Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sofyan Amrabat gaat van schlemiel in minuut 74 naar held in minuut 89

Laatste update:

Fiorentina heeft maandagavond een zege in de Serie A voor de poorten van de hel weggesleept. Op bezoek bij Spezia was de ploeg van trainer Vincenzo Italiano met 1-2 te sterk dankzij een doelpunt in de 89ste minuut. De winnende treffer werd gemaakt door Sofyan Amrabat, voor wie het eveneens zijn eerste goal was in het shirt van la Viola. De club uit Florence bezet voorlopig de achtste positie in Italië; Spezia staat veertiende.

Het was voor dit seizoen überhaupt al vrij uniek dat Amrabat een basisplek kreeg bij Fiorentina. Zijn laatste optreden vanaf het eerste fluitsignaal in de Serie A dateert namelijk van 18 oktober, toen hij in de startopstelling stond in het verloren duel met Venezia (1-0). Bij Spezia stond wederom niet Jeroen Zoet maar Ivan Provedel onder de lat. Laatstgenoemde dankte in de vijftiende speelminuut de paal, die redding bracht op de strafschop van Krzysztof Piatek. Ook uit de rebound kon de spits niet scoren, maar op slag van het rustsignaal verschalkte hij Provedel alsnog.

Piatek ontving ter hoogte van de tweede paal een voorzet op maat van Youssef Maleh, waarna de Pool van dichtbij kon intikken: 0-1. Een kwartier voor tijd leek Amrabat de schlemiel van de avond te worden. Op de middellijn liet de Marokkaans international zich eenvoudigerwijs aftroeven door Kevin Agudelo, die direct op het vijandige doel afstormde en op koelbloedige wijze de 1-1 binnenschoot. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd herstelde Amrabat zijn eerdere fout. Hij kreeg op circa twintig meter van het doel de bal voor zijn voeten en plaatste het leer vervolgens in de linkerbenedenhoek: 1-2. Het was zijn eerste treffer namens Fiorentina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch mooi om te zien dat amrabat het goed doet in Italië. Had ik nooit verwacht destijds, ook deze winter veel interesse voor hem. Goede goal ook en een prachtig moment voor hem zo'n beslissende!!
Florence is ook echt een prachtige stad, zou graag weer een keer naar een wedstrijd willen gaan, geweldige club!

15 februari 2022 om 00:15

Hij is dit seizoen niet eens basisspeler bij Fiorentina, dus zo goed doet hij het ook weer niet. Was vorig seizoen al minder. Bij Hellas had ik je gelijk gegeven, maar bij Fiorentina kun je nog niet echt spreken van een goed huwelijk.

15 februari 2022 om 08:30

Inderdaad fcgrunn. Mensen lezen dat hij scoort dus hij doet het dan gelijk goed maar Amrabat is indd niet meer dan een wisselspeler wat jammer is want bij Hellas deed hij het leuk. Misschien kan hij weer een stapje naar beneden doen en bij een team als Torino basis speler worden.

15 februari 2022 om 09:50

Hangt ervanaf, onder de nieuwe coach Italiano (geen verzonnen naam voor een Italiaanse coach) heeft hij een andere rol en wordt er meer verdedigende taken verwacht in plaats van de controlerende rol die haar bij Hellas had. Vereist toch weer omschakelen. Het is ook niet zijn aankoop, dus vandaar dat hij dit seizoen zich opnieuw moet bewijzen. Hopelijk lukt het hem, maar ze hebben niet voor niet Torreira gehaald met een optie tot koop.

15 februari 2022 om 09:52

Torino zou mooi zijn ja. Juric als coach, die hij ook bij Verona had. Toch heeft hij zulke specifieke kwaliteiten dat hij onder de juiste coach ook een stap opzij kan doen. Of omhoog, want Conte wilde hem niet voor niets naar Spurs halen. Die zoekt altijd zorgvuldig zijn types uit

15 februari 2022 om 10:13

@bobiku29 - Hij is dribbelend sterk, redelijk fysiek gebouwd, en heeft wel een goede passing in de benen. Qua speelstijl is hij wel vergelijkbaar met Wijnaldum in zijn tijd bij Liverpool of Dembele toen hij nog bij Tottenham speelde. En dat soort spelers vind Conte wel aantrekkelijk, dus een balletje vasthouden en proberen spelers uit te lokken, zodat ze een pass opzij kunnen geven om gebruik te maken van de open space. Vandaar dat die Bentancur heeft gehaald. Weet echter niet als hij de juiste man is daarvoor, maar die is nog niet helemaal in vorm.

15 februari 2022 om 12:47

Amrabat is inderdaad een van de mindere spelers van Fiorentina. Leuk voor m dat hij scoort maar hoort normaal niet eens basis te staan.

Fijn voor Amrabat nu hij eindelijk na lange tijd weer eens basis stond op zo'n manier de winnende te maken in laatste minuten, vooral omdat je je zo schuldig voelde bij de gelijkmaker

Wat mooi dat het potentieel eruit komt. De stijl van spelen in Italië ligt hem kennelijk goed. Goed geplaatst schot. Ik verwacht dat hij uiteindelijk een vaste basisplaats zal bemachtigen.

15 februari 2022 om 09:11

Dan zal hij Torreira eruit moeten spelen en dat zie ik niet zo snel gebeuren, staat sterk te ballen dit seizoen. Schijnt dat Italiano graag met een 10 zou willen spelen. Dan zou hij weleens samen met Torreira een blok kunnen vormen. In de huidige opstelling met de punt naar achter heeft hij voor alsnog weinig kans op veel speeltijd.

15 februari 2022 om 10:51

Wat ik zo van Torreira weet en van Amrabar moet Torreira toch allesbehalve een probleem zijn voor Amrabat, vind Amrabat in bijna alles beter ook qua fysiek , Torreira is dacht ik 165 en Amrabat 185 gaat hem wel lukken denk ik.

Balen zeg, Verpest zo me toto haha. Maar ik gun het Fiorentina! Hoop dat ze Europees voetbal halen

Amrabat is lekker bezig in Italië zo te zien !

Beste man op het veld tot dat ene momentje, maar goed, als je je eigen fout herstelt dan mag het

Na zijn foutje dacht ik dat de trainer hem zou wisselen, maar hij liet hem staan en wisselde 3 andere spelers, zegt veel over de trainer, hij zag ook wel dat Amrabat het uitstekend deed, en uiteindelijk beloont Amrabat de trainer en zichzelf met 3 punten. Mooi voor Sofiane.

15 februari 2022 om 13:51

Mooi gezegd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren