Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sorry Frenkie, dat ik je niet elke minuut heb laten spelen’

Laatste update:

Frenkie de Jong verkast komende zomer voor maximaal 86 miljoen euro naar Barcelona. De middenvelder van Ajax was enkele jaren geleden bij Willem II allesbehalve zeker van een vaste basisplaats onder Jurgen Streppel. De trainer biedt nu ludiek zijn excuses aan, omdat hij de duurste Nederlandse voetballer aller tijden weinig minuten bood.

In gesprek met Bureau Sport van NPO Radio 1 geeft Streppel in eerste instantie aan dat hij de middenvelder graag vaker had gebracht 'als de tijd daar rijp voor was geweest'. “Maar je moet keuzes maken”, stelt huidige oefenmeester van Anorthosis uit Cyprus. Streppel gaf bij de Tilburgse club de voorkeur steevast aan Robert Braber.

“Maar die is dan ook in onderhandeling met Real Madrid. Voor 120 miljoen euro”, grapt Streppel. De coach lacht dat hij 'alle spelers die een beetje naar de goede kleur kunnen spelen' op de bank zet. Streppel benadrukt dat De Jong nog niet rijp genoeg was toen hij voor de Tilburgers actief was. “Maar ik ben trots en blij voor Willem II.”

“En misschien moet ik sorry zeggen. Sorry Frenkie, dat ik je niet elke minuut heb laten spelen”, knipoogt Streppel. “Ik wens hem het allerbeste, ik hoop dat hij een topspeler wordt”, besluit Streppel. Woensdag maakten Ajax en Barcelona de megadeal van De Jong wereldkundig. De vijfvoudig Oranje-international heeft tot medio 2024 getekend bij de Spaanse topclub.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 januari 2019 om 19:38

Zul je altijd zien. Maarja in de tijd van frenkie bij willem 2 was hij wel erg talentvol. Maar het voetbal bij een ploeg als willem 2 is wel erg anders dan bij ajax. Bij ajax heb je de tijd en de mogelijkheden om zo finn op de tegenstander zijn helft de lijnen uit te leggen. Bij willem 2 moet je je toch meer leggen op het verdedige de aspect. Te bedenken dat heerenveen ook nog geinteresseerd was toen de tijd. Maar ach. Ons bestuur had een ruildeal tussen sol en veerman ook afgewezen. Hoe het soms kan lopen he haha.

25 januari 2019 om 19:55

Willem 2 speelde toen degradatie voetbal dat is heel wat anders dan wat hij nu bij ajax doet , em als je trainer bent en voor degradatie speelt kies je misschien eerder voor ervaring omdat elk punt er een is

Bijzonder hoe dat gelopen is. Zo zie je overigens ook maar dat het nooit kwaad kan doorverkooppercentages op te laten nemen

25 januari 2019 om 20:05

Het is niet dat willem 2,hem perse wilden verkopen,ze hadden geen keus...

26 januari 2019 om 02:32

Dat is lastig te voorspellen. Een doorverkoop percentage leid er wel toe dat er een lagere afkoopsom betaald wordt. Mislukt een speler, dan kan je naar de centen fluiten. Dus het is wel een gok die een club moet nemen. Ik kan me wel voorstellen dat clubs die er financieel niet zo goed voor staan liever de zekerheid van een volledige afkoopsom hebben i.p.v. met minder genoegen te nemen en te gokken op een toekomstige transfer.

Nouja, je kan van alles zeggen over Braber, maar voetballend was het... Oké, technisch gezien was hij... Nja, het is vast een aardige kerel!

Mooi zo'n reactie. Streppel lijkt me ook geen verkeerde vent, eerlijk maar wel met humor en menselijk.

Ik snap wel dat De Jong bij Willem II niet altijd speelde. Het was een ander soort voetbal wat daar gevraagd werd en als je spelers té jong in een ploeg inbrengt waar iets gevraagd wordt wat niet bij dat type speler past en een ander soort druk heerst dan goed voor zo'n jongen is, dan kan zo'n speler daar een flinke tik van krijgen, op mentaal vlak. Zoiets kan een talent jaren terugwerpen en als het zelfvertrouwen van zo'n knaap een definitieve deuk krijgt, is het nog maar de vraag of hij ooit nog zijn potentie kan waarmaken.

26 januari 2019 om 01:49

Ik snap het dus niet. Zowel van Dijk en de Jong zijn beide talentvolle spelers van Willem 2, beide de duurste Nederlanders ooit en beide niet doorgebroken bij Willem 2. Daar klopt iets gewoon niet aan. Denk dat het veel meer in de trainer's sfeer zit dan iets anders. Toen cocu aan het roer stond bij PSV zag je zelden tot nooit jeugdspelers doorkomen. Van Bommel neemt het over en je ziet er behoorlijk wat minuten maken, invallen en kansen krijgen. Net zo als Dickie bij Utrecht. Die venema heeft hemel en aarde moeten bewegen om een kans te krijgen, terwijl geen van de andere spitsen functioneerde. Jeugd moet ook wel kansen krijgen.

Hij zal ook niet direct onbetwiste basisspeler worden bij Barca, elke fase is belangrijk en leerzaam voor een speler

Toen hij kwam had ik echt twijfels over Frenkie omdat hij bij Willem II amper speelde, maar na een handje vol wedstrijden bij Jong Ajax had ik juist flinke twijfels over streppel. De klasse droop er echt vanaf.

Wat een schattige foto van Frenkie. Ja je kunt als trainer ook niet alles zien. Geluk bij een ongeluk zo kwam hij eerder naar Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren