Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta kent geen angst in Utrecht en ziet Europa steeds dichterbij komen

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft zichzelf donderdag een prima uitgangspositie bezorgd in de play-offs om Europees voetbal. Uit bij FC Utrecht kwam de succesploeg van Maurice Steijn met 0-2 voor en vertrok uiteindelijk met een 1-2 zege. Zo komt Sparta steeds dichter bij het eerste Europese avontuur sinds 1994. Utrecht heeft komende zondag wat goed te maken op Het Kasteel.

Beide ploegen maakten er vanaf het begin een spektakelstuk van in Stadion Galgenwaard. Na tien minuten waren er al kansen over en weer geweest: Bart Ramselaar en Jens Toornstra vonden met hun pogingen Sparta-goalie Nick Olij, terwijl Koki Saito aan de overkant ruim over schoot. Halverwege het eerste bedrijf lag de eerste in het net. Ruben Kluivert vloerde Tobias Lauritsen bij een hoekschop, waarop arbiter Sander van Eijk op advies van de VAR naar de stip wees. Vito van Crooij ging achter de bal staan en stuurde Vasilis Barkas naar de verkeerde hoek: 0-1.

Utrecht raakte niet van de wijs en probeerde razendsnel de schade te herstellen. De uitstekende keepende Olij redde echter prachtig op de kopbal van Sander van de Streek. Even later verdubbelde Sparta de marge. Lauritsen, die bij de openingstreffer al een hoofdrol had gespeeld, ontving de bal na zwak uitverdedigen van Utrecht en drukte hard en laag af: 0-2. Dik verdiend was het niet, maar dat zal Steijn en zijn mannen worst zijn geweest.

Tot en met twintig minuten voor tijd hield Sparta de Utrechtse aanval namelijk prima in bedwang. Anastasios Douvikas had echter maar één moment nodig. De (gedeeld) topscorer van afgelopen Eredivisie-seizoen reageerde als een waar spits betaamt op een voorzet van Othmane Boussaid en schoot de 1-2 tegen de touwen. Sparta was gewaarschuwd, maar wist het in het restant van het duel defensief dicht te houden.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sparta in Europa zou toch prachtig zijn.

1 juni 2023 om 23:08

Voor wie?

1 juni 2023 om 23:12

Sparta fans?

1 juni 2023 om 23:12

Voor Excelsior🥴

1 juni 2023 om 23:16

Het geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar ik krijg vaak de indruk bij de meeste voetbal fans dat het Sparta altijd wel gegund wordt. Ik vind het ook een schitterende club, mooie historie, prachtig stadion, trouwe aanhang. Voor NL voetbal is Twente wellicht beter, maar ik gun het Sparta ook van harte!

1 juni 2023 om 23:28

tis gewoon puur een persoonlijke opvatting. ja ik denk inderdaad dat Twente meer zou kunnen in Europa, maar uiteindelijk volgen we dit spelletje allemaal voor het leuke. Sparta in Europa lijkt mij persoonlijk erg leuk

2 juni 2023 om 00:29

Gefeliciteerd Sparta mochten we uitgeschakeld worden door jullie hoop ik dat jullie de finale ook winnen niet slecht bedoeld naar Twente maar de laatste x dat Sparta europees haalde was 1986 toen stond ik nog geen eens op de planning 😜 Sparta heb ook leuke spelers met Olij , Lauritsen en die kleine Japanner hoop dat Sparta de ploeg bij elkaar kan houden en zo een vaste subtopper kan worden. Ondanks de 1 2 nederlaag vond ik Utrecht best goed spelen alleen keepte Olij (helaas) een geweldige wedstrijd ik heb nog wel vetrouwen in zondag dat we het kunnen omdraaien maar lukt het niet is het jullie van harte gegunt.

1 juni 2023 om 23:16

Mooi seizoen voor ze maar daar gaan ze niks klaarspelen verwacht ik. Twente is het beste voor het Nederlands voetbal. Ik ga er vanuit dat dit een uitzondering was voor Sparta qua seizoen. Hele mooie club, maar Twente heeft meer mogelijkheden om te presteren in Europa.

Lekker hoor Sparta, mocht Twente de play offs niet winnen dan hoop ik heel erg dat jullie Europa in gaan, wat een seizoen zal het dan zijn.. ook al is het nu voor jullie ook al een geweldig seizoen.

Succes op het kasteel in de return

Dit Sparta zou van mij best de Conference League in mogen maar het probleem is dat die ongetwijfeld veel sterkhouders verliezen. Een probleem wat bij Twente minder aan de orde is. Dus doe dan toch maar de ploeg uit Enschede. Hebben het als nr 5 ook het meest verdiend natuurlijk

1 juni 2023 om 23:57

Ik gun het Sparta wel, maar ze mogen de handen wel heel erg dichtknijpen met deze uitslag.

Slag 1 is gewonnen! En nu potverdorie afmaken in het Kasteel zondag. Ik ben in ieder geval van de partij. Kom op Sparta! En ik zeg het toch nog een keer: Olij in Oranje, en heel gauw!

1 juni 2023 om 23:58

Wat een keeper, ongekend. Misschien heb ik een gekleurde bril maar in mijn beleving was Utrecht de betere maar scoort het niet. Ontzettend domme penalty tegen en het is klaar. Olij pakt 3 ballen uit de kruising (bovenhoek)… maargoed, uit ervaring weet ik dat onverdiende overwinningen voor niet-topclubs het lekkerste zijn

2 juni 2023 om 09:36

Niet jouw bril, Utrecht expected Goals van 2.55, Sparta maar iets boven de 1

2 juni 2023 om 12:05

Haha die Olij heeft me toch een partij wereldreddingen verricht gisteren. Wat een topkeeper voor Sparta.

Leuk voor Sparta, maar ik verwacht (en hoop vooral) dat Utrecht a.s.zondag vanaf minuut 1 scherp is. Gefeliciteerd Sparta.

1 juni 2023 om 23:59

Zouden het nog recht moeten kunnen trekken. Hoe dan ook ontzettend dom.. worrd je door 2.000 man opgewacht voor het stadion om vervolgens zo te spelen

Europees voetbal in zuid en west? En Excelsior die zich handhaaft in de ED. Wat een jaar voor Rotterdam.

Eerlijk is eerlijk, Olij is echt een hele goeie keeper. Vandaag ook weer zeer belangrijk maar eigenlijk het hele seizoen al één van de meest stabiele keepers in de eredivisie. Koeman, kom maar door

2 juni 2023 om 00:01

Ik denk oprecht dat vrijwel elke topclub er op vooruit gaat met Olij als keeper. Doe mij maar Olij ipv Benitez, Rulli of die opa van AZ. Alleen Bijlow zou ik liever hebben

Deze teams hebben allebei niks te zoeken in Europa

1 juni 2023 om 23:06

Er doen veel mindere teams mee in de Conference League voorrondes

Denk dat we uit nog wel gaan winnen.
Publiek heeft zich goed gedragen vandaag

1 juni 2023 om 23:56

Sowieso in het Galgenwaard na het WK. 90 minuten lang proberen het team vooruit te krijgen

Voor Nederland voetbal is Twente in Europa het beste maar ik gun het dit Sparta ontzettend. Leuk team!

Vermakelijke pot voetbal gezien waarbij Sparta zeker niet onderdeed voor Utrecht. Hopen op volgende week weer zo’n pot.

2 juni 2023 om 00:03

Niet? Ik zal wel een gekleurde bril hebben maar ik heb 3 kansen voor sparta gezien (waarvan 1 een penalty) en daar gingen er 2 van in. In mijn beleving was Utrecht echt wel beter en hadden we moeten winnen. Veranderd niets aan het feit dat je altijd meer moet scoren dan je tegenstander om te winnen

Die verdediging van Utrecht is wel heel slecht zeg en ze spelen met verkapte middenvelders op de flanken. Ze missen een speler die iets open kan breken.

Sparta twee goals, verder amper een vuist kunnen maken. Utrecht de betere ploeg. Het kan nog makkelijk beide kanten op zondag bij de returnwedstrijd. Verder hebben zowel Twente, Sparta, Utrecht als Heerenveen niets in de Conference League te zoeken.

1 juni 2023 om 23:42

Hoezo heeft Twente niets in de Conference League te zoeken? Dit seizoen nipt uitgeschakeld in de voorronde door de huidige finalist. Zo'n hoog niveau heeft de Conference League echt niet hoor, vooral de poulefase is met een gunstige loting prima te doen.

1 juni 2023 om 23:56

In het meest gunstige geval haalt een van deze ploegen de groepsfase. Meer zit er echt niet in. De top 4 stijgt naar mijn mening echt boven de rest uit. Daarna komen ploegen als Twente, Utrecht, Vitesse en Heerenveen. Sparta draait een topseizoen, maar die zie ik weer wat terugzakken.

2 juni 2023 om 00:05

Fiorentina in augustus of Fiorentina in juni is natuurlijk wel een verschil. Maar inderdaad, als er één ploeg Europa in hoort is het Twente wel

2 juni 2023 om 00:14

@bachus dit seizoen onder een steen gelegen? Wij hebben enkel van psv en feyenoord 1x verloren. Oke de top 4 doet 't iets beter maar steekt echt boven ons uit? Nee.

2 juni 2023 om 00:21

@FCTLeon Jawel, het gat tussen AZ en Twente is groter dan het gat tussen Twente en Utrecht vind ik.

2 juni 2023 om 01:07

FCTLeon, lol Feyenoord staat 22 punten voor op jullie. Dat is wel wat meer dan "iets beter" 😂

2 juni 2023 om 01:44

En Feyenoord haalde op een haar na de halve finale van de EL, waar Twente er in de voorronde van de Cfl al uit lag en 22 punten achter Feyenooord eindigde. Sommige Twente supporters zijn echt de realiteit uit het oog verloren Jason.

2 juni 2023 om 02:17

El fenomeno het grote rekenwonder.

2 juni 2023 om 02:31

De ranglijst laat iets heel anders zien, een ruime voorsprong van 10 punten op Utrecht. Terwijl ze op maar 3 punten van AZ zijn geëindigd. Een club als Twente hoort zeker in Europa en als dat na de poulefase van de Conference League ophoudt, dan is het voor nu prima.

2 juni 2023 om 05:30

@Jason, 18 punten was het. Dat is net zoveel punten als Twente nu voorstaat op Heerenveen. En dit seizoen is ook een uitzondering voor Feyenoord, al is Feyenoord veel verder dan twente.

El Fenomeno, jij weet ook dat het gewoon pech is dat je gelijk de sterkste ploeg loot.

@Bachus, de ranglijst zegt echt wat anders. Qua financiën betaald Utrecht nog wel beter. Op alle andere vlakken is Twente weer verder.

2 juni 2023 om 06:58

Ach ja.. Feyenoorders en provoceren. Het wordt normaal. Dit jaar 3 punten achter de nummer 4, vorig jaar 3 punten achter de nummer 3. Deze paar Feyenoorders hebben oogkleppen voor de realiteit zullen we maar denken.

2 juni 2023 om 06:58

kijk dan ook even naar het staatje van de onderlinge wedstrijden van alle play off deelenemers als we een ranglijst maken van die onderlingen duels, utrecht 15 punten uit 6 wedstrijden twente en sparta beide 5 punten uit die 6 wedstrijden en heerenveen 4 punten uit die 6 wedstrijden

2 juni 2023 om 08:41

Juweel, jij mag samen met El Fenomeno en Jason mee op rekenles, haha.

2 juni 2023 om 06:32

AZ haalde dit jaar de halve finale, maar verder heeft dus geen enkele Nederlandse ploeg daar wat te zoeken? Sterke mening, ben het helaas niet met je eens.

Het algemene niveau in de Conference League is wat lager dan de meesten denken. Feyenoord en AZ hebben opeenvolgende jaren de halve finale bereikt, in Rotterdam zelfs nog de finale. Dan moeten we toch erkennen dat de gemiddelde Nederlandse ploeg zich mag kwalificeren voor de poulefase?

Tuurlijk, het is ons een jaar geleden niet gelukt tegen Fiorentina. De loting kan inderdaad tegenzitten. Maar als de loting meezit (zie poulefase AZ) ben je eigenlijk verplicht de knock-out fase te halen.

Wat een heerlijke wedstrijd. Precies wat ik nodig had na die zaadfinale tussen Sevilla en Roma. Zinderend, dat is het goede woord. FC Utrecht dat golf na golf van aanvallen opzette, maar dan steeds stuitte op Olij. Top dat die goal dan alsnog viel, want ik wil in de return meer van dit.

PSV bril: Sambo viel wel een beetje door de mand. Zorgelijk. Maar als Benitez écht weg wil heb ik een goede vervanger gezien. PSV heeft ook interesse in Lauritsen als ik het goed begrijp. Vind ik een interessante speler voor onze huisstijl.

Sparta heeft echt een leuk team. Beetje hetzelfde als dat Willem II dat PSV met 5-1 versloeg. Jammer dat zulke clubs de boel niet bij elkaar kunnen houden. Laten we daarom Europa maar niet doen.

Op basis van het hele seizoen mooi dat Sparta hier wint, maar vandaag was Utrecht eigenlijk wel beter. Olij was geweldig en kent eigenlijk eenzelfde droomseizoen als Noppert vorig jaar, zou me ook niets verbazen als hij dit jaar nog een keertje bij Oranje komt.

Toch ook weer een lekker goaltje van Douvikas trouwens, echte spitsengoal. Altijd loeren op dat ene kansje, een balletje wat toevallig voor z'n voeten valt. Goede spits

Ten eerste gefeliciteerd Sparta. We hebben ons zelf echt te kort gedaan. De eerste helft voetbal je gewoon uitstekend en creëer je genoeg kansen, maar als je die niet afmaakt en zo dramatisch aan het verdedigen bent sta je alsnog terecht achter. Gelukkig konden we nog de aansluitingstreffer maken, maar zondag wordt het een lastige pot.

Als kluivert weer speelt weet ik wel dat ik direct weer de auto in stap terug naar Utrecht…

2 juni 2023 om 00:02

Van der Hoorn is dan weer terug van zijn schorsing, dus ik verwacht dat hij zondag gewoon aan de aftrap zal verschijnen.

2 juni 2023 om 00:07

Kluivert speelt zondag niet. Vd Hoorn weer terug. Overigens werd Kluivert al na 45 min gewisseld. Dat gebeurt echt niet zomaar bij een CV. Die gozer is totaal Eredivisie onwaard en had met ‘Jansen’ als achternaam ergens in de KKD gespeeld

2 juni 2023 om 00:21

Ja klopt, van der hoor zal gelukkig weer starten. Ik kon gewoon niet geloven dat Kluivert basis stond en niet sagnan dan. Maargoed, zondag hebben we alles nog om voor te vechten en als olij dan even niet de dag van z’n leven heeft moet het kunnen.

2 juni 2023 om 01:20

Wie had gedacht dat je ooit nog “van der Hoorn zal gelukkig weer starten” zou zeggen.. Dat zegt meer dan genoeg

Olij in Oranje! Wat heeft hij ons erdoor gesleept zeg. Schitterend om na al die jaren weer eens van de angstgegner te winnen. Nu afmaken zondag en op naar Twente!

2 juni 2023 om 00:08

Zondag gaat spannend worden. Ik vond ons vandaag echt wel beter dan Sparta. Olij keept een wereldpot waardoor het 1-2 wordt. Kan beide kanten op zondag. Heeft Olij nog een lang contract? Die kan zomaar een miljoen of 4/5 gaan opleveren voor Sparta

2 juni 2023 om 12:53

Had ook een leuke voor Feyenoord geweest naast Bijlow. Of misschien als Bijlow toch wordt verkocht.

Vooraf had ik wel een wrang gevoel als je de aanstelling van de scheidsrechters zag.
Achteraf moeten we eerst naar ons zelf kijken.
De strafschop is in mijn ogen terecht maar als je zoveel kansen krijgt moet je hem een keer maken anders??? krijg je de tweede om je oren.

Meest opvallende momenten voor mij is de gele kaart voor Douvikas en het tot 4 x toe niet geven aan Sparta spelers voor vasthouden. Dus misschien toch een beetje knvb gekleurde scheidsrechters.
maar goed dat is mijn mening.

Naar aanleiding van de keuze van beste keeper topic, Olij had een aantal knappe reddingen...

Enorme fan van Kitolano! Niet per se gezien gisteravond maar over heel het seizoen genomen.

Sparta in een Europacup is als een jongensdroom. Ik hoop dat ze het gaan doen

Denk dat het voor de Nederlandse puntjes beter is als Twente Europa in gaat. Daarnaast vraag ik me af in hoeverre Het Kasteel uberhaupt geschikt is voor een Europees avontuur. Dat vraag logistiek nogal wat van je stadion

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren