Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder onthult welke functie hij mogelijk krijgt bij Ajax, maar heeft twijfels

Laatste update:

Áls Wesley Sneijder op korte termijn een functie krijgt bij Ajax, dan gaat dat om een rol als assistent-trainer. Dat laat de oud-middenvelder weten aan ESPN. Het is echter nog niet zeker of Sneijder dit gaat doen, wat onder meer heeft te maken met het overlijden van zijn moeder onlangs. Eerder op woensdag werd bekend dat Sneijder en de F-Side een verzoenend gesprek hebben gehad, nadat er eerder wrijving tussen beide partijen was ontstaan.

Halverwege juli werd bekend dat de voormalig Oranje-international in gesprek is met directeur voetbalzaken Sven Mislintat over een rol binnen de club. Woensdag komt ESPN met het nieuws naar buiten dat dit zou gaan om een rol als assistent-trainer. Of dit ook op korte termijn gaat gebeuren, is echter nog maar de vraag. “Ik ben nu in het buitenland”, aldus Sneijder. “De privésituatie met mijn moeder heeft er behoorlijk ingehakt. Ik heb inderdaad gesprekken gehad bij Ajax, ook met Maurice Steijn. Het gaat dan over een rol als assistent-trainer. Niet een rol in de directie. Maar ik weet het nog niet. Ik ga nu alles op een rijtje zetten.”

Vorige maand overleed de moeder van Sneijder, Sylvia, op 59-jarige leeftijd. Bij de Utrechtse werd vorig jaar tijdens een vakantie in Turkije kanker geconstateerd. Ondanks dat ze eind vorig jaar schoon werd verklaard, wist ze de strijd niet te winnen. De oud-middenvelder deelde het overlijden van zijn moeder via Instagram met de buitenwereld. 'Rust in Vrede’ en ‘Hou voor altijd van je mama’, schreef hij.

Kou uit de lucht
Enkele weken geleden ontstond er wrijving tussen Sneijder en de F-Side, toen duidelijk werd dat de geboren Utrechter werd gelinkt aan een rol binnen de club. Sneijder heeft zijn liefde voor Utrecht nooit onder stoelen of banken geschoven en dat werd hem niet in dank afgenomen door de fanatieke supportersgroep van Ajax. Zo liet de De F-Side onder meer weten: "Een groot Ajacied (Rinus Michels, red.) zei ooit: ‘Voetbal is oorlog’. Als Sneijder komt, dán is het oorlog.” Woensdag werd bekend dat beide partijen met elkaar hebben gesproken en de kou uit de lucht is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me geen goede zet voor Ajax. Deze jongen is nou niet bepaald een voorbeeld van fantastische mentaliteit en inzettingsvernogen en heeft bovendien korte lijntjes naar de pers. Ook dit weer zelf in een half interview aangeven.

2 augustus 2023 om 14:32

Zal het seizoen dan ook niet afmaken denk ik. Als er iemand is die alles wil proberen maar het niks lijkt te vinden, is het Sneijder wel.

2 augustus 2023 om 19:03

Hahah wat een grap toch die supporters verenigingen. Zo ongelooflijk dom dat ze klare taal de wereld in helpen, en nu is de kou uit de lucht. Dat was echt zo'n gesprek van "je weet toch" en "snapje". En dat gaat over een serieuze rol binnen Ajax.

Sneijder ook nog eens heel open met de media, zal de Telegraaf blij mee zijn! Sneijder is de eerste speler waarvan ik een shirtje had en vind het echt een held, maar als je rationeel naar de hele situatie kijkt moet je hier helemaal niet aan willen beginnen.

2 augustus 2023 om 14:42

Als Sneijder zich volwassen gedraagt kan hij toch prima iemand zijn waar de spelers tegen op kijken ? Een trainer waarvoor die jonge gasten net iets harder willen werken ? Ik denk dat hij wel goed om kan gaan met onze jonge gasten. Al zie ik voor deze rol dan liever Andy vd Meijde.

2 augustus 2023 om 14:49

Op zich voorstander van oud spelers in een rol bij de club, maar assistent trainer lijkt me ver gezocht. Twee dagen in de week komen opdraven als techniek trainer lijkt me realistischer, maar wie ben ik?

2 augustus 2023 om 20:56

Dan kunnen die wedstrijden tegen FC Utrecht dus voortaan ook gewoon zonder extra politie inzet gespeeld worden F-Side? Wat zetten die zichzelf voor lul zeg

2 augustus 2023 om 15:07

Nou, misschien is juist zijn (winnaars)mentaliteit juist wel een goede en extra injectie voor de trainersstaf. En de man heeft overal bewezen een echte topspeler te zijn. Daar kijken vooral jonge spelers tegenop en kunnen van hem leren. Dus Sneijder er bij kan ook best positief uitpakken.

2 augustus 2023 om 15:20

Pinko

Bij elke rol of baan die Sneijder heeft gehad sinds zijn carriere, is hij supersnel opgestapt. Hij weet gewoon niet wat hij wil. Nu zegt hij ook te twijfelen. Sorry, maar dan moet je geen assistent bij Ajax worden.

2 augustus 2023 om 15:22

Laat (winaars) maar weg. Hij gedroeg zich de afgelopen jaren als een slechte verliezer zowel op voetbalgebied als privé. Heeft zichzelf jaren overal binnen willen lullen maar totaal niet de moeite willen nemen om daar een cursus voor af te ronden. Deze man had talent maar totaal niet de intelligentie om buiten het voetbal een normale carrière te kunnen hebben. De naam Sneijder zal hem nog wel wat kunnen brengen omdat hij Wesley Sneijder is maar ik vraag me toch wel af hoe deze man elke dag weer opnieuw zijn veters weet te strikken.

2 augustus 2023 om 15:29

Correct, hij is verre van trustworthy. Bovendien en dat kun je merken aan zijn optredens in divese programma's op TV, bereidt hij zich nauwelijks voor. Zelfs Andy van der Meyde zei er wat van. Maar hij is van mening dat hij als record international het allemaal weet maar zijn mening op TV wordt vaak gevoed door de waan van de dag, hij is niet consistent. Daar heeft Ajax niets aan. Beetje oude koeien uit de sloot halen hoe het vroeger was met de jonge gastjes, tja dat zal hij wel kunnen. Daar win je geen kampioenschap mee. Ook zijn tactisch vermogen is niet heel groot blijkt uit de televisie programma's.

2 augustus 2023 om 15:55

Laat hem alstublieft assistent trainer worden.
Nog mooier is dat ze hem dan rondom de kerst, als Stein word ontslagen) doorschuiven als hoofdtrainer om vervolgens einde seizoen afgeserveerd te worden.
Geef ons deze kans aub...beetje leedvermaak tijdens de competitie.

2 augustus 2023 om 16:02

Als profvoetballer juist een fantastische mentaliteit en inzettingsvermogen.

Wat hij privé heeft gedaan is wat anders, zolang hij maar professioneel met zijn werk bezig is.

2 augustus 2023 om 16:16

Hij had de nodige aansporing nodig om hard te blijven werken. Meer dan andere toppers.

2 augustus 2023 om 18:24

Jij hebt altijd zin om naar je werk te gaan?

Hij heeft zich toch fantastisch herpakt, en geweldig gevoetbald.

2 augustus 2023 om 23:25

/Wat hij privã© heeft gedaan is wat anders, zolang hij maar professioneel met zijn werk bezig is.
/
Gold deze regel maar voor alle oud-voetballers die in hun privã© bepaalde fouten hebben gemaakt

2 augustus 2023 om 16:58

rare reactie, een van de beste middenvelders in zijn jaren. Iemand die er tot dat moment alles eruit heeft geperst. Iemand die een boegbeeld kan zijn voor de jonge jongens.

Niet aan beginnen aub. Zorgt alleen maar voor extra onrust bij de club wat totaal onnodig is. Zie in hem ook totaal geen toegevoegde waarde.

3 augustus 2023 om 10:32

Zeker wel aan beginnen maar niet als assistent. Dat zie je al in zijn media optredens Sneijder is iemand voor opende voorgrond. Ik zou hem wel graag zien in een rol als scout! Hij heeft een oog voor talent is veel in het buitenland en heeft een enorm netwerk. Naast zijn staat van dienst als voetballer kan hij mijns inziens van enorme waarde zijn binnen de scouting!

Als ik afgelopen weken de reacties las begreep ik dat hij niet geschikt was als assistent, of is hij nu wel geschikt omdat hij zijn excuses aangeboden heeft?

2 augustus 2023 om 14:33

Volgens de F-side die er volledig ingetrapt zijn wel blijkbaar. Bij ons niet. Nu hij een functie kan krijgen gaat hij ze paaien. pffff

2 augustus 2023 om 15:08

ach dat haantjes gedrag moet je een beetje doorheen prikken. f-side wilde van zich laten horen, die uiten zich op een manier die velen als kinderachtig zien maar in de kern snap ik dat Sneijder genoeg gedaan had om niet helemaal zonder weerwoord te laten passeren. Sneijder zelf begreep dat ook en zoals VdV suggereerde moest hij een stap nemen naar verzoening. vind het vrij volwassen van Sneijder dat hij dat gedaan heeft, en van de f-side dat ze dan ook niet rancuneus blijft en zegt zand erover. Wat overblijft is of Sneijder wel of niet wat toevoegt aan de technische staf. zelf kan ik dat moeilijk inschatten. hij moet kwaliteiten hebben volgens mensen die dichterbij hem staan. Hij komt in de media niet zo snugger over maar kan me voorstellen als je als 18-22 jarige met hem op het trainingsveld staat, dat je toch wel luistert en wat opsteekt. Uiteindelijk heb ik altijd een voorkeur voor oud spelers in diverse functies bij de club. In de juiste rol is hij wat mij betreft welkom, je kunt dat op z’n minst proberen. Op een gegeven moment werd hij zelfs geopperd als TD, dat zou belachelijk zijn natuurlijk maar geloof ook niet dat dit serieus was. Wat me persoonlijk meer stoort dan Sneijder in een beperkte technische rol is zo’n Maurits Hendriks. Dat is echt een vreemde eend in de bijt van wie je je kunt afvragen hoe die daar in Jezus’ naam terecht kwam en wat die toevoegt.

De man die te lui is om een fatsoenlijke opleiding te volgen en denkt dat alles hem komt aanwaaien als assistent. Als het ff niet gaat zoals hij wil dan kapt ie er weer mee. Haal deze man aub niet binnen. Totaal geen mentaliteit!

2 augustus 2023 om 14:46

Ik vind dat Sneijder wel gelijk heeft mbt die trainerscursussen. Sneijder heeft alles gezien in de voetbalwereld, altijd onder toptrainers gewerkt. En laten we wel wezen, iemand met een beetje verstand van voetbal en communicatie kan trainer worden, zo lastig is dat niet en de spelers moeten het doen. Waarom zou iemand die eigenlijk in 2010 de ballon d’or had moeten winnen z’n matige KNVB cursus moeten volgen vind jij ?

2 augustus 2023 om 15:06

nielsfleuren ik vind niet je per se ongelijk hebt, maar wij volgen soms cursussen om iets officieel te leren, dat we eigenlijk al kunnen. Max verstappen heeft ook rij examen moeten doen. Dat is het leven en daar deal je mee.

2 augustus 2023 om 15:08

Wellicht omdat het gros van de beste Nederlandse coaches wel uitgebreid de tijd nam zich te scholen in zaken als management, planning, voeding, communicatie, training en fysieke ontwikkeling... alles op maat. De grote recente voetbalnamen als Gio, de Boer, vnistelrooij, Cocu en (tot voor kort) van Bommel blonken niet bepaald uit op basis van hun versnelde cursus aangevuld met de ervaring van het leven als prof, wat overigens nogal een egoistisch beroep is op het hoogste niveau?

2 augustus 2023 om 15:23

Een goede voetballer zijn betekent niet dat je een goede trainer bent. Kijk maar naar Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank de Boer enz. terwijl onze beste trainers op het moment als spelers hun beste periode hadden bij PEC en Twente.

2 augustus 2023 om 15:23

Trainers die uitblinken zijn ook op 1 hand te tellen. Als je dat vergelijkt met het aantal dat de cursus haalt, kan dat ook veel zeggen over het nut van de cursus. Het is en blijft een ervaringsvak. En zelfs ervaring is verre van een garantie op succes. Zie het verschil van rijkaard bij sparta en barcelona, of ancelotti bij bayern. Van gaal in 2002 en ga maar door.

2 augustus 2023 om 15:26

Tja niet iedereen zit hetzelfde in elkaar. Niet iedereen is geschikt voor de schoolbanken. Denk dat Sneijder inmiddels ook best ziet dat hij geen manager / eindverantwoordelijke moet zijn. En inderdaad misschien voegt hij überhaupt niks toe, als je het niet probeert weet je het niet. Voor types als Rensch Bergwijn Wijndal Conceição Fitz Jim wellicht prima als er af en toe een teringlijertje langskomt die wat buiten de lijntjes kleurt, misschien kweken ze zo wat mentaliteit.

2 augustus 2023 om 15:35

Van Basten is niet perse een slechte trainer , de Boer is 4x achter elkaar kampioen geworden met een selectie die nu bij jong Ajax zou spelen. Gullit heeft nergens verstand van. Ik lees bij IronUdt een vergelijking met Verstappen en rijbewijs halen, dat slaat nergens op natuurlijk. Waar voetbal een spelletje is kan je in het verkeer natuurlijk mensen verwonden of erger. Sneijder weet hoe de voetbal wereld werkt, bekend bij de club, een hele grote naam, kan goed met jonge gasten. Dus assistent lijkt me een poging waard. Over die cursus, die ik totaal onnodig acht voor ex voetballers van dit kaliber, delen we ook niet dezelfde mening.

2 augustus 2023 om 17:18

Dan ben ik nog steeds benieuwd hoe je erbij komt dat een speler na het hebben van een carriere waarin zijn eigen ontwikkeling centraal staat, automatisch weet hoe hij groepsprocessen moet managen. Alsof een goede leerling automatisch weet hoe hij les moet geven

2 augustus 2023 om 19:16

Er zijn goede leerlingen die automatisch (bij)les kunnen geven.Zo zijn er ook ex topvoetballers die automatisch (assistent)trainer kunnen zijn. Daarr zijn genoeg voorbeelden. Over Sneijder kunnen we pas oordelen na zijn eerste jaar.Je doet alsof je voor voetbaltrainer/manager universitair geschoold moet zijn. Dat is natuurlijk onzin. De KNVB cursus is overbodig voor mensen met zoveel voetbal verstand. Natuurlijk moet je met mensen kunnen omgaan, maar ook dit zie ik bij Sneijder wel goed komen.Neem bijvoorbeeld Erwin vd Looi of Alfred Schreuder die wel de cursus hebben gedaan en hun papiertje hebben gehaald.maar constant spelers op een verkeerde positie neerzetten, de spelers niet motiveren/inspireren, geen grote (voetbal)naam hebben, dus niet gelijk het respect afdwingen wat Sneijder wel zou doen.

2 augustus 2023 om 21:39

Ik heb het niet over een universitaire studie, dat maak je er zelf van. Wat vdlooi en Schreuder voor hebben op Sneijder is de wens tijd te willen nemen zaken te leren. Of de cursus ze beter heeft gemaakt zullen we niet weten want we hebben geen vergelijkingsmateriaal. Dan zou je dezelfde Schreuder zonder opleiding moeten zien. We kunnen wel de conclusie trekken dat de ex-topvoetballers in grote getale aan het falen zijn als trainer in de top.
Respect is leuk als je binnenkomt, maar daar heb je geen reet aan als er niet gepresteerd wordt. Zie Marco van Basten. Een van de beste spitsen allertijden, gaat nu door het leven als pannenkoek.
En bijles geven is doorgaans 1-op-1. Dat is iets anders dan het managen van een hele klas, inclusief op maat gemaakt plan voor komend seizoen. De cursus is al teveel werk voor Sneijder. Topcoaches zijn bezeten van het vak. Sneijder lijkt vooralsnog vooral geinteresseerd in relevant te blijven.

2 augustus 2023 om 21:42

p.s. Overigens zijn het juist Frank de Boer, Mark van Bommel en Danny Blind die lovend waren over de cursus. Je kunt het terugluisteren op de podcast Open Vizier.

2 augustus 2023 om 23:24

“We kunnen wel de conclusie trekken dat de ex-topvoetballers in grote getale aan het falen zijn in de top”

Dat is precies niet waar, met: Arteta, Guardiola, Ancelotti, Simeone, Xavi, Koeman, Conte, Mourinho, Zidane zijn er bijna alleen maar ex-topvoetballers aanwezig in de top. En dat is van alle tijden, denk aan Cruijff.

2 augustus 2023 om 23:26

Je noemt Danny Blind, die had inderdaad cursussen nodig, en dan wordt het nog niks.

3 augustus 2023 om 08:36

Precies dat... kapt dr zo weer mee...

Zou het niet doen. Grote voetballer, maar blijft een beetje dat kindse houden dat voetballers toch al een beetje hebben. Iets compleet buiten de spotlights zou nog kunnen (scout of jeugdtrainer o.i.d.).

Ging het maar zo makkelijk met de Russen en Oekraïners.

2 augustus 2023 om 15:28

Iemand moet de grootste zijn en de eerste toenadering zoeken.

Absoluut geen trainer-materiaal. was een goede voetballer, thats it. slechte analyst, geen doorzetting als trainer voor zn diploma (die hij niet heeft zover ik weet), en ook nergens echt vol voor gaan. iets beginnen bij FCU, den bij Den Bosch, dan op TV, nu weer bij Ajax... wat is het over 3 maanden? dan oppeens fitness-coach voor Galataseray worden? Dit moet Ajax niet doen, geef dan Maduro de kans ofzo.

2 augustus 2023 om 14:43

Maduro zit al bij de staf.

2 augustus 2023 om 14:45

fair enough, dacht dat hij nog bij Almere bezig was (waar ik hem erg sterk vond). buiten dat, alsnog gewoon niet aan beginnen met Snijder als Ajax-zijnde.

Alsnog niet aan beginnen vanuit Ajax. Teveel glamour en achterklap wat je als club niet kunt gebruiken, nog los van het gevoel dat Sneijder niks toe kan voegen, zeker niet in deze tijd waarin Ajax alle zeilen bij moet zetten op veel gebieden.

"ajax onthult welke functie Sneijder mogelijk krijgt, maar heeft twijfels."

"We zullen direct duidelijk zijn: deze dwaas is absoluut NIET welkom bij onze club’, zo klonk het. ‘Ruim drie jaar geleden hebben we Sneijder al duidelijk gemaakt dat hij persona non grata is. Zoiets geldt niet voor een paar zielige jaren, zoals zijn twee mislukte huwelijken, maar voor altijd. Voetbal is oorlog. Als Sneijder komt, dán is het oorlog."

Persona non grata voor altijd!!! Oh nee, toch niet.

2 augustus 2023 om 15:04

Haha mooi he. Handtekeningetjes uitgedeeld in het supportershome en opeens mag hij weer komen 😂

Op basis waarvan denkt hij gelijk assistent te kunnen worden? Normaliter begint elke oud-Ajax speler in de jeugdopleiding. Nee, Sneijder is goed op zijn plek in de TV-kantine.

Doen en kijken waar het strand met Sneijder en de middenvelders. Hij lijkt me transparant, open en eerlijk.

Een legende, met een fantastische carrière.
Ajax mag in zijn handen knijpen dat hij zijn ervaringen gaat delen.

Zeker in deze tijden, waar de club niets meer is van wat het ooit was, ben je je helden nodig.
Apart is dat je eerst een leger iconen wegstuurt/jaagt, en dan een onervaren iemand op dit niveau in deze rol, erbij haalt.

Zie echt geen rol voor hem weggelegd als assistent-trainer. Techniek trainer zou ik me nog voor kunnen stellen, maar als assistent-trainer komt hij op dit moment tekort. Hij twijfelt nog. En dan kan je beter niet 7 dagen p.w. bezig zijn met je elftal.
Daarbij vraag ik me af of Sneijder überhaupt rustig kan blijven gezien zijn eerdere misdragingen bij een amateurclub, en normaal moet het om Sneijder draaien, maar kan hij zich schikken in een rol als assistent?

Functie elders lijkt mij beter. Wat een gezever en gedoe weer in Amsterdam. Hebben de zware jongens van de F-side toch de hand over het hart gestreken?

Veel negatieve reacties zeg. Deze jongen heeft een bulk aan ervaring in profvoetbal waar iedereen op VZ tegenop zou moeten kijken. Ik denk dat hij een enorme toevoeging en van grote waarde kan zijn door alleen maar zichzelf te zijn zonder opleiding. Wanneer hij dat nog wel gaat doen zie ik hem nog wel doorgroeien. Deze iconen moet je koesteren. Wat heb ik van deze voetballer genoten. Altijd welkom.

Sneijder moet je niet willen hebben bij Ajax of welke andere club dan ook. Niet omdat hij jonge gasten niks zou kunnen bij brengen over voetbal. Maar omdat zijn karakter totaal niet professioneel is.


Want die gast is helemaal niet kosjer. Een vriend van mij verkoopt scoreborden aan voetbalclubs in Nederland. Sneijder had ooit twee scoreborden besteld en na een jaar nog steeds niet betaald. Toen die vriend vroeg of hij nog betaald ging krijgen, werd hij vervolgens bedreigd en zou Sneijder “mannetjes op hem afsturen” als hij nog eens contact op zou nemen. Daarnaast wordt hij ook regelmatig gezien in foute cafés, met foute jongens.

Hoop echt niet dat hij ooit de kans krijgt bij een voetbalclub. Dat gaat alleen maar tegen je werken helaas. Want Sneijder de voetballer was geweldig.

Lijkt me een uitstekende zet. Jonge jongens kijken toch op naar zo'n gozer met een mooie carrière en veel talent.

Echt gênant. Was een topvoetballer. Als persoon echt een domme proleet, daar kijkt toch geen speler tegen op. Doet als analist zijn huiswerk al niet eens. Ongelooflijk hoe de club zichzelf in een paar jaar om zeep helpt.

Hahaha wat een grap dit … Sneijder is DE Ajax-supporter bij uitstek. Totaal niet trouw en als de nood aan de man is worden alle principes over boord gegooid. Ook veelzeggend dat een hoop Ajacieden roepen dat Overmars terug moet keren. Hoe kun je dat nou zeggen?

Goed dat de kou uit de lucht is!. Maar blijf het geen goed idee vinden heeft weinig toe te voegen.

Hij heeft mischien bij grotere clubs gespeeld dan Maduro maar was in zijn tijd ook niet echt een voorbeeld prof.
Er loopt volgends mij ene meneer Witschge rond die bij het grote Barcelona in de gouden jaren onder Cruijff rond liep.
Die had/heeft die top prof winnaars mentaliteit veel meer dan Sneijder.

Ze doen er beter aan om hem als techniek trainer voor het eerste en jong Ajax toe te voegen en zeker voor de middenbouw O15/O16/O17/O18 zal hij een zeer waardevolle toevoeging zijn.

Denk ook niet dat Sneijder zijn mond kan houden over bepaalde zaken in en rond de club dus dan heb je weer een interne onruststoker dat moet je als Ajax niet willen.


Het is goed om zo iemand erbij te hebben in de club maar hij is totaal geen Ajax 1 trainers materiaal en helemaal niet zonder diploma’s. Had dan die job aan Heitinga gegeven.

Als Steijn hieraan begin zaagt hij aan de poten van z’n eigen stoel (graaft hij z’n eigen graf)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren