Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse media kijken ogen uit: ‘Opeens leek Luuk de Jong op Ronaldo’

Laatste update:

Luuk de Jong zal met gemengde gevoelens terugkijken op het duel tussen Real Madrid en Sevilla in LaLiga. De aanvaller zag een doelpunt in de eerste helft afgekeurd worden en revancheerde zich alsnog na rust, maar twee doelpunten van Casemiro gaven de doorslag: 2-1. De media in Spanje zijn lovend over de wedstrijd van De Jong, die zijn eerste goal sinds 10 november maakte, in de thuishaven van Real Madrid.

“Heel de week werd gezegd dat Sevilla geen doelpunten in huis heeft en opeens leek De Jong op Ronaldo”, zo concludeert Marca zaterdagavond. “Het afgekeurde doelpunt was een golazo, een kopbal in de kruising. De tweede treffer, die wél goedgekeurd werd, had van alles. Intuïtie, een passeeractie en een voor Thibaut Courtois onhoudbaar schot. Op de dag dat Youssef En-Nesyri voor het eerst het tenue van Sevilla om de schouders droeg, zei De Jong eindelijk: ‘hier ben ik’.”

ElDesmarque gaf De Jong de allerhoogste beoordeling bij Sevilla: een zeven. “Hij scoorde twee keer, al telde er maar een. Bij de eerste treffer stond hij op de juiste positie en aan de tweede ging een zeer goed actie vooraf.” Ook AS is zeer lovend over de verrichtingen van de Nederlander in het Santiago Bernabéu. “Een geweldige wedstrijd, inclusief een gestolen doelpunt en een heerlijke treffer met zijn linkerbeen. Hij was niet voor niets de aanvaller die de voorkeur van Julen Lopetegui genoot.”

Voormalig toparbiter Eduardo Iturralde González analyseert wedstrijden voor AS en is van mening dat De Jong geen enkel doelpunt toegeschreven had moeten krijgen. Hij vindt het blok van Nemanja Gudelj op Eder Militao een geldige reden om de treffer in de 29e minuut af te keuren. “Het is een overtreding, in de reglementen bestaat de term ‘blok’ helemaal niet”, stelt de oud-scheidsrechter, die ook aangaf de 1-1 eigenlijk niet had mogen tellen. “Er is sprake van hands door Munir El Haddadi. “Degenen die zeiden dat het een schandaal was dat de goal van De Jong was afgekeurd, dit is een nog groter schandaal. Als de bal niet op zijn hand was gekomen, was het geen doelpunt geweest.”

Technisch directeur Monchi stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Hij baalde van de afgekeurde treffer. “Iedereen heeft de actie kunnen zien. Er is geen enkele voetballende, technische of tactische analyse mogelijk na zo’n doorslaggevend moment. Het is absurd.” De bestuurder van Sevilla werd ook gevraagd naar de handsbal van El Haddadi. “Als ook dat doelpunt was afgekeurd, was ik mogelijk naar beneden gegaan en had ik het team van het veld gehaald.”

“Ik loop al heel wat jaren in de voetballerij rond, maar ik zag echt niks gebeuren”, claimde Lopetegui op zijn beurt. “Of ik gefrustreerd ben? Ja, absoluut. Ik begrijp helemaal niks van deze beslissing. Ik hoop dat er uitleg komt. We hadden met 0-1 voor kunnen staan in de rust, dat was voor ons heel belangrijk geweest.” De Jong staat nu op drie treffers in zeventien competitieduels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is dit voor belachelijke ophef vanuit Sevilla. Ook doelpunt 2 had afgekeurd moeten worden. Eerste kijkt Gudelj naar Militao en blokt hem bewust en de tweede is het aanvallend hands. Hier moet volgens de regels altijd voor gefloten worden. Als zelfs Sierd minstens 1 van de 2 niet vond tellen dan zegt het al genoeg.

18 januari 2020 om 19:12

Die 2e heb je zeker een punt, maar die eerste had echt niet afgekeurd hoeven worden. Hij stond letterlijk stil en die verdediger loopt er tegenaan. Zo kan je vrijwel elke corner wel iets vinden. Mooi voor Luuk dat ie een lekkere wedstrijd speelt en wat moois laat zien!

18 januari 2020 om 19:36

Dan heb je niet gekeken .Gudelj ging eerste kijken en dan blok zetten.Ben geen Real M. supporter maar probeer eerlijk te reageren niet zoals sommige die anti Real M. zijn en verliezen hun objectiviteit.

18 januari 2020 om 19:43

Hij stond dus echt totaal niet stil, je ziet hem een stap maken in de richting van Militao

18 januari 2020 om 20:37

Klopt, gudelj stond zeker niet stil. Maar was het dan een penalty tegen real ? De jong werd voor het blok eerst duidelijk mij gaat gehouden. Stelde niet veel voor, maar regels zijn regels.

Het mooiste is dat Real Madrid helemaal niet reageert. Zowieso zoekt Zidane nooit een smoes en geeft de scheidsrechters de schuld. Zelfs als zijn club soms benadeeld word. Dat maakt hem nog meer geliefd.

18 januari 2020 om 20:57

Daar is zidane wel echt een hele grote in, bizar hoe rustig hij blijft tijdens de soms sensatie zoekende journalisten, heel knap

Het mooiste is dat Real Madrid helemaal niet reageert. Sowieso zoekt Zidane nooit een smoes en geeft de scheidsrechters de schuld. Zelfs als zijn club soms benadeeld word. Dat maakt hem nog meer geliefd.

18 januari 2020 om 19:35

Mooi van Zidane inderdaad. En dit voor de rest van je leven. Het is sowieso, woord die zijn oorsprong vind in het Duits! Ik heb een hekel aan mensen die elkaar moeten corrigeren maar nu ben ik het een keer. Liefs!

18 januari 2020 om 19:48

Er is niets mis met iemand helpen de Nederlandse taal beter te beheersen. Het is: 'een woord dat zijn oorsprong vindt'.

18 januari 2020 om 20:35

Haha snapje. Doe het dan goed. Niemand let er denk ik op of ie wel of niet van die kleine fouten maakt. Waarom zou je ook...

Heerlijk voor Luuk dat hij zich op dit podium dan eindelijk laat zien en daar ook de meer dan terechte waardering voor krijgt. Nu doorpakken en deze vorm vasthouden!

Gun het De Jong van harte maar blijf erbij dat hij net iets tekort komt voor de subtop van Spanje.
Vandaag had hij bij het eerste doelpunt echt pech dat de VAR er ander over dacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren