewonnen. Het is als Cambuur supporters wel enorm ontluisterend om te zien hoe weinig Cambuur er tegenover zet. Dan hoor je Ultee van tevoren hoe veel ze bezig zijn geweest met de eindpass, want daar ging het te vaak mis... en dan zie je deze wedstrijd. Zorgwekkend... Volgend jaar gaan we weer, Helmond op en neer 😢

Het is continu het zelfde liedje bij Cambuur 10 minuten heb je meegedaan en het leek zelfs dreigend. Je krijgt een goal tegen omdat we zoveel zelfvertrouwen hebben en we er zo goed voor staan dat zelfs een bal achter het standbeen langs doorspelen mogelijk moet zijn. Het leidt alleen de aanval in waar de 0-1 uitvalt. Overigens niet vergeten te vermelden, deze was heerlijk binnengeschoten. We zitten er zo lekker in, dan ga je lekker opbouwen achterin en je betrekt daar de man in vorm (onze keeper) natuurlijk bij, Dat is logisch. Dan raakt hij de bal een keer verkeerd, dat kan gebeuren, na al het goeds wat hij al gedaan heeft dit seizoen. Wel mooi om te zien dat de verdedigign het hem dan gunt om zijn fout te herstellen, door de spartaan vrije doorgang te verlenen. Helaas de keeper heeft de bal niet dus 2-0 achter. Dit kan natuurlijk allemaal gebeuren en er zijn nog 70 minuten te gaan om het recht te zetten. Sjors zalm vast verteld hebben wat er fout ging en dat alles nog kan in de 2e helft. Misschien heeft hij zelfs afspraken gemaakt hoe we het gaan doen. 4 minuten na rust kan alles de prullenbak in. Weer stapel je fout op fout en bega je een domme overtreding pingel en 3-0 achter. In mijn optiek zijn we vandaag definitief gedegradeerd. Niks, maar dan ook niks geeft aanleiding te denken, dat dit hopeloze elftal het tij nog gaat keren. Ik geloof in de goede bedoelingen, maar dit is niet om aan te zien. Je krijgt gewoon bijna medelijden met de spelers in het veld, want het oogt gewoon zielig. Het is typisch Cambuur 2,5 jaar lang polonaise en complimenten, maar keer op keer weet men het daarna even niet en staan we waar we staan. Het wordt in Leeuwarden niet voor niet steeds gezegd het, het nooit wat weest en het sil nooit wat wudde. Denk dat het voor dit jaar zeker weer opgaat. Ik heb vanmiddag nog gelachen met supporters waarover een arrtikel in de krant stond. Zij hadden de wedstrijd tegen PSV gemist en alle overige wedstrijden waren ze er wel. Maar helaas voor hun PSV was de enige wedstrijd waarin Cambuur thuis een goal heeft gemaakt. De beste man zij dat hij het woanskip maar eens thuis afgespeeld had, dan had hij het tenminste nog eens gehoord. Grappig maar tevens ook droevig. 3 goals thuis maken in 1 seizoenshelft. Nog niet onderzocht of gehoord maar ik denk een (triest) record en dan maak je die 3 goals ook nog eens in 1 wedstrijd. We hebben 9 Goals gemaakt in totaal, waarvan dus 3 tegen PSV en ook nog eens 4 tegen Fortuna. Dit is echt dramatisch en ik vrees helaas dat we alle negatieve reacords gaan breken dit jaar.

Heel knap, moet een goede trainer en scouting zijn om met zo'n laag budget mee te doen om Europees voetbal. Rotterdamse clubs doen het lekker.

Als Cambuur met die vliegenvanger als keeper blijft spelen, pakken ze nog geen 6 punten meer.

Ik snap niet dat die keeper van Cambuur telkens op doel mag blijven staan. Maakt de ene na de andere fout, maar wordt niet gepasseerd. Ik heb toch het idee dat je daarmee veel punten al verloren hebt dit seizoen.

22 januari 2023 om 01:49

Kan beter een veldspeler op goal gooien, man wat is Virginia slecht

22 januari 2023 om 06:29

Hij wordt juist erg vaak gepasseerd.

22 januari 2023 om 12:46

Haha sterk opgemerkt. Ik zou zeggen, zet Minnema gewoon eens een keer op doel. Geef daar eens de kans aan of ga voor Ruiter. Maar Virginia op doel kan echt niet meer.

Sparta zal na dit seizoen wel leeg gekocht worden om vervolgens volgend seizoen weer wisselvallig te zijn zo gaat het meestal met dit soort ploegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren