Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen ziet Sneijder grote fout begaan: ‘Hierdoor neemt Ajax hem niet’

Laatste update:

Johan Derksen heeft zo zijn bedenkingen bij de manier van doen van Wesley Sneijder. Volgens De Snor moet de oud-international van Oranje zich volledig focussen op een functie in de voetbalwereld, en niet te veel bezig zijn met onder meer het opnemen van EK-liedjes.

"Wesley Sneijder heeft het heel verkeerd aangepakt", stak Derksen dinsdagavond van wal in Vandaag Inside. "Hij wilde een serieuze functie in de voetballerij en sprak met FC Den Bosch. Om technisch directeur te worden."

"En hij heeft ontzettend zitten lonken naar Ajax. Maar Ajax had daar geen zin in, omdat Wesley altijd die huishouding van vrienden om zich heen heeft. Je haalt een hele groep in huis", verwijst Derksen naar de entourage rondom de voormalig middenvelder van de Amsterdammers.

"Die jongen is een beetje gefrustreerd. Maar dan moet hij één ding niet doen: met een bevriende volkszanger een plaatje maken." Sneijder dook samen met zanger Wesly Bronkhorst de studio in om het EK-nummer 'Ik ben net als jij' op te nemen.

In Veronica Offside van maandag bracht Sneijder het nummer kort ten gehore, tot afgrijzen van Derksen. "Dit is niet de man die het beursgenoteerde Ajax zoekt. Dit werkt tegen hem. Barry Hughes had een gouden trainerscarrière gehad als hij niet die rare liedjes was gaan zingen. Dan was hij bij PSV terechtgekomen, ofzo."

"Maar op een gegeven moment word je dan niet meer serieus genomen in de voetballerij." Presentator Wilfred Genee wierp op dat Sneijder toch weer samen met de KNVB gaat kijken naar een op maat gemaakt traject. Het is de bedoeling dat hij bij een club gaat meelopen.

"De eerste keer heeft hij het veertien dagen volgehouden", blijft Derksen sceptisch. "En ik ben benieuwd of hij het doorzettingsvermogen heeft om die cursus te halen. Het is hartstikke zonde, maar hij is ook zo makkelijk. Die cursus staat hem niet aan en dan stopt hij ermee. En dan een cursus management, alsof je binnen drie maanden een volwaardige manager bent."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"en hij heeft ontzettend zitten lonken naar Ajax. Maar Ajax had daar geen zin in, omdat Wesley altijd die huishouding van vrienden om zich heen heeft. Je haalt een hele groep in huis". Hele vreemde redenatie.

Misschien he, heel misschien heeft Wesley gewoon niet de kwaliteiten om de werken bij een voetbalclub. Meneer ambieert gelijk AD en TD functies, en acht zichzelf geschikt omdat hij een aardig balletje kon trappen. Op basis van niks denkt hij leiding te kunnen geven aan een miljoenenbedrijf en aan tal van werknemers. Alsjeblieft zeg.

15 mei 2024 om 17:16

Nou barst de voetballerij wel van directeuren en managers die buiten een eigen voetbalcarrière nooit wat bewezen hebben. Als Sneijder niet op TV was geweest, had hij ook wel ergens de kans gekregen. Of hij dan ook echt geschikt is, is het tweede.

15 mei 2024 om 19:03

Probleem bij Wesley is dat die elke week wat anders wil. De ene week wil die een club kopen, dan wil die trainer worden, dan wil die assistent of middenveld trainer worden en dan is die van mening dat die TD moet worden. Dat allemaal zonder er echt iets voor te willen doen. Zo was zijn hele Harvard verhaal ook gebakken lucht en bleek het om een online cursus van een paar duizend euro waarbij je een certificaat koopt.

15 mei 2024 om 19:09

Denk dat het wispelturige inderdaad de grootste reden is. Hoor de laatste tijd wel meer Ajacieden die “open staan” voor een functie bij Ajax. Zeg gewoon concreet wat je wil doen en bereiken en ga daarvoor. Het vreemde is juist dat ze dat als voetballer wel konden. Focussen op 1 ding en daar alles voor laten.

Wesley is niet in het bezit van capaciteiten die nodig zijn om een management functie uit te voeren. Dit nou een schoolvoorbeeld van het dunning-krugereffect.

Haal dat misschien maar weg hoor.
Ik denk dat zo'n beetje iedereen die hem wekelijks op tv ziet die mening deelt.
Heel goede voetballer geweest die zichzelf nu belangerijk acht om nog iets te gaan betekenen in het betaalde voetbal.
Ik denk ook dat na lang zeuren en aandringen de knvb nu maar gezegd heeft, vooruit kerel, ga dan maar eens meelopen bij een club dan zijn we even van je af en zie je wellicht zelf in dat je niet echt geschikt bent.
Niet iedere goede voetballer is geschikt voor meer....neem bijvoorbeeld v Basten als voorbeeld en zo zijn er meer.

Mooi hoe vaak Derksen benoemd dat Ajax beursgenoteerd is.

Heb zelf niet veel met Sneijder, maar laat die man lekker zijn ding doen. Hij is eenmaal anders dan een Robben en van Persie, so what? Hij heeft zijn zaakjes (waarschijnlijk) wel allemaal op orde en hij doet lekker waar die zin in heeft. Groot gelijk.

15 mei 2024 om 17:17

Allemaal prima dat hij lekker zijn ding doet. Dat betwist niemand, ook Derksen niet. Maar Sneijder ambieert functies en posities waarvoor hij de intelligentie, capaciteiten en empathie ontbeert. Of scherper gesteld: het is een behoorlijk domme en behoorlijk asociale eikel die niets te zoeken heeft in een functie met enige verantwoordelijkheid.

15 mei 2024 om 17:55

Hij mag zeker lekker doen waar hij zin in heeft.
Maar iemand anders mag daar toch net zo goed consequenties aan verbinden.

Als ik morgen mij haar blauw verf, een paar tatoeages op mijn gezicht laat zetten en op kantoor verschijn in mijn zwembroek omdat ik daar zin in heb, denkt mijn baas ook niet: laten we die is promoveren. Als ik een baan in een strand tent zou willen (ook leuk, als student wel gedaan), is dat prima, maar niet als ik in een kantoor vol saaie oude mannen (zoals ikzelf helaas inmiddels) een leidinggevende functie wil hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren